Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 33
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-08-19 Biotur og fødselsdag

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Pigerne tog til Spanien og kiggede på en ferielukket dør. Derefter tog de i biografen og så Cykelmyggen & Dansemyggen.

Sigurd tog til fødselsdag hos TS sammen med 4 andre børn og far knoklede på med at rydde op i mellemgangen og få sat en computer op til ungerne. Det er en større omgang at få sat skik på hjemmet, men det er også lækkert at se det tage form.

Sigurd: Aaaarieh!
Mor: Sigurd, lad være med at græde, bare sig Mor, vil du tage scooteren ind?
Sigurd: Mor, vil du tage scooteren ind?. Og det skal være nu, mor!

Hanne Sigurd tøj

Mor kom optimistisk med tøj, men formåede kun at få Sigurden til at tage underbukser på, på bekostning af at trøjen blev smidt

Kinder mælkesnitte

Tak for visittet. Kom ikke igen

Sommerfugl

Sommerfugl

Kat sommerfugl

Sommerfugleæder

Den gamle computer

Graven åbnes

Boot efter overvintring

We have a liftoff!

Sigurd gynger

Kunne faktisk selv

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-08-18 Endnu en dag, endnu en reol

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Kubiktælleren er nået op på 15 og De Voksne gruer lidt for om de er ved at udvikle et reelt misbrug af reoler. Man kunne indvende at der ikke er plads til flere på nuværende tidspunkt, men det har været seriøst debatteret hvorvidt der skulle installeres en ribbe ved siden af en ekstrahøj kubikinstallation.

Ungerne havde det godt med en dag uden de vilde begivenheder. De kom lige lidt for sent i seng, menaltså... hvis man ikke skal gøre det om lørdagen, hvornår så?

Sigurd spiller trompet

Det her lød præcis som det ser ud til at lyde og Sigurd var præcis lige så glad og energisk som han ser ud til at være

Morris mini

Sej bil, sagde Sigurd

Sportsvogn

Også en sej bil

Sigurd leger med stænger

Dreng

Kubik sigurd

Sigurd kan lide Kubik

Frida tatovering

Sleeping tiger

Trine
2007-08-19 11:46

Vi har 14 Billy-reoler fra IKEA og vi kunne godt bruge nogle flere. Men ak, der er ingen plads. Og når vi når til marts kommer det nok til at knibe endnu mere.

I øvrigt - tricket til at udgå larm med en trompet, er at give ham er rigtig en. Så går der i hvert fald nogle år, inden han kan få mere end en susen ud af den. :)

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-08-17 Den mobile verden

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Der var dømt opgejlet madpakkestunt på Tokes kontor - 5 gutter kæmpede om at have den mest misundelsesværdige madpakke med. Kantinens kok var overtalt til at være dommer. Vinderen blev den eneste person, der rent faktisk havde lavet en madpakke - de fire andre brugte flere minutter på at fumle deres anretninger på plads.

Tokes bidrag var makiruller, efter Hannes ide, så det er fair nok at han ikke vandt. Kokken bemærkede dog at han gerne ville spise dem.

Derhjemme tog Frida en klassekammerat med hjem for at lege. Det gik desværre lidt skævt, for pludselig kom kammeraten alene hjem til nr. 128, mens Frida blev hos en anden pige fra Økohuset. Ikke så heldigt. Frida fik forklaret at man tager sig af sine gæster.

Tokes SIM-kort var kommet og i den anledning startede Hanne med at bruge sin mobiltelefon. Meget sigende havde hun problemer med at gemme et nummer i dens adressebog, så der er tydeligvis dømt amatørnisser over hele linjen.

Hanne formåede dog at svare på en SMS fra nabomanden indenfor 5 minutter (det var den tid det tog at skrive svaret), så hun scorede 64 points på mobilskalaen.

Sigurd larmer

Sigurd har fundet en ny måde at larme. Og bremse

Kæmpe ringeklokke

Hov!? Den ringeklokke er større end Fridas!?

Sigurd leger med garage

Sigurd vil blive på skolen hver morgen

Madpakkeskilt

Jens fra arbejdet kan bare det der

Mikkels forret og hovedret

Mikkel

Thomas madpakke

Thomas

Lars madpakke

Lars

Jens kage og campagne

Jens

Tokes madpakke

Toke

Jens skænker boblevand

Dommedagsboblevand?

Toke spiser t a jens

Sidste bid

Hanne leger med mobil

Mor mobilnørder

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-08-16 Sushi og skolemøde

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Sigurd vågnede klokken 6 og vækkede Frida. Mor sagde at Frida kunne sove videre, hvilket hun gjorde. Det er første gang det er sket. Hun blev selvfølgelig vækket igen en time senere af samme larmende lillebror.

Der var forældremøde på skolen, så ungerne skulle passes. Det blev lige kombineret med sushi-mad, overvejende indkøbt og lavet af børnepasseren Onkel Jacob. Børnepasser #2 var naturligvis Tante Anne.

Mødet på skolen gik fortrinsvis med præsentationer af de forskellige børn. Det var ganske glimrende lige at høre om den del og alle var meget med på at børnene også skulle mødes uden for skoletiden. Klart størstedelen af ungerne bor i nærheden af skolen.

