Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 39
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-09-30 En god middelklasseweekend

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Der blev boret og sat lamper op, leget og flyttet computer. Lys over børneværelserne og stilhed ved voksensengen er ikke at foragte.

Ungerne legede hele dagen mens forældrene rumsterede rundt og det var i det hele taget et rigtig god weekend. Noget med en stemning af begyndende efterår og lidt ro på det hele.

Frida: Den allersødeste mand, det er dig, far. Og den allersødeste dame, det er mor. Og den allersødeste dreng, der ikke er en mand, det er Sigurd. ... I hvert fald nogen gange. Ikke når han stjæler den røde bil fra spillet.

Hanne borer

Hanne trådte lige i karakter og viste at en borehammer også kan benyttes af hunkøn

Rushour

Sigurd opgraderede spillet

Sigurd jakke kasse trappe

Det vides ikke hvad det gik ud på

Computer

Endelig orden

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-09-29 Familien skilt og samlet

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Frida tog med mor ud for at besøge et par af mors veninder og deres børn. Sigurd tog med far ind til byen for at kigge på traktorer og mejetærskere. Det vides ikke hvad årsagen var, men på Store Torv holdt der ca. 10 traktorer og et par andre landsbrugsmaskiner. Sigurd drønede naturligvis rundt mellem dem og var oppe i alt han kunne få adgang til. Han var nu noget skuffet over at der ikke var grise i det griseformede telt.

Aftenen gik med hygge i sofaen - Sigurd med Rush Hour og resten af familien med Uno. Frida har helt styr på reglerne og der er nok strategi i spillet til at forældrene ikke keder sig.

Sigurd vandpyt

Afsted mod maskinerne

Halmballepresser

Børnekværner

Sigurd traktor

Vroom vroom

Sigurd mejetærsker

Desværre, Zigs. Lukket dør

Fliser

Så skal de bare lige passes sammen

Sigurd sover

Pause efter strabadserne

Sigurd rush hour

Rush Hour kan klar anbefales til 3-årige bilelskere

Trine
2007-09-30 11:11

Var der heller ingen grise på Bispetorv? Det plejer der da at være. I dag bliver køerne malket 11.30 og 15.30 og der er børneteater klokken 13. Og man kan tage "kørekort" i små traktorer.

Toke Eskildsen
2007-09-30 19:39

Hrmn... Jeg kan godt se at jeg var ringe forberedt og at vi gik i den forkerte retning, da vi havde leget med traktorer. Oh well... Der var stadig oplevelser nok på Store Torv til at sende Sigurd i brædderne.

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-09-28 Klokken er 10.15. Ved du hvor dit barn er?

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Frida cyklede frisk og veloplagt afsted til skole. Skoletasken brillerede ved mangel på GPS, mangel på telefonnummer til forældre og mangel på nøgle til huset. Far brillerede ved at vinke farvel, undlade at følge efter, undlade at kontrollere om cyklen senere holdt uden for skolen og undlade at ringe til skolen for at høre om Frida vitterligt var kommet frem.

At undlade at kontrollere barnets sikre fremkomst var lidt en øvelse for far, men sådan må det nu engang være. Det der med at give slip på ungerne er ikke bare for ungernes skyld, det er også noget med som forældre at erkende at de er i stand til at klare sig selv og stole på at de rent faktisk gør det. Ak, det er hårdt at lade være med at starte helikopteren op og svæve over de kære små.

Mor hentede Frida ved 15-tiden, hvor det viste sig at det var gået glimrende og at hun hverken var blevet overfaldet af bjørne eller faret vild på vejen. Frida meldte selv at hun ville skifte til tredje gear på cyklen og køre bjørnen over, såfremt en sådan skulle komme rendende.

Der var forøvrigt dømt kinamad igen. En tradition er under bekymrende hastig udvikling.

I går skiftede Tokes venstre øje frem og tilbage mellem dårlig fokusering og ret godt. I dag var det det bedste af to verdener med et venstreøje med "normalsyn" til de fleste afstande og højre øje med let nærsynethed til læsning af bøger og computerskærme. Det ville være ret fikst om det stabiliserede sig der, men det er alt for tidligt for det at falde til ro.

Frida cykel

Hmm... Kan det passe hun lige voksede 10cm?

Frida sigurd

Børnetime

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-09-27 Fællesspisning på skolen

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Der var fællesspisning på Fridas skole for hendes klasse Zebraerne. Der kom 60 personer og det startede kl. 16.30, så der blev ikke tid til at komme hjem først. Alt gik rigtig godt - glimrende mad i form af sammenskudsgilde, behagelige mennesker og en flok af unger, der var selvkørende og glade. Der var ingen rigtige konflikter eller grædende børn, bortset fra Sigurd der gik på næsen i gruset, men det tæller ikke.

Sigurd var nu ellers i glimrende humør langt størstedelen af tiden. Han færdes hjemmevant på skolen og skiftede mellem spisning og leg med børnehaveklassens legesager.

Far havde beskyttelsesbriller på det meste af aftenen. Det medførte en hel del spørgende blikke og en del spørgende munde. Der er ret mange der er interesserede i at høre om kirugisk korrigering af synsfejl, hvilket vel er naturligt nok - det er stadig lidt eksotisk.

På vejen hjem snakkede Frida om at det havde været lige så sjovt som juleaften eller bålaften (hermed defineret hvad der er det ypperligste i Fridas verden). Sigurd var taget med far i forvejen, så Frida fulgtes med mor. Frida snakkede om at det var rart sådan at gå hjem sammen og fortalte om de gange hun var blevet kørt hjem i cykelvogn med dyne om sig. Det ligger mere end 3 år tilbage i tiden, så det må have gjort stort indtryk den gang.

Frida går i skole

Far skulle skynde sig til øjenkontrol (jo tak, det gik fint), så Frida afleverede sig selv

Hanne bordpynt t a hanne

Hannes bord på arbejdet

Sigurd læser

Bogpause midt i det hele

Toke beskyttelsesbriller

Far er bare så smart med de briller

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-09-26 Tokes øjne igen igen

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Toke tog ned for at snakke med øjenkirugen om justering af venstre øje. Det flaskede sig således at han kunne blive opereret ½ time efter undersøgelsen. Dejligt når tingene ikke behøver planlægges så langt frem i tiden.

Justering var et kortere indgreb end selve operationen, men med forøget sandsynlighed for komplikationer. Det skyldes at det er arvæv der åbnes. Venstre øje er (var?) ikke horribelt dårligt, men udviser ofte irriterende dobbelthed ved bogstaver og lignende. Det skyldes bygningsfejl, som så gerne skulle forsvinde ved operationen.

Tokes Øje

Intet at se her

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-09-25 Status for havregryn

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

For en måned siden blev der lukket for havregryn efter aftensmaden. Der har været overraskende få problemer i den forbindelse og ungerne er skiftet til at spise ordentlig aftensmad. Specielt Sigurd har det med at grovguffe hvad der er efter tur: Det der med at blande tingene er åbenbart ikke attraktivt.

Sigurd Frida regn

Frit løb

Frida rød kjole

Fin dame

Sigurd kjole

Fin (fnis) dreng

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-09-24 Bare en mandag

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Hverdag.

TokeSkyder_TALars

Nogen gange er det let at forklare Frida hvad far laver på kontoret

Frida kastanjer

Kastanjeflyveren fløj kastanjedyrene

Sigurd bord is

Is i sikkerhed

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->