Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 35
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-09-02 At sniffe afløbsrens

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Sigurd fik lusket sig til at lugte til afløbsrens i dag. Stor opstandelse med grædende Sigurd og en far der hældte øjendråber ned i næsen på ham. Han faldt nu hurtigt til ro og sov en sen middagssøvn (han trængte til det i forvejen). Da han vågnede havde han en anelse næseblod og var oprevet, så der blev blev hældt mere vand i næsen på ham og ringet til Giftlinjen. De sagde at forældrene havde gjort det rigtige og at der ikke skulle gøres mere, udover at give ham frisk luft og ro... Ro? Sigurd?

Note to self: Afløbsrens skal ikke stå ved siden af chokoladekiksene og den bør ikke være omhældt i en sodavandsflaske.

Fridas soveri hos veninden fra skolen varede hele dagen. Forældrene hørte nul til hende før de ringede klokken 17 og spurgte om de måtte få deres datter igen. Det var gået rigtig godt og Frida havde - lidt overraskende - ikke behov for at læsse af da hun kom hjem.

Far fik dagen til at gå med at sætte et par skabe op på badeværelset. Det er rart med sådan en borehammer. Specielt når man, efter komplet opsætning, finder ud af at skabene skal hænge 20 cm højere.

Ved aftentide (efter snak med de venlige mennesker på Giftlinjen) trådte Frida rigtig i karakter som storesøster og sad og hyggede og talte godt for Sigurd. Bagefter fik de overtalt De Voksne til at de kunne lege en ekstra halv time. De havde tydeligvis savnet hinanden.

Sigurd på Fridas værelse

Når Frida er ude, spiller Sigurd på bordet

Badeværelsesvæg

De næste lejere må blive så glade for alle de præborede huller

Sigurd læser anders and

Det går fremad med opdragelsen

Sigurd sover

Stoned on afløbsrens

Frida ud i regnen

Frida insisterede på at cykle hjem i regnvejr

Frida Sigurd stol

Storesøsterlig omsorg

Toke Eskildsen
2007-09-18 22:34

Suk... Her går man og tror at man har smurt så tykt på at alle fatter joken, men nej. Nu har to personer, uafhængigt af hinanden, udtrykt at de syntes det var dumt at anbringe afløbsrens på den måde.

Måske er det tid at kigge lidt på om man generelt tager tingene lidt for afslappet, når ens omgangskreds vitterligt tror at man blander guf & gift?

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-09-01 Farvel puslebord

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Frida havde en klassekammerat på besøg, som hun legede med det meste af dagen. Ved aftensmadtid dorg de afsted til kammeraten, hvor Frida skulle sove. Det bliver helt sikkert hyggeligt - Frida har det fint med at sove andre steder.

Dagens projekt var nedpilning af puslebordet (en æra slutter) og opsætning af tøjskabe i stedet for. Det betød et besøg i Ikea. Vel at mærke den første lørdag i måneden... Det var så mange biler at der stod en mand og dirigerede. Det han lavede mest var at sende folk videre til en fjernere parkeringsplads. Toke havde på snedig vis valgt cykel og cykelvogn (okay, naboerne havde lånt bilen). Sådan en cykelvogn kan fint bære et par skabe á 32 kg og 1.80 meter i højden.

Hanne tog ned for at besøge en veninde om aftenen, så drengene var alene tilbage. Det gik helt amok og holdt abefest med knækbrød med leverpostej, pølser og Den Lille Brandskole på TV.

Sigurd samler skab

Den lille hjælper var rent faktisk en hjælp. Bonus, bonus

Sigurd borer cykel

Det virker altså bedre med knallerter, Sigurd

Hanne trompet

Jo, Hanne kunne godt lokke et par toner ud af den

Sigurd klistermærker på benene

Klister! Klister!

