Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 50
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-12-16 Juletræshentning

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Ak, det er kun anden jul i eget hjem og der går allerede tradition i det hele. Dagens begivenhed var en udflugt til Hannes gamle spejderhytte, hvor der blev anskaffet juletræ og andet godt.

Det lykkedes de snedige forældre at pege ungerne hen mod et ret lavt træ. Når hjemmet er en lejlighed, skal der lige tænkes over hvor tingene skal stå - det bliver noget med at skubbe træet ind under hemsen, når sofabordet skal benyttes.

Aftenen gik lidt i fisk med ungerne, specielt Sigurd, og en gåtur for at se på julelys i naboskabet hjalp ikke. Det endte med at far satte sig ud på reposen med ham og en dyne omkring og sang Langebro fire gange.

Ja, Langebro. Der eksisterer for tiden tre sange i børnenes verden: Solen er så rød, Langebro og Oles nye autobil. Ja, okay, i Fridas verden eksisterer kun to og i Sigurds verden er der en klar favorit.

Sigurd leverpostejmad

Selvsmurt er velsmurt

Is på bilen

Kølig dag

Vælge juletræ

Prøvedans

Hanne som10 11 aarig gipsaftryk

Mor som 11-årig

Vaffelspisning

Vaffel eller næve?

Ungerne i bilen

Lyset var Sigurds gave til bilen

Trine
2007-12-17 10:32

Nu har jeg efterhånden solgt en pæn del juletræer og tricket, når man skal sælge et lav træ til børn, er ret simpelt: Hvis træet er for lavt stiller man det bare op på en kasse og så er der plads til endnu flere julegaver under det.

Og er du helt sikker på at der er en vaffel under marmeladen og flormelisen?

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-12-15 Dagen derpå

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Mor kom hjem ved 3-tiden om nattet, sådan pænt snaldret. Frida vågnede lidt op, blev bange for troldene på sit værelse og overtalte far til at hun måtte sove i den store seng. Fars parader vare slet ikke effektive nok på det tidspunkt: Når klokken er 3 om natten er det vigtigste princip at komme til at sove så hurtigt som muligt.

Morgenen gik som lørdagsmorgener plejer at gå. Der kom ikke megen lyd fra sovende mor, så far drog med ungerne på julegaveindkøbstur og vendte efter nogen timer tilbage til en mor der ... stadig sov. Det fik de larmende unger nu hurtigt spoleret.

Onkel Jacob & Tante Anne kiggede forbi over middag. De står som nummer 7 på venteliste til en lejlighed i Økohuset og med den mængde frameldinger der er ved den slags, ser det ud til at der er en reel chance for at de flytter ind. Forældrene krydser fingre og har allerede drømt en del om mulighederne i fast barnepigeordning.

Frida: Sigurd, når andre har gjort en tjeneste, hvad siger man så?
Sigurd: Kykeli-kyyy!

Sigurd: Moar! Moar! Moar!
Mor: Jaeh?
Sigurd: Moar!
Mor: Hvad er der Sigurd?
Sigurd: Err... (lang pause mens der tænkes) Må jeg godt se fjernsyn?

Frida: Hvis du har et sted der klør, så kom til tattoo-butikken

Julebamse

Straffen for nattens drillerier

Frida mons jacob

Jacob holder Frida holder Mons

Mandarin vs lys

Mandarintricket

Sød bamse

Bedre opførsel

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-12-14 Mor til fest

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Mor brugte dagen på julefrokost på arbejdet. I Randers er den slags med revy, hvor mor skulle spille Lean-agent. De har lagt ret meget energi i det den sidste tid.

Ungerne blev slæbt med til reception på fars arbejde. Der var et andet barn som Frida fandt sammen med. Sigurd drønede hjemmevant rundt og krævede at få åbnet så kan kunne kigge ind til troldene i skunken.

De blev ret baldrede af den tur, så hjemtransporten i cykelvognen var præget af en sovende Sigurd og en klynkende Frida. En gang hjernedeaktiverende fjernsyn og noget mad fik dem på højkant igen.

Sigurd har fået en nissebamse med hjem fra børnehaven. Den formodes at opleve eventyr og lave narrestreger. Det burde være til at organisere.

Frida cykler

Mod nye eventyr

Frida chips t a jens

Indtagelse

Sigurd marcipan

Mad eller modellervoks?

Sigurd kastanjedyr

Nå, det var her den blev af!

