Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 18
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-05-07 Alle på tur

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Frida tog afsted om formiddagen, for at være medhjælper ved en konfirmationsfest. Det var en større omgang nede i Risskov, med 70 gæster i privat have. I den mondæne del af Risskov, ikke gulstenede rækkehuse fra halvtredserne-delen. Der var også hyret 2 andre fra Fridas klasse, men de havde nu travlt nok alligevel. 10 timer tog det.

Far besluttede at der var tid at komme lidt af af huset, så han diktrede beslutningen til Sigurd & Asta og foreslog en cykeltur til Egå Engsø. Det gad Sigurd ikke, han ville i skoven. Asta gad heller ikke, hun ville til stranden. Nuvel, hvad med at cykle gennem Riis Skov og ende nede ved badestedet Den Permanente? God plan, altså med det lille aber dabei at Asta brugte det meste af cykelturen på at spørge om det ikke snart var badetid. På stranden brugte Sigurd det meste af tiden på at sidde stille og lide i sandet, med lejlighedsvis spørgen til hvornår det var tid til at tage hjem.

-0944_FridaTjener

Stille morgen inden afgang

-1116_AarhusOe

Hvem er det der bygger skævt?

-1132_2_Crossfit

Cross-fit for de fitte

-1143_1_AstaStrand

Inspiration?

-1154_AstaVandHavet

Asta i vandet

-1150_SigurdStrand

Sigurd på stranden

-1223_3_AstaStrandSand

Asta i stranden

-1415_2_SigurdHaengekoejeMons

Mons nyder livet

-1433_4_SigurdHaengekoejeMomo

Den kan godt lide det!

-1434_3_Momo

Nej jeg kan ej!

-1435_2_MonsHuggeblok

King of the stump

-1455_VingummibamserRoer

Bunden af Astas is - hvad gør man her?

-1652_3_AstaGrene

Træhulebygning

-1735_StolGlas

Glasstol

-1823_Stoevsugning

Dagens dont: Støvsugning

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-05-06 Pigerne på tur

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Hanne nåede endelig frem til Pretoria. Der var indlagt en lille pause inden hun blev koblet på det overordnede program med middag på den danske ambassade, så hun var glad. Frida var også glad - hun kom hjem kl. 2 om natten fra "sodavandsfest" (far har ikke helt gennemskuet hvad det er kodeord for, men har en anelse om at det rent faktisk involverer sodavand. Som ingrediens). Frida tog afsted igen om eftermiddagen, for at købe en anonym hvid skjorte til i morgen, hvor hun er hyret til at hjælpe til ved en konfirmation.

Toke tog en lur i hængekøjen til det blev for varmt. Så flyttede han indenfor og sov lidt videre. Asta benyttede den manglende overvågning til at smutte ned på Fridas værelse og æde Fridas lørdagsslik, pånær ét stykke. Derefter drønede hun over til nabovejen, crashede en tilfældig families havehygge og scorede is & boller med smør. Der var også et par mindre piger, som hun legede med i 1½ time, indtil hun kom i tanker om at hun nok burde gå hjem og spørge far om det var okay at gå derover.

Sigurd brugte primært dagen i haven og kælderen. Han har store planer med de skumplader han fik i fødselsdagsgave, men far fik ham overtalt til lige at prøve et par mindre projekter først. Det blev til en Hira shuriken og projektets morale blev at der skal anvendes frisk klinge på hobbykniven for at skære præcist i EVA-skum. Han laver nogen flere af slagsen, til han får håndelaget.

-1132_HannePretorie

Pause efter flyveturen

-1336_AstaBraendeglas

Asta fokuserer

-1410_2_SpandMaelkeboetter

Dagens dont: Mælkebøtter (igen!?)

-1422_AstasRestaurant

Astas restaurant

-1430_2_AstaSpiserDoevnaelder

Døvnælder kan spises

-1850_2_Momo

Knurhårskatten

-1953_SigurdsHiraShuriken

Første forsøg

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-05-05 Ungerne styrer showet

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Da Asta blev hentet i bøenrhaven, ville hendes veninde M med hjem. Okay, godt vejr, no problem. Hjemad gik det i adstadigt tempo, for de skulle plukke et læs langstilkede mælkebøtter på vejen. Desværre er det ikke en del af fars evnesæt at flette blomsterkranse, så Frida blev sat til det ved hjemkomsten. De blev vældig fine at se på og slet ikke holdbare nok til en tur på trampolinen. Asta og veninden fik desværre ikke leget særligt meget før veninden blev hentet, men der blev lavet en kvart aftale om overnatning i næste uge.

