Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 42
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-10-21 Kaffesøndag

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Tøserne tog en tur i svømmehallen og fyrerne så off-road racerløb sammen. Far fik også bagt boller & brunsviger, så der blev inviteret et par familier med børn til eftermiddagskaffe. Stor ståhej og en Mons, der var kvik nok til at lægge sig til a sove under Fridas seng.

Nabotøserne og Frida lavede cirkus på hemsen. Det betød naturligvis at der var tre cirkusprinsesser. Senere overtog de treårige hemsen og løb rundt i cirkler. Det påregnes at Sigurd skal skvatte ned en gang eller to, før han lærer at der ikke er rækværk ind mod stuen.

Under byturen:
Mor: Se, Frida, der er jeg født!
Frida: Det må være en meget gammel bygning...

Uden kontekst:
Sigurd: Hvad er dit navn?
Frida: Det er F, som man ikke kan lave med en gulerod!

Tau: Hov!? Vi kom til at støde snuderne sammen og jeg glemte at hvæse!

Brunsviger

Børneenden (hvor muscovadoen var blandet med en lysere og mere anonym rørsukkervariant)

Halvtom stue

"Lige flyttet ind"-looket

Cirkusforestilling

Cirkusgæster

Frida mons

Godnat kræ

Hanne
2007-10-22 20:07

Note: Den gl. fødselsstiftelse på Nørrebrogade er fra 1910... Men ok, jeg er jo også allerede oppe på mit grå hår nr. 2 !

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-10-20 Kattepligter

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Frida har egenhændigt påtaget sig at fodre Mons og tømme dens kattebakke. Dertil kommer en ugentlig strigling for at holde styr på pelstotten. Hun nåede ellers at blive lidt træt af den i nat - den puttede sig ind til hendes hoved og var voldsomt kær... og voldsomt varm. Det bliver sjovt, når den når voksenstørrelse.

Sigurd var helt vildt treårig og var ved at blive kastet ud til ulvene af forældrene, da hans veninde TS heldigvis kom forbi. Han drønede ud til hende iført bar røv & gummistøvler og var klar til at tage med på skovtur. Moderen indfangede ham dog først og påtvang ham noget tøj. Keeedelige mor.

Tau: Hvis det nu skal være, kan man godt sove i nærheden af den

Frida Æggemad

Frida har hjulpet med at plante krydderurter, med det resultat at hun spiser stadset

Tau mons

Vi har ikke set hinanden

Hanne børster mons

Striglen... (av av)

Græskarhoved

Hjembragt

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-10-19 Ungerne og Mons

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Sigurd vågnede 6.30, fordi han havde tisset i sengen. Han gik ovenpå, så der var en hems og klatrede op i den. Far, jeg har tisset i bukserne lød beskeden. Det med hemsen var åbenbart ikke nævnværdigt. Mons var oppe på hemsen og Sigurd fik øje på ham: Se, en sød lille kat lød næste besked, hvorefter Sigurd kælede med den. Forældrene overvejer hvad der egentlig skal til for at overraske ungen.

Frida var fortsat voldsomt betaget af Mons og viste den stolt frem for besøgende unger. Sigurd skiftede lidt mellem at være begejstret og ikke alt for glad for katten - måske hang det sammen med at Frida ikke havde noget opmærksomhed tilbage til ham? På Sigurdsprog hedder Mons forøvrigt Monster.

Om eftermiddagen blev Mons fragtet til den lokale dyrlæge. De gættede på den var en blanding af Maine Coon og noget andet og bedømte den til at være helt i orden. Den fik en vaccination og en ormepille. Pris: 570,- og påmindelse om endnu et besøg om en måneds tid. Ak, gratis katte koster også penge.

Tau: 20 cm, men så heller ikke tættere på!

Rimfrost på tagene

Morgenerne er ikke helt varme længere

Tau mons

Liste, snige, luske

Sigurd mons

Killinger er okay

Frida Sigurd mons cykelvogn

Afsted mod dyrlægen

Mons sofa

Dagens billede af sovende kat

Frida mons

En optagelig kat. Bonus!

Frida mons

Katten lå der stadig 6 timer senere

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-10-18 Familien genforenet

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Begge forældre tog på arbejde og kørte derefter mod sommerhuset for at hente unger. Naboerne var flinke nok til at kigge ind et par gange i løbet af dagen, for at klø Mons bag ørerne. For at håndtere Jeg vil holde den!, Nej, jeg vil!-konflikter medbragte nabomanden et æggeur, så der kunne skiftes mellem Olivia og Alberte med præcise intervaller.

