Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 43
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-10-29 Kattebegravelse

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Det blev en lidt blandet dag. På den ene side var det strålende vejr, med en Asta der legede i legehuset og senere en fællestur på biblioteket. På den anden side var der begravelse af katten Mons, i form af en lille urne med hans aske. Efter Sigurds ønske blev det på højen i haven og uden sten eller lignende afmærkning. Asta ville gerne have et varigt minde på hendes værelse, så det lavede hun nede i værkstedet.

Frida har fået den endelige liste over de personer hun skal gå i klasse med den resterende tid på HTX. Det er ca. lige mange piger & drenge (den overordnede statistik på HTX er ca. 1/3 piger). Hertil kommenterede Frida Der skal i hvert fald ikke være flere piger.

-1241_2_AstaSpiserNoedder

Friskplukkede nødder nydes

-1318_CyklerVaeltetAfBlaest

Stormen Ingolf var forbi

-1547_LEGO_DukkeHaengendeISnorTaburetAfAsta

Bør forældrene være bekymrede?

-1428_Urne_Crop

Resterne af Mons

-1439_2_GravhoejHoejMonsBlomster_Crop

...

-2237_AstasMindestenForMons

Astas minder

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-10-28 Fødselsdagsfest og genforening

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

To af Astas klassekammerater fejrede fødselsdag i Økohusets fælleshus. Tempoet var meget højt da far kom for at hente. Toke blev flukst shanghajet til at dreje 10 unger rundt på en lille karrusel på legepladsen og fik at vide af en dreng at han var mega stærk. Ikke helt så stærk som drengens far, selvfølgelig, for han er nemlig totalt sej til Kung Fu Panda-spillet!

Asta & far kørte hjem og timingen var fin, så de kunne hente mor fra bussen. Der var klokken 16:20, så mor havde 17 timers rejse bag sig - det var nu gået uden problemer og hun havde fået sovet lidt i flyet.

-1042_Frugt

Det er vel halloweentid

-1459_1_OekohusetsFaelleshus

Gode gamle Økohusfestlokalebagside

-1612_5_SigurdAstaHanneKuffertFortov

Gensynsglæde

-1741_3_SigurdMomoHanneSofa

Sofahygge

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-10-27 Halloween på skolen

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Der var det helt store halloweenarrangement på skolen. Med spøgelsesballoner, minikranier og et hav af edderkopper. Uden forældre :-( Asta var Sorte Ninja og hendes bedste ven (dem har hun flere af) var også ninja. Det vides ikke om de havde koordineret det. Ellers var det en skøn blanding af vampyrer, hekse, spøgelser og gale professorer.

Hanne havde sidste arbejdsdag i Sydafrika og startede hjemturen kl. 23:15. Forventet ankomst i morgen eftermiddag.

-0835_EfteraarsmorgenVisneBlade

Efteråret har farver

-1053_ToerretBlaeksprutte

Rester fra i går

-1546_4_AstaNinja

Sorte Ninja med Hvide Sværd

-1547_3_HeliumBallonSpoegelseFlagermus

Incl. spørgelsesballon

-1624_2_AstaLighterTaendstik_Crop_E

Eksperimentering i hjemmet

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-10-26 Lidt for meget musik og snak

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Morgenen startede dramatisk med Momo der havde fanget en lille fugl og stolt slæbte den indenfor til fremvisning. På ukattepædagogisk vis blev fuglen smidt udenfor og Momo fulgte efter for at lege. Så var samtaleemnet for Asta & fars morgenskolecykeltur også på plads.

Asta var til musikkarrusel om eftermiddagen, som hun plejer at være hver torsdag: En halv time med 3 andre børn og en musiklærer. Et par af de andre børn elsker trommesættet og elsker at spille højt. Ganske forståeligt. Asta selv og hendes musiklærer snakkede om ørepropper eller en anden form for høreværn, så det bliver lidt sjovere for Asta at være med. Musiklæreren fortalte også at Asta var meget træt - det er så lidt sværere at gøre noget ved, men der vil blive forsøgt: Måske noget med at presse på med at hun rent faktisk skal sove, når hun lægges i seng om onsdagen?