Tilde Sigurd klistermærker

Mere klister

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-08-31 Sociale børn

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Frida besøgte en klassekammerat efter skole og Sigurd havde en børnehavekammerat med hjem. Det er første gang det er faldet i hak med Sigurd og det gik rigtig godt. De to legede uden problemer og ville slet ikke skilles, da det blev tid til at køre kammeraten hjem. Der bliver forhåbentlig mere af den slags fremover.

Sigurd pizza

Det er fredag. Så må man godt

Frida kasse

Igen!?

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-08-30 Kaptajn Barboza

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Frida og Olivia inviterede over i fælleshuset, for at se forestilling med Kaptajn Barboza. Det var vistnok noget med en kaptajn på et skib og en matros(?), der fik en masse beskeder fra kaptajnen. Eller også var det udkigsposten, der råbte til kaptajnen.

De gik i hvert fald op i det med liv & sjæl og svømmede fra hajer og løb væk fra rotter.

Frida sov i en papkasse i nat. Ja, okay, måske ikke hele natten, men nogen timer så.

Frida plys

Morgenhygge med Plysbjørn

Frida Sigurd trappe taske

Den slags har man vel folk til

Kaptajn barboza

Skibet synker!

Frida kasse

Living in a box, in a card-board box

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-08-29 Fridas påklædning

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Til forældremødet havde Toke oplyst om Fridas temperatur i forbindelse med spørgsmålet om hvorvidt der skulle tages særlige hensyn til børnene. Det blev tydeligvis taget som et forsøg på at være morsom, for Frida fik at vide at hun skulle tage jakke på i dag, selvom hun protesterede. Det hjalp ikke at Frida påpegede at de skulle sidde om et bål og at hun derved ville holde varmen. Ak ja... De der velmenende voksne kommer da også på tværs hele tiden.

Frida og far handlede ind og købte bl.a. chokolade til mor. Mor bedyrede at det skulle være hendes lørdagsslik.
Frida: Mor, jeg kender dig. Jeg ved godt at du spiser chokolade om aftenen, når du har noget. Men den hvide chokolade, vil du ikke godt gemme lidt af det?

Frida tau

Det er derfor vi har en kat boende

Sigurd ked af det

Jeg har ... desperat brug for en klipning!

Sigurd nyklippet

Yeargh! Håret er væk! Jeg er klar igen!

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-08-28 Blestatus igen

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Sigurd har sovet uden ble siden... Ja, det vides ikke præcis hvornår. Det kom lidt af sig selv. I nat kom han til at tisse i sengen, men der har ellers været overraskende få uheld på den konto.

I dagtimerne går det lidt skiftende. De fleste dage er der ingen problemer og Sigurd styrer det meste selv, nogen dage skal der skiftes tre par bukser. Sigurd aldeles ligeglad med om hans bukser er våde eller ej, så motivationen består af ros fra forældrene på passende tidspunkter.

Sigurd skoletaske

Skolemoden

Sigurd hule

Frida havde lavet tegning til Sigurd i skolen. Storesøster er bare den bedste

Sigurd papkasse

Sjov som en papkasse Sigurder

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-08-27 Til fødselsdag

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

En dreng fra Fridas klasse fejrede fødselsdag og havde inviteret klassen, incl. børnenes søskende og forældre. Far kom lidt sent dertil, men Frida, Sigurd og mor nåede at være med da bølgerne gik højt. Fødselaren blev desværre nødt til at smutte en tur på hospitalet pga. problemer med en nyligt opereret blindtarm, men det blev festen ikke stoppet af.

Frida fik en kontorstol i dag. Nu mangler hun bare at tage 10 kilo på i vægt, så den kan køre nedad, når hun sidder på den og trykker på håndtaget.

Sigurd cowboydims e

Et ret okay spil, hvor man skal skyde med en lyspistol: Dåserne flyver en ½ meter op i luften når man rammer

Hanne med Fridas stol

Stol på mor

Sigurd hæftemaskine

Der blev hæftet klammer til maskinen var tom

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->