Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 14
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-04-10 Hård søndag

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Det var søndag og der var ingen vilde planer. Faster Laila kiggede forbi med pandekager og alt burde være fredfyldt og afslappende.

Men nej, et eller andet havde ramt ungerne. Sigurd var overaktiv og masede på for at komme i kontakt med Frida. Frida var overfølsom og protesterede højlydt over Sigurd. Hvis hun da ikke lige tog hans gåvogn og påstod at hun ville lege med den.

Mai kiggede over for at lege, men det hjalp ikke. Så inviterede vi Mais lillebror, Andreas, over for at lege med Sigurd. Det gik lidt bedre, men de skulle hjem til spisetid.

Efter børnefjernsyn ville Toke slukke. Frida meldte Du skal ikke slukke. Hvis du slukker, går jeg hjemmefra. Toke slukkede og Frida meldte konsekvent Okay, så går jeg hjemmefra.

Truslen er dog ikke ført ud i livet endnu.

Andreas Sigurd

De to knægte legede en hel del ved siden af hinanden og sloges kun lidt om legetøjet

Mai Frida laila

Der var nu også stille stunder i løbet af dagen

Andreas Sigurd

Dobbelthærg

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-04-09 Arbejds- og fødselsdag

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Der var arbejdsdag i Økohuset i dag. Fint fremmøde, lidt koldt, men med god stemning. De klassiske kønsroller blev bekræftet ved at Toke vaskede vinduer og Hanne passede børn.

Over middag besøgte vi Jacob, der fejrede fødselsdag. Vi blev proppet med kage og legede senere på den nærliggende legeplads.

Det går udmærket med Fridas fod. Der er et blåt mærke på fodsålen, den er stadig hævet og hun humper på den, men hun går ikke og piver over det og kan fint gå korte ture.

Frida Toke klapvogn

Forstuvet fod udløser klapvognsprivilegier

Frida slikker flødeskum

Flødeskumsbonus

Hanne Frida klatretræ

Spiderwoman & spidergirl

Hækkelabyrint t a tove

Hjælp! Hvordan kommer vi ud?

Toke med Hanne på skuldrene Jacob med Frida t a tove

Har mor også slået foden?

Hanne forhindringsbane

Mor på gyngende grund

Kat mille drikke vand af vandhane

Vandkat

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-04-08 Hurtig heling

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Det tog kun et par dage at blive fri for gipsen. Det må skyldes det harmoniske hjem og al den friske luft som Frida udsættes for.

Okay, så. På Skadestuen har de fyraftensmøder, hvor de snakker om dagens hændelser. En mere rutineret radiolog kiggede på billederne af Fridas fod og bedømte at det blot var en kraftig forstuvning. De ringede fra Skadestuen i formiddags og sagde at Frida godt måtte tage gipsen af.

Det var rart, for Frida var så småt begyndt på utidigheden overfor mor. Da gipsen kom af sagde Frida Jeg synes vi skal gå ud og lege og cyklede tre gange rundt om huset. Vi satser på at de ikke ringer i morgen og siger at foden er brækket alligevel.

Sigurd Frida gipsben

Vupti. Ikke mere brug for den indpakning

Lillebror ost

Rekursiv varedeklaration?

Lillebror ost

Redundans eller selverkendelse?

Kirin Ølkapsel fra japan

Japansk kapsel til samlingen, doneret af Jens

Klippe saks fri

Hvordan får man den første saks fri?

Frida tunge

Frisk igen

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-04-07 Brækket fod

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Fridas fod var stadig hævet, varm og øm i morges, så hun blev hjemme fra børnehave. Far ringede til lægen, der anbefalede en tur på skadestuen. Frida i cykelvognen og ned på Kommunehospitalet.

På skadestuen foregår tingene i etaper.

