Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2019 => Uge 38
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2019-09-22 Snot & Sol

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Toke havde samlet Fridas forkølelse op. Tak, kære datter. Dog i en mere mild udgave, så han blev ikke helt nedkørt af den.

Frida kom hjem fra kanotur. Der havde været høj sol, så hun havde naturligvis fået en let solskoldning. Til absolut ingens overraskelse faldt hun i søvn om eftermiddagen.

-1626_AfrikasStjerne

Det længste spil

-1808_AstaSofaStoffer_iPad

Dobbelthygge

-1936_1_HanneKlipperEigil

Pelsklumpklipning

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2019-09-21 Eskildsentræf

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Frida kom hjem fra gymnasiefest, midt om natten og med 3 veninder. De tog afsted igen kl. 8 om morgenen, på kanotur med 9 andre fra klassen. Sigurd tog en hjemmedag og resten af familien tog til Eskildsentræf: Komsammen med den udvidede del af Tokes familie. Fætrene Birk & Silas var der også, så Asta var glad. Det blev liiidt sent før de kom hjem med bus & tog & bus: 23:20. Forældrene var trætte og reagerede ved at smågnavne & stille. Asta var træt og reagerede ved at blive hyperaktiv & snakkende.

-1431_1_BaenkDragebaenkAsta

Dragepigen

-1705_1_VirklundSoe_Bade_Asta_Bro

Vandbetvingeren

-1800_2_KlatretaarsAstaSilasBirk

I godt selskab

-2202_Uno

Ka-boom, Asta!

Skriv en kommentar
 

Fredag 2019-09-20 1g-fest og 0-flugt

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Frida fik 3 veninder på besøg til opvarmning før gymnasiefest. Det var 1g-fest, altså årets første skolefest, og det er åbenbart lidt særligt.

Katten Eigil flygtede ikke fra haven i dag. Muligvis fordi husets voksne holdt den inde om aftenen, forde de trængte til at slappe af og ikke gad bruge fredagen på at rende rundt ude på vejen og slå på en tallerken med en ske.

-0715_Skoetoejsaesker

Huse til koglefolket

-1611_GammelBil

Tøf tøf tøftøftøf tøftøftøf tøftøf

-1709_2_HegnEfterEigil

Spor fra gårsdagens flugt

-1821_Tag

Det skrider fremad

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2019-09-19 Hegnsagaen

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Frida var næsten lige så syg i dag som i går, men der var gruppearbejde på skolen, så hun tog afsted til en dag med feber og svimmelhed.

Eigil tog naturligvis en springtur om morgenen, men når flugten ikke observeres er det svært at forbedre sikringen. Om eftermiddagen blev han set, mens han klatrede op ad den stolpe som Toke satte udhæng på i går. Ikke et videre effektivt udhæng, viste det sig... Så udhænget blev udvidet. Det stoppede Eigils første forsøg, men anden gang lykkedes det. Runtinen var på plads (både for Eigil & Toke), så kræet blev indfanget og det udvidede udhæng blev yderligere udvidet. Han blev i haven i 20 minutter og så var det blevet aftenindetid, så den rigtige prøve kommer først til at stå i morgen.

-0743_1_StofferUnderFridasSeng

Ikke sport glad for håndværkere på taget

-1827_EigilHaek

Kl. 18:27

-1924_2_EigilHaek

Kl. 19:24

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2019-09-18 Fridasygedag

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Frida var helt nede - hun sov kun et par timer om natten og brugte dagen i sengen med feber og dårlige TV-serier. Det ligner influenza, så hun håber stærkt på at være ovre det værste til weekenden, hvor hun skal på kanotur og sove i shelter.

Toke mente at have gennemskuet at Eigils flugtvej var at klatre op af en stolpe nær brændebunken. Han fik konstrueret et miniudhæng til at forhindre den del og Eigil kvitterede ved at flygte fra haven på ukendt vis en halv time senere.

Asta var til spejder om aftenen:
Asta: Øv, jeg kom i knivbevisgruppen og jeg ville have været i savbevisgruppen
Toke: Men du har jo allerede knivbevis!?
Asta: Ja!
Toke: Ved lederne det?
Asta: ...Nej.
Toke: Så var det måske en idé at sige det til dem?
Asta: Nåeh ja.

