Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 7
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-02-18 Bue- og by-tur

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Sigurd hostede en del og havde ondt i halsen, men der var bueskydningsarrangement i klubben så han spillede ikke sygekortet. Da han kom hjem lavede han ferielektier (de skal laves den sidste dag, ikke?) og blev tvunget til at lave aftensmad af Onde Far.

Asta & Søde Far tog i byen for at besøge Kvindemuseet. Der var en skattejagt hvor man skulle finde små bamser, gemt i museets udstilling. Det fik Asta til minutiøst at gennemse hele samlingen på første sal, men det er er tvivlsomt hvor meget der lagrede sig i hovedet, da fokus var ganske bamserettet. Præmien var en cookie, som hun ikke kunne lide. Det tog hun nu pænt og med bamserne ude af hovedet fik hun mere ud af en udstilling på anden sal om køn.

Frida dukkede op, der blev kørt i letbane (første gang for far - yay!) og spist frokost sammen. Frida tog videre på DOKK1 for at lave skoleting. Asta & far tog ligeledes på DOKK1, for at prøve legetingene.

-1320_KvindemuseetKoenIkoner

-1335_4_Kvindemuseet_NoeglehulAsta

Portal A

-1357_1_Kvindemuseet_DetGamleRaadslokale_Asta

Rådskvinden funderer

-1450_3_KoerselMedLetbanen_AstaFrida

Letbanetur

-1613_2_DOKK1_Bjoernen_Asta

Come with me if you want to live

-1614_1_DOKK1_Bjoernen_Asta

Barn i bur

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-02-17 Hanne til Sydafrika

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Hanne blev først hentet om eftermiddagen, så der var rigeligt tid til at pakke, hjælpe Sigurd med af få sendt ikke-konfirmationsindbydelser ud, kontrollere at Toke havde styr på programmet for den kommende uge og ellers at være rastløs.

Efter morafsendelse var det Asta der var rastløs. Det blev behandlet med Uno-spil og pizzabagning. Toke kørte stramt "Nu laver vi X sammen. Når X er færdig, skal du selv finde noget at lave i Y tid"-program. Der skal nok arbejdes lidt med at få den model til at fungere helt i praksis.

Om aftenen var det tid til kultur for Frida: Hun blev indkaldt til at se Fight Club. Da filmen nåede til den store afsløring ventede Toke spændt på reaktionen fra Frida. Det tog hun dog ekstremt roligt - absolut ingen reaktion. Mystisk, tænkte Toke og kiggede nærmere på Frida, der viste sig at være faldet i søvn.

-1346_3_AstaHaveSnemandsrester_Baalfad

Snemandsragout

-1554_HanneAstaMagnet

På falderebet

-1601_HanneKlarTilAfgang

Der bliver ikke brug for jakken dernede (der er det sommer)

-1909_AstaLaverPizza

Aftenaktivitet

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-02-16 Fugemand og tøjsyning

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Hanne havde aftale med en fugemand at han skulle kigge forbi mellem 8 og 8:20, for at ordne revnen mellem stuegulvet & køkkengulvet samt omfuge vasken i badeværelset. Det var godt nok hårdt at stå op kl. 7:30 på en feriedag. Og der kom ingen fugemand. Kl. 9 ringede han og undskyldte for at han ville komme 10 minutter for sent. Well played, hr. F, men det var altså kl. 8. Nå, nevermind, manden var flink nok og gjorde et godt stykke arbejde. Rart at få det på plads - det er tre år siden køkkenet blev sat op.

Toke tog i biografen med vennen Mads for at se Black Panther. En af de rigtig gode superheltefilm: Virkelig flotte scener, fascinerende gammelt-møder-nyt, budskab uden at det tog overhånd, karakterer man føler for. Will see again.

Derhjemme sørgede Frida for maden, mens Hanne & Asta lagde vasketøj sammen og syede nye T-Shirts til Toke. Nu med bambusstof (og hverken hullede eller forvasket-grålige). Der takkes.

-1138_2_AstaSnemand_Crop

Nu med snekvinde

-1308_HanneSofaAsta

Alt er godt hos mor

-1324_1_FugetRevneGulv

Fugepanser

-1957_2_Stjerne-T-Shirts

T-shirts til T-man

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-02-15 Tur til ARoS

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Hanne tager afsted til Sydafrika på lørdag, så meget passende havde hun en 5-timers mor-datter-tur med Asta til ARoS. Der var naturligvis vinterferiebørneaktiviteter, men de kom hele huset rundt, inklusive en tur i regnbuen. Asta nød både aktiviteterne og at kigge på kunst.

Frida fik bestilt flybilletter til sommerens tur til London, sammen med veninden M. Så blev M sendt hjem, far fik at vide at hun heller ikke lavede aftensmad denne dag og hun tog hen for at besøge veninden S. Adios.