Efter musikken legede Asta med forskellige børn på skolen, indtil det blev tid til fællesspisning. Sammenlagt skulle Toke derfor vente 2 timer på skolen og han var slet ikke i humør til socialisering. Heldigvis var der et ugenert hjørne ovenpå for enden af bygningen længst væk fra fællesrummet bag en skillevæg. Tak hjørne.

Hanne havde endnu en travl dag i Sydafrikas varme. Hun er ved at være klar på at tage hjem igen, men der er stadig 1½ dag til hun er i Aarhus.

Frida forberedte sig om aftenen. Hun skal til to eksaminer i næste uge, hvor hun skal præsentere to forskellige forsøg de har lavet tidligere. Det er mest en slags "demonstrer at du rent faktisk har lavet noget og forstået det"-test, men det tæller stadig en halv karakter.

-0731_1_MomoFuglHave_Crop

Hvad ligger der der?

-0731_2_MomoFuglHave_Crop

Hapse bide knase kværne

-0934_1_ToerretBlaeksprutte_Crop

En fra kontoret har været i Japan

-0955_ToerretBlaeksprutte

Fine snacks

-1739_2_AstaBordtennis_Crop

Aftenspil

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-10-25 Hverdagsregn

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Regn om morgenen, regn om eftermiddagen. Og så lige 10 minutters blå himmel, før skyerne trak sig sammen igen. Men det var godt timet med et besøg på legepladsen på vej hjem fra skole.

Frida havde travlt med lektier og var vist en smule presset af det? Far mumlede noget om at administrere sin tid, men det samtaleemne blev ikke godkendt. Hun har fundet sammen med 3 andre 1g-er der også skal på mat-kemi-linjen og de er alle rare at snakke med. Der bliver normalt kun oprettet ét hold for den linje, så det er højst sandsynligt kommende klassekammerater.

-1633_2_AstaKlatreMaske

Slackline med støtte

-1634_3_CykelGraesplaeneVaadSpor

Det gør ikke spor!

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-10-24 Regn og naboleg

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 7 mdr.

Småregn om morgenen og mellemregn om eftermiddagen. Men hey, egentlig ok på den der stille-silende efterårsmåde. Mest fordi Asta & far først blev rigtig våde på hjemturen.

Ved hjemkomsten spurgte naboen om Asta ville lege. Altså ikke med ham, men med hans barnebarn der var på besøg. Barnebarnet er et par år yngre end Asta og havde spurgt efter hende, så snart hun var kommet indenfor hos bedsteforældrene. Asta må have gjort indtryk dengang i sommers hvor de sidst legede.

Hanne havde en rigtig travl dag i 30°C varme og blev belønnet med programfri aften på altanen ud til den lille have ved hendes bed & breakfast.

Frida træder ind ad døren hjemme i Danmark: Hvorfor ser der rent ud her?

-1644_AstaHosNaboen_Crop

Der blev bestilt et legebarn?

-1742_Crop

Fridas niveau (tager en halv times tid)

-2058_Jakarandatraer_TAHanne

Jakarandatræer

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-10-23 Efter ferien

Frida: 16 år, 1 mdr. Sigurd: 13 år, 7 mdr. Asta: 6 år, 6 mdr.

Det gik overraskende nemt med at vække ungerne om morgenen og Asta var fortsat frisk på at starte i skole igen efter ferien. Sigurd var lidt mindre frisk og plagede om at måtte tage bussen fordi duggen faldt lidt hårdt. Men kære mor er som bekendt i Sydafrika, så der blev cyklet. Efter skoletid tog Asta hjem til klassekammeraten M. Det gik fint, men det var nok godt far hentede hende tidligt - Asta havde ingen problemer, men kammeraten var noget træt.

Hanne befinder sig vel i Sydafrika. Der er det forår, der er varmt og jakarandatræerne blomstrer.

-1720_3_AstaCykleEfteraar_CykelBlade

For fuld musik

-2146_1_HanneSydafrika_TAHanne

Forår!

-2146_2_HannesHotelvaerelse_Sydafrika_TAHanne

Bed, breakfast & koskind

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->