Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 42
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-10-19 Traditionsbrud

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Ak, 5 år i træk med kastanjetur med naboerne og så svigter de denne højhellige begivenhed. Man kan da heller ikke stole på nogen længere! Heldigvis ville Onkel Jacob & Tante Anne gerne vikariere.

Det var i sidste øjeblik - der var en overflod af kastanjer på jorden, de fleste allerede åbnet. Der blev samlet entusiastisk indtil der blev foreslået at lege plyspind. Der gik naturligvis sport i at lave den bedste pind af kastanjeskaller og kastanjebladsstængler og megen energi blev brugt på at afprøve designs. Hvis der skal udledes nogen form for anbefaling til senere, må det være at et kompromis er vejen frem - ikke for tund (som f.eks. fire skaller på en stængel) og ikke for let (som f.eks. 8 blade stykket gennem en skal).

Sigurd (vildt svingende med sin smarte laserko): Muuh! Zap! Zap! Muuh! Zap!

Kastanjealle

Efterår

Sigurd søsætter kastanje

Optimistjolle

Jacob kastanebåd

Stolte Jacob

Anne Sigurd Jacob Frida Toke plyspind t a hanne

Resultatet afventes

Kastanjebåde

Klar til næste heat

Kastanjedyrsbygning

Hjemmebyggerne

Sigurds smarte laserko

Smart laserko

Tokes kastanjedyr

AT-AT

Annes kastanjehus

Annes hus

Hannes kastanjehus

Hannes hus

Jens Hofman Hansen
2008-10-26 11:42

Sådan ser Hannes hus altså ikke ud. Det ligger på Fanø og er i øvrigt et besøg værd.
http://www.cofman.com/danmark/attraktioner/museer/sydvestjylland/hannes-hus.html

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-10-18 Far er bedre til nogen ting

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Mor fik oprydningsflip og var aktiv mens Sigurd legede med undernaboen - det var noget med pirater og deres skibe og skatte og det involverede spredning af guldmønter og indretning af skatteø oppe i stuen. Mor var nu mest effektiv, så summen blev en markant mere ryddelig lejlighed.

Frida legede med en veninde fra skolen, der blev til aftensmad og sovning. Det vides ikke rigtig hvad de lavede, udover at være superfjantede.

Ved aftentid krævede Sigurd at der blev læst historie ude på reposen. Det er nogen far plejer at gøre, men i dag var det altså mors tur til at lægge Sigurd. Det medførte en større konflikt, men mor havde et indre billede af at sidde udenfor i snestorm, så hun rokkede sig ikke. Sigurd fik dog ganske ekstraordinært valget mellem Onde Far udenfor eller Gode Mor indenfor - det tog lidt tid, men det endte altså med at mor troda alt blev foretrukket.

Sigurds bord

Lidt af en udfordring at stille i et hjørne, hvad mor?

Pirater på trappen

Grum pirat med sutsko

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-10-17 Hjem til legekammeraterne

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Bip BIP BIP! sagde det klokken 4 om morgenen. Ungerne blev skuflet i tøjet og værelset var rømmet på 15 minutter. Et par kiks udgjorde den umiddelbare morgenmad og hotellets bil kørte følget til lufthavnen. Det tog en ½ times venten i kø før den tunge baggage var afleveret og det blev tid til security check. De konfiskerede ikke noget denne gang (og deres metaldetektor bippede ikke af far), så Sigurd tog det mere roligt end ved udrejsen.

Hanne demonstrerede at hun aldrig bliver vagtkvinde for en anden dame formåede at tage Tokes taske, mens han var på toilettet. Det var heldigvis en fejl, så tasken kom hurtigt tilbage. Og ja, den blev grundigt inspiceret ved tilbagekomsten. Belært af erfaringerne ved afrejsen blev forreste plads i køen for ikke-priority-boarding indtaget i god tid før boarding. Det virkede glimrende ved at de ønskede vinduespladser i solopgangssiden af flyet kunne erobres. Det tog nu ret lang tid med (andre folks) grædende unger og folks vaden op og ned af midtergangen i søgning efter En God Plads, før flyet kunne lette. Stewardessen sagde gentagne gange sige Så smæk da for satan røven i sædet, så vi kan lette!. Dog muligvis med et lidt andet ordvalg. Sigurd faldt ret hurtigt i søvn, men Frida holdt sig frisk og nød udsigten sammen med far.

Onkel Jacob hentede i lufthavnen og fik en krammer af ungerne. Det gjorde bilen også. De var vist glade for at være hjemme i Danmark. De blev enenu gladere hjemme i Økohuset, hvor de hurtigt organiserede en legekammerat hver og legede løs hele eftermiddagen. Sigurd legede sørøvere og en del fantasilege med indbyggede fortællinger med undernaboen. De to er hastigt ved at blive rigtig gode venner.

Sigurd Frida trætte

Så er det stå op tid, friske unger!

