Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 45
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-11-09 Våd WALL-E-tur

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Fridas overnatning hos veninden fra skolen gik glimrende og de to troppede op i tide til en tur i biffen. Det blev med bus, for en af Sigurds venner skulle også med. Det var efterårsmøgvejr, så alle var varierende grader af kolde og våde da de nåede frem til biografen (note to self: Strømper i sandaler i regnvejr? Dårlig ide).

WALL-E er ikke Pixars bedste film, men det gør den på ingen måde dårlig. Tøserne nød den til fulde, men den var lige en tand for avanceret for småknægtene, så det kneb med koncentrationen halvvejs inde i filmen. Sigurd ville nok få en del mere ud af den ved at se den et par gange derhjemme.

Efter filmen tog alle hjem til Økohuset. De to drenge legede sådan nogenlunde sammen, men kom aldrig helt i gang med Den Store Leg, så Sigurd og far fulgte kammeraten hjem efter et par timer. Hjemme hos kammeraten legede de to til gengæld for fuld kraft, så der blev lavet en kvart aftale om at Sigurd kunne komme på besøg der indenfor overskuelig fremtid.

Sigurd wall

Sigurd legede (naturligvis) WALL-E

Sigurd seng l e g o

En enkelt hyggeting eller to i sengen

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-11-08 Om at lege alene og med andre

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Frida og mor tog til rengøring på skolen. Det var meningen at Frida skulle lege med en pige fra klassen, men hun dukkede desværre ikke op. Det betød at der ifølge Frida slet ikke var nogen at lege med, altså lige bortset fra en flok drenge, men de tæller jo ikke.

Om eftermiddagen fandt Frida sammen med en veninde fra skolen, mens Sigurd ikke ville lege med nogen. Han ville til gengæld se fjernsyn og spille computer. Det mente forældrene ikke var nogen god ide og det fik Sigurd til at pive og klynke i en grad der aktiverede "Måske skulle vi tage et par uger helt uden fjernsyn?"-samtalen hos forældrene. Far prøvede på pædagogisk vis at forklare Sigurd at for meget plageri om fjernsyn ville betyde mindre fjernsyn, men det trængte lissom ikke rigtig ind hos Sigurd. Gad vide hvorfor ikke?

Til alt held besluttede tøserne sig for at lege butik og bortset fra at Sigurd ville røve butikken til at starte med, fik han flettet sig godt ind i legen - det er også ret kedeligt at lege butik uden kunder. Det fik ændret Sigurds modvillighed mod alting (undtagen fjernsyn) til et mere imødekommende syn på tilværelsen.

Om aftenen tog Frida over for at sove hos veninden. Hun spiste også aftensmad der, efter de to på strategisk vis havde forhørt sig om menuerne i de respektive hjem. Menuen i Økohuset var græskarsuppe. Den var bestilt af Sigurd, der havde fået det i børnehaven og været begejstret. Børnehaven har i et stykke tid kørt med onsdagsmad, hvor ungerne på skift lave mad til alle i institutionen. Det fungerer rigtig godt - børnene glæder sig til at være med og er vældig opsat på at smage de ting der kommer ud af det.

Sigurd Frida sværd

Kampen endte helt uden tårer. Fantastisk!

Sigurd legebil

Sigurden prøvede naturligvis at skille bilen ad

Sigurd vandpistol

Musikrøveri nært forestående

Sigurd giftig slangefisk

Giftig slangefisk

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-11-07 Mor på vej op igen

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Mor tog endnu en sygedag, men vekslede denne gang mellem søvn og TV. Det blev sågar til lidt oprydning over middag, så hun erklæres hermed nogenlunde rask. Dog ikke rask nok til at klare fredagsunger alene, så det blev til en af de sjældne dobbelthentninger. Af en eller anden årsag mente Sigurd at det var det bedste der kunne ske i hele verden, så han var helt oppe at køre.

Sigurd cykelvogn

Tilfreds og bredmundet Lille Frø

06 kagegufning

Den obligatoriske fredagskage

Rygmuskeltræning

Rebøvelse

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-11-06 Nattelarm

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Katten Mons og dens kammerat Elvis legede i nat ved 4-5 tiden. Legen gik ud på at løbe ind og ud af kattelemmen. Der var også et miav engang imellem. Når katte passerer gennem en kattelem i løb, larmer det. Meget. De vækkede først Frida, der kom op og brokkede sig over kræene. Det fik far til at gå ned og lempe Elvis udenfor. Det virkede naturligvis ikke, så efter en halv times afbrudt søvn gik han ned og kastede vand efter Elvis. Det så Sigurd, som også var blevet vækket af larmen, og krævede meget fortørnet at far lovede ikke at kaste vand efter Elvis hver gang den kom ind. Far benyttede sig af den kontraktmæssige brøler med ordene "hver gang" og afgav løftet - den principielle diskussion om det korrekte i at kaste vand efter katte blev dermed udskudt til dagstimerne.

