Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2019 => Uge 37
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2019-09-15 Familiefødselsdag

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Både Hannes & Tokes side af familien var inviteret for at fejre Fridas 18 år. Den traditionelle frokost ved langbord var erstattet med buffet og sådan ikke-spor-tilfældigt var der kun vegetarretter. Hvis nogen gæster bemærkede det, var de for taktfulde til at sige noget. Frida fik sin fødselsdagssang og farfar forklarede hende endelig hvordan hans trylletrick med den farvede trækube virker. Det har Frida kun ventet på i 6 år. Sigurd må vente 2½ år mere.

Om aftenen plagede Asta om at få lov til at lave lektier. Frivillig læsning og i gang med matematikopgaver (som de ikke havde for som lektie). Da det blev sengetid og det sædvanlige forberedelse & tandbørsteri startede sagde Asta Jo hurtigere jeg bliver færdig, jo hurtigere kan jeg læse lektier oppe på værelset. Forældrene ved ikke lige hvad er skete der, men protesterer ikke.

Der sad en edderkop på køkkenhylden:
Toke: Jeg tror måske den skal sættes ud den der
Asta: Nej! Den er sød!
Toke: Så må du sætte den op på værelset
Asta: Fint!
Asta bar edderkoppen op på sit værelse, hvor den straks blev væk.

-1314_1_FridaFoedselsdagsfestFlagBlomster

Det glade midtpunkt

-1346_06_ElseToveHanneFrida

Fire generationer

-1425_1_AstaBirkSkakSilas

Opslugt

-1521_PallePusleblok

Tricket afsløres

-1525_2_Trampolin_AuroraSilas

De mindste på trampolinen

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Lørdag 2019-09-14 Hjem fra Aarhus

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Frida kom hjem ved 4-tiden om natten, medbringende et par veninder til overnatning. Hun havde turneret på en hel del barer for at vifte med sit pas og få tillykke med fødselsdagen fra dørmændene (der er ikke dørdamer i Aarhus).

For forældrene (og delvist for tvangsindskrevet afkom) gik dagen med at forberede familiefødselsdag til søndagen. Oprydning, rengøring, madlavning.

-1002_AstasSolsikke

Astas konstruktion

-1949_Taerte

Tokes konstruktion

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Fredag 2019-09-13 Frida fylder 18

Frida: 18 år, 0 mdr. Sigurd: 15 år, 6 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Man bliver ikke for stor til sang og gaver på sengen. Heller ikke for stor til at ens klassekammerater synger for en og køber kage. Sushi til aftensmad er stadig helt i top. Og første bytur med sin eget helt ægte nul-fusk ID var lidt stort.

Asta: Der er vinter 2 gange om året, for året starter og slutter med vinter

-0802_Flag

Flagdag

-1517_3_AstaCykelhjelmBrombaersaft

Ikke fødselar

-1539_SommerfuglAdmiral_Vanessa_atalanta

Kunne stadig flyve. Indtil Eigil hapsede den

-1845_2_SushiFraLetzSushi_FridaAstaHanneSigurd

Fødselaren synlig

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Torsdag 2019-09-12 To på flugt

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Smagen af frihed var berusende, så om morgen smuttede Stoffer afsted sammen med Eigil. Kun et par haver væk og nemme nok at fløjte hjem, men det var ikke lige planen at mængden af springturskatte skulle fordobles.

Tilfældigheldigvis opdagede Hanne Eigil på vej ud af haven om eftermiddagen: Han havde mast sig halvvejs gennem et hul i hegnet, da han blev kaldt tilbage. Det hul som Toke havde ... lukket for tre uger siden. Hanne hentede en håndfuld strips i kælderen og lukkede hullet. Ikke ligefrem med den æstetik der ellers præger hendes arbejde, men effektivt.

Kattene blev lukket ind kl. 21, uden at være flygtet fra haven. Hanne udråbte sig til dagens sejrkvinde, med ét point mod kattenes hundrede. Hun var ikke kålhøgen nok til at lade dem blive ude i længere tid, men måske i morgen?

