Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2018 => Uge 2
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2018-01-14 Lille vælgedag

Frida: 16 år, 4 mdr. Sigurd: 13 år, 10 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Frida var i vildrede hele dagen over hvilke valgfag hun skal have i 2g. Det påvirker også de mulige fag i 3g, så der var dømt puslespil. Engelsk, samfundsfag, astronomi eller biologi? Et eller to af dem i 2g? Der skal vælges i morgen.

Hanne var træt ovenpå sin aktive lørdag. Altså træt på den der "jeg trænger til at sidde på sofaen uden at skulle forholde mig til omverdenen"-måde. Toke tog Asta med på indkøb, men den tur var alt for kort. Heldigvis var hun med på vasketøjsfoldning.

-1146_1_AstaRibbeTageToejPaa

Asta tager tøj på

-1431_AstaFolderToej

Tøjfolderen

-1921_SigurdsKrydderier

Sigurd lavede aftensmad

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-01-13 Svømmetur og sofadag

Frida: 16 år, 4 mdr. Sigurd: 13 år, 10 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

På en eller anden måde var forældrene kommet til at love Asta tage i svømmehallen. Hanne var frisk, så de tog i Spanien. Der var overraskende nok ikke overfyldt og eftersvømningsmaden var boller i karry på Aarhus Street Food.

Frida og veninden M puslede med at lægge budget for en fælles Londontur til sommer. Toke brugte dagen på at passe sine meget vigtige computerspil og ligge på sofaen & læse en bog.

-2019_2_AstaHanneSofa

Råhyggerne

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-01-12 Fredagsleg

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Asta havde en aftale med veninden D: De skulle lege sammen hele dagen. Så de legede sammen i skolen og D kom med hjem. Forældrene var nu ikke med på det der med "hele dagen", så D skulle hentes kl. 17. Det var nok meget godt, for de to var helt oppe at køre og legede råbeleg efter at have overfaldet far.

Sigurd fik afleveret første del af sin projektopgave, som han har halvarbejdet på den sidste uges tid sammen med sin makker. Hanne spurgte til opgaven og Sigurd sagde at det måske ikke er verdens allerbedste opgave.

Frida har søgt om at komme på ATU Midt, der er et sideforløb der strækker sig over alle 3 år på gymnasiet, med foredrag, seminarer, udlandstur og summercamp. Første hurdle er passeret i form af at HTX har godkendt hende og sendt hendes ansøgning videre i systemet.

-1732_AstaMaler

Et øjebliks fredelighed

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-01-11 Musik & fællesspisning

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Asta er kommet på et tidligere musikhold om torsdagen, så hun skulle følges til musik 15:15. Da far forpustet dukkede op 15:15 (hvilket et et par minutter for sent), viste det sig at hun selv var gået derover. Muligvis skal Astas ansvarlighed revurderes. Under alle omstændigheder var det trompetdag og musiklæreren meldte at Asta formåede at få trompetlyd ud af den (det er ikke nemt).

Grundet den tidligere musiktime blev fællesspisning på skolen skippet. Rettelse: Grundet den tidlige musiktime havde far planlagt at skippe fællesspisningen. Men det ville Asta ikke høre tale om. Og retfærdighedsvis er det vistnok engentlig sådan en slags tradition.

Sigurd kom først hjem ved 19-tiden om aftenen.
Far: Hvad så, Sigurd? Har du været henne hos J for at lave opgave?
Sigurd: Nej, jeg har været til bueskydning
Far: Er I færdige med opgaven?
Sigurd: Nej, vi mangler stadig noget
Far: Okay? Hvad gør I så?
Sigurd: Vi har også tid i morgen. Den skal først afleveres kl. 14

-2035_2_AstaFemsidetTerningSofa

Måske lidt over niveau?

-2051_Dodecahedron_LavetAfHanne

Der blæres

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2018-01-10 Fredelig onsdag

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Sig nærmer tiden hvor Frida skal vælge valgfag for 2g, hvilket påvirker valgene for 3g. Det er en gammel plan at løfte fysik til A-niveau (det højeste), så der blev mest snakket C-fag. Frida er lige nu mest til engelsk og psykologi.

Asta: Mit ben sover
Frida: Ja, men det stopper lige om lidt
Asta: Nej, for det er nat nu!

-2026_1_AstaGlatHaar

Frisure lavet af far

-2049_1_AstaFletningerAfFrida

Frisure lavet af Frida

-2233_HanneKombinatorik

Let hyggelæsning

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2018-01-09 Ak, januar

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Vintertiden begynder stille og snigende at gnave sig ind på det lille hjem. Det bliver hårdere end ellers at komme op om morgenen og vrissenhed & gnavenhed viser sig i det små. Initiativniveauet falder. Antageligvis urelateret missede Sigurd sin søndagsmadlavningsdag (han lavede opgave), Hanne missede sin mandagsmadlavningsdag (sent møde på arbejde) og Frida missede sin tirsdagsmadlavningsdag (helt bombet og sovende i sin seng om eftermiddagen).

-1955_2_SigurdHanneJoggingbukserSofa

Hvem kopierer hvem?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-01-08 Røg fra et bål og eddike-Asta

Frida: 16 år, 3 mdr. Sigurd: 13 år, 9 mdr. Asta: 6 år, 9 mdr.

Der var brand på Hannes arbejde. Altså den nye bygning hun skal være i om et par år. På taget af bygningen. I en bunke polystyren (flamingo). Okay, faktisk skete der ikke så meget. Men der kom en masse røg.

Hanne fik has på den tolvsidede. Sådan for alvor. Hun løste den første gang for et par dage siden, men Toke krævede at hun stadig kunne løse den to dage senere, før hun havde demonstreret sejren.

Asta var på besøg hos sin dåbsven Z (en pige fra første klasse). Hendes far bor lige i nærheden, så der kunne godt være potentiale for en del legen sammen i fremtiden. Denne gang var det nok tvivlsomt hvor godt det gik - Asta var i hvert fald eddikesur på far over at han havde hentet cyklen forkert da han kom for at hente Asta. Da far meldte at han ikke gad høre mere på hendes udskældning holdt hun helt op med at snakke, cyklede hjem sammen med far i tavshed og gik op på sit værelse. Slam. Gad vide hvad det handlede om? Da hun havde kølet af kom hun hen og spurgte om de skulle være venner igen? Det ville far godt.

-1108_02_AarhusRoegFraBrand

Røg

-1949_Momo

Der kigges

-2040_Dodecahedron_LavetAfHanne

Yes, Hanne!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->