Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 19
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-05-14 Hyggesøndag

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Endnu en varm dag, med havetid på den dovne måde og fællesfilm om aftenen. Det var også mors dag, så Toke ringede til sin mor og Frida købte blomster til sin.

-1438_3_HanneAstaLusekaemning

Sy fin og velopdragen hun ser ud

-1553_6_AstaMonsHave

Katten skal også kæmmes

-1825_MorsDagOrkide_FraFrida

Fra Frida til mor

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-05-13 Almindelig lørdag

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Astas legeaftale blev aflyst, så hun hjalp mor med havearbejdet i stedet. De beskar hæk og plantede et flammetræsfrø, som Hanne havde taget med hjem fra Sydafrika. Ja, dvs. det var hvad Hanne troede - lidt kiggen på nettet afgjorde at frøet ikke kunne være fra dét træ. Faktisk lignede det mere et pølsetræsfrø. Hmm... Det navn har ikke helt samme klang.

Frida tog på DOKK1 med en veninde, for at forberede eksamen. Sigurd og far fordelte tiden mellem computerspil, læsning og en anelse husarbejde.

-1228_AstaSigurdTrampolin

Mesteren træner eleven

-1219_AstaPlanter

Næppe flammetræ

-1502_SavHaek

Lettere justering

-1500_3_AstaGren

Grene er skatte

Trine
2017-05-25 21:50

Hov! Hvor er søndag?

Toke Eskildsen
2017-05-30 15:15

Whoops. Dagen der forsvandt. *kigge* *kigge* Okay, der ligger en note i mit notesystem og der er billeder i mit billedsystem. This will be fixed!

Er det en løbende service du leverer, Trine? Eller skal jeg tage mig sammen og lave et kontrolscript der automatiserer arbejdet? :-)

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-05-12 Bonushviledag

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Store Bededag = lang weekend. Sigurd og hans ven var i biografen for at se Guardians of the Galaxy 2. Den var rigtig god, tilbagemeldte Sigurd til far. En skam far ikke var med inde og se den. Hrmnpf...

En lang udlandsrejse, en lang uge alene med ungerne og en lang uge passet af far gjorde at mor, far & Asta lige pludselig faldt i søvn på sofaerne og sov en times tid. Mor havde godt nok smugsovet med 12 timers nattesøvn, men det var nok også hende der var i størst underskud.

Asta har en legeaftale i morgen, med en dreng fra den kommende 0. klasse. Hun har leget med ham oppe på skolen og fortalte forældrene at han var hoppet ned fra et legestativ, selvom hun havde sagt til ham at det var for farligt. Men det er fint. Den stille og tilbageholdende Asta trænger jo i dén grad til at blive påvirket i retning af at være mere udfarende og chancetagende ☺

-1108_2_SigurdGrootHaettetroeje_Crop

Helt klar til filmen

-1259_1_AstaVarmeIs

Is + varmt vand. For science!

-1320_4_AstaVarmeIs_Kroketkoelle

Is og kroketkølle. For science!

-1510_Drage_AstaHanne

Vind + drage. For fun (and science)!

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-05-11 Samlet igen

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Hannes hjemtur blev lige så lang som udturen: 10½ time i fly, i et midtersæde og med morgenmad kl. 4 om natten før mellemlanding i Frankfurt. Hun sad ved siden af en sort sydafrikansk mand, som hun faldt i snak med. Det viste sig at han nu boede i Ry, så samtalesproget skiftede fra engelsk til fejlfrit dansk. Nogen gange er verden ret lille.

Hannes planlagte lur på 2 timer blev på 20 minutter, før Frida & Sigurd kom hjem fra skole. Asta kom først hjem fra gymnastik kl. 17, og ville gerne hygge hos mor, men var ikke omklamrende eller pivet. Ak, de bliver hurtigt ældre.

Sigurd har snakket om at se Guardians of the Galaxy 2 i nogen dage. Med mor hjemme er der tid til lidt far-søn-bonding, og når nu far synes at etteren var rigtig rigtig god kan det næsten ikke være bedre. Sådan lige for en ordens skyld hørte far Sigurd om han ville have en ven med. Det ville Sigurd gerne. Ogeh... Om far så behøvede at være med i biografen, ville Sigurd høre? Nej. Nej, det behøvede far vel som sådan ikke. Sigurd og hans ven kunne selvfølgelig fint se den alene. Ak, de bliver hurtigt ældre.

-1505_HanneSofaKatKaffe_E

Hjem, kære sofa, kaffe & kat

-1531_TingFraSydafrika

Hjembragt guf

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-05-10 Men hvor er mor?