I sommerhuset var ungerne vældig glade og fortællende. Sigurd virkede til at være blevet et par måneder ældre, men det hang nok sammen med at han også følte behov for at fortælle. De havde snittet pinde, været i svømmehallen, på ture, lavet bål og hvad man nu ellers laver i sommerhuset.

Der blev tid til aftensmad med dessert, hvorefter Sigurd var ved at skvatte om. Hjemkørslen foregik i mørke og tog 5 kvarter. Frida var halvvågen hele vejen og bad forældrene snakke voksensnak, så hun kunne sidde og høre på det uden at skulle deltage. Hun var stadig vågen ved ankomsten til Økohuset og kunne derved snakke med Mons. Det var lige sådan en jeg ønskede mig! var konklusionen.

Tau: Killinger er måske en smule interessante. På en halv meters afstand

Mons

En håndfuld killing

Hems

Home sweet fuglebur

Mons tau

Jeg har ikke set den

Frida brædder

Plankeplankeren

Græskarhoved

Sommerhusaften

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-10-17 Hems på plads

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Hanne holdt fri fra arbejde og ikke spor fri fra hemseroderi. Toke tog en lidt kort arbejdsdag og tog derefter hjem for at hjælpe. Der er vinduer i hovedenden af hemsen, som det kunne være rart at have åbne. Desværre er der 4 meter ned til et betongulv derfra og forældrene er for frygtsomme til at lade ungerne tage det fald. De indkøbte pinde til afspærring var for pindeagtige, så Silvan blev invaderet for at skaffe opgraderinger. Alt kom på plads, denne gang inden midnat, bortset fra at afspærringen mod afgrunden stadig ikke levede helt op til moderens kriterier for sikkerhed. Der skal nok justeres med nogen træklodser på en eller anden måde.

Hemsen er bygget op med en ramme af 4,5x14,5cm bjælker. De er hæftet i en betonvæg med 4 10mm bolte og hviler i modsatte side på én bold og tre stolper. Sengen ligger forsænket i hemsen vha. indre lister og der er en lille afsats til at stille ting på. Der er trægitter for afgrunden mod Solstuen og en nydelig stige fra Trævarerfabrikkernes Udsalg. Antallet af synlige skruer og beslag er minimeret og resultatet blev ret godt. Materialepris minus fejlkøb: ca. 2300,-.

Ude i sommerhuset hyggede ungerne sig med farmor, farfar og bål med snobrød. Sigurd åd en mængde næsten-ubagt snobrødsdej og kastede det op igen midt om natten.

Tau: Killinger skal ikke tættere på end 1½ meter og bør generelt tie stille

Hanne afspærringstræ

Mine! Allesammen!

Toke saver

Der var plads til at save når døren var lukket

Toke venter

Men ikke plads når døren åbnede sig

Sav her

Klar besked

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-10-16 Hems full power

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Ungerne afleveret, planerne tegnet og Hannes lillebror & lillebrors kæreste shanghajet til hemseopsætning. Fremad! Altså fremad til Bauhaus, for at købe materialer. Derefter fremad til XL-byggemarked, for at købe træ. Imødekommende service det første sted og vældig kompetent service det andet sted. Det blev købt for ca. 2000 kroner ialt, men det var også med vaterpas og andet værktøj. Det tog ... 4 timer!? Hjælp!

Hjem og spise frokost og derefter i gang med at justere Hannes fine tegning (de bærende bjælker skulle være 4,5 cm tykke i stedet for 2 cm som planlagt), strege ind, save og bore. Den slags tager bare tid (specielt når der lige skal en mand i Silvan et par gange, for at købe ekstrating), så ved aftensmadstid hang der kun to bjælker på væggene og intet andet. Der var så også "kun" 3 personer på hemseopsætning, mens fjerdemanden M/K sad og nussede med killingen Mons.

Der kom lidt mere fart på efter aftensmaden og med koncentreret indsats, samt opofrelse fra gæstearbejderne, blev madrasserne lagt i rammen ved midnatstid. ... De passede ikke! Men okay, der skulle bare en hurtig justering af et par vinkeljern til.

Der blev ikke tid til pæn trappeopsætning eller tildækning af afgrunden ved siden af sengen, men det forhindrede ikke en god nats søvn i nye højder.

Mons hyggede sig og havde det fint med at der blev rumsteret i huset. Tau gik ned på Sigurds værelse og blev der det meste af dagen, i fred for håndværkere og killinger.

