Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 52
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-12-30 Forberedelse til det nye år

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

7 liggende gæster kalder på en anelse omrokering af rodebunkerne og likvidering af de værste nullertrolde. Frida og Sigurd var så venlige at lege godt sammen både formiddag (ja, de fik morgenmad tidligt i dag) og aften. Der var lige lidt Sigurd-øf ved middagstid, men det blev løst ved at han tog med far, veninden TS og hendes forældre på tur. Der gik ca. 2 minutter, så snorkede han i cykelvognen. Men far fik da motion.

Sådan en middagslur har naturligvis følger, så Sigurd sov 23.30. Det var nu ok - med tanke for morgendagen er det fint med lidt søvnforskydning.

[Foto]

Dinosaurbygning runde 1

Sigurd cykelvogn

Frisk luft

Frida vasker gulv

Klassis Frida-gulvvask

Frida Sigurd l e g o

Dinosaurbygning runde 2

Mons tau computer

Så tæt på og alligevel så langt væk

Sigurd ekstramadras

Klar til gæster

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-12-29 Ring til brandvæsenet

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Far vågnede hen på formiddagen og skulle lige bruge lidt tid til at få hjernen i gear. Han trissede ned af solstuetrappen mod badeværelset og registrerede omtåget Der går en kat bag det øverste gardin... Det må være Tau. På vej tilbage, lidt friskere, trykkede han på gardinoprulningskontakten efter lige at have brugte ½ sekund på at skimme efter katteskygger (der var ingen).

Sceneskift til køkkenet hvor en skål müsli langsomt indtages. Der kom klagende lyde fra Mons fra solstuen, men det gør der så tit. De var nu lidt mere vedholdende end de plejer, så der trisses ud og kontrolleres. Mons havde det fint. En anelse højt oppe, men den havde det fint. Hvorvidt den selv var kravlet op på indersiden af gardinet eller var blevet løftet med op vides ikke, men den gik frem og tilbage helt oppe under loftet.

Efter at have kørt gardinet ned igen, debatteret stigehentning og håbefuldt stået med en dyne i favnen for toppen af trappen og kaldt på kræet, gik far ud for at hente et brædt i skuret. Mons benyttede lejligheden til at demonstrere at de tåbelige mennesker ikke behøvede at hjælpe den og klatrede selv ned af gardinet.

Frida besøgte en veninde fra børnehaven og forældrene og Sigurd tog ud til bedsteforældrene til frokost. Onkel Søren var der og målte venligt dæktryk. 1,35 bar på venstre baghjul er da stadig mere end atmosfærisk tryk, så hvad er problemet? Forældrene er tydeligvis ikke ansvarlige nok til at have bil.

Mons i vindue

Det blev overvejet om den skulle blive der et par timer, så der kunne blive støvet af

L e g o drager

Der er mange dragearter

Sigurd autostol

En gammel borg og et tordenvejr, så liver han nok op igen

Hanne Sigurd autovedligehold

Glimrende, knægt. Nu skal du bare gro nogen længere arme

Hanne ordner grøntsager

Indvielse af julegave

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-12-28 Husk morgenmaden

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Fredag, fridag og ingen planer. Far havde morgenvagten og var svag... Da børnene trissede op ved 7-tiden fik de lov til at se fjernsyn uden først at drikke og spise morgenmad. Efter alt for lang tid foran dummekassen begyndte de at skændes. Mor vågnede lidt senere og begge unger tumlede op til hende og begyndte at slås om et par bamser, græde og skælde ud indtil mor fik nok, konfiskerede begge bamser og overlod de to grædende unger til far. Suk... Morgenmad er mere end bare en god ide.

Nå, alting faldt til ro og pigerne tog på tur ned i byen, mens drengene tog på indkøb. Sigurd var superdreng - snakkede og pjattede i Kvickly og legede en halv times tid på en klatreborg med rutsjebane sammen med 5-10 andre unger.

Sigurd bagagerum lygte

Se, Sigurd, så har du lys når far lukker bagsmækken

Sigurd melon

Melonpause

Sigurd Hanne sofa dinosaurbog

Præhistorisk aftenhygge

Mons Æder juleengel

Derfor er der så få engle i verden

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-12-27 Jungledyret Hugo 3

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Familien tog en tur i bio for at se nyeste Hugo-film. Forberedt på horderne af gavebyttere tog de derind til 10-tiden. Begge unger fandt filmen seværdig, selvom Sigurd moslede en del.

Hvad der til gengæld ikke var seværdigt var den evighed af børnerettede reklamer der blev væltet i hovedet på de stakkels uskyldige små. Det med uskyldige skal tages ret bogstaveligt - en af glæderne ved at køre TV gennem computeren er at ungerne praktisk talt aldrig bliver udsat for reklamer. De har dermed ikke opbygget samme resistens som mere traditionelle TV-kiggere.

Om eftermiddagen forskansede Frida sig med Olivia på værelset, hvor de legede med sminke. Det virkede ret godt: Hun skræmte katten så den løb væk, mor så hun spildte kaffe og Sigurd så han brød i gråd.