Frida spiser morgenmad

Lufthavnsmorgenmad

Flyvinge morgengry

Snart står solen op

Sigurd sover i flyet

Lille Frø crasher

Hanne Frida landingsplads

Dansk grund under fødderne

Jacob Sigurd frida

Dagens helt

Frida bil Sigurd jacob

Rare dejlige bil

Sigurd mons

Rare dejlige Mons

Hule mons

Hvad foregår der derinde?

Efterår

Efterår

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-10-16 Den lange vej hjem, dag 1

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Flyveren letter kl. 6.50 fredag morgen og med 2 timers margin til check-in var det urealistisk at køre til lufthavnen om natten. Alternativet til en all-nighter på farten var en nat på hotel og således blev det. Der blev spist morgenmad, sagt farvel (for Sigurds vedkommende også til bjergene, husene, vinmarkerne, postkasserne og blomsterne) og farfar kørte til Perpignan, hvor frøbussen kørte videre til Girona Lufthavn.

Hotellet lå lige i nærheden af lufthavnen og indeholdt så spændende elementer som en legestue med kopi-LEGOklodser og to computerspil, en græsplæne med et bordtennisbord og en svømmepøl der var lukket. Det gik nu alligevel, for der var to bøtter modellervoks fra check-in bagagen og fjernsyn på værelset.

Forældrene kom letsindigt til at love ungerne at de kunne se fjernsyn til de faldt i søvn, men Cartoon Channel holder tilsyneladende aldrig op. Løftet blev brudt da klokken blev sent, for med vækkeuret sat til kl. 4 duede det ikke at feste igennem.

Roquefort måne

Lidt tidligere på morgenen end de andre dage

Sigurd ved morgenbordet

Der ventes på de andre

Sigurd klemmer

Klemmer er legetøj

Familiebillede

De sædvanlige mistænkte

Sigurd vinker farvel

Farvel marker!

Borg

Farvel ruiner

Alkoholtest

Mon chaufføren klarede det?

Sigurd Frida hotelværelse

Værelsesinspektion

Frida Sigurd træ

Hyggetræ

Sigurd fodrer bamsen

Elgfodring

Tusindben

Krible-krabler

Sigurd l e g omand

Robot Boy

Sigurd Frida modellervoks

Modellervoks virker

Fjernsyn i sengen

TV i sengen

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-10-15 Den lange vandring

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Det var klart vejr, varmt og tid til at finde vandrestøvlerne frem. Målet var Fårehyrdens Grotte, der lå ca. 4½ km fra huset. Vel at mærke 4½ km uden for mange svinkeærinder. Det gik ikke alt for hurtigt fremad, for der var mange distraktioner. Menaltså... Målet var mere rejsen end grotten var. Undervejs blev der tanket op fra de allestedsnærværende vinmarker og græshoppen Marse og kæmpemyren Barse blev indfanget og undersøgt.

Undervejs var der et længere stop ved en nedlagt mandelplantage, hvor der på lusket vis var både lækre og bitre mandler, hver på deres næsten-men-ikke-helt identiske typer af træer. Sigurd viste sig at være ferm til at knække dem, mens Frida og farfar var vældig aktive med at indsamle.

Det var meget varmt men netop som ungerne blev trætte og mytteritankerne begyndte at boble op til overfladen, kom følget til hulen. Sigurd drønede først og den blev grundigt udforsket. Det tog ikke så lang tid, for den var let at overskue.

Frida: Er vi virkelig kommet hele denne lange vej, bare for at se denne lille bitte hule?
Mor: Du kan komme herop og få en spegepølsemad.

Efter hulekigning og pølsemadsspisning gik turen hjemad. Den gik nu kun 20 meter før en anden og mere skummel hule blev opdaget. Den nye hule var med noget mindre indgang, var dybere, med søjle i midten og meget mørk. Sigurd drønede først og den blev grundigt udforsket. Frida kommenterede ikke den nye hule, for hun havde desværre ondt i tanden og gik ikke med derned. Til gengæld bemærkede hun Vi skal hjem og spille død.

Efter aftensmaden gik der ikke voldsomt lang tid før dynerne kaldte. Det var ikke overraskende - vandreturen i den tørre ødemark tog 5 timer.

Mandelpause

Mandelpause

Græshoppe

Græshoppen Marse

Sigurd Hanne mandelknækning

Sigurd demonstrerer mandelknækketeknik

Sigurd mandeltræ

Løvfrø

Palle Frida mandeltræ

Farfar kan også

Sigurd pind sti

Inspektion af vandrepind

Vestige pastoral sigurd

Mod dybet

Vestige pastoral frokostpause

Mod lyset

Ruin

Dem var der mange af

Sigurd hule udforskning

Næste udforskning

Korsedderkop hånd

Super kæmpe gigant

Frida mur

Skeptisk tøs

Frida Sigurd kattetrappe kat

Og nej, katten gad ikke komme ned

Fridas hule

Fridas rede

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-10-14 Gode klipper og onde farfar

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Mens mor tog med farfar ind til nærmeste store by for at lave online check-in for flybilletterne, klatrede resten af flokken op på en central høj i byen. Roquefort des Corbieres er bygget omkring den lille, men relativt høje, høj, der engang lagde grund til en lille borg. Ironisk nok er adgang til højen næsten fuldstændig blokeret af huse. Heldigvis kunne naboerne berette om en bagvej, hvor man går i en afløbsrende et stykke ad vejen.

