Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 51
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-12-23 Dagen imellem dagene

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Ingen gæster i dag og ingen store planer. Erfaringen siger at børnene ikke skal presses alt for meget omkring højtiderne. Frida legede med Olivia og Sigurd legede et par timer med veninden TS, hvorefter han sov tre timer. Forældrene hyggede sig med oprydning, rengøring og besøg hos naboerne.

Efter søvnen var Sigurd i godt humør. Det skyldes måske nok kontrasten til hans ofte ret vrantne væsen, men når han skifter til Kær Unge sker det for fuld kraft. Glad, legende, medarbejdende, puttende og alle mulige andre superlativer. Selv aftensengelægning - der notorisk går i ged hvis han sover middagssøvn - foregik på glimrende vis. Han kunne ikke sove med det sammen, men var helt med på at sidde og lege lidt med biler i stedet.

Mons repos

Et blik mod friheden

Frida snakker med jacob

Har du en gave med til mig, Onkel Jacob?

Sigurd sover

Også kær i vågen tilstand. I hvert fald i dag

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-12-22 Ikke juleaften. Endnu

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Nu har forældrene godt nok pralet med at der var sørget for det hele, men derfor skulle de bestilte ænder og den sidste gavepakke alligevel hentes i henholdsvis Gårdbutikken og posthuset. Det var sidste åbningsdag før jul i Gårdbutikken og der stod en elev under optræning ved kassen... Ungerne (og far) udviste heldigvis beundringsværdig tålmodighed.

Der blev nu alligevel brugt noget energi på sådan en tur og det kunne mærkes da familien Eskildsen (plus Lailas kæreste Henrik) kom på julevisit ved 11-tiden. Der skulle lige nogen timer til før Sigurd var klar igen, men så skiftede han også til fuld charmørstil.

Faster Laila havde sine inliner-rulleskøjter med. De er størrelse 35 og Frida bruger størrelse 34, så med et par tykke sokker kunne de bruges af en meget glad Frida. Bare til låns, forstås, men det gav ingen skår i glæden. Forældrene smilede og bifaldt, mens de i tankerne udspillede diverse skrækscenarier. I modsætning til Fridas tidligere 100-kroners børnerulleskøjter er Faster Lailas den ægte vare: 80mm hjul og de lækre lejer. Der er en helt anden hastighed på den slags legetøj. Frida skvattede nu kun en enkelt gang og humpede ikke engang bagefter.

Gæsterne blev til efter aftensmaden og drog så ellers sydover. Der alterneres mellem de to grene af familien juleaften og i år er den dag reserveret Jørvangsiden. Det forklarer forøvrigt andeindkøbet.

Laila juletræ

Faster juletræ

Hanne Frida rulleskøjter

Rul, små skøjter, rul! ... Og de rullede!

Klodsmajor

Jeps - den slags ansigtsudtryk eksisterer også udenfor reklamebladene

Sigurd Palle rush hour

Endnu bedre end sidste år?

Mons juletræ

Ak, Mons' molestrering kom ikke som den helt store overraskelse

Fridapakke mone

"Til jer allesammen". Der takkes for den fine gave

Sigurd Frida rulleskøjter

Skøjt mod sengen, unger!

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-12-21 Juleferie!

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Yes! Juleferie! Markeret ved ankomsten af 6 kasser med øko-varer fra Anemonerne.dk plus en kasse øl. Ufatteligt så meget der kan være i et almindeligt køleskab.

Ungerne var lidt mopsede før aftensmaden, men så var det som om de fattede at ferien vitterligt var startet. De legede harmonisk sammen i et par timer eller tre, før de halvfrivilligt trissede i selv, noget over normal sengetid. Legen gik primært ud på at være Robotboy, hvilket involverer at affyre missiler, løbe frem & tilbage og blive "aktiveret".

Kasser Hanne mons frida

Udpakning med handicap: Børn og katte kappes om at gå mest i vejen

Frida Sigurd riddere

Idyllisk slagmark

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-12-20 Dobbeltbesøg

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Frida legede med et par veninder på skolen og ville gerne have en med hjem. For at imødegå kedelige hvem-er-min-bedste-veninde problematikker var far ikke sen til at acceptere at begge tøser blev taget med. Det var nu også ultranemt: Så snart de kom indenfor døren barrikaderede de sig på Fridas værelse og kom først frem til julekalender.

