Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 41
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-10-14 Hjemmelege

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Sigurd fandt sammen med veninden TS og de to legede rigtig godt hen over dagen. Det er efterhånden en del dage siden de sidst så hinanden, men det fortsatte hvor de slap og forsøgte at stikke af sammen til en fjern legeplads.

Frida fandt sammen med en veninde fra skolen, som hun havde købt venindesmykke til. De spiste ovre hos veninden og prøvede at sove hos Frida, men veninden fik desværre kolde fødder. Mon det havde noget at gøre med de slimtrolde, som far advarede dem imod?

Modellervokskage

En lækker modellervokskage, pyntet med tusch

Sigurd sugerør

Symmetri må der til

Frida nattøj

Veninden blev pænt fulgt hjem igen

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-10-13 Aktiv hyggedag

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Dagen var afsat til komsammen med Tokes gamle gymnasievenner + tilløbere & afkom. Familien var lidt forsinket, for Sigurd skvattede ned af trappen og skulle lige holde op med at bløde først. Det gik nu ret hurtigt.

Nå, Sigurden blev god igen og kareten rettet mod Skjoldelev. For at sætte fut i forældrene blev der spillet Wii Sports (et spil, hvor man fægter vildt i luften) og dansespil (et spil, hvor man hopper rundt som en gal på en måtte). Stor succes! Der blev aftalt bytte med de respektive legeredskaber, når ejermændene blev trætte af dem. Frida var forøvrigt ret god til dansespillet.

Dagen sluttede relativt sent, med hjemkomst kl. 20.30. Undervejs i nattemørket spurgte frida om der kunne køres længere. Det er også en helt speciel og meget dejlig følelse, det der med at køre hjem i mørke mod sengene efter en begivenhedsrig dag.

Hanne bestilte forøvrigt en ny mobiltelefon i går. En Nokia 6120. Hun var vældig utålmodig i dag og gik og småhåbede på at den på mirakuløs vis skulle dukke op en lørdag aften: Ja, hej, jeg er ansat hos Telia og bor lige her om hjørnet. Jeg så du havde bestilt.... Men nej, ingen mobilos før om et par dage.

Frida Sigurd bollebagning

Hvad man mangler i højden kan man kompensere for med iver

Boller

Offer til fællesskabet

Nina miranda Frida

Dronningens efterfølger

Sol trær fly

Ka-booom

Dansespil

Hoppe trampe

Godnat t v

Neddrosling

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-10-12 Feriestart

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Skolerne holder som bekendt efterårsferie (og sommerferie og vinterferie). Det betyder naturligvis at Sigurd også får en ferieuge. Det står lidt værre til med forældrene, der skal på arbejde nogen af dagene, for at få det hele til at gå op.

Det er nu okay - farmor og farfar bad selv om at få børnebørn på besøg, så de skal nok blive godt underholdt. Det bliver nu først på mandag og det er glimrende, for børnene trænger tydeligvis til lige at få læsset af og gearet ned. Specielt Sigurd har det lidt hårdt med sin treårighed.

Kinamaden om fredagen må vel efterhånden kunne kaldes en tradition. En lækker tradition, tænker livsnydende mor. En ikke helt billig tradition, tænker nærige far. Indbagte rejer smager godt, tænker Frida. Lastbiler er seje, tænker Sigurd.

Sigurd trappestige

Flot, Sigurd, fremragende! Kan du også klatre ned igen, så vi kan komme afsted?

Sigurd cykelvogn

Det virker bedre med fingrene, Sigurd

[Foto]

Overgang

Frida closeup

Den daglige børnemishandling

Mosle mor

Den daglige mormosling

Vask kattemad

Ukendt kunstner (men vi har en ret god ide om hvem det kunne være)

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-10-11 Første date?

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Pyha, det var en tung dag for far. Morgenen gik nogenlunde således: Kom, Sigurd, du skal have tøj på, Nej, jeg vil ikke lege fange, Jo, du skal have bukser på!, Frida, jeg vil gerne have at du også tager tøj på, Frida, jeg vil have at du tager tøj på nu!, Nej, Sigurd, du kan ikke lege med Klodsmajorspillet nu, Frida, jeg vil have du tager tøj på nu!, Det er jeg ved at gøre! Tror du jeg er ved at grave kartofler?, Sigurd, ud til cykelvognen, tak!, Nej, Sigurd, jeg vil ikke lege fange. Osv. Det blev ikke bedre ved afhentning, hvor Sigurd brød grædende sammen på skolen og der skulle bruges trekvart evighed på at lokalisere Frida og den dreng hun skulle have med hjem.

