Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 8
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-02-25 Lang dag med bue

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 11 mdr.

Sigurd blev hentet kl. 6:15 og kom hjem kl. 21. Turneringen var på Fyn, så det var en del køretid. Han sagde det var en rigtig fin dag og at han havde moret sig. Ingen præmie denne gang - Sigurd er netop rykket op i aldersgruppen 14-15-årige og det kan mærkes.

Mens Sigurd var væk fandt forældrene (dvs. mor) ud af at han havde matematikaflevering for til mandag. De diskuterede om han skulle tvinges til at lave dem efter hjemkomsten eller om det skulle skydes til mandag (og altså afleveres for sent). De bløde forældre valgte løsning 2 og Hanne gjorde Sigurd opmærksom på lektierne da han havde spist sin sene aftensmad. Sigurd kiggede lidt uforstående og sagde dem har jeg da lavet? Tidligere på ugen!. Okay, Zigs, respekt! Og dine forældre må vist lige få justeret deres indre opfattelse af afkom #2 lidt.

Frida lavede skolesager og Hanne fladede ud på sofaen om eftermiddagen. Det er ikke altid lige nemt med en Asta i nærheden, så Toke tog en tur på biblioteket med hende. De var de 1½ times tid, hvor hun naturligvis fandt et par andre børn som hun blev venner med.

Det må have været vær-social-dag på biblioteket, for to forskellige personer kom hen og snakkede med Toke. Den ene af dem i ret lang tid - han var frustreret (med god grund, må det indrømmes) og mente åbenbart at Toke var en man kunne kontakte, når man ville snakke om sine problemer. Tokes taktik "kryb sammen bag en bogreol med en tegneserie" er tydeligvis ikke effektiv nok, så næste gang skal der opgraderes med store hovedtelefoner.

-1131_AbebamseMaske

Bedøvelse inden operationen

-1450_TokeRygTegning_TAAsta

Levende lærred

-1630_2_AstaSamlerSkrald

Find skraldesamleren

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-02-24 Sammen igen

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 11 mdr.

Der var laaang tid til eftermiddag, så Frida fik støvsuget særdeles grundigt, Sigurd fik vasket tøj, Toke fik ryddet op og rastløsheden bredte sig. Der var afbræk med udetid & indkøb i det gode vejr, menaltså...

Mor kom hjem kl. 16. Efter 24 timers rejse. Stor gensynsglæde og en træt Hanne. Efter aftensmaden satte hun sig alene i sofaen med en avis og blev lejlighedsvis fodret med æblestykker og kaffe. Omverdenen & hverdagen kan vente lidt.

Sigurd skal til bueskydningsstøvne i morgen. Det er ikke noget forældrene mærker meget til: Han bliver hentet ved døren kl. 6:15 og bagte selv banankage til at tage med.

-1509_FridaStoevsuger

Mens der ventes

-1624_04_TrampolinIsAstaSigurdFrida

Varm vinterdag

-1630_03_TrampolinIsAsta_TAUkendt_E

Isdans

-1659_2_HanneVej_Crop

Moarrr!

-1710_2_SigurdsKopFraHanne

Håndmalet souvenier

-1716_2_AstaBamseIsSaltstaengerVingummi

Is, saltstænger & vingummi. Velbekomme, nye abe

-2223_SigurdMadpakkeHaidai

Madpakken: 6 ruller med haydari

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-02-23 Fin fredag

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Asta var med bedstemor på Moesgaard Museum. Igenigenigen. Helt klart yndlingsudflugtsstedet for Asta, når hun skal på tur med bedsteforældrene. Bedstemor fortalte at Asta sagde Det er så dejligt at være herude, da de kom ind på museet. Grauballemanden var hovedattraktionen.

Frida havde matematikaflevering til kl. 22, så hun arbejdede koncentreret efter aftensmaden. Ved 19:30-tiden crashede Word. Da hun genstartede, spurgte den om den skulle gendanne hendes dokument. Det svarede hun ja til. Word gendannede, crashede igen og smadrede backup-udgaven af dokumentet. Ikke lige det sjoveste når deadline nærmer sig. Far undlod taktisk at starte en snak om hvordan man bør omgås ustabile programmer, men vil prøve at tage det op når panikken har lagt sig.

Når man ser bort fra computerfrustrationer havde både Frida & Toke usædvanligt gode dage på skole & arbejde. Måske var det solskinnet fra i går & i dag? Der var i hvert fald høj stemning begge steder og stor arbejdsomhed over hele linjen.

Sigurd havde om "funny funny memes" i engelsk i skolen. Et emne hvor han er i top-4 i klassen og hvor dem i top-4 har meget mere styr på hvad der foregår end deres lærer. Men point til læreren for at forsøge. Retro-memes er sjove nok på sådan en lidt nostalgisk måde.

Hanne sendte besked hjem 🇿🇦✈️🇩🇰😃🎁❤️.

-0856_3_AarhusHavnMorgensolSkyer

Nær sol

-0852_3_AarhusHavnMorgensolSkyer

Mellem sol

-0852_4_AarhusHavnMorgensolSkyer

Fjern sol

-1443_AstaMoesgaardBue_TATove

Asta skyder urokse

-1906_2_MadkassePastaLevendeHaar

Sigurds hjemmedyrkede kæledyr

-2109_FridaLektierSofaMaxKat

Den travle elev

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-02-22 Menneskesnak og Asta hos bedsteforældrene

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Frida var til jobsamtale i en biograf nede i byen. Jobbet er enten at sælge eller at rydde op (og lignende forefaldende arbejde). Det giver 80,- i timen og er meget attraktivt for 16-18-årige, så der er konkurrence om det. De havde indkaldt 10 til samtale og skal bruge 2-3 stykker.

