Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 51
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-12-23 Dagen før dagen

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Lidt juleri blev det alligevel til i det lille hjem, med fælles nydelse at den traditionsrige Nightmare Before Christmas. Der blev også pakket gaver ind og nusset med katte. Som det er nu går det fint på pelsfronten: Momo lader til at have det godt, går ud & ind som den har lyst og er (målt på Momo-skalaen) meget afslappet overfor killingerne. Største udfordring er at killingerne elsker Momos mad og Momo hellere vil have killingernes mad.

Det var sidste søndag i advent. I Astas julesok lå en kæmpe guldmønt (okay, chokolademønt) og en del løg. Det med løgene var fra drillenissen. Men Asta blev glad, for løgene var jo tydeligvis beregnet på at beskytte hendes værelse mod vampyrer!

I morgen tager familien til jul på Fyn, med kræene efterladt i hver sin del af huset. Onkel Søren blev meldt frivilligt til at kigge forbi juledag og klø dem bag ørerne.

-1203_3_EigilJulepynt

Derfor har huset ikke julepynt

-1430_Flalafler_Aebleskivepande

Mmm... Falafler!

-1815_2_EigilVaadHaleStoffer

Hvad skete der med din hale, Eigil?

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-12-22 Minifamiliebesøg

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Hannes brødre kiggede forbi, sammen med Beth & Aurora. Den lille kusine kan pludselig gå og var vældig aktiv. Asta prøvede at lege med hende med plasticbøtterne fra skabet, men Aurora ville hellere eksperimentere med at klatre på Trip-Trap-stolen. Killingerne var også spændende, men hun var slet ikke rolig nok til at de var trygge ved hende. Der skal mere træning til: Både hos Aurora og hos killingerne.

Asta: Kattene kom lige jumpende
Hanne: Hvor har du lært det henne?
Asta: Troldepus
Hanne: Der lærte du os lige et ord

-1324_3_StofferTrampolinPaeretrae

Grenene beskæres

-1521_3_JacobSofaAuroraTumle_Asta

Flyvemaskinen. En klassiker

-1655_1_EigilSofaAurora

...liste liste...

-1655_2_EigilSofaAurora

VAAAUUURGH!!!

-1715_AstaSigurdLys

Meget seriøs og alvorlig stearinlysleg

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-12-21 Udekat er glad(ere) kat

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Frida tog i skole og fik ikke lukket havedøren ordentligt, så Momo strøg udenfor. Nå ja, det havde Hanne & Toke sådan set også snakket om. Det trængte den tydeligvis til! Da den kom ind igen var den langt mere omgængelig overfor killingerne og i det hele taget meget mere afslappet. Det gør det naturligvis svært at bedømme hvordan og hvor meget den tisser, men den del er også gledet lidt i baggrunden: Enten går det eller også går det ikke.

Frida kom hjem fra skole tidligt om eftermiddagen:
Hanne: Velkommen til juleferie
Frida: Tak. Jeg skal på arbejde 15:30

-1127_1_StofferEigilVindueskarm

Regn udenfor, varme indenfor

-1347_MomoSofaHanneAvis

Katten er kat

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-12-20 Sygdom og medicin

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Hanne havde det skidt om morgenen og blev hjemme. Hun fik nu ikke meget hviletid, for Momo fik det dårligere, havde praktisk talt ikke tisset hele formiddagen og prøvede at kradse Hanne, når hun mærkede ham på maven. Ak, der blev bestilt tid hos dyrlægen og forældrene telefonkommunikerede om hvad der skulle ske. Konsensus var at katten skulle aflives, snarere end have endnu et forsøg med kateter. Hos dyrlægen viste det sig at blæren var ok!? Den oprindelige fredagskontrol blev aflyst og katten blev pumpet med binyrebarkhormon, antibiotika, smertedæmper, muskelafslapper & urinproduktionsfremmer. Maksimumdosis.

