Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 21
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-05-29 En lille ny

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Vennerne Tenna og Torben fik søn #2 i mandags. Det betød en tur med Oddergrisen til ... Odder og en hyggelig dag, med kig på det lille nyt menneske og med leg i deres have. Barselsgaven bestod af fem poser med økologiske frikadeller.

Sigurd var Sigurd på turen, så det var temmelig hårdt at holde ham i ro i bus & tog. Til gengæld charmede han alle han mødte og fik givet 3-4 fremmede personer et knus i knæhøjde.

Vel hjemme igen var der tid til hygge i den lune eftermiddag og aften. Et barn kravlede op på skurenes tag og blev skyndsomt halet ned af dets forældre. Tre andre børn spurgte straks om de måtte komme derop og kun et af dem fik lov. Spørgsmålet er så om forældrene til det barn burde have været solidariske med de andre forældre?

Frida Ær august

Frida var vældig betaget af den lille nye og snakkede om hvordan hun også havde spist af bryst engang.

Frida Sander trillebør

På vej mod kompostbunken

Sigurd i tog

Udpræget ekspeditionstrang

Sigurd spiser kridt

Mmm... Det daglige kalktilskud

Jens med Olivia og Frida om benene

Kom, vi smider Jens i vandet!

Frida på skurtag

Ups... Hvordan kommer man ned igen?

Frida kravler ned fra skurtag

Nemt nok, der er jo en stige

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-05-28 Varmt varmt varmt

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Puha det var varmt. Varmt nok til at smelte små børnefødder i strømper & sko, så familien tog til nærmeste skobutik og købte sandaler til Sigurd. Det blev en model med velcro-lukning. Det tog godt nok et par timer, men så havde Sigurd også gennemskuet hvordan man åbnede dem.

Ellers legede Frida hele dagen med Olivia. De er inde i en god periode, eller måske rettere en endnu bedre periode end sædvanligt. Det er herligt at se dem gå ind i deres fælles verden og udforske den.

Ingen stegende dag uden vand i haven, så der blev fyldt et par baljer og ungerne trak i badetøjet, der bestod af solcreme. Det startede stille og roligt med lidt plasken og hælden vand ud på græsset, men selvfølgelig skulle der findes en voksen at gøre våd. I dag blev det så Toke, der troede at han kunne blive ved med at undvige tre hvinende, vandkastende unger i en lille have.

Noget sol må der nu være trængt igennem cremen, for den ellers så dejlige dag endte med at Hanne skulle bruge 3½ time på at få Sigurd til at sove.

Alberte Olivia Frida jordbær trappe

De to legekammerater er stille og roligt ved at blive til tre. Alberte er ikke helt med endnu, men hun er blevet bedre til at løbe efter

Frida jordbær

Guld, sølv og glimmer er det nye lyserødt

Edderkoppe unger

Du kravler først, Nej, du skal....

To badekar

Det roligste minut er minuttet før vandplaskeriet

Frida løbehjul Olivia cykel

Mod nye eventyr

Olivia Frida udforske

Der er en trold nede i hullet

Olivia Frida udforske

Det vides ikke hvilke monstre der var her

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-05-27 Varmt vejr og glade unger

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Hanne hentede unger i dag og var snedig nok til at give dem noget at drikke på vejen hjem. Måske er det vejen frem til glade unger? I hvert fald gik eftermiddagen med højt humør og lige så højt solskin.

Frida var gennemgående fræk unge hele tiden og drillede forældrene. Fremragende initiativ. Hun spiste pandekager til aftensmad hos naboen og dagen blev sluttet med aftenhygge udenfor.

Sigurd enden bar

Jeps, det var varmt

Frida kjole

Pyha, Frida, hvordan overlever du med alt det tøj?

Alberte olivi Frida sten

Stensamling

Frida Alberte Olivia plaster

Vi har slået os rigtig mange steder

Sigurd lege med maden

10 minutter i badetid

Sigurd alberte

Omvendt hilsen

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-05-26 Det gode eksempel

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Det var varmt og lidt trykket i dag, så der blev skiftet til korte benklæder ved hjemkomsten og hele eftermiddagen foregik udenfor.

