Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 13
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-04-03 Solrig søndag

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Frida legede med Olivia det meste af dagen. De to nudister drønede nøgne rundt indenfor i et par timer, men blev tvunget i en mere socialt accepteret tilstand af påklædthed, da der skulle hentes is. Efter det var der pandekager hos naboerne, mens Sigurd og Hanne havde mødregruppemøde.

Eftermiddagen gik med hygge udenfor. Der var endnu varmere end i går. DMI sagde 16°C.

Olivia Frida astronautis

Is for alle og alle får is

Olivia Frida på sten

Stenpause

Toke Frida gyngestativ t a jens

Højt humør

Sigurd spiser barkflis

Barkflis fortæres

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-04-02 Sommer og sol

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Det var ikke sommer i morges, hvor rimfrosten dækkede tagene. Men nu var "i morges" også kl. 5, da Toke stod op for at gå på arbejde. Et par timer senere stod han i Hatting med udstyr, der skulle monteres i en lastvogn. Der var så bare lige det aber dabei at der ikke var nogen lastvogn. #%&#!@£$

Nå. Vejret blev markant bedre i takt med solens fremkomst. Eller mere korrekt: I takt med at jordens omdrejning om egen akse bevirkede en mere lodret indfaldsvinkel af solens stråler på Danmark. En studiekammerat fra Hannes overbygningskursus kiggede forbi med mand og unger. Deres ældste dreng var 6 år og legede rigtig godt sammen med Frida.

Efter kaffe og det obligatoriske brød tog gæsterne hjem og Frida og Toke gik udenfor. Der gik sommer i det hele og Frida plukkede blomster, cyklede, gyngede, klatrede og ledte efter insekter sammen med slyngveninderne. De tre formår stadig at lege sammen i lang tid ad gangen og undgå konflikter eller udelukkelse.

Frida har gennem nogen tid været lidt provokerende og kommanderende og ved sengetid har der ofte været forsøg på at udskyde eller besværliggøre. Forældrene ved godt at det er naturligt, men derfor er det ikke altid lige rart. I går og i dag var hun dog ganske i den anden grøft: Ved sengelægning var hun meget kærlig, hyggesnakkende og uden forsøg på forhaling. Gad vide om det gode vejr har noget at sige?

Olivia Frida Mai betonmur

3

Aglais urticæ nældens takvinge

Sommer

Frida Olivia Mai blomster

Sommer

Tokes sommerfødder

Sommer

Frida står

Bastant

Frida fugleperspektiv

Prøv at hoppe ned, far

Sigurd bukser af

Jaah, se mig! Jeg kan tage mine bukser af selv

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-04-01 Ikke slut på ugen

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Det har været en lidt hård arbejdsuge og den er ikke slut endnu. Toke har haft en del arbejde og det gik også lidt ud over Hannes tid. Hanne havde evalueringsdag med de andre kursister på Byplanfaglig Overbygning og blev nødt til at gå meget tidligt fra fredagsøl, fordi Toke skulle arbejde over.

Toke arbejder som bekendt på Liwas-projektet og der skal en lastbil mod Sverige og Norge i morgen. Det er ved at være sidste udkald hvis der skal opsamles data fra veje med sne eller is, så det er vigtigt at det hele virker. Det betyder at han skal på arbejde i morgen meget tidligt og rode med lastbil. Desværre tæller lørdage ikke dobbelt ved afspadsering.

De malede med fødder i Fridas børnehave i dag. Det lød som om det var deres egne fødder, men Fridas var vældig rene da hun blev hentet, så forældrene undrer sig over hvordan de gør. 16 unger med malede fødder? Det kan da kun ende i absolut kaos!?

