Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 45
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-11-12 Søndagsstemning og legeaftale

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Asta var temmelig opmærksomhedskrævende, så det var heldigt hun havde en legeaftale med pigen V fra klassen. De har ikke leget så meget sammen i skolen, men det gik alligevel glimrende - de ville i hvert fald gerne arrangere en ny legeaftale med det samme.

-1646_3_HaekTrappeRampeAstaCykel

Ikke nok fart. Men godt forsøg

-1650_2_AstaSenderBrev

Brev til familien

-1930_AstaHanneJulepynt

Snart jul!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-11-11 Bueskydning og fødselsdag

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Sigurd vågnede kl 5:45. Rettelse: Sigurd blev hevet ud af sin seng og ravede søvndrukkent ud af sit værelse kl. 5:45. Han blev fodret, udstyret med madpakke og skubbet ud af døren i retning mod bueskytteklubbens lokaler. En helte-mor samlede ham op og kørte ham og 3 andre unger vestpå til stævne. Sigurd kom med i finalen i sin gruppe, men røg derefter ud i anden runde. Han kom hjem kl. 20 og var lige så træt som da han tog afsted.

Frida var også træt. Indflytterfesten i går var med brædspil og hygge. Men den gik over i trafiklysfest og for meget larm, så Frida havde siddet udenfor hos rygerne en stor del af tiden og der var pivekoldt!. Hun overnattede hos enelleranden hvor de sov kl. 5. Meget små 3 timer senere stod hun op for at tage hjem, tage bad og tage på arbejde. Lidt hårdt skema, Frida.

Toke arbejdede hjemme, indtil han cyklede en tur rundt om Engå Engsø og hjem igen. Så kørte han en tur ned til Egå Engsø igen, for at lede efter sin tabte pengepung. Den havde en svensker fundet og lagt på en træstub på shelterpladsen - uåbnet, for han havde troet at den grønne filtpengepung måtte tilhøre et barn.

Asta & Hanne tog til bedstefars fødselsdag, sammen med resten af Jørvang-familien. Bedstefars gave var udvalgte øl og noget Asta havde lavet i kælderen. Ingen skovtur denne gang, men når man er 6 år er en haveudforskning også et eventyr.

-1149_2_HanneTokeAsta_TAAsta

Familiefie

-1220_2_FitnessWorld_TAAsta

Byen set fra Asta

-1246_Oldemor_TAAsta

Hej oldemor!

-1325_2_OldemorBethJacob_TAAsta

Hej tante Beth!

-1358_2_Fuglehus_TAAsta

Nogen fugle hjemme?

-1358_4_Stenkanin_TAAsta

Vilde dyr i haven

-1359_3_HoejePlanter_TAAsta

Efterårsvissent

-1400_4_Reflekser_TAAsta

Spøgelse i haven

-1404_2_Kompostspand_TAAsta

Skumle stier i mørket

-1355_EgaaEngsoeDunhammerSvaner

Efterår ved engsøen

-1402_2_EgaaEngsoeTraefigurer

Agtpågivende

-1456_2_EgaaEngsoeFugle

Sovende

-1820_AstaPakkerGaverOp

Gaver fra Onkel Søren

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-11-10 Kager og fest

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Noget letsindigt stod Toke for at styre Sigurds klasse alene til forældreskoledagen. Det gik ... halvgodt? De kom i 6 Sigurdbestemte grupper og blev sat til at bage banankager, cookies og småkager. Bortset fra at timingen skred en hel del gik det nu rigtig godt. Alle var med på projektet og gik op i det. Alt bagværket blev spisbart. Den del der ikke gik godt var at prøve at se film, for teknikken drillede massivt så Toke brugte 3 kvarter fordelt hen over formiddagen med at få det på plads. Det lykkedes, men da var klokken blevet 11 og ved 12-tiden var dagen officielt slut, så der gik de fleste hjem.

Hanne mødte op på skolen ved 12-tiden. Hun stod også for forældreskoledag, men for Astas klasse og i den periode hvor de blot skulle passes. Forinden havde de været på en regnvåd tur til en legeplads i området. Hannes eftermiddag var ikke så hektisk, men hun & Asta kom ret sent hjem og trængte til weekend.

Fridas weekend startede om eftermiddagen med indflytterhygge hos en fra klassen. Planen er at tage videre til trafiklys-fest (hvor man med henholdsvis grønt, gult eller rødt tøj signalerer sin single-status og hvorvidt man er interesseret i at finde en kæreste). Forældrene ved ikke hvad farve tøj Frida tog på. De prøvede at fiske efter det tidligere på dagen, men fik ingen bid.

-1021_ForaeldreskoledagAbeklassen_Bagning

Hårde bøffer med den hårde4 dej

-1041_ForaeldreskoledagAbeklassen_Bagning

Cookies

-1126_1_ForaeldreskoledagAbeklassen_Opvask

Hallo, unger! Hvad med opvasken?