Receptionen
Her står man i kø sammen med folk der har fået glasskår i øjet eller søm i foden. Derefter bliver det kontrolleret at man har ringet i forvejen. Der vides ikke hvad der sker, hvis man ikke har ringet.
Venteværelset (del 1)
Her sidder man og venter med sit barn, der søger kropskontakt. Meget hyggeligt, hvis man lige glemmer hvorfor man egentlig sidder der.
Den indledende undersøgelse
En doktordame trykker på barnets fod og prøver at få barnet til at vrikke med tæerne og bevæge foden. Barnet er ikke så glad ved situationen, men prøver dog at gøre det der bedes om. Doktordamen spiller bolden videre til røntgenfotografering, men forinden skal man naturligvis et smut forbi...
Venteværelset (igen)
Nu ved forældrene lidt mere om hvad der skal ske, så de snakker om at der skal tages billeder af det indvendige af foden. Barnet hopper ikke på fars påstand om at foden er fyldt af vingummi. Til orientering kan oplyses at den er fyldt af knogler og blod.
Røntgenfotograferingen
En skægget mand styrer et stort apparat i loftet. Han siger at forældrene skal tage forklæder på, hvis de vil blive der. Err... Hvem vil ikke blive der, når deres barn røntgenfotograferen? Manden er nu venlig nok og fotograferingen udløser en snurretop i gave. Barnet viser manden at hun forstår at snurre den.
Venteværelset (igen igen)
Forældrene afventer nervøst dommen. Barnet tager det roligt.
Gipspålæggelse
Et nyt værelse, der ligner det med de indledende undersøgelser. Der er dog det store modelleringssæt ved væggen, så forældrene kan nok regne ud hvad det betyder. En flink dame kommer ind med lysbilleder. Der kigges lysbilleder. Damen forklarer hvad de betyder: Et lille ukompliceret brud lige over fodleddet, der dog kræver gips og ingen støtte på foden i 12 dage. Der lægges gips og barnet tager det meget tappert, da foden skal bøjes i den rigtige stilling. Gipspålæggelse udløser to gaver.
Gangen
Her ligger man og slapper af ½ time, mens gipsen tørrer. Der er lidt kedeligt, men heldigvis kan man lege med de gaver man fik tidligere.
Receptionen (igen)
Der aftales tid til næste besøg, hvor gipsen forhåbentlig skal af. Afmonteringen foregår på Amtssygehuset.

Gennemgående for hele forløbet var at der var en masse forskellige mennesker, som alle var venlige og gav sig tid til at snakke med Frida og forældrene. Skal man på skadestuen, kan det anbefales at time ens tilskadekomst så man kommer der torsdag formiddag.

Hjemme igen tog Frida sig en middagslur, for første gang i lange tider. Senere blev veninderne Mai og Olivia inviteret over til leg og pandekager. Det fungerede fint at Frida ikke kunne bevæge sig rundt ved egen hjælp og de tre morede sig rigtig godt. De opfandt Åh nej!-legen, der går ud på at råbe Åh neeej! i kor, når Sigurd prøver at møve sig ind i deres leg.

Venindernes mødre har hver tilbudt en dags pasning af Frida i næste uge. Det kommer vi nok til at tage imod, for det duer ikke rigtig at sende hende i børnehave. Heldigvis er Frida god til at sidde stille og lave ting, men far tipper nu alligevel at hun bliver voldsomt utidig om 3-4 dage.

Frida gips

En pæn og nydelig indpakning fra Skadestuen. Hjerterne er dog tilføjet af moderen

Frida slapper af

Inden dommen faldt

Frida skadestue venteværelse t a Hanne

Der er ikke så sjovt på skadestuen

Frida skadestue

Der ventes på doktordamens fodfølende hænder

Hanne Frida røntgenfotograferingsrum

Efter fotografering får man gaver

Frida røntgenbillede brækket fod crop

Find én fejl (nej, forældrene fandt den ikke)

Frida røntgenbillede brækket fod

Sådan her må en spøgelsesfod se ud

Frida leger med gaver

Der ventes ½ time på at gipsen størkner

Toke Frida udenfor skadestue t a hanne

Således skal prinsessen transporteres de næste 12 dage

Frida middagssøvn med gipsben

Skadestuer er trættende

Olivia Mai Frida brækket ben gave

Når man er syg får man gaver

Sigurd hærger

Kreativ eller bare hærgende?