Frida havde en veninde på besøg. De bagte cookies, fjantede og meldte at de skulle til fest om aftenen. Medbringende danskvand og saftevand. For det var jo en sodavandsfest. Helt klart, Frida. Far tror på dig. Troen var så overvældende at hun blev mindet om at forældrebetalt taxikørsel er fint til hjemturen midt om natten, hvis man ikke kan køre med andre.

Alle unger foråd sig naturligvis i cookies, så Toke mente det var på sin plads med lidt kvalitetsaftensmad: Pandekager! Dem var der også plads til, selvom Asta kun spiste en enkelt. Hun læssede godt nok syltetøj på nummer 2, men kom i tanker om en for et par uger siden og sagde det nok var bedst hun ikke spiste en til. Til gengæld spillede hun Set med far. Far havde egentlig regnet med at skulle forklare regler og spille med en form for handicap, men Asta havde fuldt styr på sagerne og bankede ham 13:10. Men far var også træt efter en lang uge. Han klarer sig sikkert bedre i morgen.

Sigurd smed nogen af sine spareskillinger efter Snake Pass, der er ganske overordentligt nuttet. Dsv. far modtog fysiske skillinger fra Sigurd og fik til opgave at gennemskue hvordan man køber Playstation 4-spil til sin søn, uden at tilmelde et kreditkort til Sonys service. Det er tydeligvis ikke den model Sony foretrækker.

I det store udland havde Hanne en ufrivillig dag i Frankfurt. Gårsdagens fly fra Bordeaux til Frankfurt var blevet forsinket af uvejr, så hun og hendes rejsekammerat nåede ikke flyet videre til Johannesburg. Og der afgår kun ét af den slags fly i døgnet. Der håbes det lykkedes i andet forsøg.

-1526_AstaVeninde_Maelkeboetter_Crop

Mælkebøttesamlerne

-1548_FridaFletterMaelkeboettekrans

Mælkebøttefletteren

-1727_1_AstaStegerPandekager

Pandekagevenderen

-1835_AstaSet

Mønstergenkenderen

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-05-04 Der mangler en koordinator

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Toke troede han havde fod på det hele og troppede op i børnehaven kl. 16 til afhentning af Asta. Her fik han at vide af Asta, Astas veninde M og Astas veninde Ms far at den der gymnastik. der sluttede for en måneds tid siden, i virkeligheden er gymnastik, der først slutter om et par uger. Ups. Det kolliderede med en anden aftale Toke havde derhjemme, men den anden far var frisk og tog begge piger med. Asta måtte lave gymnastik i sin kjole, men det gik også fint.

Meget symptomatisk viste Tokes aftale sig ikke at være en aftale alligevel, så han kørte tilbage til gymnastik og var social i tre kvarter. Hjemturen tog en halv time, for der var lige en legeplads Asta skulle besøge på vejen. Heldigvis stod Frida for madlavningen, for på det tidspunkt var far ikke spor oplagt til mere jonglering.

Frida var oppe i skriftlig dansk i dag. 3 timer, hvor hun skrev et indlæg til et skoleblad om en lejrtur hvor en færge gik på grund. Ikke det mest spændende emne, ifølge Frida, men hun mente nu hun havde leveret et godt stykke arbejde. Lidt mere spændende var starten af prøven, hvor eksamenssystemet var overbelastet, så det tog et kvarters tid før nogen kunne se problemformuleringen.

Sigurd lavede matematiklektier om aftenen. Lektier som han selv huskede han havde fået for. Han lavede dem hurtigt, korrekt og uden en længere opstartsperiode. Den der teenageting ser ud til at puffe til nogen af de rigtige neuroner.

