Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 43
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-10-26 Katapult og bolcher

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Da ungerne kom hjem fra overnatningen hos Onkel Jacob & Tante Anne, var der ingen legekammerater til Sigurd. I stedet byggede han en katapult med far. Detaljerne kom hen ad vejen, men fra starten blev det besluttet at en mangonel (den klassiske katapult) var lidt for kedelig. Det rigtige mål var naturligvis en trebuchet, men far havde snøvs nok til ikke at sigte direkte efter dén konstruktion i første omgang. Det blev derfor en slags hverken-eller katapult, hvor omdrejningspunktet lå højt. Det skulle meget gerne være muligt at bygge den om til en ægte trebuchet, når Sigurd bliver træt af at lege med den i sin nuværende form.

Dimsen skyder temmelig lavt og drives af gummibånd der har det med at springe, men ellers fungerer den glimrende og Sigurd brugte meget tid på at skyde LEGOklodser efter sine ridderfigurer.

Mens dette stod på, lavede Frida og Olivia bolcher sammen med mor. Frida fik et bolchesæt i fødselsdagsgave, så hun har ventet utålmodigt i 1½ måned på at prøve det. Det gik sådan rimeligt. Grundet forskellige omstændigheder var tiden fra flydende-og-for-varm-til-at-arbejde-med til for-fast-til-at-arbejde-med ca. 27 millisekunder, så bolcherne blev ikke ligefrem de der nydelige flerstribede nogen man køber i forretninger. Men de smagte glimrende.

Frida: Sigurd, skal jeg kalde på mor - og du får meget skæld ud - eller vil du holde op?

Sigurd leger med katapult

Sigurds Katapult Mark I

Elvis mons

Våd gæst

Sigurd sværd gynge

Flyvende ridder

Alberte Frida reb

Klatretøserne

Hanne Frida Olivia bolcher

Bolchemagerne

Sigurd bygger katapult

Sigurd bygger

Sigurd bygger katapult

Samarbejde

Sigurd leger med katapult

Affyring

Skuespil

Skuespil

Sigurd Hanne stol linjer

Linjer

Kenth Hvam
2008-10-27 22:06

du skuffer mig ... ved siden af billedet "bolchemagerne" have jeg forventet et billede af dig med munden fuld af bolcher og underteksten "bolchesmagerne". Du plejede at være en stor poet.

Toke Eskildsen
2008-10-28 00:37

Her udfører man sit arbejde og hvad får man som tak? Bolcheklager?

Kenth Hvam
2008-10-28 21:24

Her udfører man sit arbejde og smager
og hvad får man som tak? ... Bolcheklager

Hmm .. mon ikke jeg skulle få mig en hobby.

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-10-25 Pligtskifte

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

På bedste millimeterdemokratiske vis har arbejdet i hjemmet været fordelt ligeligt i form af skifte mellem pligterne hver anden dag. It seemed like a good idea at the time og så blev det ved med at være sådan. Efter kun ... 14 år? Hjælp, hjælp, det er allerede forbi kobberbrylluppet. Efter kun 14 år er det tid at prøve noget nyt, så i den kommende forsøgsordningstid står Toke for alle hverdagsaftener (oprydning/opvask og madpakker), mens Hanne klarer rengøring i weekenden og almindelig oprydning.

For sådan rigtig at spille overlegen startede Toke på at bage rugbrød fra en surdej foræret af en arbejdskammerat, med den klare plan at gøre det lille hjem selvbagende med den slags. Første resultat blev ... overraskende okay. Der kom ingen protester fra ungerne.

Ellers gik dagen med at ungerne blev passet hos Onkel Jacob & Tante Anne, hvor de spillede kalaha, byggede hule og legede postbud. Forældrene guffede sushi og så Burn After Reading, en film af Coen brødrene. Den var underholdende og generelt grotesk. Seværdig, men næppe genseværdig.

Sigurd smider kort Frida og Olivia griber

Kortsamlerlegen

Sigurd sværd

Der ledes efter legekammerater

Frida sminke

Errr... Flot sminke?

