Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 1
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-01-07 Spejdersøndag

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Astas månedlige spejdertræf starter klokken 9 om morgenen. Om søndagen. Det var nu ikke helt så piv alligevel for det var smukt frostklart og meditativt stille nede ved vandet. De lavede bålmad og Asta smed sine vanter væk.

Med den overskudsgivende friske cykeltur fra formiddagen blev der energi til at lave æbleskiver om eftermiddagen. Det blev hurtigt spist alle sammen, men når man er i gang er det svært at stoppe:
Toke: Din datter spiser sukker
Hanne: Asta, du skal ikke kun spise sukker
Asta: Jeg putter også syltetøj på!

Sigurd arbejdede ca. halvdelen af dagen på sin projektopgave sammen med makkeren J. Resten af dagen gik med afslapning aka computerspil. Der er aflevering fredag.

-1001_AarhusBugt_E

Morgenstund
[panorama]

-1002_1_AarhusBugt

Morgenstrand

-1455_HanneOrdnerCykel

Dækkeren

-1655_Aebleskiver

Æbleskiveren

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-01-06 Sabeltiger & byture

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Den søde, stille & velopdragne dreng H, som Asta legede med for en uge siden, inviterede Asta med på Naturhistorisk Museum. Hun fik tydeligvis ikke skræmt ham væk. Lidt mystisk. Da H og hans far kom for at hente Asta, fortalte H at han var bange for rummet med skeletterne (der hvor sabeltigerskelettet er). Asta svarede at det var hendes favoritrum og løb så ud i bilen, mens H og hans far fulgte efter.

Hanne & Frida var en tur i byen, hvor Frida fik kontrolleret syn. Hun har lidt overraskende ikke brug for en brilleglasstyrkeopgradering.

-1618_5x5x5x_LavetAfFrida

Sådan, Frida! Denne gang med styr på det

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-01-05 Kubekamp

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Hanne har tydeligvis et problem med at knægten August fra venskabskredsen kan løse dodecahedronen (på dansk dodekaeden eller det 12-sidede legeme) og hun ikke kan. Okay, August skulle lige have YouTube-hjælp til det sidste, men alligevel. Så hun kæmpede. Meget. Hun kom ikke helt i mål, men mon ikke det sker en af de nærmeste dage?

Frida knoklede med 5x5x5-kuben. Det har hun gjort nogen dage og det endte med at hun kunne få den lavet pånær 2 brikker. Det kunne hun til gengæld gøre konsekvent, så ved at gøre det nok gange endte hun med en fuldt lavet kube. Så som sådan løst, men endnu ikke overvundet.

Frida: Det var underligt. I går gik jeg i seng kl. 23 og da jeg vågnede i morges havde jeg det ikke forfærdeligt. Altså, jeg vågnede kl. 2 [om natten] og troede jeg skulle i skole, men så faldt jeg i søvn igen

-1923_1_5x5x5x_LavetAfFrida

Frida status aften

-2245_Dodecahedron_LavetAfHanne

Hanne status sen aften

-2256_1_5x5x5x_LavetAfFrida

Frida status sen aften

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-01-04 Januaropstart

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Første gang til bueskydning efter ferien. Der kom 4 mennesker, incl. Sigurd. En anelse under gennemsnittet og med ingen jævnaldrende var det lidt kedeligt.

Frida sendte en jobansøgning til Nordisk Film Biografer. Sådan en af de der "udfyld 700 felter i en standardformular"-ansøgninger, så hendes chancer er næppe overvældende. Hun er glad nok for sit nuværende arbejde, men Trøjborg-biografen ligger dejlig tæt på. Der er også lige det problem at der ligger en masse dejlige cafeer inde i byen og når man skal på arbejde om onsdagen serverer de dejlig kaffe man kan sidde og vente med. Dejlig & dyr kaffe.

-0844_4_AstaMinniedragt

Astas skoletøj

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-01-03 Bus, briller & besøg

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Det var møgvejr, så Sigurd fik lov at tage bussen, med den ekstrabonus at han skulle tage Asta med. Det synes han i al hemmelighed er meget hyggeligt, selvom han ruller øjne over det. De blev sendt med linje 1A i retning mod skolen af far og alt var godt. Altså lige bortset fra at 1A-ruten er blevet konverteret til en af de der onde "halvdelen af gangene kører bussen den ene vej, den anden halvdel den anden"-ruter. Det overlevede de nu også, selvom de skulle gå et par stoppesteder tilbage og kom for sent til morgensang. Far mente oven i købet det var en god og lærerig oplevelse der gav selvstændighed. Sigurd mente noget andet. Specielt om fars evner til at læse en busplan.

Hanne var til optiker og konklusionen er klar: Hun er ved at blive langsynet og der skal briller på igen. I hvert fald noget af tiden. Laserøjnene købte brillefrihed i 9 år - nok lidt mindre end håbet, men der fortrydes på ingen måde og Hannes syn er stadig bedre end før operationen.

Asta var på besøg hos V efter skoletid. Det er en pige fra klassen som Asta ikke er kommet så godt ud af det med, så point for at lave legeaftale sammen.

Sigurd havde valgfaget programmering. De fik en kasse Raspberry Pier, som de brugte det meste af tiden på at pakke ud og undersøge. Det er minicomputere, der er velegnede til at bygge sammen med andre elektronikting og Sigurd glæder sig til at komme videre med dem. Sigurds far glæder sig over Sigurds glæde.

-1750_StatsbiblioteketOrmegaardenRotundenHaven

Havestatus på Tokes arbejde

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-01-02 Nytårsforsæt

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Hanne startede året med at løbe en tur. En kort tur med mange pauser, for Hanne er klog nok til at lade være med at sarte med at komme til skade. Planen er - næppe overraskende - at turen skal følges af lignende ture fremover. Tokes nytårsforsæt er at lære at lave 3x3x3-kuben. Det er vist også Sigurds forsæt.

Sigurds første skoledag i det nye år nærmer sig og den der bog de havde fået før ferien manglede liiige 50 sider. Det er også meget sjovere at spille Zelda, Sigurd, vi ved det godt.

-1109_3_Edderkop_Crop

Spinkel gæst

-1620_HanneLoebetoej

Klar & kæphøj

-1656_AstaSamleSkrald

Oprydning udenfor

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-01-01 Hjem til oprydningen

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Frida kom hjem fra nytårsfest kl. 8 om morgenen og gik straks i seng. Det fortalte hun i hvert fald - resten af familien skulle lige stå op i Odder, dreje på et par professorterninger og tage bussen hjemad. Hanne skumlede noget over at både Sander & August var rigtig gode til kuberne, så der kommer til at ske et eller andet der.

Frida vågnede op til dåd senere på dagen og blev grebet af et af hendes oprydningsflip. Endnu engang flippede værelset fra absolut kaos & mugne tallerkener til pinlig orden & renhed. Måske er der 2 værelser der kan byttes ud med hinanden?

Hanne blev grebet af stemningen og pillede julepynten ned sammen med Asta. Der faldt kun et par kilo grannåle af da juletræet blev båret udenfor.

-1246_2_AstaHanneHjemFraNytaar

Hjem til Aarhus (åh åh), hjem til kat & Aarhus

-1730_1_JuletraeetSmidesUd

Nedpakkeren

-1657_2x2x2_TokesNiveau_Crop

Tokes niveau

-2048_TolvsidetTerning_Dodecahedron_HannesStatus

Hannes niveau

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->