I det store udland sagde Hanne farvel til kollegaerne på studietur i Bordeaux og tog et fly til Frankfurt. Derefter videre (10½ times ✈) til Johannesburg i Sydafrika. Sådan er planen i hvert fald. Der er ikke tradition i familien for den store kommunikation når nogen er på rejse, så seneste besked fra mor er fra udrejsedagen.

-1712_AstaLegepladsGynge

Netsvingeren

-1720_3_AstaLegeplads_Crop

Spider-girl

-1737_AstaKlokketaarn

Asta, Asta, smid ned dit lange hår

-1756_AstaSigurdTrampolin

Daglig brydekamp

-1841_2_Dooleys

Pause

-2003_SigurdLaverLektier

Det kompetente barn

-2101_Broedbagning

Dagens dont: Bagning

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-05-03 Skriftlig matematik

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Frida var oppe 1 time i færdighedsregning og 3 timer i problemregning. Hun ved at hun lavede én fejl i problemregning (noget med at beregne hvor mange og hvilke fliser der skulle bruges til en havegang), mens ellers gik det som forventet.

Frida skal op i skriftlig dansk i morgen, så ansvarlige far lavede popcorn og startede den nye Ghostbusters efter Asta var lagt i seng. Bare lige en times tid, naturligvis. For at koble af. ... Ja, okay, den var for sjov til at stoppe halvvejs. Klokken blev 23, før filmen var færdig og Frida startede aftenbadet.

-0740_2_AstaBoersterHaar

Den hårde morgentørn

-1621_2_AstaCykel_Modlys

Klar til hjemtur

-1719_2_FridaSofaComputerBogMons

Fridas snart faste hjørne

-1728_2_KopperBestikSkaale

Hvad kælderteenagerens værelse gemte

-1836_3_AstaGrene

Asta fandt en grenskat i kompostbunken

-1839_1_TokesFoedderHaengekoeje

Sådan!

-1852_1_AstaBaenkebider

Kriblekrable

-1856_5_SigurdTrampolin

Sigurd planker den

-1658_FoldetToej

Dagens dont: Vasketøj

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-05-02 Mor på tur og Frida til eksamen

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Hanne tog afsted kl. 6:25 om morgenen - naturligvis først efter at have sagt farvel til tre søvndrukne børn og en vågen husbond. No panic - Hanne står godt nok for al organisering i hjemmet, men der skal mere end 9 dages pause på den front til at få det hele til at løbe af sporet. Ikke? Please? Det helt simple med at fodre unger og puffe dem ud ad døren skal Toke nok finde ud af.

Frida var oppe i to former for skriftlig dansk: Læseprøve (læs nogen tekster og besvar spørgsmål om dem på en halv time) og diktat. Der rød nogen minutter på tekniske problemer i starten af læseprøven, men ellers gik det fint.

Hanne ankom til Bordeaux ved 18-tiden, hvor hun er på studietur tre dage, før hun rejser videre til Sydafrika.

-0625_5_HanneTagerAfsted

Mod fjerne himmelstrøg

-0805_6_SigurdCykel

Mod nære skole

-1628_2_AstaGarage

Portpuffer

-1641_2_FridaMacHaengekoeje

Onde sol

-1656_Tulipaner

Havefarver

-1731_4_AstaSpinnerFridaSofa

Snurredims

-1925_4_AstaSigurdTrampolin_Crop

Op

-1926_09_SigurdTrampolin_Crop

Ned

-1935_2_AstaSigurdHaengekoeje

Deling

-1935_3_AstaSigurdHaengekoeje

Forsoning

-1924_2_Maelkeboetter

Dagens dont: Mælkebøtter

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-05-01 Inden afrejsen

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Dagen før Hannes tur til Bordeaux og senere Pretoria skulle der afsluttes en vigtig opgave, så hun stod op 4:30 for at få den på plads. Om eftermiddagen var hun så træt at hun ikke kunne snakke rent. Sofahvil, aftensmad, hurtig pakning og tidligt i seng til hende. Sigurd, Asta & Toke var i haven. Der blev sat hængekøje op. Men først skulle trampolinen flyttes. Men først skulle græsset slås. Men først skulle der fjernes tidsler. Men først skulle legetøjet væk. Men kom hængekøjen også op.

-1708_MonsHanneSofa

Helt væk

-1751_1_AstaHaengekoeje

Helt ude

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->