Hule t a jacob

Sigurdhule

Sigurd postbud Frida Anne t a Jacob

Den lille postmester

Graffiti

Den' da søøød

Græskarlampe

Velkommen hjem

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-10-24 Hanne vil være med i klubben

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Hanne var til forundersøgelse til synskorrigerende operation. Prognoserne var gode, så om 2 eller 4 uger skal hun under laseren. Der har ellers været tvivl om hvorvidt hendes syn stadigt blev dårligere, men konklusionen blev at det snarere var optikeren der gradvist havde skruet op for styrken. Det er endnu ikke afgjort om det skal være LASEK (en uges tid med øjne der er irriterede) eller LASIK (fine øjne et par dage efter), men begge operationstyper kalder på at passe på øjnene og dryppe med øjendråber i et par måneder.

Sigurd spiser chips

Om fredagen gælder der andre regler

Frida julemand

Julen kommer tidligt

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-10-23 Er du sur, far?

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Sigurd har været noget afsøgende de sidste par uger og har specielt skældt en del ud på far. Hvis tingene ikke lige passer 100% i hans kram, kommer der er Så gider jeg ikke være med! og et Du skal ikke være min far mere. Selve udtalelserne er såmænd ikke så slemme, men når de efterfølges af hærgeadfærd, har far det med at træde ind i voksenrollen og irettesætte Sigurd.

Sigurds nye replik til dette Er du sur, far?. Det er lidt af en showstopper, for hvem vil være sur? Svaret varierer, men som oftest er resultaten en reflekterende pause efterfulgt af en erkendelse af at drenge er drenge og at det ikke er konstruktivt af være sur. Smart unge.

I dag gik det nu udmærket. Frida tog hen til en veninde efter skole, så far & søn havde et par timer sammen til at traske hjemad, hænge tov op og knække kokosnød. Det var også far der skulle lægge Sigurd, hvilket betød reposhygge ude i den blæsende aften. Sigurd vil gerne putte når han sidder udenfor uden tøj og under dynen med far.

Sigurd tov

Korak

Sigurd kokosnød

Lidt mere vold, Lille Frø!

Sigurd hule

Dagens hule

Mads Villadsen
2008-10-25 00:01

Him Korak! You Tarzan???

Toke Eskildsen
2008-10-25 09:14

Hvorfor er jeg ikke overrasket over at du fangede referencen?

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-10-22 Svømmestatus

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Frida, Olivia og mor trodsede møgvejret og kørte til svømning om eftermiddagen. Det handlede (igen) om at dykke og Frida meldte ved aftensmaden at hun kunne lave 5 kolbøtter i vandet, mens hun holdt vejret. Det mente mor også at hun kunne, mens far nu nok troede at han kunne klare nogen flere. Det lader til at temaet for næste svømmehalstur er fastsat.

Buske aftenlys

Aftenlys

Mons aftenlys

Kattelys

Stokrose aftenlys

Blomsterlys

Sigurd bygger hule

Sigurddesign

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-10-21 Andendagen er sværere

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Der var tydeligvis en forsinket reaktion på hverdagsstart på spil om morgenen, for både voksne og børn havde meget svært ved at komme ud af sengene. Det var så slemt for ungerne at de begge bad om at komme tidligere i seng til aften, hvilket ellers er en ganske uhørt bøn.

Mor købte græskar til at lave hoveder af og udhulede sammen med ungerne. Hun mente at cykellygter er glimrende til at skabe den rette stemning. Far forsøgte at undlade at kommentere, men Frida krævede at der i det mindste kom rigtige lys i ved månedens afslutning. Og ja, huset har taget den gamle irske tradition til sig. Frida planlagde at gå rundt og skræmme folk sammen med en veninde fra klassen.

Frida ordner græskar

Den lille hjernemasseudgraver

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-10-20 Første dag efter ferien

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Det gik overraskende nemt at få banket ungerne op og afleveret dem i skole og børnehave. Måske de savnede kammeraterne? Frida havde i hvert fald savnet nabopigen Olivia. De to legede efter skole og var voldsomt snakkende, grinende og omkringfarende (eller blot utidige, hvis man er fynbo).

Negerkastanje

Frida fandt en negerkastanje i bunkerne fra gårsdagens tur

Igurd cykelvogn

Klar til at skyde bjørne

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->