Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 44
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-11-05 Yde efter evne

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Toke har gennem flere uger forsøgt at få Sigurd & Frida til at tømme opvaskemaskinen uden at skulle sætte dem i gang med det. Metoden har været en seddel på køleskabet, hvor der blev sat streger når de gjorde det og andre streger når han gjorde det. Ideen var at synligheden af skulkningen ville give dem dårlig samvittighed. Det virkede skidt. Faktisk virkede det slet ikke. Toke var lidt opgivende og Hanne foreslog at skifte helt væk fra knuden. Så fremover handler det om støvsugning & tøjvask. Pligter der ikke skal gøres hver dag.

-1303_2_AstaHalskaedeMuslinger

Der blev lavet halskæde til spejder

-1341_AstaRushHour

Der blev spillet Rush Hour derhjemme

-1731_4_RoedeSkyerAftenhimmel

Aftenrøde

-1820_1_AstaKaempePapirflyver

Kæmpefly

-2216_OpvasketoemningRegnskab

Syv ugers opvask

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-11-04 Spædbarnsbesøg

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Kusine Aurora kiggede forbi til aftensmad. Nå ja, hendes forældre kom vist også med - der skal jo nogen til at fodre & skifte. Frida prøver stadig at kæmpe imod, men resten af familien har forlængst overgivet sig til spædbarnskærheden.

Der blev snakket Rubik's om aftenen: Der er 5 fra Fridas nuværende klasse der kan løse den og hun har indgået aftale om at kunne klare den på under 1 minut ved skoleårets udgang. Hendes nuværende rekord er 2:30, mens Hanne (kun ét forsøg) klarede den på 2:50.

-1526_2_Crop

I Sydafrika stemples ens boardingboard med poteaftryk. Nice touch!

-1743_Aurora_Toke_TAJacob

Automatvugge

-1758_3_Aurora_AstaPudeSofa

Børneholder

-1849_1_Aurora_HanneSofa

Babybetragter

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-11-03 Naturvidenskab, ninjamoves & Ragnarok

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Fridas anden eksamen på HTX var i Naturvidenskabeligt Grundforløb og var noget mere fakta, formler & logik end gårsdagens blødere eksamen. Det var mere Fridas stil og det gik da også glimrende.

Sigurd, Toke og Mads (gammel ven & kollega) tog i biografen for at se Thor: Ragnarok. Sigurd kom med bus og ninjaede forbi Toke der så bussen køre forbi. Toke havde lav tiltro til afkommets navigeringsevner og regnede med han var kørt til endestationen, men Sigurd ringede fra trappen til biografen og spurgte hvor far blev af? Nydelig, Sigurd.

Thor: Ragnarok var en eksplosion i en malerforretning. På den gode måde. De bedste pladser i IMAX, popcorn og fuld drøn på i to timer. Uha det var godt. Og Chris Hemsworth var som altid guf.

-0806_1_SkaalMedTingFraAstasLommer

Hvad Astas jakkelommer gemte

-1604_3_Cinemaxx_SigurdMads_Biograf

For vildt klar

-1705_ClausAsta_TATove

Overnatning hos bedsteforældrene

-1925_Sushi

Det er fredag, så må man godt

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-11-02 Produktudviklingseksamen

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Frida var til første eksamen på HTX, i faget produktudvikling, hvor hun præsenterede et projekt de havde lavet tidligere og snakkede om ... hvordan man produktudvikler. Hun var ikke selv for begejstret for faget, som hun synes har for meget snak og for lidt faglighed. Men lærerne kunne lide hendes snak og mente at det ville gå hende rigtig godt på gymnasiet.

Toke smuttede forbi Stark og købte et par børnehøreværn til overpris. De passede heldigvis, så Asta var ordentligt udstyret da hun skulle til musik. Det handlede igen om trommer, og til forskel for sidste gang var hun i vældigt humør bagefter.

Frida var i hopla om aftenen og kl. 20:20 meldte hun Jeg føler at jeg har en lille smule styr på det om den næste eksamen i morgen. Ret usædvanligt da hendes normale taktik er at bruge hvert tilgængelige minut op til en eksamen.

-0818_2_AstaDyneAnsigtsmaling_Crop

Der skal muligvis lige lidt ansigtsvask til

-1734_1_AstaTrommeHoerevaern_Crop

Hermed kan der larmes endnu mere

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-11-01 Bare onsdag

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

At Momo fandt sig i at blive siddet med og kælet for i 5 minutter var sådan ca. dagens største begivenhed.

-1815_3_SigurdAstaMomoSofa

Dobbeltkæl

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-10-31 Halloween

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Sigurd iførte sig sit pestdoktorkostume og tog bussen op til en ven fra skolen for at vandre rundt og stemme dørklokker. Han fik anerkende nik fra flere i bussen - nok fordi han havde masken på hele tiden.

Astas alter ego Sorte Ninja drog også rundt, altså bare på vejen. Det gav fint bonus efter forældrenes målestok og ikke helt nok bonus efter Astas egen.

Frida var alt for gammel og skoleaktiv til den slags. Hun skal til eksamen torsdag og fredag, så hun havde travlt.

-0823_3_MomoSidderPaaBagbenene_Crop

Surikat

-1802_2_AstaChipsSlik

Astarov (ikke chipsne)

-1931_2_SigurdPestdoktor_Crop

Den kutteklædte doktor slår til igen

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-10-30 Efterår og legeaftale

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Asta og drengen W fra klassen havde selvinitieret legeaftale hjemme hos Asta. De er ret larmende når de er sammen - ikke konflikt-larmende, bare ... larmende. W spiste med til aftensmad og bagefter trængte forældrene til ro og passificerede dem en halv times tid med fjernsyn, indtil W blev hentet. Begge unger var vældig enige om at der skulle en ny legeaftale til. Denne gang hos W. For eksempel i morgen? Det var alt for spontant til de voksne, så det bliver "senere".

Frida havde en ny slags lektie for: Bevis at andengradsligningen virker. Hun har rodet en del med former før, men det har enten handlet om at bruge en formel (som f.eks. andengradsligningen) eller isolere x. Hun kunne sagtens følge de enkelte skridt i beviset, men hele ideen om at skulle bevise en metodes korrekthed var meget nyt.

-1705_09_Universitetsparken

Efterår fra oven
[panorama]

-1717_1_GyldentLysAarhusVejBygninger_Nobelparken

Efterår fra neden

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->