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

8 dage uden mor er åbenbart hvad der skal til: Da Asta vågnede om morgenen spurgte hun Hvornår kommer mor hjem? og i børnehaven var der lige behov for et par ekstra knus og vinken fra vinduet. Der var ingen piv om eftermiddagen, men der var de ældre søskende også med på at spille Mastermind med hende. Mor skulle gerne være hjemme ved middagstid i morgen.

Frida var oppe i skriftlig fysik og syntes det var gået dårligt. Hun klagede over at der var en del ting, som de ikke havde lært om i løbet af året. Hun plejer at have særdeles godt styr på det fag, så der er nok noget om snakken.

Toke brugte aftenen på at få huset på højkant igen: Hanne Verdensfareren sætter pris på at komme hjem til et ryddet hjem.

-1615_5_AstaCykelRegntoej

Hjemtur i regnen

-1750_AstaFolderToej

Tøjfolderen

-1832_2_SigurdAstaMastermind

Mesterhjernen

-1941_3_AstaOpryddetVaerelse

Opryddet værelse (fordi mor kommer hjem i morgen)

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-05-09 Skør dag i børnehaven

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Den skøre dag i børnehaven var en stor succes: Ungerne spiste på bordene, tegnede med fødderne, havde nattøj på (ja, Asta havde noget nattøj i skuffen) og ikke mindst spiste madpakker. Elektronikken i Astas madkasse holdt lang nok tid til at alle fik hørt abehyl og set de lysende øjne, før den opgav ånden. Ved afhentning kom en pædagog hen til Toke, gav en high-five og meldte Det var den skøreste madpakke nogensinde - og jeg har set rigtig mange!. Komplimenten er viderebragt til Sigurd.

Sigurd lavede (igen) aftenlektier på helt eget initiativ og uden problemer. Han fortalte også han havde regnet nogen af stykkerne i skolen, mens de ventede på at få time. Der sker et eller andet med ham for tiden.

Frida har fået job nede i byen hos Søstrene Grene. 2 timer onsdag eftermiddag og en fuld arbejdsdag hver anden lørdag. Hun kommer i første omgang til at sidde ved kassen. Det er noget hun selv har opsøgt og ser frem til både at prøve "rigtigt arbejde" og naturligvis pengene.

AstaBoernehaveFodmaling_Crop

Fodmaling

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-05-08 Curlingfar

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Det blev en kort arbejdsdag for Toke med en tur i blodbanken, men det gav overskud til at arbejde på Astas madpakke. De har "Skør dag" i børnehaven i morgen, hvilket betyder at de skal komme i deres favoritnattøj (Asta sover ikke med nattøj - gad vide hvad de siger til at hun render rundt med numsen bar?). Mere vigtigt: De skal have en skør madpakke med. Frida blev indskrevet til at male på pistacienødder og Sigurd blev sat til at føre limpistol og fimoler.

Der lå en gammel plasticabe i kælderen, der kunne lyse ud ad øjnene og sige en irriterende lyd, der med lidt god vilje godt kunne minde om et abehyl. Den blev skilt ad, der blev funde et par virkende knapceller og det hele mokset sammen på låget af en madkasse, med limpistol og fimoler. Menaltså... Det var godt nok nogen tynde ledninger og fimoler viste sig at være elektrisk ledende. Det blev en meget lidt driftsikker skrigende madkasse. Der håbes den holder til et par pip i morgen, men Sigurds fimolersbyggeri blev vældig fint, så det er ikke kritisk. Når der medregnes indholdet af madkassen tog det hele et par timer. Frida kaldte Toke for curlingfar, tog en kop te og gik i seng.

-1649_2_AstaSigurdTrampolinMosle

Dagens tuml

-2014_2_AndAbeSigurdMadkasse

Skatte fra kælderen

-2027_1_Elektronik_Sigurd_Limpistol_Madkasse

Sikker hånd

-2028_1_Elektronik_Sigurd_Madkasse

Første forsøg ud af fire

-2049_ElektronikMadkasse_LimpistolSigurd

Limkunst

-2119_maskasseFimolerElektronikLysendeOejne

Kontroltryk

-2130_MadkasseFimoler

Skør madkasse

-2250_2_MaledePistacienoedder

Traumatiserende pistacienødder

-2205_2_FarvetMad

Farver & striber

-2217_3_SkoerMadpakke

Skørt indhold #1

-2209_SkoerMadpakke

Skørt indhold #2

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->