Senere på dagen hentede dar Sigurd i børnehaven...
Sigurd: Du kommer for sent!
Far: Hvad tid skulle jeg da være kommet?
Sigurd: Klokken 30! Du kommer for tidligt!
Far: Kommer jeg for tidligt eller for sent?
Sigurd: Begge dele! Du kommer for tidligt og for sent!
Ak, det er nogle gange lidt svært at gøre det rigtige.

Mor blev forøvrigt hjemme fra arbejde og sov det meste af dagen. Det ændrede desværre ikke så meget på hendes snottethed, så ved aftentide gik hun tidligt i seng igen og kommer nok ikke afsted i morgen.

Sigurd hue cykelvogn

Det frøs en halv pingvin i morges, så Sigurd tog hue på

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-11-05 Far-søn tid

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Frida og mor så musical på skolen mens Sigurd og far fik tid sammen. Som det er sket en del gange i den sidste tid, skældte Sigurd ud på far, så snart der var gået et par minutter af hjemturen. Far forklarede på klar og utvetydig måde at han ikke ville skældes ud uden grund og det virkede ... glimrende. Sigurd stoppede brokkeriet og livede op og snakkede om ting han så på vejen. I hjemmet fortsatte omgængeligheden (ja, ja, med et par små svipsere) og ved sengelægning blev far bedt om at blive og snakke & synge efter normal sovetid.

Som blød mand er det lidt kedeligt når der skal så tydelig en markering af grænserne til, men det var åbenbart det der blev efterlyst i dag.

Frida havde det udmærket i dag, men Hannes snottethed kom tilbage for fuld kraft ved aftentide. Under trekvarthjertede protester blev hun overtalt til at tage en sygedag i morgen.

Sigurd mons stol

red og fordragelighed

Brød på hovedet

Bunden på plads

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-11-04 Forældresamtale i skolen

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Der var forældresamtale i skolen, uden Fridadeltagelse. Meldingen var at det gik rigtig godt for Frida, både fagligt og socialt og at hun virkede glad for at gå i skole. Det kommer ikke som den store overraskelse for forældrene, men det er rart at høre at verden set fra hjemmet passer med verden set fra skolen. Generelt er der en rigtig god pigegruppe med en enkelt outsider. Ak, intet er perfekt. Der er oplagt mulighed for at prøve at gøre noget som forældre og en forældrerengøring på skolen på næste lørdag er en god lejlighed, da pigen er med der. Nu skal Frida bare manipuleres til at deltage i løjerne. Ikke at gruppedynamikker ændres ved en enkelt dags leg, men det kan måske puffe lidt i den rigtige retning.

Efter aftensmaden gik Sigurd helt i selvsving. Han drillede Olivia og Frida, selvom mor gentagne gange prøvede at få ham til at lave noget andet. Det bevirkede et stort sammenstød og en Sigurd der skældte ud. Meget højt og meget længe. Det endte i fordragelighed, men det tog lang tid og en tålmodig mor. Det har kørt ret hårdt på en del dage i den seneste tid, så det kunne være rart med en ide om hvad det er der skurrer i Sigurds verden. Men den slags er svært at få øje på, når man er midt i det.

Hanne var forøvrigt snotsløj og gik tidligt i seng. Frida har også haft ondt i halsen de sidste par dage, så mon ikke der venter generelt piv den kommende uges tid?

Frida: Må jeg få chokolade ... kiks? ... riskiks?
Far: Vi har lige spist aftensmad, Frida. Det er lidt tidligt at begynde at plage om mad
Frida: Du mener altså jeg skal gøre det senere?

Note to self: Du har tabt til din 7-årige datter. Igen.

Mislykket rugbrød

Ganske mislykket: Vel skal rugbrød være svampet, men der er grænser

Rød gorenkål

Rød grønkål (jamen det hedder det altså!)

Våd mons spiser

Dryp dryp gnask dryp gnuf dryp smask dryp dryp knas dryp

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-11-03 Fuglebegravelse

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Ja, ja, solsorten fra i går holdt ikke længe. Hvad enten det skyldes en forbipasserende kat eller dens tidligere møde med Mons, blev den fundet død i nærheden af havregrynene. Frida og mor begravede den på behørig vis - far fik ikke at vide hvordan eller hvor det foregik, så det var tydeligvis noget mor-datter-noget.

Sigurd cykelvogn

Okay, Lille Frø, ingen hårde opbremsninger lige nu

Frida cykler

Snikke snakke hviske tiske sludre ævle

2008-12-04 17:18

sikke en nedern side held og lykke med den det tror jeg i får brug får

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->