Der var indvielse af bibliotekshaven på Tokes arbejde og bagefter var der møde på skolen. En dårlig kombo, når der også er en 6-årig der skal håndteres. Bedsteforældrene trådte til og hentede Asta efter musik - hun bliver hos dem indtil lørdag, så der bliver tid til en tur i byen sammen med dem.

Asta havde forøvrigt sin Minnie Mouse-dragt på i skole i dag. Ved middagstid sendte hendes lærer en email hvor hun skrev at ungerne skulle lade bamser, større legetøj & udklædningstøj blive hjemme, da "det forstyrrer koncentrationen!". Keeedeligt.

Intet nyt fra Hanne - mon ikke hun er ved at være mør & klar på at rejse hjem? Heldigvis er hendes fredagsprogram ikke så hårdt som de andre dage.

-0906_1_AstaMinnieMouseDragtUdklaedningCykelvogn

Forstyrrende Asta

-1301_AstaTegnerBoeF_TAAnnelie

Arbejdende Asta

-1434_StatsbiblioteketBibliotekshavenReception

Indevand

-1503_2_StatsbiblioteketBibliotekshavenReception_Snack

Det sunde

-1600_2_StatsbiblioteketBibliotekshavenReception_Kager

Det fristende

-1820_3_Universitetsparken

Lav sol over Aarhus

-1821_1_AarhusHavn_Crop_E

Kran, båd, himmel, hav

-1825_Bibliotekshaven

Vindueskig

Fasteren
2018-03-06 10:44

Hmm.. det er åbenbart forskelligt på Fyn og i Jylland hvordan man definerer udklædningstøj &#128523;

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-02-21 Lektiehjælp

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Asta havde legeaftale hjemme hos D fra klassen. De pønser på at gentage det med overnatning en af dagene.

Hanne har det lidt hårdt i Sydafrika - arbejdet går rigtig godt, men efter workshops & mennesker om dagen er der fællesspisning om aftenen. Og Hanne fungerer nu engang bedst med et par timers "gå væk verden" hver aften.

Frida lavede lektier og havde et par gange brug for matematikhjælp fra far. Det foregik ved at han blev tilkaldt, bedt om at forklare det på den måde Frida mente det skulle forklares på og sendt væk med en kommentar om at han mansplainede, så snart hun havde forstået det han sagde. Far elsker også dig, Frida.

-1803_1_AstaSkulpturFugl

Fugleskjul

-2022_04_AstaKosteskaftSofaHaenge

Det gik næsten ikke galt

-2034_1_CitronLygte

Sigurd: Illemonation

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-02-20 Kort leg og rumtur

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Asta havde veninden Z med hjem efter skole. Det blev nu ganske kort, for hun blev hentet efter en time. Z går i klassen over Asta og lader sig ikke gå på når Asta buser fremad. Med veninden ude af huset blev der tid til at lave mad sammen med far og tage en tur på biblioteket. Asta har forstået at der er undtagelsestilstand med mor ude af huset, så hun er ekstra hjælpsom og bestræber sig på at lytte efter hvad hun bliver bedt om. Det der med at huske hvad der bliver sagt er dog som det plejer.

Frida tog til foredrag igen, denne gang om exoplaneter. Hun har været til lignende foredrag før, men hun mente der ville være nyt at høre denne gang.

Hanne havde travl dag i Sydafrika, hvor hun holdt oplæg og var til workshop. Ingen aber i dag.

-1819_AstaMoodring_Crop

Humørring fra veninden D

-1832_AstaBibliotek

Aftenåbent bibliotek er et hit

Bolette
2018-02-22 18:20

Det er lidt kikset med stavefejl i linket &#128540;

Toke Eskildsen
2018-02-22 22:42

Hmmm... Jeg synes egentlig at "expolaneter" lyder ret sejt. Men okay, det var selvfølgelig en fejl. Tak.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-02-19 Slud og abebesøg

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Første morgen efter ferien gik overraskende smertefrit og ungerne kom i skole uden større sværdslag. Om eftermiddagen gik der godt nok slud i det hele, men Asts, Sigurd & far gik alligevel aftentur (Sigurd skulle hente en pakke i kiosken). Asta nød at sjaske i sølet og endte nede på nabovejens legeplads hvor hun kunne høre nogen andre børn søle rundt i sjasket.

Frida var til foredrag på universitetet. Noget om samfundstænkere og specifikt om Pierre Bourdieu. Noget udenfor hendes sædvanlige gænger, men hun syntes det var meget interessant og kom hjem med en masse noter.

Hanne havde travl dag i Sydafrika, med endnu travlere dage i vente. Og så kom der lige en Grøn Marekat forbi i haven ved huset hvor hun bor. Hun fortæller at de er et sjældent syn i byens villakvarterer. Temperaturen dernede er forøvrigt 25°C om dagen og 17°C om natten.

-1719_3_AstaFlyverdragtVand

Asta tester flyverdragt

-1915_VervetMonkey_GroenMarekat_Sydafrika_TAHanne

Hannes udsigt

-1922_1_AstaGulerodUno

Asta vandt 3:2

-1959_2_AstaTegnerISne

Sneblomster

-2008_2_GadelygteSne_Crop

Aftenlys

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->