-1126_2_ForaeldreskoledagAbeklassen_Bagning

Forhenværende dejkugler

-1142_1_ForaeldreskoledagAbeklassen_Bagning

Dydiggruppens småkager

-1151_2_ForaeldreskoledagAbeklassen_Bagning

Larmegruppens småkager

-1151_1_ForaeldreskoledagAbeklassen_Bagning

Snart klar

-1417_AstaHanneSpil

Med Asta i skole

-1431_8_Boef_Foraeldreskoledaf_Fuel-air-bomb

Andre klasser havde andre projekter

-2253_Square-1_HannesNiveau

Hannes niveau

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-11-09 Asta hos sundhedsplejerske

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Hanne tog med Asta til sundhedsplejerske. Asta valgte dagen til det helt store rollespil som Normalt og Velfungerende Barn. Hun var opmærksom, svarede på spørgsmål og samarbejdede. Nice timing! Hun fortalte oven i købet at hun kun fik slik om lørdagen og fik i det hele taget overbevist sundhedsplejersken om at forældrene ikke var børnevanrygtende narkomaner.

Der er forældreskoledag i morgen, der hvor forældrene styrer skoledagen, mens lærerne holder stormøde. Det var meningen at Toke og en anden forældre skulle have lavet eksperimenter med lyd for Sigurds klasse, men makkeren har lagt sig syg, så der bliver noget med at bage i stedet. Sigurd tog sig af at lave grupper:

Toke: Har du så sat dig selv i en gruppe med lige præcis dem du gerne vil være i gruppe med?
Sigurd: Nej, jeg har sat 2 piger og 2 drenge i hver gruppe
Toke: Okay, ved du så hvilke piger der hader hinanden, og hvilke der elsker hinanden? Og hvilke drenge der hader hinanden, og hvilke der elsker hinanden?
Sigurd: Man lærer en masse af at stå ved siden af dramaet!

-1819_1_AstaSnoretelefon

Hallo, mor! Du skal tage telefonen!

-1819_3_HanneSofaSnoretelefon

(og holde den op til øret)

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-11-08 Performance Collage

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Skuespil på skolen, lavet af de 3 ældste klasser, herunder Sigurds. Det med betegnelsen "Performance Collage" var ikke helt skævt - det var flere afskilte sketches, bundet sammen af to personer der kunne sætte forestillingen på pause og som diskuterede hvad der fungerede & ikke fungerede. Der var en masse musik og dansenumre flettet ind og niveauet var rigtig højt.

Det var anden gang Asta så forestillingen og hun holdt opmærksomheden gennem det hele. Hun skulle lige holde far i hånden på det sørgelige sted. Der kom ingen Sigurd på scenen - han styrede lys og projektor.

-0909_1_AstaBoefTegning_TAAnnelie

Skolearbejde

-1945_3_Boef_PerformanceCollage_Asta

Klar til forestilling

-2043_03_Boef_PerformanceCollage_Asta

Glæde

-2044_07_Boef_PerformanceCollage_Sigurd_Crop

Glad

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-11-07 Godt vejr, god stemning

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Efteråret viste sig fra sin gode side med frostklar morgen og stille vejr. Frida kom glad hjem og fortalte at dem hun havde snakket med på sit nye hold var rigtig flinke. Asta fik arrangeret ny legeaftale på søndag og Sigurd kom hjem efter vellykket generalprøve på det teater de har arbejdet på de sidste uger. Forældrene får lov at se det i morgen.

-0850_Valgplakater

Gamle overlevere

-0930_Statsbiblioteket

Noget på vej

-1726_4_Universitetsparken_Panorama

Efterår fra tårnet

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-11-06 Første dag på sidste linje

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Fridas tid på grundforløbet er slut og hun havde første dag med det hold hun skal følge resten af HTX-tiden. Far skulle til workshop i Odens og han mødte hende ved bussen: Hej Frida, skal jeg tage en anden bus end dig?, Nej, det er OK. Men hvis der kommer nogen af mine venner, så kender jeg dig ikke. Frida & far snakkede videre til Frida pludselig sagde Der kommer nogen jeg kender. Far stoppede med at snakke, skuflede langsomt væk og tog en anden bus. Han tror selv det lykkedes og at Frida venner ikke fattede mistanke.

Fridas nye hold er ligesom det gamle, i hvert fald på pusleplanet: En fra hendes hold kan løse en 5x5x5-kube.

Sigurd var til tandlægen og fik gode nyheder om hans tandretning: Hans to skæve kindtænder er ved at være på plads, så han kan nøjes med at have elastik på om natten.

Om aftenen konkurrerede Frida & far med at lave en enkelt side på en 3x3x3-kube (det er alt hvad far kan finde ud af). Frida vandt overlegent: Jeg tror ikke min metode er bedre end din, jeg er nok bare hurtigere. Tak, nu har jeg det meget bedre!

-0850_1_AarhusHavnKranModlys_E

Morgenstund har guld i mund

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->