Sigurd Hanne trappe

Jeg har ondt i halsen. Du skal bære mig!. Han er ved at blive lidt vel snedig, den lille fyr

Udsigt fra cinemaxx

Gavebyttere i kø

Halvoplyst engel

Halvlysende engel

Fisk

Lortefisk

Frida vampyr

Grevinde Frida

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-12-26 Sidste julefrokost for i år

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Oldemor holdt som altid julefrokost. Ungerne tog endnu en dag med samarbejde og glæde, hjulpet godt på vej af Onkel Jacob & Tante Anne, der er gode til at komme ned i børnehøjde.

Sigurd badekåbe kaktus

Også god morgen til dig, Cactus Kid

Frida Sigurd papkasse

Kasser er fremragende legetøj

Jacob Frida sigurd

Jeps. Han er ret kær. Det er Sigurd nu også

Jacob Sigurd sofa dinosaurbog

Dinotid

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-12-25 Fridag

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Resten af ungernes gaver blev åbnet og Frida tog over for at besøge en veninde fra skolen. De tilbageværende individer tog en fridag: Ingen regler om TV, ernæring eller aktivering. Sigurd fik derfor set en del fjernsyn og spise en del guf fra juletræet, men legede nu også med julegaverne.

Frida blev afhentet ved aftensmadstid og der blev meddelt at de to tøser havde fjantet hele dagen. Det kunne godt mærkes, for Frida havde klart behov for at læsse af. Sigurd flippede også lidt. Men det er okay. Ungerne har været dejlige de sidste dage og er det sikkert igen i morgen.

Toke samler l e g o t a hanne

Det står i far-kontrakten at de skal same børnenes legetøj første juledag

L e g o drage

Grum ser den ud, men kan den klare Sigurd...?

Dinosaurbog

Den superseje dinosaurbog fra Faster Laila

Jens Hofman Hansen
2007-12-25 23:37

Sejt. Jeg fik også Lego.

Trine
2007-12-26 11:46

Til vores juleaften fik en af ungerne en Wii. Gæt selv om den forblev indpakket til juledag!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-12-24 En julethriller

Frida: 6 år, 3 mdr. Sigurd: 3 år, 9 mdr.

Juleløjerne startede stille og roligt med at nogen af De Små Søskende (Hannes brødre og Anne) kom til frokost og Mons gik en tur udenfor.

"Mons gik en tur udenfor" siges der henkastet, meeen sådan var det jo ikke. Mons har hidtil kun været ude på 4-5 ture af overordentligt geografisk såvel som tidsmæssig udstrækning. Da han kom ud i dag, drønede han afsted mod friheden for fuld galop. Hanne gik en tur og ledte. Toke gik en tur og ledte. Nabonabokonen gik en tur og ledte. Toke gik endnu en tur og ledte, denne gang med raslende madskål. Ingen Mons og julehumørsbarometret faldt hastigt hos De Voksne. Gennem tiderne er der tre katte der er forsvundet sporløst fra dem, to af dem var på alder med Mons. Ungerne blev forsikret om at kræet bare var ude og fange nogen mus.

Klokken blev eftermiddag (ingen Mons) og Jørvang-familien kom på besøg. Der blev startet and og julemanden kiggede forbi med gaver (men ikke med Mons). Efter hans besøg hviskede Frida at hun havde gennemskuet at det var Onkel Jacob. Points til hende for ikke at afsløre det for lillebror, der stadig lever i lykkelig uvidenhed. Ungerne var i godt humør og legede med gæsterne, alt var som det skulle være, altså bortset fra manglende Mons.

Efter 6 timer uden Mons kom julemanden igen. Ja, vi så ham godt nok ikke, men hvem skulle ellers have afleveret den lille røde kat med de våde poter, så den kunne drøne op af trappen og indenfor? Og derved blev det atter jul i det lille hjem.

Ungerne håndterede maden, juletræsdansen og gaveåbningrne uden at panikke unødigt og uden at bryde i gråd af den ene eller den anden art. De nåede ikke igennem dem allesammen, men det skyldes en klar prioritering af at de skulle have tid til at undersøge de gaver de fik åbnet.

Sigurds første pakke indeholdt et par dinosaurer. Da han hev den første dinosaur ud udbrød han glædesstrålende Jaah! En stegosaurus!.

Rim på tage

Snesubstitut på tagene

Frida Sigurd juletræ

Vente vente

Sigurd spiller bamsespil

Tis-på-potte-spil

Sigurd Hanne Frida and

Klargøring

Julemand Sigurd frida

At narre små børn

Oldemor Sigurd Frida vendespil

Familieidyl

Tau mons luksuskattemad

Den fortabte søn vendte hjem

Claus Hanne and

Andetips overleveres

Frida oldemor Sigurd juletræ

Populære oldemor

Juletræ

En god skik

Frida zebraplaster

Mange tak for gaven, Laila!

Stegosaurus tau

Stegosaurus og felis silvestris catus

mads
2007-12-29 18:10

hej af alle de hjemmesider jeg har set syntes jeg helt klart jeres er den bedste det er en kano ide med at fordele billederne hver uge og det er nogle dejlige børn i har i har givet mig inspiration til min egen hjemmeside

håber i får et godt nytår knus mads_tomsen@hotmail.com

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->