Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2019 => Uge 36
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2019-09-08 Klar til håndværkere

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Hanne & Toke kløede på med loftet og fik det ryddet, pånær en stabel brædder og en gammel dør der ikke kunne komme ned (der blev isat loftslem efter den kom derop og det indsnævrede åbningen).

Frida vendte glad (og noget træt) hjem efter tur til Skagen med veninderne:
Asta: Hvad skete der?
Frida: Vi var ude at ride på heste
Asta: Fik du brækket en finger eller noget?
Men Frida fik ikke brækket en finger eller noget. Det var gået rigtig godt og hun kan nu styre hest både i gang og galop.

-1058_2_Plantorama_Mus_Traedemoelle

Symbolsk kæledyr

-1112_Plantorama_AstaPlanter

Bland blomster og sommerfugle

-1144_Plantorama

Falsk forfald

-1700_2_PaddleBoard

Gråvejrspaddling

-1855_1_EigilSofa_Toefler

Rovdyr & bytte

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Lørdag 2019-09-07 Flytte-ting-dag

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Eigil kom op på soveværelset kl. 5 for at spinde, snakke og halvsove før han gik igen. God start på dagen. En halv time senere mente han det kunne være nok med det der kælen-kat-hyggenygge, så han hoppede op i sengen og begyndte at puffe Toke i ansigtet med poten: Signalet til at få noget morgenmad og blive lukket ud.

Toke tog til arbejdsdag på skolen og flyttede sand, flagstang, grus og betonklodser. Han lærte at blande beton, hvilket minder rigtig meget om at lære at bage brød fra en overrutineret bagertype: Bland ca. 1:6 eller 1:7 og hæld vand i til det ser rigtigt ud. Jo tak, men der det volumen eller vægt? Hvordan ser "rigtigt" ud?

Medmindre vejrudsigten ændrer sig, vil håndværkerne starte med taget på mandag. Hanne flyttede havemøbler, parasol og diverse så der blev plads (og de pæne stole kom i sikkerhed for byggestøv). Der mangler liiige en fuld rydning af loftet, men det bliver søndag.

Frida flyttede sig til Skagen med 3 veninder for at lære at ride.

-1101_BoeF_Arbejdsdag_Betonblanding

Lige til at putte i ovnen

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Fredag 2019-09-06 Eigil til dyrlæge

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Heller ingen Eigil til at vække denne morgen. Okay, han kom op fra kælderen, men der var ikke meget godaw i ham. Toke tog ham til dyrlægen, der ikke kunne finde noget videre, udover oppustet mave og sandsynlig væskemangel. Hvis ikke lige der var en weekend på vej ville hun anbefale at tage ham hjem igen en dags tid. Men der var weekend på vej, så Eigil blev hos dyrlægen til en blodprøve og drop med saltvand (mirakelkuren mod skrantende katte). Der kom også lige en gang antibiotika, noget kvalmedæmpende og en pose skånekost oveni. There's no kill like overkill, men når nu familien er glade for pelskræene, så var det nok ikke helt forkert. Blodprøven viste at Eigil var tip-top, altså bortset fra at have spist et eller andet skidt.

Dyrlægen havde advaret om at det kunne blive nødvendigt med lidt bedøvelse, hvis Eigil ikke ville samarbejde, men det blev ikke aktuelt. Da Eigil blev afhentet fortalte en af medhjælperne Det er godt nok en stor kat, Men han er meget rolig og venlig og endelig fattede Toke hvad det handlede om: De havde været nervøse for at Eigil ville folde løvepoten ud og strimle dem, da de skulle tage blodprøve & isætte drop. De kendte naturligvis kun til hans klostørrelse og ikke hans temperament.

Da Eigil kom hjem blev han i transportkassen en halv times tid, hvor han lå og spandt når man snakkede med ham. Men nu var kassen også foret med Sigurds svedige hættetrøje og stod i sofaen, så det kunne ikke blive mere trygt.

-0739_3_EigilPlanter

Godt gemt, men du skal derop, Eigil

-1453_AstaRegnslagStratego

Strategisk regnslag

-1455_BoeF_Byggeplads

Skolen under ombygning

-1639_EigilKattekasse

Hjemad

-1705_EigilKattekasse

Hjemme

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Torsdag 2019-09-05 Syg Eigil

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Katten Eigil plejer at vække Toke kl. 4:15 om morgenen, men ikke denne gang. Ingen kat. Eneste spor var et par steder med lidt opkast og Toke ledte ret grundigt. På kattevis materialiserede den sig pludselig i stuen en halv time senere, men den var nu ikke super frisk. Det blev til en tur ud i haven hvor den drak lidt vand og ellers lagde den sig til at hvile.