Tau: Killinger er meget belastende og burde holde sig væk

Mons

Mons II, velkommen til

Mons t a jacob

Ingen billeder, tak!

Mons

Bevægeligt mål

Hanne Jacob bauhaus

5 kilo beslag og 400 skruer

Jacob Hanne hems

Klargøre, klargøre

Jacob Hanne måle

Rigtigt arbejde

Jacob borer

Stabil stilling

Bolt

10 mm. Brudstyrke: Høj. Meget høj

Monteret lægte

4 * 10 mm

Jacob Hanne hems

Gipsvægge duer ikke til at bære

Jacob Hanne hems

Første tværlægde. Hurra!

Jacob Hanne hems

Fart over feltet

Hanne skruer

Dobbelt så sikkert

Listemontering

Indre ramme

Madras løftes på plads

Ooog... Vupti?

Jacob Hanne hems

Jacob er ikke nervøs

Tau mons

Afgrundsdyb fascination

Hanne kattetrappe e

Kattetrappe

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-10-15 Ferie og Mons II

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Far passede unger, mens mor slavede på arbejdet. Hvis ungerne bare parkeres foran fjerneren, går humøret jævnt nedaf, så i stedet blev det til en tur i Plantorama. Glimrende udflugtssted: Udover tre trilliarder planter har de også en dyreafdeling. lllllllllllllllllllllyyyyyyyyy (beklager: Kattepoter)+´å´¨. Dertil kom en juletingsafdeling, der var skræmmende stor. Nå, det handlede om altankasse til krydderurter og karsefrø til ungerne. Det blev indkøbt, der blev kørt hjem og Frida & en veninde hyggede sig med krydderurteplantning.

Ved eftermiddagstid kom mor hjem og alle kørte mod farmor og farfars sommerhus. Det var egentlig planlagt at forældrene skulle spise aftensmad der, men det blev ret hurtigt klart at de bare var i vejen. Som Frida udtrykte det: Det er sjovere, når I ikke er der.

Nå ja, der var jo også en killing, der skulle kigges på hos nogen venners familie. En vældig kær, kælen og nysgerrig killing. Haps, den snupper vi med det samme, sagde forældrene. Husstanden hermed forøget med endnu et medlem. En rød hankilling, så den hedder naturligvis Mons. Teknisk set Mons II, men hvem gider det i daglig tale?

Mons var ikke alt for begejstret for kattekasseindspærringen i bilen på vej hjem. Først prøvede den at indsmigre sig hos Hanne, så prøvede den at grave sig ud, så prøvede den at kæmpe sig ud med kløerne. Den protesterede naturligvis undervejs. Til sidst faldt den i søvn.

Derhjemme gik den ud af kattekassen øjeblikkeligt og over i kattebakken (bonus). Så blev der udforsket og hilst på det andet firbenede familiemedlem. Det endte med at Tau blev fornærmet og gemte sig under sengen. Mons brugte resten af aftenen på at udforske, lege og forstyrre Hanne, der skulle koncentrere sig om at tegne hems.

Mons kommer fra et hjem med 5 børn i huset og flere i nabolaget. Den er 12 uger og 3 dage gammel og voksede op sammen med sine to søskende indtil sidste uge, hvor killing 1 blev givet bort. Moderen har rutinemæssigt slæbt rotter hjem til killingerne, så der grues for hvad den finder, når den får lov at komme udenfor hjemme i Økohuset.

Tau: Killinger er dybt åndssvage og skulle forbydes

Sigurd gynger

Stur stur nummer

Mystisk kaktus

Plastickugler på en kaktus!?

Juleting

Hrmnpf...

Krydderismagning

Suk... Lillebror er pinlig og æder krydderurter

Sigurd ninja turtles

Hvad ser Sigurd? Kun ét gæt!

Bred traktor t a Hanne

Supersej

Palle brænde Frida e

Farfar i naturlige omgivelser

Hjemmedyrkede krydderurter

Høsten fra drivhuset

Syltede chili e

Hjemmedyrket og syltet fra farmor & farfar. Nammenams

Gammel gravko

Subtil reklame

Mons kattebakke

Et minut efter frislipning

Tau kattebakke

Hov!? Hvad!? Hvem!?

Tau møder mons e

Forsigtig fyr

Mons på computer

Ja tak, vi siger tak, mange tak. Flyt dig!

Trine
2007-10-16 11:25

Okay, han er dejlig. Er det for at matche katten, at alt teksten nu skal være kursiv og rød?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->