Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 40
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-10-07 Drengetur og oprydning

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Det var fars sove-længe-dag og efter opstandelsen tog han på tur med Sigurd, mens mor ryddede op. En fremragende ansvarsfordeling!

Der er nu noget særligt ved at være afsted på tomandshånd. Ikke noget med at der skal konkurreres på opmærksomhed eller diskuteres hvorvidt der skal udforskes i den ene eller den anden retning. At det så samtidig er to fra husstanden, der begge synes det er sjovt at klatre på sten og løfte tunge ting, gør det ikke ringere. Der opstod dog uenighed da Sigurd i mudderpølen mente at far også skulle være med i den leg. Voksne er så kedelige.

Derhjemme blev køkkenet omprioriteret så børnene nu har let adgang til glas og tallerkener. De skumle planer om at inddrage dem mere i husholdningen blev sat i gang med det samme i form af borddækning til aftensmaden.

Sigurd mole e

Udforske, udforske

Sigurd balancerer

To fødder, to bjælker

Kæmpedrage sigurd

Dragende mudder

Majsvælling

Man finder lidt af hvert under oprydning

Trine
2007-10-08 18:35

Der er da ikke noget bedre end at gå rundt i en mudderpøl med bare tæer!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-10-06 Beatleshyldest og bedsteforældre

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Mor tog ungerne under armen og besøgte bedsteforældrene, til en hyggedag med skovtur og aftensmad. Far tog til Fredericia til Beatleshyldest - det var foranlediget af at farmor og farfar skulle være med i showet.

Det var en engangsforestilling i Fredericia Teater, sammensat af forskellige bands og kor der fremførte Beatlesnumre i mere eller mindre fri fortolkning. Der var fuldt hus og det var rigtig godt, specielt de mere eksperimenterende numre. Publikum var perfekt: Der var høj stemning fra første akkord og under de stille numre var der ingen der sagde en lyd - end ikke fulderikken på bagerste række.

Tåge

Grå morgen

Sol sky

Lækker aften

Beatleshyldest

Farfar på motorsav

Beatleshyldest

Ingen point for at gætte sangen

Beatleshyldest

Alle-synger-med afslutningen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-10-05 Alt på én dag

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Børnehaven havde pædagogisk dag, hvilket betyder at pædagogerne mødes uden ungerne. Sigurd tog derfor med mor på arbejde og hjalp hende så godt som han formåede. De tog bussen hjem, hvor Sigurd fremviste buskortet. Chaufføren takkede, hvorefter Sigurd krævede penge for fremvisningen. Det kunne manden godt se det rimelige i, så Sigurd fik en tokrone.

Imens var Toke hos Lasersyn.dk, for at få kontrolleret om der blev dannet for meget arvæv efter sidste uges operation. Det gjorde der ikke. Faktisk så det så fint ud at det planlagte kontrolbesøg i næste uge blev sløjfet - næste kontrol er derfor først om tre uger. Synet var fortsat rigtig godt, så bortset fra at klinikdamen beholdt de seje briller, var alt helt perfekt.

Frida kom hjem fra skolen med en tegning, som en af drengene fra klassen havde lavet til hende. Forældrene var meget varsomme og tilbageholdende med deres udfritning af afkommet, så det blev aldrig rigtig afklaret hvad historien bag tegningen var, udover at han havde givet hende den fordi han ville være sød ved mig.

Far regner med at passe drengen op ved lejlighed og høre om han har reelle hensigter.

Frida spillede Klodsmajor (en klassiker) med far efter aftensmaden. Hun har rigtig opdaget det gode ved spil og er stille og roligt ved at få far med på vognen. Det er rart at genopdage - når ungerne er små er det ikke altid lige let at huske at tage tid til langsomme aktiviteter, så det er ikke blevet til så meget de sidste 6 år.

Frida sover

Plys har stadig den høje stjerne

Randers tur retur Sigurd t a hanne

Randers Tur-retur

Trine
2007-10-06 10:35

Måske skulle du overveje at afslutte overstregningstagget. :)

Toke Eskildsen
2007-10-06 14:05

Alternativt starte med a i stedet for s. Suk... QA er ikke lige min stærke side.

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-10-04 Hemsetanker

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Hemsetankerne er bragt op igen. Stuen er stor nok til gæster, hvis de er gode venner, men det ville være rart hvis knap så gode venner også kunne sidde ved siden af hinanden. Det bliver svært med den nuværende indretning, så overindretningsarkitekten er nået dertil at hun melder at plads har prioritet over lysindtag.

Praktiske Gris er helt med, på ideen, da det vil betyde at han får en hule at sidde og nørde i. Der skal bare lige findes tid & lejlighed til det.

Siurd læser

Sigurd behandler skolen som sit andet hjem

Sigurd badekar

Opgraderet eftermiddagsbad

Hanne Frida våde

Vådt udenfor? Nej da!

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-10-03 Kattetanker

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Der snakkes om ekstrakat. Sådan noget med en rød killing, der skal hedde Mons (det gør alle røde katte). Hvis det kunne blive en hankat, ville det være helt perfekt. Frida er med på tankerne og der skeles lidt til et kuld killinger, der er udflytningsklare i næste uge.

Sigurd bad

Sigurd er begyndt at kræve bad ved hjemkomst. Det medfører at han generelt er ret ren for tiden, et hidtil sjældent syn

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-10-02 Forældresamtale på skolen

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Så kom første forældresamtale og snak om Fridas første prøve. Ak, det går hurtigt i disse tider. Der var dog ikke karakter med. Endnu.

Prøven var en "Kontrolleret Tegne og Iagttagelsestest", hvor de skulle tegne ting som en voksen beskrev. Frida klarede alting glimrende, bortset fra der hvor hun kiggede efter sidekammeraten. Ak, der er en morale her, som Frida dog blev forskånet for at høre. I det hele taget var meldingen at Frida var en pige med overskud, både til det sociale og til skoleaktiviteterne. Det passer meget godt med indtrykket hjemmefra.

På hjemturen fik ungerne overtalt mor til at købe kage og cacao. Far mumlede noget om forkælede unger og gik i Føtex for at købe flæskesvær til sig selv.

Sigurd bog

Det er ikke altid lige nemt at få Sigurd til at sætte sig i cykelvognen

Efteråar

Efteråret trænger sig på. På den gode måde

Pause

Gufpause

Sigurd puslespil

At lægge puslespil udenfor rammerne

Sigurd tegning bil vogn

Bil med vogn, tegnet af Sigurden

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-10-01 Hobbyrum

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Under omflytningen blev den spæde start til et hobbyrum lagt i mellemgangen. Foreløbig har det virket ret godt, med unger der har tegnet og modellervokset dernede. I dag gik Sigurd og Frida derned på eget initiativ og malede.

Det endte med et par mesterværker, hvoraf særligt Sigurds var med rigelig maling. Så rigelig en mængde at man kunne følge sporet fra mellemgangen, op ad trappen og hen til sofaen hvor kreationen blev fremvist.

Frida maleri

Fridas seneste kreation. Bemærk dragen og søhesten

Sigurd Frida trappe

Morgenidyl

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->