Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 40
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-10-03 En tur på landet

Frida: 3 år, 0 mdr. Sigurd: 6 mdr.

Vejret var dejlig varmt sensommeragtigt i dag og vi tog en tur ud og besøgte Alette, en arkitekt Hanne kender fra en tur til Tyrkiet. Alette har en datter der hedder Katrine, som Frida før har mødt og leget med. Desværre var Frida stadig noget groggy efter sin feber, så hun var ikke særlig social.

Frida vaffelspiser

Vafler med syltetøj og flormelis. Frida og Katrine brugte bare vaflerne som spiseredskab

Gård

Langt ude på landet lå et lille hus...

Frida plukke brombær

Nej, Frida, du skal gå efter de sorte

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-10-02 Støvletur

Frida: 3 år, 0 mdr. Sigurd: 6 mdr.

Frida er ikke rask endnu, men hun var frisk nok til en tur i Veri Centret efter vinterstøvler. Udover denne fantastisk spændende ekspedition foretog vi og vist ikke rigtig noget.

Sigurd er inde i et udviklingsspring. Han har helt styr på at rulle rundt begge veje og har et par gange møvet sig ½ meter baglæns. Han eksperimenterer med stemmen, hvilket ikke ligefrem er sød musik i familiens ører, og han udforsker ting han får i hænderne. Han putter stadig ikke rigtig andet end mad i munden - Frida prøvede at proppe alt inden for rækkevidde i munden, da hun var på Sigurds alder.

Madpause

Du får den store, Frida, du skal jo vokse

Rulleskøjteskateboard forbud

Rulleskøjter på skateboard lyder også ret farligt

Sigurd

Storesøsters ting er spændende

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-10-01 Jamen hov!?

Frida: 3 år, 0 mdr. Sigurd: 6 mdr.

Frida kan blive syg? Sådan rigtig syg med feber? Jamen dog. Her gik vi og troede at vi var forskånet for den slags...

Nå men hun vågnede en del gange efter midnat. Klokken 1.30 vågnede hun helt op og det for meget for mor, der skulle tidligt op og lave opgave. Den hjemmegående far blev sat til at passe det syge barn, hvilket var nemt nok: Det krævede bare konstant trøst til klokken 5.30 med efterfølgende trøst ca. hvert kvarter.

Sigurd var heldigvis mere samarbejdsvillig i dag og sov 1½ time ekstra om morgenen og en lang middagslur. Frida tilbragte det meste af dagen på sofaen, men hun har nu ikke rigtig lært det der med at udnytte at hun var syg. Tre frugtstænger var alt hun kunne presses til at modtage.

Efter aftensmaden gav forældrene sig og tvang en smule Junior Panodil i det syge barn. Der er tilsyneladende en hel del extacy eller speed i medikamentet, for Frida skiftede til Alt For Vågen mode og ville pludselig lave en masse ting sammen med mor.

Frida sove

Sådan her det meste af dagen

Sigurd træt frida

Snaksom og underholdende hyggestund ved bordet

Frida lege

Der var dog tegn på liv om eftermiddagen

Kanelsnegl

Note: Når man laver kanelsnegle, så husk at folde enden af sneglen ind under rullen. Ellers kommer de til at se ud som dem her

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-09-30 Sigurd, din skovl!

Frida: 3 år, 0 mdr. Sigurd: 6 mdr.

Det var lige før Sigurd blev sat ud til ulvene i dag. Han brokkede sig højlydt gennem dagen, ville ikke rigtig spise, ville ikke lege med far og ville slet ikke sove. Så i dag var der ingen superfar med nybagte boller til den trætte hjemvendte hunkæreste. Der var til gengæld et rodet hus og et farvelkys, hvorefter far tog til bestyrelsesmøde i børnehaven.

I børnehaven lød beskeden at der skulle skæres ekstra 4% i budgettet. Ha! Det var nærmest absurd teater at finde pengene sidste gang... For nu lige at sige hvad sagde jeg?, kan det nævnes at den samlede besparelse i år bliver på ca. 10% og at (ta-da) opmærksomheden på de enkelte børn skal højnes.

Der er selvfølgelig rygter om yderligere nedskæringer, så hvad vil en passende forudsigelse være denne gang? 3% ekstra og krav om skriftlig redegørelse for hvert enkelt barns udvikling?

