Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 46
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-11-16 Stenuld II

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Far tog igen til Sorring for at lege med glas i pudeform og mor passede ungerne. Ja, dvs. Frida tog til fødselsdag, mens Sigurd og mor blev derhjemme. Det er så femte dag i træk hvor mor har stået for børnehåndteringen, så hun var godt mør da far kom hjem.

Rockwool

Der kom stedse mere orden på sagerne

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-11-15 Stenuld i Sorring

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Far var indkaldt til arbejdsweekend hos Bente i Sorring og mor & ungerne tog med. Det gik glimrende både oppe på loftet, hvor der skulle isoleres, og nede i stuen, hvor der blev gjort rent mens ungerne hærgede. Vanen tro blev der serveret frokost og kagebord i jydsk stil, så aftensmaden derhjemme blev rugbrødsmadder.

Rockwool

Bare klø på!

Sigurd rockwool

Sigurd ville overmåde gerne hjælpe til

Sigurd rockwool

Næsten som et høloft

Frida Sigurd legetøjskataloger

Legetøjskataloger! Hurra!

Thomas
2008-11-24 13:19

Hvis du har fået smag for at lege med rockwool, så er der også frokost og kage på Klokkerbakken ;-)

Toke Eskildsen
2008-11-24 16:59

Du kan låne Sigurd. F.eks. hen over en weekend?

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-11-14 Familien samlet igen

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Hanne blev hjemme med Sigurd, der lige fik kastet op i forældrenes seng (mor reddede det med en skål) og i sofaen (mor reddede det ikke). Frida havde en almindelig skoledag efterfulgt af fødselsdag hos en klassekammerat. Hun cyklede selv hjem, så mor slap for at vække en sovende Sigurd.

Far dukkede op lige før sengetid og fik set lidt Disney Sjov med ungerne. Det er rart at være samlet igen.

Kåre kæmpesvampe

Kåre og monstersvampene

Aftensmad til toke

Mad stillet frem af den elskede familie

Toke Frida sofa

Haps!

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-11-13 For mange pandekager

Frida: 7 år, 2 mdr. Sigurd: 4 år, 8 mdr.

Dagens mor-er-alene-med-børnene aftensmad: Pandekager.

Der blev lavet nok pandekager, så ungerne proppede sig. Sigurd proppede sig vist lidt for meget, for ved 2-tiden om natten kastede han op ud over sengen, væggen og gulvet i soveværelset.

Tåstrup parkeringsplads

Blokerende parkering

Mark i tåstrup

Ligesom derhjemme

Gadehavegårdsvej

Kan de bestemme sig? sagde Kåre (Tokes arbejdskammerat)

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-11-12 Tandfeen på besøg igen

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Frida har en evne til at få andres traditioner til at blive Økohus-traditioner, sådan helt uden diskussion af berettigelse eller lignende. Det gælder for halloween og det gælder for tandfeen. Gårsdagens tandudtrækning indkasserede 27 kroner! Med den gevinst er det jo værd at lade munden rydde. I hver fald som 7-årig.

Dagens mor-er-alene-med-børnene aftensmad: Risengrød.

Tandfeseddel

Tandfeen kan også skrive

Teknologisk institut genbrug

Bevidsthed

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-11-11 Puny girly man og de dejlige unger

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Frida skulle til tandeftersyn hos skoletandlægen. Det faldt meget godt, for hun har haft lidt værk med den tand der har været hul i. Hos tandlægen viste det sig at hullet ikke var blevet ordnet helt sidste gang, så det var blevet større. Meget større. De kunne enten prøve at reparere på det eller simpelthen hive mælketanden ud. De fandt også ud af at der var to nye små huller på vej. Ævs. Det er ikke tandbørstningen der halter, men tandtrådsbrugen bør nok være hver dag i stedet for to gange om ugen.

Der var tid til den større operation med det samme, så Frida fik bedøvelse omkring tanden og blev prikket på. Hun var tapper og lå fint stille, men hun spændte i kroppen og søgte afstivning i far, der sad og holdt hende i hånden, talte til hende og var en urokkelig støtte. Ja, altså lige til han vågnede op fra en døs og opdagede at antallet af klinikdamer var fordoblet, hvoraf én duppede ham på panden med en våd klud og en anden hentede vand. Fænomenet kaldes en vasovagal episode og kendes mest i forbindelse med at se blod og lignende. For far er det altså tanken om rod med tænderne hos egne børn der er trigger.

Det var måske ikke ligefrem det mest afstivende for Frida, men operationen blev gennemført og hun gik ud i venteværelset, mens Toke afrundede med klinikdamerne. En af dem bemærkede diskret at Frida havde lus. Det undrede ikke Toke, for Frida tiltrækker lus som blomster tiltrækker bier. Klinikdamen mente tydeligvis at der var eftervirkninger fra den vasovagale episode (læs: At Toke var svagelig både med krop og hjerne og måtte have særlig hjælp til at blive en bedre far for det forsømte barn), så hun tilføjede store lus. Toke kunne føle de sidste rester af egoet krybe ned under en indre sten og bede om nåde. Damen gav på elegant vis det sidste spark med bedsteforældrestore lus.

Note to self: Butch up, buttercup.

Andentids på dagen begyndte Sigurd uden opfordring at snakke om børnehaven og hans omgang med de andre unger. Han har de seneste uger leget meget sammen med drengen K, der er lidt ... mosende. Man kunne sige at de passer fint sammen, men der er grader og det er ikke så fedt når de laver deres egen lille lukkede klub og ikke leger med andre. Der lader nu til at Sigurd har fået lidt for meget af K, for som han sagde: Nu gør jeg ikke mere alt hvad K siger. Far udtrykte bifaldelse for beslutningen, hvortil Sigurd svarede Nu gør jeg alt hvad M siger!. Suk... Men okay, M beder ikke Sigurd om at skubbe til eller spytte på andre, så det er en fremgang. Sigurd forklarede videre om K & M: K skændes med M, men M skændes ikke med K.

Far tog afsted før aftensmaden. Der er dømt tre dages kursus på Djævleøen. Sigurd var lidt ked af at far skulle afsted i tre dage og tre nætter!? (aftenlæsning med far ude på reposen er ret populært), men Frida var helt ude af den og fulgte smågrædende far på vej til bussen. Det er heller ikke til at vide om han klarer sådan en tur, når han skvatter omkuld ved at se en tandlægesprøjte i en barnemund.

Fridas veninde: Du er meget underlig i bolden, Frida
Frida: Skal vi spille med den?

Fridas udtrukne tand

Aaadv!

Mikkel
2008-11-13 09:51

Well, som Joe Hallenbeck (aka Bruce W) ville have sagt: "Smile you fuck" :-)

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-11-10 Mod bedre tider?

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Unger udvikler sig hele tiden - heldigvis. Tingene kører i perioder, nogen bedre end andre. Sigurd har tydeligvis været inde i en længere omgang hvor han stødt meget sammen med resten af familien. I løbet af de sidste dages tid har der nu været tegn på at han stille og roligt er på vej ud af den periode.

I dag var rigtig god. Vel var der et par tilbagefald, men langt størstedelen af tiden var han veloplagt og deltagende. Det gjorde så også at der blev plads til lidt mere, såsom cykelsjov med far, computerspil med storesøster og aftenhygge med mor.

Sigurd laver havregrød

Sigurd insisterede på at lave havregrød til storesøster

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->