Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 22
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-06-05 Bare en søndag

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Søndag. Mai var ikke hjemme, Olivia havde besøg og kunne ikke lege, det småregnede. Nå ja, en dag med lidt oprydning og nogen småture udenfor.

Hanne har fået forlænget sin Randers-praktik med en måned. Ja, dvs., hun skifter fra praktik til rigtig ansættelse. Et godt træk karrieremæssigt, selvom det ramler ind i sommerferien: Ungerne får hele juli måned væk fra institutionen, men mor holder kun fri i to af ugerne.

[Foto]

Yo! For vildt nede med hjemmedrengenes moves, mand

Frida ninjasnegl

De store snegle, det er ninja-snegle

Sigurd dæksel

Se dæksel

Frida balancere

Nej, hun har ikke set Titanic. Endnu

Snave sigurd

Hvor ligger Snave?

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-06-04 Nabodag

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Frida og Olivia legede sammen hele dagen. Det kører rigtig godt med dem for tiden. De eksperimenterer en del med at have den pæneste kjole, tegne den flotteste tegning eller bygge det højeste tårn. Det med tårnet fik de nu løst ret godt, ved at bygge et LEGOtårn hver af samme højde.

Naboerne inviterede på friskbagte boller og kaffe. Det var hyggeligt, men der var voldsomt gang i ungerne, så støjniveauet blev lidt kritisk. Det blev løst ved at gå udenfor, selvom det var temmelig vådt og småregnende. Ungerne var nu ligeglade.

Sigurds seneste påfund er at prøve at kravle mellem trappetrinene. Det er fint nok på de nederste trin, men ikke så smart på de øverste. Han mangler nogen fald ned fra møbler og lignende, så han kan få en sund respekt for tyngdekraften.

Sigurd Alberte mudderpøl

At gå på halen af forbavselse

Frida Olivia mudrer

Vand, sand, jord og barkflis. Nammenam

Alberte sigurd

Sigurd for pokker! Husk højre vigepligt!

Sigurd trappe

Der præsenteres: Ny problematisk leg

Sigurd kattebakke

Der præsenteres: Ny god leg

Sigurd leger med katten

Katten er stadig lidt skeptisk

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-06-03 Spise og sove

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Sigurds madvaner er stille og roligt blevet til voksenmadvaner. Han spiser det meste der stilles foran ham og der er ikke længere behov for at give ham en skål kartoffelmos eller lignende inden sengetid. Han får nu stadig vælling, når han skal sove, men der trappes stille og roligt ned på doseringen.

Sigurd spiser for det meste selv, med fingrene. Han vil også gerne drikke selv, men det er nu ikke altid at forældrene gider det. Han kan fint håndtere krus, men er alt for glad for at lege med dem & indholdet, efter han har drukket.

Søvnen et ét stort rod for tiden. I nat vågnede Sigurd kl. 3.30 og mente at det var et godt tidspunkt at stå op på. Toke fik ham til at sove i 20 minutter, men måtte ellers være vågen med ham. De fleste nætter sover han nu igennem.

Nogen aftener falder han i søvn ved 19-tiden, andre aftener trækker han den til 20.30, andre aftener igen falder han i søvn, men vågner og kan først sove efter et par timers leg.

I vuggestuen er der de samme problemer. Det sker at han kun får en halv time eller tre kvarters middagssøvn. De har prøvet at lægge ham på forskellige tidspunkter, men har ikke rigtig haft det store held endnu.

Det var varmt i vejret, så det meste af eftermiddagen foregik udenfor. Olivia spiste med til aftensmad og de to tøser legede rigtig godt sammen.

Sigurd Frida rutchebane

Ooog... klask!

Frida Olivia sidder

Afgrunden beundres

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-06-02 Bedstemor træder til

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Hanne arbejder længe om torsdagen og Toke skulle til Lottes PhD-forsvar om bakterier i kyllinger (namme-nam). Bedstemor hentede og håndterede ungerne, til Hanne kom hjem kl. 18. Tak, bedstemor.

Sigurd kogeplade

Kogende vand er alt for interessant

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-06-01 Lidt af hvert

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Det blev alligevel ikke til noget med skoldkopperne. Andreas viste sig at have noget andet og Alberte vistnok noget tredje.