En dreng med hjem? Jo, sandeligt så. Hun havde tegnet en fin tegning til ham og der var klare signaler fra Frida om at det var anderledes end at have en veninde med hjem. Sigurd tog dog øjeblikkeligt broderrollen og forklarede drengen at det altså kun var ham (Sigurd), der måtte holde Frida i hånden. Det fortsatte derhjemme, indtil far smed Sigurd i bad. Det er rart at vide at Sigurd nok skal holde et vågent øje med Fridas kommende bejlere.

Hvad enten det nu var pga. den hårde start eller noget andet, gik legeriet desværre ikke alt for godt. De var begge vældig indstillet på det, men de havde lidt svært ved at finde på noget de begge syntes om. Det blev mest til lidt snurren på gyngen og lidt tegnerier. Hvis ikke det havde været så dårligt vejr, ville det nok have hjulpet gevaldigt med en udetur.

Trappestige

Jamen hvad er det dog der ligger der? En stige til den kommende hems?

Trappestige sigurd

Børnearbejderen hjalp med aftørring

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-10-10 Valhallamusical

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

De ældste klasser på Fridas skole fremførte musicalen Walhalla. Det var ret godt, specielt scenerne med ramasjang. Frida var helt med på hvad der skete, eftersom de havde set tegnefilmen Valhalla i klassen. Sigurd var - overraskende nok - også med. I hvert fald nok med til at identificere de stygge jætter og snakke med om hvor de rejsende var på vej hen.

Det var ellers ikke fordi Frida manglede oplevelser i dag. Den startede med fødselsdag hos en klassekammerat og gik over i skovtur med bål, umiddelbart inden forestillingen.

Note to others: Det er ret hyggeligt at sidde i halvmørket med en let bållugtende og popcornspisende pige på skødet og se skuespil.

Frida Sigurd cykelvogn

Morgentrafik

Valhalla bilskirner e

Bilskirner

Valhalla thor drikker

Drikkedysten

Sigurd sværd

Ingen seppuku her, Sigurd!

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-10-09 Gymnastiktur og veninder

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Nå, okay, det med gymnastikken viste sig at være en engangsting. Frida havde det rigtig sjovt med veninden fra skolen, men holdet var for 4-årige, så der bliver ingen gentagelser.

Frida fik en venindehalskæde af en pige fra klassen i dag. Det undrer ikke - Frida lader til at være blevet rigtig gode venner med de fleste.

Derhjemme fik Sigurd et Men du har lovet at lege! fra Frida for første gang. Lillebror bliver stedse sjovere at lave ting sammen med.

Aarhus er en skodby skilt

Pas på med hvad du beder om - det kan være du får det

Frida venindehalskæde

Veninden

Sigurd lege på tæppe

Korrekt placering af bådene

-115343_WebcamPaaTokesArbejde

All work and no play

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-10-08 Der lægges planer

Frida: 6 år, 0 mdr. Sigurd: 3 år, 6 mdr.

Efterårsferien kommer til at gå med at sende ungerne på ferie hos farmor og farfar, mens forældrene sætter hems op (Onkel Jacob er hyret til at hjælpe, så det bliver svært at trække i land denne gang) og - måske, måske - adoptere en killing.

Det med killingen er fortsat en hemmelighed overfor ungerne, men projektet er kommet langt nok til at der er aftalt en inspektionsaften, mandag næste uge, og en afhentningsaften hvis kræet ser sundt ud og er kært nok. Hvis alt flasker sig, får killingen lige en dags tid i hjemmet inden ungerne kommer hjem. Killingerne i kikkerten kommer fra nogen venners familie, hvis husholdning tæller 5 børn.

Frida skal til gymnastik med en veninde fra klassen i morgen, så hvem ved - måske skal hun til at gå til den slags igen. Forældrene var lidt tilbageholdende med den slags for en måned siden, men frida har med al tydelighed demonstreret at hun sagtens kan håndtere at der sker en masse ting i hendes hverdag. Der er et helt andet energiniveau end for blot et halvt år siden.

Sigurd spande

Klodsmajor

Sigurd rugbrød

Treårig

Kattekillinger

Måske man skulle overveje at have 4 :katte gående?

Trine
2007-10-09 14:40

Hvor er de godt nok usandsynligt bedårende. Jeg er klart mest til tortien, men det virker jo ikke helt, hvis man vil have en hankat. :)

Og har man 2, så kan man vel lige så godt have fire?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->