Rodebamse

Bånd på rodet

Hanne leanagent t a ukendt

Mor er Lean-agent på arbejdet og går under navnet Toyota Kawasaki

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-12-13 De små fartbump

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Der var Luciaoptog på Fridas skole. Instruktionen gik på at møde kl. 8 i hvidt tøj og at have lært sangen. Så Frida stod på skolek kl. 7.55 i (næsten) hvidt tøj, nogenlunde memoreret sang og en far & en Sigurd til tilskuning. Frida rendte rundt med de andre brude, men ... der skete ikke noget.

Kl. 8.20 blev pigerne samlet og gik i gang med at modtage instrukser. På det tidspunkt var Sigurd utidig i anden potens og kravlede rundt som en maddike på en ugegammel død gris. Grisen var naturligvis far. Nå, der blev gået Lucia et kvarter senere og det var egentlig meget hyggeligt.

Som altid med unger, aflevering og arbejde er der et vist element af timing. I dette tilfælde handlede det om at Sigurd skulle være på plads i børnehaven inden kl. 9.00. Det burde hellere ikke have været det store problem, hvis ikke lige en spade uden spatielt overblik havde parkeret sin bil så Toyotaen ikke kunne bakke ud. Hrmnpf... Nå, der var hverken tid til at sætte en brokseddel under bilens vinduesviskere eller snitte dækkene op, så far listede det blå lyn ned ad cykelstien i sneglefart.

Eftermiddagen gik bedre. Selvom det var torsdag, lykkedes det at holde panikniveauet nede og børnene legede fint sammen. Da mor kom hjem blev der dog øjeblikkeligt skiftet til femte gear - hun var belæsset med julegaver, hvilket øjeblikkeligt blev detekteret.

Frida til Sugurd: Jeg har styr, ikke også? Den kan man dreje hjulet med, ikke også? Det har du lissom også!

Lucia

Her bæres lyset ud

Hanne Sigurd Frida gaver

Mor med spændende pakker

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-12-12 Julegaveindkøb

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Som noget helt nyt og uhørt blev ønskesedler videreformidlet for adskillige dage siden. Lidt i samme tråd blev aftenen brugt på at vælge hvilke gaver, der skulle gives. Der blev arbejdet hårdt på at undgå ture til Århus midtby, så netkøb og ting fra Randers var højt prioriteret.

En af de gaver der ikke gives er en DS-Lite til Frida. Årsagen er lillebroderen. Han ville helt sikkert plage om at lege med den, så enten ville der blive en masse ævl og kævl, eller også ville der blive behov for regler for at forhindre ham i at bruge al tid med den.

Siger de kedelige forældre.

Det er nu ikke fordi der ikke ses positive ting i sådan en spilledims. Den er fin for finmotorikken og lærer spilleren at eksperimentere og udforske. Underholdningsværdien er naturligvis også i top. Desværre kan den kun bruges af én person af gangen og kalder på at lukke sig inde i sin egen verden med den. Så hellere overveje at sætte noget til den store skærm, så flere unger kan bruge det sammen.

Frida låser cykel op

Den lås sidder for sygt godt fast!, sagde Frida

Plyndret pakkekalender

Sigurd-raid hos Frida. Han nåede at hugge indholdet af to bokse, før han blev stoppet

Sigurd mons stol

Fred og ro

Mons kurv

Rovdyr i bur

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-12-11 Sigurd i byen igen

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Sigurd tog i byen med en ven og en pædagog fra børnehaven. Det blev aldrif helt opklaret hvorfor de to knægte var heldige nok til et så radikal pædagog/børn forhold, men de fik tre gode timer ud af det. Det betød naturligvis at Sigurd skvattede om ved hjemkomsten til Økohuset.

Hanne sigurd

Lille Frø tar' en slapper

Risengrød til nissen

Til den lille nisse i dukkehuset

Sigurd

Alternativ spilbrug

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-12-10 Argh! Børn!

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Der var bare intet der duede for Sigurd i dag. Klynkende, krævende og møvende. Frida havde en veninde fra første klasse med hjem og de to store blev hurtigt enige om at småkravl kunne være ret belastende.

Øfferiet fortsatte efter aftensmaden og eftersom Frida også virkede træt, gjorde forældrene fælles front og meldte at det var sengetid. Disse magiske ord forvandlede ungerne til overordentligt glade og samarbejdende børn. Pludselig var der ingen klynk eller provokationer, ingen gensidig trykken på knapper. Bare lege og fordragelighed.

I morgen starter dagen med meldingen Nu skal I i seng, unger!. Det bliver spændende at se om det virker.

Frida Sigurd sofa

"Hop over skeen og ned på Frida"-legen

Sigurd fridahest

Ridder Sigurd på den trofaste ganger

Petet plys tagnet af frida

Bonuspoints for at gætte hvilken bamse Frida tegnede

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->