Frida var medhjælper til julefrokost hos Ældresagen, sammen med et par veninder fra skolen. Det er årets gode job, for der vanker god betaling, gode arbejdsforhold og grovros fra de ældre: I er sådan nogen søde piger. I må være godt opdraget. Den gode oplevelse fortsatte med Streetfood og skøjtebane, hvor Frida formåede at undlade at komme til skade.

Der var juleafslutning på skolen og Sigurd tog senere til juleafslutning i bueskytteklubben, hvor de spillede kryds & bolle på 18 meters afstand.

-0930_1_AarhusLetbaneTaage

Let morgentåge

-1759_1_AstaHanneSofa

Belejret mor

-1800_2_Momo_Gulv

Doped up & ganske rolig

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-12-19 Kattepasning

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Toke tog en hjemmearbejdsdag og Momo & killingerne skiftedes til at være i stuen (killingerne måtte også gerne komme ud). Momo virker vældig frisk, men den tisser fortsat kun små portioner og der er stadig lidt blod i urinen.

Asta & far tog til Glögg & æbleskiver på fars arbejde. Der var ingen andre børn, så Asta aktiverede de voksne i stedet. Først med en find-kravlenisserne-leg, senere med kamptræning.

Sigurd lavede mad om aftenen og blev noget forvirret over opskriften, så han blandede olie og vand og prøvede at stege med det. Det gik som den slags nu går, så der blev sprøjtet kogende olie rundt og nogen dråber ramte ham i hovedet. Han fik også en dråbe ved øjet eller muligvis i øjet. Der blev skyllet grundigt med saltvand med det samme og der virker ikke som om det var alvorligt.

-1145_MomoVindueHave

Der stirres mod friheden

-1330_6_Gravko

Elsker gravkoførere at parkere på jordbunker?

-1446_CykelCykelvognPakkerEigil

Der kan transporteres meget i en cykeltrailer

-1603_2_DetKglBibliotekBibliotekshavenAsta

Asta i junglen

-1708_2_Julehygge_Asta_FindKravlenisserne

Følg barnets ordrer

-1736_Julehygge_Asta_Kamptraening

Der trænes spark

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-12-18 Kat hjem på prøve

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Momo fik tisset et par (mindre) gange hos dyrlægen, så den kunne komme med hjem i dag. Den ville meget gerne snakke deroppe og brokkede sig under hjemtransporten, begge dele gode tegn. Derhjemme spiste den tørfoder og drak en masse vand. Så ville den ud i haven, men det fik den nu ikke lov til.

De næste par dage handler om at holde øje med om Momo får ordentlig gang i tisseriet og at den i det hele taget bliver ved med at være frisk. Den skal også have lidt ro og den skal have specialfoder, som killingerne ikke må få (og Momo må ikke få killingernes foder). Så der er lidt logistikudfordringer. Måske Momo kan få kælderen, så den kan gå mere rundt? Det er nu langt mere overskueligt end weekendens badeværelseseventyr. På fredag er der kontrol og antibiotika før juleferien.

-1713_3_MomoMadskaal

Grufle smaske

-2239_1_MomoHvaesserKloerIKatteraedsel

Stor trang til fysisk udfoldelse

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-12-17 Grund til optimisme

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Momo blev afleveret hos dyrlægen og fik taget en blodprøve. De ellers så kritiske nyretal var næsten i normalområdet! Dyrlægen var meget forbavset. Den blev nu alligevel beholdt deroppe og sat på drop til i morgen hvor kateteret vil blive fjernet. Hvis den kan tisse uden kateter kommer den hjem, men det kræver som bekendt at blæren er fyldt før katte vil det, så det bliver muligvis først onsdag. Sigurd er glad og forældrene håber på at prognosen holder.

Hanne brugte sin fridag på at hjælpe til i juleværkstederne på skolen, specifikt læderværkstedet. Hendes specialitet var at banke knapper i, hvilken man kunne forstå på hendes beretning ikke var nogen triviel ting.

-0842_MomoKasse

Transporttid

-1955_1_Badekar_Stoffer_Eigil

Vand er spændende

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->