-0721_2_TartelletMedKartoflerOfMaelk_Asta

Tarteletter med kartofler og mælk. Ka-pow!

-0806_Tag

Morgen

-1659_Tag

Eftermiddag

-1724_HegnRepareretAfHanne

Lappet. Igen.

-1812_EigilTrampolin

Ja, du er stadig sød, Eigil

-1819_1_Loft

Hvad er lige ideen med den sømsamling? Det var gjort ved alle fæstningerne

-1820_1_Loft

Halvdelen af taget er nu nedrevet

-1820_2_Loft

Sekundære gangbro

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Onsdag 2019-09-11 Stofferflugt

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Hanne trængte rigtig meget til en pause og tog en hjemmedag. Det virkede nu ikke udpræget godt, med håndværkere rumsterende rundt oven på huset. Katten Stoffer plejer at være totalt chill og skal skubbes til med tændt støvsuger, før han flytter sig. Men mht. håndværkere er han på Hannes hold: Han gemte sig ude bag legehuset og endte med at flygte fra haven - det har han ellers ikke gjort siden der blev sat hegn op.

Håndværkerne fik sat undertag på første 1/3 af taget, hvilket betød forstærkning af de eksisterende spær og træplader hævet nogen cm højere end det gamle undertag, for at give mere plads til udluftning af taget.

-0658_2_Loft_Gangbro

Gangbro

-0658_4_Loft

En del af gangen

-0800_Edderkoppespind

Krablerne vokser godt

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2019-09-10 Regndag

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Det silede ned fra morgenstunden. Teenagekattene kom så dyngvåde ind fra haven og kun Stoffer havde behov for at gå med ind under bruseren. Der var ro på mht. taget: Godt nok blev der fjernet 1/3 af tagbelægningen i går, men håndværkerne havde lavet et solidt stykke arbejde med at sikre med presenning og det blæste ikke ret meget. Samme håndværkere dukkede op ved 7-tiden og snakkede optimistisk om at det måske holdt op med at regne senere på dagen. Indtil da gik de i gang med at bygge gangbro på loftet, inde under presenningen.

Asta var til svømning for tredje gang, anden gang sammen med klassekammeraten M. Der blev halvaftalt at få startet noget skiftes-til-at-følge. Det er også tiltrængt: Familien kan godt mærke at der er kommet masser af program på i hverdagene.

-1919_2_AstaCykel

Hjemad

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Mandag 2019-09-09 Skovskole og håndværkere

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Der er skovskole hele ugen for Asta. For forældrene er det nemt nok: Samme antal madpakker og ellers regntøj & gummistøvler på ungen, afsted afsted, ud og få frisk luft & motion.

Håndværkerne gik rigtigt i gang med taget, hvilket betød aflæsning af en masse byggemateriale og nedrivning af ca. 1/3 af taget. Nedrivningen var udfordrende eftersom der er tagpap ovenpå skiferplader (skiferplader er noget skidt stads, der helst ikke skal smadres i for små dele). De lukkede rigtig nydeligt efter sig med solid presenning da arbejdsdagen var slut.

Asta skulle til Ninjatons efter skole og Toke havde benyttet klassens sociale informationskanal (en afgrænset gruppe på det såkaldte sociale medie "Facebook") hvor han havde meldt sig som dagens børnefølger fra skolen til Motorikhallen. Der var lige præcis 0 andre voksne, der ville betro ham deres børn. Okay, én meldte at det var en god idé, men at hendes dreng kunne på lige netop dén dag. Hmm... Kan være Toke skal arbejde lidt med sit image - det er åbenbart ikke ansvarlighed der udstråles.

Sigurd vejede pelskræene om aftenen: Eigil vejer nu 8,3 kg, mens Stoffer er rykket til 9,4. Eigil er længere end Stoffer og selvom Stoffer ikke er overvægtig kan tendensen godt ses. Næste gang der købes kattemad skal det nok ikke være killingefoder.

-0747_VindueLastbilLosse_Asta_Eigil

Håndværkerne overvåges

-1715_4_NytTag

Klar til kamp

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->