Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2006 => Uge 50
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2006-12-17 Glemsom nisse

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Nissen havde glemt at finde en adventsgave til Frida, så han måtte lave et raid i Julemandens gemmer og fiske en Rigtig Julegave frem og lade den være adventsgave. Frida klagede ikke over at få kjolen...

Oftermiddagen gik med IKEA besøg, der slet ikke var så indkøbshelvedet, som man skulle tro. Men nu blev det meste af tiden også tilbragt i bolderummet.

Frida pakker gaver ind

Chik indpakker

Sigurd boldrum

Fremad, opad!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2006-12-16 Julestue

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Juletid. Afsted til julestue i mors gamle spejderhytte, for at guffe vafler og købe juletræ. Der var to lidt ældre damer i stuen, som mor kendte fra sin spejdertid - at være spejderleder er åbenbart for livet.

Sigurd var på brutaleste vis hevet op fra sin middagssøvn, men han kom sig hurtigt - det tog kun et par timer, før han var helt ovenpå (suk). Til gengæld var Frida vældig frisk og charmerende. Hun valgte juletræ sammen med far, der fik nedkæmpet sit eget indre egoistiske barn nok til at lade Frida vælge. Dog med den klausul at de skulle kunne transporteres hjem i bilen og kunne være i lejligheden.

Juletræet får lov at stå og pynte udenfor, indtil farmor og farfar kommer forbi. Farfar har nemlig juletræsfoden!

Frida juletrær

Plads til maaange julegaver!

Frida Hanne julestue

Tag selv (og betal senere) bord

Kanon

Dette er en kanon, designet af motorgrisen Sigurd

Sigurd fingerdukker hanne

Hånddukkeglæde

Skriv en kommentar
 

Fredag 2006-12-15 Laserøjne, ja tak

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Toke har overvejet laseroperation før og har været til forundersøgelse for 2½ år siden. Dengang var synet dog ikke helt stabilt, hvilket er nødvendigt.

To år senere og synet har stabiliseret sig. Toke fik en ny tid. Alt var glimrende, bortset naturligvis for prisen. Kr. 30.000 er ikke en trivialitet. Men hvad, det er en investering, når man kigger på kontaktlinser og briller over de næste 10-15 år.

Toke kom i den mystiske situation at han blev glad for at have stor bygningsfejl på (mindst) det ene øje. Sagen er nemlig at tilstrækkelig stor bygningsfejl, hvor tilstrækkelig er defineret som 3 (dioptrier?), udløser behandling hos amtet, uden betaling. Meneh... Amterne dør om 14 dage, så det er uklart hvorvidt forløbet kommer til at koste 30.000,- eller 0,-. Den tidligste dato for operation hos Lasersyn er dog i uge 5 i 2007, så Toke har tid til at vente på svar fra Det Offentlige.

For de uindviede kan det afsløres at en laseroperationen foregår ved at en flap af øjet skæres op, hvorefter delen nedenunder beskydes med laser og flappen lukkes igen. Øjnene kan bruges igen efter en dags tid eller to og er et par måneder om at stabilisere sig.

Det næsten sikre resultat er at behovet for briller indskrænkes til læsebriller. Det håbede resultat er at behovet for briller helt falder væk. Det optimistiske resultat er at synet bliver bedre end det der kaldes normalsyn.

På skyggesiden er mulighed for infektioner, nedsat nattesyn, tåget syn eller permanent forværret syn. Det er som altid et spørgsmål om statistik.

For de meget indviede (hej Søren), præsenteres hermed de fine scans for venstre og højre øje. Operationen vil være LASIK tissue saving.

Lysdekoration

Kontoret efter lukketid

Orbscan_Anonym_Hoejre_E

Tokes højre bygningsfejl

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2006-12-14 Nyt skema, dag 1

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Far lod ungerne sove så længe de ville, der blev smølet og brugt en masse tid på alt muligt, så der var først ankomst til institutionen klokken halv ni. Hjemrejsen om eftermiddagen var lige så fuld af god tid.

Torsdagsudflugten blev cykel- og gåtur hjem, med en udforskende Sigurd og en snakkende Frida. Sigurd var så flink at vente med at styrte i en kæmpevandpyt, til den hjemlige parkeringsplads var nået.

Hvad enten det skyldes et tilfælde, eller den bedre tid, var ungerne vældig glade. Sigurd trak sig godt nok tilbage til børneværelset, men det var for at hellige sig en bilkø: Ikke køre!. Frida dansede lidt med far og tullede ellers rundt og lavede ingenting.

Sigurd trappe lys

Lav sol over Sigurd

Frida cykel

Reflekserne i orden

Bilkø

Køkultur

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2006-12-13 Lucia og tidsgiverne

Frida: 5 år, 3 mdr. Sigurd: 2 år, 9 mdr.

Frida skulle være i børnehave klokken 6.30, for at gøre klar til Lucia-optog. Seks tredive. Forældrene havde næsten lige så svært ved at komme op som børnene og Sigurd fik ødelagt hele sin morgen og formiddag. Men det var et fint Lucia-optog, med en pæn mængde voksne tilhørere, unger der rent faktisk kunne huske teksten og en stolt Frida i hovedrollen.

Det med morgenerne er nu er ret stort problem er om vinteren. Alt for mange gange handler det om at skynde på ungerne, så de kan komme afsted til opbevaring.

Forældrene er blevet enige om at lade ungerne sove længere (og blive hentet senere), samt at lade far aflevere og mor hente, sådan som hovedregel. Det gør forhåbentligt at ungerne får nogen bedre dage... Sjovt som den slags fungerer meget bedre, når det er sommer og der er masser af lys.

Frida: Mor, må jeg få en hest, når jeg bliver 16 år?

Frida lucia

Frida i førerkjolen

Sigurd mor læse bog

Træææt unge

Cigaretpakke advarsel

Hvis nogen stadig skulle være i tvivl

Bilkø

En varevogn, der ikke tog det roligt

Sigurd blomster

Rolig Sigurd! Selvom den har ædt din ske, skal far nok fiske den frem igen

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2006-12-12 Familien samlet

Frida: 5 år, 2 mdr. Sigurd: 2 år, 8 mdr.

Far kom hjem fra konference og fik lige et par timer med ungerne, før de skulle i seng. Mor lavede pandekager, så sjovt nok spiste børnene aftensmad uden brug af overtalelse.

Sigurd: 1, 2, 4, 8, 13
Rigtig flot, knægt. Du fik kun en enkelt forkert! Far er stolt.

Frida klar til hop

Rar at komme hjem til

kenth
2006-12-29 01:11

en enkelt forkert ... hvad mener du, knægten har lavet en udvidelse af fibonacci talfølgen.

/kenth

Skriv en kommentar
 

Mandag 2006-12-11 Far afsted igen

Frida: 5 år, 2 mdr. Sigurd: 2 år, 8 mdr.

Far tog til Odense til konference og efterlod igen børneansvaret til mor. Det går stadig noget ned og op med Sigurd, så det var ikke nogen triviel opgave.

Frida tegner traktor til sigurd

Traktortegnende storesøster benover lillebror

Metalgulv

Home sweet metalgulv

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->