Senere på dagen luskede den ned på Fridas værelse og skiftede lidt mellem at ligge ude på gulvet og under hendes seng. Den blev ikke friskere ved aftentide, så hvis ikke der er ændring i morgen tidlig skal den til kontrol hos dyrlægen. Det er sker lige tit nok at der er helbredsproblemer med kræene... Sigurd tog det nu rimelig pænt og var afsted til bueskydning.

Hanne fortsatte med sit tætpakkede ugeprogram i form af fællesspisning med gæsterne fra Sydafrika, mens Frida havde 3 veninder på besøg til overnatning.

-0701_EigilHaveSpand

Optankning

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Onsdag 2019-09-04 Stillads, opkast & spejder

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Et stillads var opstået omkring huset, mens familien var væk. Forventningen var at tagarbejdet først skulle starte næste mandag, men der var også givet grønt lys til tømreren om at stilladset kunne blive opsat inden. Det var bare så ... pludseligt.

Eigil fik maveonde hen over dagen, spiste græs og kastede op 5-6 gange indenfor. Han var ikke rigtig sulten ved sengetid, men virkede ellers ok.

Astas spejdermøde indbefattede et orienteringsmøde for forældrene. Minispejderne er en blanding af microspejdere der er rykket op og nystartede spejdere. Der var en masse praktiske oplysninger og 3 kvarters snak med de andre forældre. En af de praktiske ting var knivregler, hvor man som minispejder må bruge dolk af en bestemt størrelse & udformning. Astas dolk var at forkert størrelse & udformning og det at hun havde taget knivbevis med den som microspejder ændrede ikke på reglerne, så der skal lige organiseres en ny.

-0838_KurvFraKim

Fotografaflønning

-1143_2_DetKglBibliotekAarhus_KantinenKager

Nej. Bare nej

-1616_2_Stillads

Hov!?`Hvad skete her?

-1620_1_Stillads

Havesiden

-1730_EigilKasteOp

Hmm... Hvor kom det mon fra?

-1803_1_SpejderBaal

Bål i regnvejr

-1928_AstaSpejderSuppeBroed

Suppespejder

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2019-09-03 Anden svømmetræning

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Astas klasse- og svømnings-kammerat var ikke med til svømning i dag, men det gjorde ikke rigtig nogen forskel: Asta er fortsat rigtig glad for det hele. Denne gang var der en del træning med et kosteskaft - Astas efterligning af bevægelserne tyder på at det handlede om tørsvømning, altså at træne svømmebevægelser på land. Det er ikke helt let at følge med, når man som forældre holder fast i at ungerne skal kunne træne i fred uden forældreovervågning.

Hanne kom hjem fra København og var træt. Men der er ingen kære mor for den kære mor: De besøgende fra Sydafrika fortsætter deres Danmarksbesøg i Aarhus, så Hanne er på indtil fredag.

-0743_3_StofferEigilRegnBordHave

Regnvand er bedst

-1623_1_AstaKuglebaneEigil

Byggeri med kontrollant

-1917_4_AstaBakkeCykel

Den pittoreske bakke

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Mandag 2019-09-02 Ninjatons & gymnakour

Frida: 17 år, 11 mdr. Sigurd: 15 år, 5 mdr. Asta: 8 år, 5 mdr.

Første gang gymnastik for Asta i denne sæson. Selvom navngivningen er sjov, er den nu ikke helt skæv: De varmede op med old-school legemsøvelser som hop på stedet, armsving og den slags. Derefter blev der stillet baner op, hvor de lavede ting som at klatre højt op og springe ned i skumgrav eller svinge sig i reb udenom en stor skumforhindring, for derefter at lande på en madras. Der er ret mange (6+) fra Astas klasse der går til det, så det ville være en falliterklæring ikke at arrangere en form for følg-ungerne-til-gymnastik-turnus i klassen.

Om aftenen var der første møde i forældrerådet for Astas klasse, med Toke som medlem. Den slags er nu nemt i de yngre klasser: Book shelter ved Egå Engsø, aftal dato for en tur i Randers Water & Wellness og udskyd deltajeplanlægning af julefestens æbleskivebod til senere.

-1653_3_NinjatonsOfGymnakour_Asta_E

Udspringstræning

-2137_2_SigurdSkifterStroemforsyning

Computertræning

-2154_1_StofferVandhane

Vandtræning

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->