Vejen hjem fra spejder er op ad bakke på cykel:
Asta: Du skal nemlig trække mig
Asta: og du kan ikke sige nej
Asta: og du kan ikke smide mig ud
Asta: for jeg er ikke myndig

-0755_AstaSofaArkitekten

Stand-in for mor

-1612_2_NytTag_Stillads

Spændende pakke der på stilladset

-1701_AstaPuder_iPad

Prinsessen på puderne

-1805_01_BellevueStrand_Panorama

Det gode spejdervejr
[panorama]

-1901_1_HegnPaelStopper

Tiltag #345

-1953_2_LegehusStofferHaek

Nej, Stoffer! (og hvordan kom du derop?)

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2019-09-17 You can't always get what you want

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Hanne tog afsted om morgen til tredages seminar. Det var svømmedag for Asta, men med god timing var der arrangeret at hun forinden tog på et pizzaria med sin skolekæreste (der også går til svømning) og at det var skolekærestens far der sørgede for logistikken.

Astas farvær betød mulighed for stille hygge om aftensmaden for far og de to teenagere i huset. God plan, syntes far og svingede grøntsagsgryderne: Det blev spændende mad med kartofler, spinat, gulbeder, krydret tofu og en chilihvidløgstærk dressing. Hvaeh... Far? Hvad tid skal vi spise? spurgte en Sigurd, der tydeligvis stod med et dilemma: Han havde endelig fået et spil han har ventet på i lang tid og som han skulle spille med en ven, der var klar til at spille sådan ca. præcis ved spisetid. Far fik straks flashback til 1986 hvor han var nået meget langt i Krakout, men blev tvunget til at spise aftensmad så spillet blev tabt; Sigurden fik lov at spille med sin ven og tage aftensmad senere. Der var jo stadig Frida at dele maden med. Og Frida var hjemme! ...I sin seng og meget træt. Hej! Frida! Er du vågen!?, Grmnbfl, Der er mad!, Mrmnjaeh, Det står på bordet! Spiser du med?, Mrmnjaeh. Far gik ovenpå igen. Og spiste alene.

I en parallelvirkelighed (ude i haven):

-0807_AstaCykleTeenagere

Morgenmotion

-1713_AstaPizza_Crop

Eftermiddagsguf

-1753_Eigil

Hvem? Mig?

-2006_1_EigilStillads

Ja, dig!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2019-09-16 Underpap og under presenning

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Det tog 4 dage fra Hannes lapning af hegnet til Eigil smuttede ud igen. Om morgenen og uden synlige nye hegnshuller.

Håndværkerne startede kl. 7 og gik hårdt til den. De fik fjernet resten af den gamle tagpap og fik sat underpap på vejsiden af taget. Der mangler stadig at blive fjernet skifer fra havesiden af taget. Toke var en tur oppe for at inspicere og de har husket at hæve det nye tag 5 cm i forhold til det gamle - det er nødvendigt for at få ordentlig luftgennemstrømning.

Om eftermiddagen sad Eigil pludselig oppe på stilladset i baghaven. Interessant - måske haveindhegningen slet ikke var så dårlig alligevel og det var håndværkernes konstruktion der var morgenens flugtvej? Sigurd prøvede at hive Eigil ned, men måtte opgive: Kraftige kattekløer og et godt frønnet træunderlag er en effektiv kombination. Heldigvis er de til fals for katteguf.

Lidt senere var Eigil helt væk fra haven. Eller hvad? Der lød et par ynkelige miav, men der var ingen kat at se? I hvert fald ikke før man gik op på stilladset og kiggede på den presenning håndværkerne havde monteret mod regnen. Kræet havde på en eller anden mystisk måde fået møvet sig ind mellem skifetaget og presenningen ovenpå. Den var meget støvet og ikke spor stolt, da den endelig blev hevet ud.

Hanne tog til kor om aftenen - det er stadig sjovt (og hårdt) og næste gang skal de øve i Musikhuset. Inden da er det lige et tredages seminar nær Juelsminde.

-1628_2_Tag_Underpap

Nu med underpap

-1629_1_Tag_Afstand

Lidt ekstra centimeter

-1632_1_EcobattEcose

Økoagtigt*2

-1632_2_TagPresenning

Regnklar haveside

-1633_3_StofferBord

Vælte vasen? Mig? Nej da!

-1752_1_EigilStilladsSigurd

Som da Thor løftede midgårdsormen

-1913_2_EigilUnderPresenning

Hvem ligger der bag skærmen?

-1915_EigilUnderPresenning

Friheden øjnes

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->