Sigurd spænder sele

Sigurd har lært at ordne den slags selv

Sigurd sover

Kort slapper

Jacob forbereder sushi

Onkel Jacob kokkererer

Frida laver makirulle

Frida ruller

Hanne hapser makirulle

Hanne hugger

Simpelt og godt

Simpelt. Godt

Sigurd spiser maki

Der mangler en anelse træning

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-08-15 Klassekammeratbesøg

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Frida havde en klassekammerat med hjem, som hun legede med et par timer indtil de begge to blev rigtig trætte. Derefter tog hun en tudetur hos mor, for at få læsset af. Der sker rigtig meget inde i hovedet på hende i denne uge, så det er godt hun får åbnet op for det.

Det der med legekammeraterne er tydeligvis vigtigt for Frida, så det er rigtig godt hun fik besøg. Far har taget konsekvensen og har afsluttet sin årelange modstand mod anskaffelse af mobiltelefor, så fra om et par dage er han som alle andre. Nummeret bliver 61288192. Hvem kan finde de 3 2erpotenser?

Frida og Sigurd har leget en hel del de sidste par dage. Det har været rollelege, orienteret om familien. Frida har naturligvis været den styrende og Sigurd har entusiastisk prøvet at gøre som hun ville have ham til. Det lykkedes generelt ret godt.

Dagens leg var at Frida var baby, der skulle sove. Forældrene blev lokket til at komme syngende og larmende forbi, hvorefter Sigurd skulle skælde dem ud og jage dem væk.

Sigurd tommestok

Der blev målt meget den dag

Sigurd trappe

Strømper er gode til at stå fast med, ikke?

Frida silhuet

Fridasilhuetter af den fineste slags

Tissetegnet

Tissetegnet (lært i skolen)

Frida baby

Storebror Sigurd passer baby

Toke Eskildsen
2007-08-23 22:57

En arbejdskammerat har mobbet mig med at det var alt for nemt at finde 3 2erpotenser i 61288192, hvilket han har ganske ret i: 1 er f.eks. en 2erpotens. Jeg har fokuseret på de større tal, men det er naturligvis ikke det fulde svar.
Der er rent faktisk 8 2erpotenser gemt i tallet, hvilket på sin vis blot gør det endnu smukkere.

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-08-14 Anden skoledag

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Dagen startede lidt stresset og Frida, Sigurd & far kom lidt for sent ud af døren, så afleveringen af Sigurd i børnehaven var forjaget. Øv. Det gik bedre med Frida - far blev der et kvarters tid efter timen gik i gang og gik, da der kom et naturligt ophold.

Det er nu ikke sikkert at det var den bedste kurs, for Frida var distraheret i den tid far var der og fokuserede meget på hvornår han skulle gå. Det kan være det hele var gået uden nogen form for dramatik, hvis hun bare var blevet afleveret uden fars deltagelse i timen. Det må afprøves i morgen.

Frida blev hentet klokken 14.30 i SFOen. Hun var lidt mellemfornøjet, fordi veninden Olivia var taget hjem til en anden fra klassen, men da far kom legede Frida med en anden pige, så helt galt kan det ikke have gået. Frida er blevet instrueret om at hun gerne må komme hjem til andre fra klassen eller selv invitere dem hjem til sig.

Sigurd skildpadde

Sigurd insisterede på at have én strømpe på i dag. Til pædagogernes ros skal nævnes at han stadig havde én strømpe på, da han blev hentet

Larve

Dagens eventyr

Sigurd pingvin

Pingvintilt

Tilde Sigurd scooter pingvin

Bikerzigs med påhæng

Toke frida

Tryghedsdosis før videre leg

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-08-13 Første skoledag (for real)

Frida: 5 år, 11 mdr. Sigurd: 3 år, 5 mdr.

Frida havde lidt ondt i maven i går, men sommerfuglene var fløjet i morges og hun var frisk på skolestart. Far blev forældrestøtten, da mor var på kursus (den der Lean-ting igen).

Far var lidt uklar på hvordan dagen skulle foregå, men derudover var det rigtig godt. Ungerne blev varmet op med et par sange og en skoleopgave, der gik ud på at farve nogen bogstaver og tegne en tegning. Frida legede med en dreng og senere med et par piger i frikvarteret.

Der blev skiftet til klassevis fællesdans og derefter til opsendelse af kæmpeballoner med ønsker. Frida stod for det ene af børnehaveklassens to ønsker: At de ville lære alle på skolen at kende.

Frida trængte voldsomt til mad og forældrenærhed efter de tre timer skoledagen varede, så der blev ikke hygget i SFO i dag. Hun livede nu vældig op derhjemme og brugte resten af dagen sammen med Olivia. Det kom en voldsom skylle, hvilket naturligvis fik tøserne til at hoppe i badedragterne og drøne udenfor.

Sigurd var i børnehaven og havde en rigtig plusdag. Både deroppe og på hjemmefronten.

Frida foran skolen

Frisk, Frejdig, Fremad

Tavle med program

Dagens program

Frida frøspil

Frøspil (Frida var ret skrap)

Ballonopsendelse

Afsted op til guderne (det er tydeligvis ikke en kristen skole)

Frida Olivia hjem fra skole

Tvillingerne tager hjem

Sigurd spiser gulerod

Gulerod med remoulade. Nammenams

Frida bader

God afslutning på dagen

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->