Onkel Søren kiggede forbi om aftenen og underholdt med sin nyeste gadget. Frida udviste overordentlig stor interesse i dimsen, så Apple gør åbenbart noget korrekt.

Efter juleferien flytter Sigurd stue i børnehaven. Lige nu er han i en mellemstue med en del mindre børn. Den kommende stue er for de større børnehavebørn. Selvom det kører rigtig godt for ham i børnehaven for tiden, er det nu meget godt med skiftet - når der er en del små børn på en stue, lægger det en naturlig begrænsning på udfoldelserne og Sigurd (skulle nogen være i tvivl) vil gerne udfolde sig.

Tre tøser

Der planlægges hvordan far skal snøres

Frida Sigurd Søren sofa

Hop-på-gæsten legen

Søren Frida i phone

Fælles interesse

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-12-19 Far er programmør

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Far var til eksamen i dag, så nu har han papir på at han er Java 1.5 programmør. Det mente han nu nok han var i forvejen, men sådan et stykke papir er nødvendigt for at kunne tage nogen interessante kurser senere hen.

I Fridas skole fik de læst gyserhistorie i går og i dag, med det resultat at Frida blev nødt til at falde i søvn på hemsen begge aftener og blive båret ned i seng af far. Det har nu nok også noget at gøre med det stadig stigende feriebehov.

Onkel Jacob og Tante Anne har fået lejlighed i Økohuset fra slut januar / start februar 2008. Det kan forældrene godt se det gode i. Der forhandles allerede børnepasning. Måske pasning med overnatning fire gange om ugen er passende? Så kunne ungerne få deres eget værelse hos barnepigerne?

Baileys

Dusin er et pænt ord. Måske skal det være et gros næste gang? Men så skal det nok købes en gros

Frida glad sofa

Frida fik nyheden om Onkel Jacob og Tante Anne

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-12-18 Ferie! Nu! Please?

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Sigurd vågnede klokken 5 og mente det var morgen. Mor havde passetjansen og var meeeget tæt på at sætte tegnefilm på fjernsynet.

Hverdagsreglen med kun børnetime og ikke mere har holdt i overraskende lang tid. December har betydet at dagsdosis har været midlertidigt hævet til julekalender + noget Sigurd gider se, men ellers fungerer det godt.

Hvad der så ikke fungerer helt så godt er hverdagen i disse dage. Ungerne (og de voksne) trænger rigtig til ferie. Der er pivende unger og udskældende voksne de fleste dage.

Sigurd mons sofa

Se på den kat! Den er større end ham!
Skumbanan til den første der gætter hvor citatet stammer fra

Jacob
2007-12-20 21:47

Thor ved Udgårdsloke?

Toke Eskildsen
2007-12-21 10:07

Heh... Ikke noget dårligt bud. Men hvis du tænker på Peter Madsens Valhalla-tegneserie, siger min hukommelse at der ikke bliver sagt noget i den stil der.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-12-17 Styr på julen

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Alle gaver i hus eller på vej med posten, juletræ i Solstuen, mad bestilt til levering fredag og lørdag. For første gang i al evighed har forældrene styr på julen i god tid.

Far var til øjenkontrol i dag og kan melde at venstre øje (det der blev genopereret) er helt som det skal være. Forløbet er afsluttet hos øjenlægen og (forhåbentligt) bliver næste besøg hos en optiker først i 45-50 års alderen, når langsynetheden sætter ind.

Frida kom hjem fra skolen og lugtede lidt af bål. Det viste sig at de havde siddet ude og lavet popcorn. De mente det åbenbart i SFO'en, da de sagde at de ville have en ugentlig båldag.

Måger Ænder sø

En anelse køligt, på den gode måde

Sigurd cykelvogn

Piv piv! Hvorfor skal vi hente Frida?

Sigurd drage bord

Piv piv! Kan ikke nå! Piv piv!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->