SigurdKasse

Okay, Sigurd var ikke helt umulig hele dagen. Han fik også demonstreret at han kunne rode selv

Korsedderkop araneus diadematus

Lidt mindre mamma lurer på bytte. Bemærk de to signaltråde benene rører ved

Fængselskollegie

Et lokalt kollegie. Her spærrer man de virkelig farlige studerende inde

Sigurd Frida cykelvogn

Nej, det er ikke far der har givet Frida slik. En af børnene i børnehaven havde fødselsdag

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-09-29 Just say no!

Frida: 3 år, 0 mdr. Sigurd: 6 mdr.

Far prøvede at være betænksom og pædagogisk og spurgte Frida om hun var frisk, eller hun hellere ville blive hjemme om morgenen. Hun ville blive hjemme. Hmm... Nå ja, spørgsmålet var stillet så konsekvensen af svaret blev taget. Mor tog afsted uden Frida og Frida lavede det klassiske trick med omvendt fortegn: Intet farvelkys til mor og et indsmigrende Det er en dejlig kop te du har lavet til mig til den tilbageblevne forælder.

Det var en rigtig sommeragtig dag og Frida var frisk hele tiden, så hun kunne sagtens have været i børnehave, hvor de skulle på tur. Men hvad, det var også en rigtig hyggelig dag hvor Frida hjalp med gulvvask, Sigurdpasning og bollebagning.

Under bollespisning var Sigurd vældig interesseret i Frida og Toke sagde Sigurd synes du er den bedste storesøster i hele verden. Frida svarede Jeg synes også han er den bedste lillebror i hele verden. Der håbes på at det varer ved.

Frida leger med sigurd

Det er en kylling, Sigurd. Den smager godt!

Frida vaske gulv

Så gør vi sådan, når vi vasker vort gulv

Sigurd kiks

Grovf grumpf smask gnuf

Korsedderkop araneus diadematus

Big mamma her lægger 300-800 æg

Frida dej

Brødbageren

Frida bager boller

Bollebageren

Frida Sigurd spiser boller

Bollespiserne

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-09-28 Syg eller nej?

Frida: 3 år, 0 mdr. Sigurd: 6 mdr.

Frida hostede lidt i går, så i morges gik Toke forsigtigt ind til hende og spurgte om hun var frisk, eller om hun ville sove videre. Frida svarede ved at smide sutten og begynde at hoppe i sengen.

Efter børnehaven var energien dog ved at være opbrugt. Det var ellers meningen at der skulle løbes på løbehjul hjem i det gode vejr, men det blev til en tur i barnevognsstolen i stedet. Derhjemme gik Frida i seng kl. 16 og det ser ud til hun sover til i morgen tidlig.

Hanne snøfter lidt, mens fyrene i huset foreløbig er gået fri.

Sigurd Øje

Øje på Sigurd

Sigurd barnevogn

Hvorfor skal jeg slæbes op til børnehaven?

Lille husedderkop tegenaria domestica

Den søde lille fyr her hedder almindelig husedderkop. Kontrollerer du din dyne, inden du lægger dig til at sove?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-09-27 Første dag i resten af vort liv

Frida: 3 år, 0 mdr. Sigurd: 6 mdr.

Ahh... Barselsorlov og videreuddannelse. Den mandlige part af børneejerne formåede på forbløffende vis at nå gennem dagen uden at forrette permanent skade på barn #1 og #2. Der meldes også om generel høj aktivitet i forbindelse med oprydning og diverse huslige sysler, men det niveau falder nok til normalen, når Toke rigtigt erkender at orloven er startet.

Hannes videreuddannelse startede som videreuddannelser starter: Med gruppedannelser, opstartssnak og en hurtig opgave, bare sådan lige for at indikere at der skal laves noget. Hun kom i gruppe med en anden Hanne og to gange Dan. Ideen er vel at det er kortere at skrive på afleveringerne eller sådan noget. H2D2?

Nå ja, en anden klassiker ved ændring af hverdagen: Hanne har lidt ondt i halsen og er vistnok ved at starte en forkølelse. Frida er med på vognen og hoster lidt. Hun var nu også ganske bombet efter børnehaven, så måske er det tid til Anders And blade, is, cacao og tegnefilm på fjerneren i morgen? Altså bortset lige fra at hun ikke læser Anders And, ikke kan lide cacao og at fjernsynet er afskaffet.

Sigurd krokodille

Godzilla-Sigurd vs. Killer-Croc

Sigurd hanne

Et glædens smil breder sig over Sigurdens ansigt: Mor er hjemme igen!

Frida ketchup

Ketchup er da sundt og nærende, ikke?

Anonym
2005-04-10 13:58

Nårr vår er de dov søde

Rabab
2006-02-06 19:14

hej jeg hedder Rabab og elsker bebyer de er så søde det syndes jeg

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->