Frida kom hjem til aftensmad (spise, ikke lave) og fremviste en ny ørering. I et nylavet hul i øret. Det havde hun sådan set fået lavet for et par dage siden, men om forældrene havde bemærket noget?

-1313_Asta_ARoS_Statue_TAHanne

Statuesk

-1317_ARoS_Lerfigurer_TAHanne

Hundredevis af Boys

-1318_Asta_ARoS_Lerfigur_TAHanne

Astas bidrag

-1321_Asta_ARoS_Malingpistol_TAHanne

Klar, parat, mal

-1328_Asta_ARoS_Stol_TAHanne

Udehjemligt

-1849_2_AstaFrida

Søskendestund

-2110_NintendoSwitchHolder_SigurdHobbykniv

Switch-standermodifikation

-2227_2_VejSne_Sigurd_E

Sigurd i sne

-2254_3_VejSne_MomoKat

Kat i sne

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-02-14 Frida Frisk

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Frida er skiftet fra feber + kvadret til ondt i halsen + hoste. Det er meget nemmere at håndtere for hende, så hun tog på arbejde om eftermiddagen og inviterede veninden M over til aftenhygge & overnatning.

Kl. 11 fik Asta klassekammeraten D på besøg. De to er meget ligeværdige, så deres lege involverede en god del forhandling. De lod begge to til at være indforstået med den del, så der var ingen "trampe fornærmet væk" eller "sabotere legen".

-1206_1_AstaHaveIs

Is er legetøj

-0044_RubiksTerningHjerter

Hjerterne på rette steder

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-02-13 Frokost i Højbjerg

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Familien minus Frida tog til frokost hos bedsteforældrene. Der lærte de at spille Kingdomino. Ja, dvs. Asta kunne det allerede - det er fast spil når hun bliver passet. Det er et rigtig fint spil - let at lære, hurtigt at spille, ikke nogen oplagt vinderstrategi. Sigurd vandt overlegent det første rigtige spil efter prøvespillet. Muligvis hjulpet af Toke, der groft saboterede Jacob & Hannes strategi.

Frida blev træt af at være syg om eftermiddagen, så hun tog en tur i biografen med veninden M. Derefter ryddede hun op efter hyldeuheldet i sidste måned.

-1100_4_AstaHaveSneScooterKaelk_Crop

Helt sikkert nok sne til at lege

-1112_5_AstaTrampolinFlyverdragt

Helt op

-1430_AstaToveKingdomino_Crop

Der lægges planer

-1621_2x2x2_Pyramid_Crop

Overraskende svær 2x2x2 Pyramid

-1932_2_MomoSengLavetAfAsta

If it fits, I sits

-2229_FridasOpvask

Hvad teenageværelset gemte

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-02-12 Oldehygge & tårnbygning

Frida: 16 år, 4 mdr. Sigurd: 13 år, 10 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Hanne tog på mandagsbesøg hos oldemor, sammen med Beth & Aurora. Det var roligt og hyggeligt, uden larm fra seksårige.

Sigurd blev hjemme og læste & nørdede. Frida blev hjemme og var snotforkølet med småfeber. Hun havde det ellers ret godt i går, men det var åbenbart bare en kort pause.

Den seksårige tog på tur ned far, ned for at lave en tryllestav på DOKK1. Der var bare propfyldt i tryllestavslokalet + lang kø udenfor, så i stedet lavede Asta et badge med Slytherin-våbenskjoldet (fra Harry Potter-universet) - lidt forkert egentlig, for hun er klart familiens eneste Gryffindor.

Et badge er ikke det samme som en tryllestav og selvom der blev tegnet og leget med indendørs sandkasse, skulle der et projekt til. Så der blev bygget et tårn af Kapla klodser. Et ret højt tårn, faktisk. Højt nok til at en bibliotekar kom forbi og tog billede af byggeriet. Højt nok til at folk stoppede op og satte sig ned for at se på byggeriet. Højt nok til at det uundgåelige tårnstyrt udløste klapsalver fra tilskuerne. Asta var temmelig kry efter den omgang - heldigvis er der en glimrende legeplads ved DOKK1, hvor man kan brænde energi af.

-1313_2_StribeladenAstaStolAndersAnd

Besøg i Stribeladen

-1355_2_DOKK1_AstaKaplaKlodserTaarn

Pænt tårn, Asta

-1402_4_DOKK1_AstaKaplaKlodserTaarn

Dobbelt så højt

-1420_DOKK1_AstaKaplaKlodserTaarn_Toke_TAUkendt

Trippelt så højt

-1428_DOKK1_AstaKaplaKlodserTaarn_Toke_TAUkendt

Den kan godt tage lidt mere

-1445_2_DOKK1

Asta i junglen

-1455_1_DOKK1_Bjoernen_Asta

Bjørnens bytte

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->