Mai Frida Olivia pandekager

Sammen...

Frida Mai Olivia papirklip

...er...

Olivia Frida Mai fjernsyn for dig

...sjovere

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-04-06 Av min fod!

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Frida hoppede i børnehaven og landede forkert. Det skete lige før far hentede hende, men da samtlige vidner var andre børnehavebørn, var det svært at gennemskue præcis hvad det gik galt. Det gjorde i hvert fald ondt og Frida ville ikke støtte på foden, så far bar hende ud i cykelvognen.

Foden hævede lidt i løbet af dagen og blev lidt varm. Frida ville stadig ikke prøve at støtte på den og pev lidt da far prøvede at vrikke med hendes fod, men forældrene valgte at lade hende få en nattesøvn og se hvordan det gik efter det.

Sigurd er glad for at gå i vuggestue. Han har dog gennemskuet at far går om morgenen, så han protesterer så snart far giver slip på ham. Pædagogerne har er par gange kommenteret at han er meget udforskende. Mon ikke det betyder at han tonser rundt og råber? Det er hvad han gør i hjemmet.

Frida Øje

Evil Mastermind in spe

Frida forstuvet fod

Det ligner jo en almindelig småbeskidt børnefod (såret er gammelt)

Sigurd drikkekrus

Du skal lige have vandet i vater, Sigurd

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-04-05 To forneden

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Sigurd har fået et par ekstra tænder i undermunden. Hanne påstår at de er brudt helt igennem, hvilket dog endnu ikke er verificeret af uvildig tredjepart. Sigurd har nu sovet godt om natten de sidste dage og det passer fint med tandgennembrud.

Frida fik en Loch Ness Monster figur i en af de der rystekugler med sne, da Faster Laila var på besøg i går. Frida var rigtig glad for den og sov med den i sengen om natten. Her til morges tabte hun den på badeværelsesgulvet, så den gik i stykker. Frida blev ulykkelig, men der var intet forældrene kunne gøre. Der er sikkert en kedelig morale med at passe på sine ting, men mest af alt var det synd for Frida.

Øllåg

Frida samler på øllåg. Forældrene var skeptiske i starten, men de er egentlig meget pæne

Sigurd tallerken

Ja, Sigurd, tingene falder af, når man holder den på hovedet

Frida skære brød

Når forældrene ikke vil, må man selv

Nessie

Befriet Nessie

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-04-04 Fasterbesøg

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Ungerne sov længe i dag. Sigurd vågnede først lidt i syv. Hanne tog afsted til praktik, Toke fodrede Sigurd og smurte madpakken færdig. Så gik han ned for at vække Frida.

Men der var ingen Frida i Fridas seng. Mystisk. Badeværelset så? Næh. Men i soveværelset var hun, iført bukser og trøje, ledende efter et par matchende strømper. Gad vide om hun selv var gået i børnehave, hvis hun ikke var blevet opdaget?

Det blev endnu en sommerdag og Faster Laila kiggede ud sammen med sin kæreste Keld. Der blev brugt noget tid ude ved gyngestativet, hvor Toke formåede at provokere Hanne til at prøve at klatre op. Det lykkedes ikke i denne omgang, men hun så nu ret beslutsom ud og lovede revanche i morgen.

[Foto]

Selvopstående og selvpåklædende

Toke på gyngestativ t a Laila

Ja, ja, Toke, vi har set dig

Toke på gyngestativ t a Laila

Piger kan ikke klatre her op

Hanne klatre t a Laila

Jo de kan!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->