Ungerne var vældig med på klippeklatring. Frida var efterhånden rutineret i den slags, men med Sigurds tempo og manglende overblik var det nødvendigt med mandsopdækning (syntes kyllingefar i hvert fald). På toppen var der fremragende udsigt over byen og ungerne fik fortalt historie af farmor, mens vinden suste om ørerne og Sigurds spørgsmål om Er det her hele verden? endelig blev besvaret med et Ja!.

Gårsdagens dis var lettet og det var temmelig varmt, så Middelhavets bølger kaldte. Vandet var ikke overvældende varmt, men alle kom ud at svømme. Også mor (Det er koldt!) og far (Der er salt og sand! Adv!). Sigurd terroriserede som han nu gør, men havde ikke lige taget højde for farfar. Først smed han sand på farfar, hvilket fik farfar til at smide sand på Sigurd. Sigurd protesterede voldsomt og løb væk. Senere smed han tang på farfar, hvilket fik farfar til at smide tang på Sigurd. Farfar ramte så heldigt at Sigurd fik en tangparyk. Sigurd protesterede voldsomt og løb væk. Der kom ikke flere attentater den dag, så måske Lille Frø lærte lektien?

Om aftenen hjalp Frida med at vaske op, mens hun fabulerede om fremtiden. Den involverede at hun flyttede hjemmefra fordi onde far tvang hende til at vaske op og at en fyr der hed Carsten ville klare opvasken for hende. Hun affærdigede spørgsmål om Carsten med at han altså ikke eksisterede, men det svar ville hun givetvis give under alle omstændigheder.

Frida Sigurd klipper

Mod toppen

Kip Frida sigurd

Mere mod toppen

Roquefort panorama

Roquefort (byen, ikke osten)

Roquefort Sigurd Frida Kip klipper

Historie med stemning

Sigurd klipper

Mod bunden

La franqui strand Frida Sigurd sandslot

Vande, skovle

La franqui strand Frida Sigurd sandslot

Slæbe, grave

La franqui strand Kip Frida Palle

Barnebarn i bølgerne

La franqui strand Sigurd Frida Palle

Trip trap træsko

La franqui strand Hanne Sigurd

Stor strand

Sigurd vindueskarm

Kirkeklokkekig

Frida vasker op

Almindelig dannelse

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-10-13 De uhyggelige steder

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Dagens første stop: Kirkegården. Stedet med de store skumle gravsteder og de mindre skumle plasticindstøbte blomster. Vejret var passende med tåge og småregn. Det var da også lidt spændende at der var døre ind til flere af gravstederne, men det er nu svært at skabe midnatsstemning ved middagstid.

Det var straks bedre med en nærliggende borg, hvor de havde en imponerende samling af torturinstrumenter og våben. Ungerne havde - heldigvis - ret svært ved at forstå alt det der med at kvase fingre og strække lemmer af led, men det var også rigeligt spændende med en mørk og skummel kælder.

Rygterne om gårsdagens far-tur i bjergene må have nået Sigurds ører, for han var med på tur-uden-mor ved aftentide. Med tågen og det hastigt svindende lys in mente blev det nu ikke til klippeklatring i denne omgang. Til gengæld gik ungerne og far op ad skråninger hen til klippenvæggen fra i går. Til forskel fra kirkegården var stemningen helt i top, specielt da snakken faldt på stentrolde og drager. Frida begyndte at snakke temmelig meget og holde sig indenfor en meters afstand af far, mens Sigurd påkaldte sig "gå ud, bliv båret hjem"-privilegiet.

Nedstigningen gik glimrende og uden overfald af varulve. I det øjeblik vildmarken blev erstattet af asfalt, faldt panikniveauet til hyggegys. Ungerne er tydeligvis bybørn.

Hanne Sigurd Frida vinmark

Vindruer efterladt efter høsten er fair game

Roquefort kirkegård

Byen i byen

Gravsted i regnen

Støvregn og kirkegård

Bøftomat sigurd

Enmat er nok

Borg sigurd

Borgindtagning

Torturstol

Værsgo at tage plads

Sværd

Samlermani

Tønde med pigge

Let's go for a joy ride

Sigurd fangekælder

Skummelt

Ingen klatring

Frida ville gerne klatre

Mandelknækning

Mandelknækkerne i aktion

Frida Sigurd tåge klipper

Mens modet stadig var højt

Frida tåge

En anelse betænksom, hva' bette tøs?

Sigurd tåge

Hvor ligger den sovende drage?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->