Is

En eller anden kedelig voksen med en rendegraver har ødelagt det fine snebjerg. Det kunne ellers have været sjovt med sne i maj måned

Frida Mai Sigurd udenfor

Snart sommer snak

Frida scooter

Når man slæber knæene hen ad jorden, er man for stor

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-03-31 Godt vejr

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Solen bagte fortsat og ændrede på forunderligste vis miljøet ved Økohuset. Pludselig var der mange unger rundt omkring og forældre der stod og hyggesnakkede. De sydvendte vinduer spejler så meget sol at der lige bliver et par grader varmere foran Økohuset.

Frida blev erobret af Mai straks ved hjemkomsten og de underholdt sig sammen uden behov for faderindblanding. Det var vældig rart, eftersom torsdag er Hannes arbejde-længe-dag. Hun kom hjem kl. 18.

Mai Frida Sigurd bord

Sådan tegner man i fred for småkravl

Sigurd Frida cykelvogn

Hvorfor får jeg ikke noget?

Sigurd ved cykler

Bemærk den passende indpakning. Far er ikke helt uansvarlig

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-03-30 Sigurd hjemme

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Mor blev hjemme med Sigurd i dag. Feberen fra i går var nu forsvundet om natten, så Sigurd var i rigtig godt humør og fik også sovet en god middagslur. Hvad der kom hurtigt forsvandt åbenbart også hurtigt i denne omgang.

Frida havde en mindre børnehavekrise i morges. Hun ville ikke i børnehave, fordi en af de andre piger drillede hende i går. Far satte sig og snakkede med hende om at sige fra og evt. lege med andre, indtil den anden pige blev god igen. Frida lyttede, snakkede med og gav udtryk for at have forstået pointerne.

Det er rart som forælder, eller i hvert fald som en hankønsudgave af slagsen, at kunne andet end blot trøste.

Det var godt vejr både i går og i dag. Børnehaveungerne fik flyverdragt på og blev sendt ud på legepladsen begge dage. Frida klagede over at hun havde haft det for varmt. Hrmpf... Nå, far skulle til bestyrelsesmøde om aftenen og benyttede lejligheden til at tage endnu en snak med stuelederen om det. Hun bedyrede dog sin uskyld og henviste til de andre pædagoger på stuen. Ak, det er en kamp at ændre på indpakningsvanerne.

Frida spiste aftensmad hos Mai. Det er vist første gang.

Sigurd closeup

Hvad med dig, Sigurd? Er det dig der driller vuggestuen?

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-03-29 Turbobaciller

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Er han lidt skravlet, den gode Sigurd, eller er det bare institutionsbacillerne der er grumme i år? En glad dag i vuggestuen blev efterfulgt af varm pande om eftermiddagen og feber om aftenen.

Far skulle arbejde om aftenen, så mor stod for pasningen.

Cykelvogn Skejby centret

Postmodernistisk afgang

Jens Hofman Hansen
2005-03-31 21:32

"Postmodernistisk afgang", okay dén var dyb...

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-03-28 Far flytter

Frida: 3 år, 6 mdr. Sigurd: 1 år, 0 mdr.

Nej, far flyttede ikke væk fra Skejbytoften. Far flyttede for vennerne Tenna & Torben. Det tog det meste af dagen og efterlod Hanne alene med ungerne. Frida fik leget med Olivia og både Sigurd, Frida og Hanne fik sovet middagssøvn.

Fridas godnathistorie var to afsnit af Roadrunner (den der afsindigt hurtige fugl, der plager den stakkels coyote). Det er de eneste tegnefilm hun er interesseret i at se. Hun går mest op i at fuglen løber hurtigt, men synes nogen gange det er lidt synd for "ulven" Wile E. Coyote.

Sigurd vågnede kun to gange i løbet af natten, så måske virkede det at køre ham træt i går? Problemet med den taktik er desværre at den underholdende forælder også bliver udkørt.

Sengeflytning

Pyha, nu er det snart pausetid

Fyldt flyttebil

Arh, der er da plads til meget mere i den bil

Frida Olivia trappe

Frida prøver at overtale Olivia til at samle 100 kapsler

Sigurd leger med Hanne

Hov! Er det ikke fars job?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->