Der var en lille flok unger på legepladsen og den ansvarlige og pålidelige Toke indvilligede i at lære dem et lille trick. En af ungerne blev ret god til det og Toke fantaserer om at tricket breder sig rundt i lokalområdet. Kald det et modtræk til det der med Tarzanbanen.

Aftensmaden blev improviseret og der blev gået aftentur. Sigurd var vældig med på at løbe på løbehjul med far, så gårsdagens leg kan ikke have været alt for traumatisk. Mor prøvede at lære ham at spise is. Hun formulerede status således: Han vrænger lidt ansigt, men han kan på en eller anden måde godt lide det. En ædel sag.

Sigurd rutchebane

Her spytter børnefabrikken ungerne ud

Mai Frida Alberte mariehøne

Sommer = småkravl

Sigurd gynge

Ja, han blev vældig beskidt

Toke Sigurd

Velkommen i blændeklubben

Sigurd tusch

Hætte på, hætte af

Frida rutchebane

Klæbefødder

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-05-25 Aftenløb

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Sigurd sov dårligt i nat. Han vågnede ikke rigtig op, men småpev nogen gange. Det var Hannes vagt, så hun fik heller ikke sovet ordentligt.

Sigurd sagde hej til far, da han blev hentet i vuggestuen i dag. Det er lidt spøjst: Hans talestemme er stille & rolig og lidt lys i det. Meget behagelig og meget langt fra den råbestemme han så ofte bruger.

Frida gik ind til naboerne og legede, spiste, så børnetime og blev overtræt. Sigurd gik kold allerede før kl. 18, sov tre kvarter og var derefter frisk. Det fik far pillet ud af ham ved at slæbe ungen udenfor en times tid og udsætte ham for ture på Fridas løbehjul.

Sigurd Toke løbehjul

Sigurd bankede kun hovedet ind i styret to gange og far landede næsten ikke på ham, da de faldt

Sigurd ledninger

Yndlingslegetøjet

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-05-24 Frida bedre, Sigurd værre

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Hun har været lidt ked af det og har klaget over at ingen gad lege med hende i børnehaven. Det er nu hellere ikke let at lege med hende, når hun lukker af om morgenen og ikke vil snakke.

Far snakkede nogen gange med Frida om det og de blev enige om at Frida skulle prøve at foreslå de andre piger nogen lege. Det vides ikke om samtalerne gjorde udslaget eller om det bare var tilfældighed, men de sidste dage har Frida meldt om leg sammen med flere forskellige piger hver dag.

Sigurd var noget snottet da han skulle sove og vågnede op ved midnatstid. Så underholdt han far i 1½ time. Men det er næsten okay: Han har trods alt sovet ret stabilt de sidste par uger.

Sigurd på dæk

Hvor hurtigt skal man dreje, før han flyver af?

Olivia Frida

Den lokale mose (2 m²)

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-05-23 Sigurds første ord

Frida: 3 år, 8 mdr. Sigurd: 1 år, 2 mdr.

Hanne gik med Sigurd på armen og Sigurd fik øje på naboen Heidi. Han vinkede og sagde Hej. Stor glæde hos forældrene!

Sigurd gentog nummeret senere på dagen, mens han legede han talte i telefon.

Frida havde for en gangs skyld en gennemført god dag. Hun fik leget med 3-4 piger i børnehaven, leget med en veninde fra børnehaven mens far handlede ind i Føtex og leget udenfor sammen med resten af familien om eftermiddagen. Der var ingen konflikter eller aflæsninger i løbet af dagen og hun gik glad i seng.

Sigurd koøje

Dagens helt i centrum

Sigurd Frida regnstok

Regnvejr

Frida kravler op ad rutchebanen

Med strømpebukser? Ikke ringe, Frida

Sigurd koøje composite

Ikke Peter Plys

Sigurd drikker selv

Kopetent

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->