Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 50
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-12-16 Friskere kat

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Momo var friskere i dag end i går. Frisk nok til at være utilfreds med at være på badeværelset og til at den prøvede at flygte når døren blev åbnet. I hvert fald nogen af timerne - der var også tidspunkter hvor den bare hvilede, hvilket sådan set er meget almindeligt kattet. I de vågne stunder ville den meget gerne snakke, drikke og spise både tørfoder & vådfoder. Bedømt bare på dagen ser det rimelig positivt ud, men der skal en undersøgelse til for at se om nyrerne har holdt.

Der er tyndet ud i mikroskoven der ligger 50 meter væk, så Asta & far sankede brænde. Der var nydeligt afgrenet, men medium-stammerne lå blandet sammen med kvaset, så der skulle slides for at befri det. Der lå også nogen store stammer, men de kræver motorsav. Måske hvis de stadig ligger der i slutningen af vinteren?

Asta: Mor, mor, mor! I fjernsynet er der en der hedder Asta! Det er i Onkel Rejes Julefis. Det er Asta der smadrer den der! Det er en der er blevet stjålet på et museum!

-1009_MomoKrave

Kan godt spise selv

-1324_AstaTrilleboerBraendeVandmelon

Ikke-så-lille hjælper

-1325_5_TokeBaererBraende_TAAsta_Crop

Crossfit

-1330_AstaBraende

Mere crossfit

-1347_1_TokeTrillerBraende_TAAsta

Heavy hauling

-1347_4_TokeTrillerBraende_TAAsta_E

Ups!

-1933_2_StofferBadevaerelsesdoer

Kommer du ud og leger?

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-12-15 Kattepasning

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Momo blev installeret på badeværelset i går aftes: Der kan den være i fred for killingerne og det gør ikke noget når der kommer katteurin på gulvet. Sovetæppe & håndklæder kan vaskes. Den havde drukket en del vand om morgenen og spiste vådfoder hen over dagen, hvor den gerne ville snakke. Den spiste mindre hen over eftermiddagen og var meget træt om aftenen.

Hanne havde en lang snak med Sigurd om at det er usikkert hvilken vej det vil gå. Han havde klart håbet på en mere positiv udmelding, men sådan ser det bare ikke ud.

-2204_3_MomoKrave

Ikke frisk

-1834_1_EigilSofa

Frisk

-1834_2_StofferSofa

Frisk

-1931_2_FridaAstaKrystaller

Krystaleksperiment

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-12-14 Kattekrise (igen)

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Katten Momo var ikke for frisk om morgenen og ville ikke meget andet end at knurre og være i fred. Så det fik den lov til, i håbet om bedring. Det var bare ikke bedre kl. 15:30, snarere tværtimod. Så den kom op til dyrlægen 16:30, hvor det viste sig den havde sprængfyldt blære. Der blev indlagt et kateter og lavet en blodprøve, hvor blære-problem-indikator-værdierne var meget høje.

Fredag eftermiddag/aften er ikke tidspunktet at få syg kat. Momo kunne enten komme til Viby til et dyrehospital eller hjem til pasning over weekenden. Det blev løsning nummer to, så weekendplanerne er hermed at tilse katten et par gange i timen (ikke om natten) for at kontrollere om kateteret fungerer efter hensigten og at den spiser & drikker. På mandag skal den til dyrlægen og kontrolleres. Det er uvist hvad der sker efter det.

Den dårlige timing fortsatte med at Asta var med til julekoncert på skolen, som Toke ikke kom med til. Dertil kom Sigurd træt hjem fra 2-dages tur til Tyskland og blev mødt med nyheden om kat i dårlig forfatning. Øv.

-1633_MomoDyrlaegeKasse

Meget skidt kat

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-12-13 3*tur

Frida: 17 år, 3 mdr. Sigurd: 14 år, 9 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Sigurd tog afsted om morgen til 2-dagestur til Tyskland sammen med klassen og klassen under dem. Han var ikke videre oplagt til det, men det var der ikke meget at gøre ved.

Asta & far var til fællesspisning på skolen og om aftenen cyklede Toke i IKEA for at hente et par hemmelige ting. Som de så ikke havde. Suk. Note to self: Kontroller på IKEAs side om de har tingene liggende, inden jernhesten trækkes ud af folden.

-0853_BilSne

Morgensne. Men kun en lille smule

-0940_Smiley_VogterneWatchmen

Gave fra en kollegas dreng. Klokken er næsten 12

-1417_2_Kageudskaering

Helt forkert udskæring

-1820_1

Havregrynskugler æltet af børnehænder. Nammenams

-2116_4_KranJuletrae

Juletræskran

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-12-12 Presset Sigurd

Frida: 17 år, 2 mdr. Sigurd: 14 år, 8 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

For at samle penge til deres studietur i 9ende klasse har nogen af Sigurds klassekammerater arbejdet enkelte dage som medhjælpere i SFOen. I dag blev det Sigurds tur og han var ikke meget for det. Asta blev trukket til side af forældrene og formanet om at hun skulle lade være med at hænge på Sigurd og det hjælp vist. Der blev i hvert fald gennemført, selvom det kostede energi. Nogen vil måske ligefrem tilføje at det styrkede karakteren?

-1715_BoeF_AstaTaeppe

Asta på tæppetur

-1731_ByggepladsKranVaeg

Aftenbyggeri

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-12-11 Indhent hverdagen

Frida: 17 år, 2 mdr. Sigurd: 14 år, 8 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Asta er klart i underskud med at være sammen med kammeraterne. Hun havde pigen M med hjem fra skolen, til legeaftale og aftensmad. Det var ikke nok: Hun vil også have en legeaftale i morgen. Med en ny klassekammerat.

Og så var der brandalarm på Tokes arbejde. Sådan set med god grund: En kollega havde forsøgt at varme toast i microbølgeovnen og havde glemt den. Det gav overraskende meget røg og gjorde at der stank på hele etagen i timevis derefter. Nå ja, så gjorde det også at alle personer på biblioteket fik et kvarters frisk luft, hvor de kunne kigge på brandbiler.

-1458_2_OedelagtMicroboelgeovn

Gennemtoastet

-1955_1_EigilRangle

Sphinxagtig Eigil

-1955_5_EigilRangle

Eigil med ranglen

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-12-10 Astas ørekontrol

Frida: 17 år, 2 mdr. Sigurd: 14 år, 8 mdr. Asta: 7 år, 8 mdr.

Asta & mor tog til Skejby sygehus, hvor hun fik pillet forbindingsmateriale ud af øret og fik suget små skumgullikugler ud med en ørestøvsuger. Plop, plop. Tilbage er en beskyttende barriere på indersiden af trommehinden og en på ydersiden. Den interessante topologiske udfordring med at få fjernet den inderste er noget kroppen klarer selv. Barrierer dækkede for det meste (som den skal), men det der kunne ses så fint ud. Ingen tegn på betændelse eller andet.

Asta må heller ikke få vand i øret de næste 2 uger og må heller ikke stå på hovedet eller på anden måde skabe overtryk, men hun må gerne løbe rundt og komme i skole. Så det kom hun. Glad pige, god dag. Og med legeaftale om eftermiddagen - der er jo noget at indhente.

Asta: Det føles mærkeligt i mit øre. Det føles som om det er helt tomt.

-0905_AarhusHavn_Panorama_blended_fused

Diset morgen
[panorama]

-1919_AstaMedKnaeklysvaeske

Ikkeplanlagt knæklyssminke

-2047_1_MomoEigil

Killingekontrolblik #1

-2047_2_StofferMomo

Killingekontrolblik #2

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->