Det tog lagt tid for Frida at fatte det med venstresko og højresko. Ja, dvs., hun må næsten have fattet det på et tidligt tidspunkt alligevel, for hun tog dem oftere omvendt på end omvendt. Nu er hun imidlertid skiftet til en mere normativ præference.

Børnetime er i ret lav kurs for tiden. Frida ser det måske hver anden dag. Det er ikke engang fordi hun glemmer det. Det er flere gange sket at hun er blevet mindet om det, men har valgt at lege videre uden tossekassen.

Indføringen af kassesystemet er en stor succes. Frida er meget bevidst om at det er hende, der styrer og udvælger tøjet. For tiden er hendes glimmerkjole et fast valg.

Sigurd har udvidet sit ordforråd med A! og A?. De udtales begge i forbindelse med en pegende finger. De betyder henholdsvis Se den spændende ting der, den vil jeg gerne hen til! og Hvad er det?.

Generelt er Sigurd blevet lidt mindre hærgende i sin udforskning. Potteplanter, katten og blomster bliver nu primært rørt ved, snarere end grebet fat i.

Sigurd peger

A?

Sigurd bankebænk

Pædagogisk legetøj, der rent faktisk leges med?

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-05-31 Efterdønninger

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Samtalen i går må have betydet en del for Frida, for hun krøb ind i forældrenes seng i nat. Det er vist første gang det er sket, siden hun fik eget værelse. Det var også vældig hyggeligt, bortset fra at hun fyldte, så mor måtte lægge sig ud i solstuen. Frida ville også gerne have kropskontakt, men af en eller anden årsag skulle den ved morgentid bestå i at hendes fødder rørte fars ansigt. Far var heldigvis for træt til at protestere.

Sigurd sov helt unormalt længe til kl. 7.30 og Frida trak morgenritualet ud, så aflevereingen i institution skete en time senere end normalt. Ved ankomsten blev Frida indfanget af nogen piger, der lavede Åh Abe-koncert, så starten blev i hvert fald god.

Sigurd fortsætter med at overraske forældrene. Seneste stunt var at kravle op på storesøsters Trip Trap stol. Det fik skyndsomt forældrene til at fjerne den stol, der ellers stod ved et af vinduerne mod solstuen. Hvornår lærer de at tænke fremad?

Sigurd giver katten legoklods

Der eksperimenteres med andre kattelege end hiven-i-halen. Katten kunne nu ikke bruge legoklodsen til så meget

Sigurd papkasser

Det bedste legetøj

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-05-30 Erkendelse

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Vi har længe haft det lidt svært ved Fridas tilknytning til et ældre barn i børnehaven. Den ældre pige har domineret samværdet på en kedelig måde. I dag fortalte en af pædagogerne at Frida havde klaget over et hun ikke måtte bestemme noget, når hun legede med den ældre pige.

Frida tog selv initiativ til at snakke mere om sagen om aftenen. Det var tydeligt at der var løsnet op for noget, for hun genfortalte at hun ikke måtte bestemme noget, at pigen havde slået hende og kaldt hende en baby. Den anden pige prøvede at være voksen.

Det har været svært at snakke med Frida om forholdet, for vi har fundet det vigtigt at undgå at fordømme den ældre pige. At hun selv sætter ord på og forklarer os om sine frustrationer er helt perfekt. Det er oplagt at Frida vil ræsonnere videre og erkende at den ældre pige ikke er hendes bedste veninde, selvom den ældre pige siger hun er det. Med lidt held vil Frida gå styrket ud af løsrivelsesprocessen.

Lidt mindre seriøst, så har Frida lagt sin fremtid fast: Når jeg bliver stor, så skal jeg være en pædagog i en børnehave. Så kan jeg slet ikke passe mit tøj mere.

Frida tag

Kommer du ikke op og leger, Mai?

Mai Frida tag

Karlsonner M/K

Frida røde regnbukser

De bortkomne bukser kom tilbage. Stor jubel!

Sigurd cykelvogn

At eksperimentere med friktion

Sigurd barkflis

Du skal i seng nu, Sigurd

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->