Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 39
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-09-28 Super-Frida

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Børnene overlevede endnu engang pasning hos Onkel Jacob og Tante Anne, men blev tilbageleveret med alt for meget energi. Det betyder naturligvis at Sigurd løb rundt på væggene. Det var der heldigvis råd for, for Hammel Svømmehal havde åbent. Jacob havde det lidt skidt og sad over, men Anne ville gerne med.

Henne i svømmehallen sprang Frida uden videre ud hvor hun ikke kunne bunde og viste at hun kunne holde hovet ovenvande uden hjælpemidler. Derefter gik turen hastigt ind i det store bassin, hvor hun tumlede rundt. Det var sjovt at se som hun blev markant bedre til at svømme i løbet af den 1½ times tid hun var i vandet. Sigurd holdt sig heller ikke tilbage, men han var så også udstyret med svømmeluffer. Han var frisk på at køre alene på rutsjebanen og prøvede hele tiden at svømme væk fra far.

Da svømmeriet blev for nemt tog Frida et spring fra enmetervippen. Det var naturligvis ikke vildt nok, så hun tog med far op på tremeteren. Hun var helt oppe at køre over svømmerier, så der var ingen bæven eller længere tids overvejelser før hun sprang i vandet. Det gjorde hun så nogen gange, indtil hun havde klasket tilstrækkeligt mod vandoverfladen til at det begyndte at gøre ondt. Far (og mor) var naturligvis voldsomt stolte over Fridas gåpåmod.

Hjemme igen i Økohuset fandt Frida sammen med et par veninder. De kørte i højeste gear og arbejdede på at vælte lejligheden til mor smed dem udenfor. Sigurd gik derimod omkuld og sov et par timer.

Frida springer fra vippe 2

Ballespringet

Frida undervandskolbøtte

Korrekt kolbøtte

Hanne bærer sigurd

Flade Frø

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-09-27 Kanogruppekomsammen

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Frida: Far, vi skal spille det der dub-dub med de der håndtagsdimser med Lasse?.

Anne Vibeke, Lasse og Naja kiggede op fra Vejle. Onkel Jacob og Tante Anne kiggede også over og så var holdet fra kanoturen samlet. Nå ja, Anne var lidt importvare, men hun har lovet at tage med næste år.

Ungerne begyndte at lege med hinanden med det samme. Det er rart at se at en uge i vildmarken hænger ved, for der var tydeligvis intet behov for at teste hakkeorden. Der blev spist frokost og kigget billeder fra turen. Det var nu mest de voksne, der var interesserede i at tale om fortiden - ungerne ville hellere lave nye ting.

Ved aftentid tog Vejlefolket hjem og Frida & Sigurd kom over til Jacob & Anne for at sove. De børneløse forældre overvejede kort om de skulle drøne i byen, men det blev til hyggeaften hjemme og tidligt i seng.

Hanne Anne vibeke parykker frida

De voksne hugger Fridas legetøj!

Lasse l e g o sigurd

Lasse er ret sej til LEGO

Naja Frida hobbyrum

Hyggehjørnet

Leg på klatrestativ

"Sigurd kan ikke nå os"-legen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-09-26 Fredag er afkoblingsdag

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Fredag. Noget med kage sammen med mor. Noget med at tage hjem uden venindebesøg. Noget med at se Disney Sjov (Kuzco styrer!). Noget med at lillebror bliver sendt i seng, mend Frida og mor grovhygger med hvad der end er af show på fjernsynet fra 19-20 (for tiden hedder det Talent). Far er med på at se Kuzco, men kan ikke rigtig tåle shows på fjernsynet.

Sigurd har haft en lidt mystisk uge med lidt tynd mave nogen dage og en vekslen mellem gang-i-den og total-sammenbrud.

[Foto]

Det var så kold og klam en morgen at selv Superboy måtte have hue på

[Foto]

Dugfriskt edderkoppespind

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-09-25 Tegneserier

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Ungerne har indtil nu ikke vist den helt store interesse for tegneserier. Far har prøvet at læse højt af Yakari og andet for Frida, men det har ikke rigtig fænget. I den sidste tid er der imidlertid sket et skifte, både hos Frida og Sigurd. De har begge opdaget Vakse Viggo og Sigurd kigger på manga som Astro boy og Dragonball. I dag fandt han Den sorte månes krøniker, der godt nok er noget forvirrende, men som indeholder en overflod af kæmper, trolde, alfer, riddere og drager.

Udover det klare spring i oplysthed har Sigurd også fået ret meget styr på motorikken. I børnehaven drønede han ned af en grusbakke på maven på skateboard, ved Økohuset blev der gynget højt og ved skolen klatrede han på klatrevæg. Okay, han skvattede også ved klatrevæggen, men havde snøvs nok til at hage sig fast i toppen af den indtil helikopterfar fløj ind under og greb ham.

Sigurd: Fugl rimer på papegøje. Det lyder som det samme - en fugl siger pip og en papegøje siger også pip, så det er det samme!

Solopgang

Morgenfarver

Sigurd Olivia Frida klatrevæg

Fremad, opad!

Sigurd læser tegneserie

Mere gryende interesse

Hanne t a sigurd

Mor set fra Sigurd

Frida springer over Sigurd composite e

Hvorfor skal jeg springes over?

Frida mons klatrestativ

Katteleg

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-09-24 Frida kan svømme

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Frida var til svømning i dag og svømmede en bane uden hjælpemidler. Jubel og rygklap i det lille hjem og en stolt Frida der gerne ville i svømmehallen med familien, så hun kunne vise de nye evner frem.

Sigurd Frida hinke

Sergent Frida kommanderer med rekrutmøllet Sigurd

Sigurd sten

De flytter sig altså ikke, Sigurd. Du må skubbe hårdere!

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-09-23 At bygge hule

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Sigurd byggede videre på sin hule i dag. Han havde tydeligvis nogen meget klare ideer indeni hovedet, som virkeligheden desværre kom lidt i vejen for. Hans hule skulle i hvert fald have planker, som man kunne balancere ud på og hoppe ned fra, men det nytter ikke meget at fastgøre brædderne, når hele bordet vipper.

Sigurd skruer

Sigurd træner med den elektriske skruetrækker

Sigurds hule

Det smukke resultat

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-09-22 Alt ok på hjemmefronten

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Hvad end det var der gjorde ungerne pylrede i går aftes, var det forsvundet i løbet af natten. Der var ingen problemer med ungernes humør og dagen var som så mange andre, hvilket vil sige at Frida legede med en veninde og Sigurd larmede temmelig meget.

Sigurd byggede en hule om aftenen og bad far om at skrue nogen brædder fast på hans bord. Uden at tænke for meget over det, svarede far at han ikke synes det var smart at skrue brædder på borde. ... Men hvorfor egentlig ikke? Det drejede sig om Sigurds eget legebord og hans videre udbytte af bordet forringes ikke ved at det får et par skruehuller eller 8. Det er alt for let af falde i voksenfælden og bare sige nej. Hvis ellers Sigurd vil bygge videre på hulen i morgen, får han træning i at bruge den elektriske skruetrækker ved samme lejlighed.

Der er selvfølgelig lige den pædagogiske udfordring i at forhindre Sigurd i at gå videre og skrue træstykker på døre, trapper, bamser og vindueskarme, men han er jo så fornuftig, velovervejet og tilbageholdende at der næppe er nogen fare der.

*host*

Sigurds superbil

Vrooom!

3 nuts each

Err...?

O b s

OBS?

Pizza

Madsnyd!

Sigurd Frida hulebygning

Hule?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->