Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 16
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-04-23 Præ-eksamenstid

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Eksamenstiden for Frida er lige om hjørnet, forstået på den måde at der annonceres fag og tider i morgen. Nogen ting ved de nu godt, så Frida stod op kl. 8 og tog på DOKK1 med sin faste gruppemakker for at forberede sig. Det blev en fuld arbejdsdag før hun kom hjem. Forældrene bør nok indkalde til en lille snak om hvordan den næste måneds tid bør foregå. De gætter på at Fridas plan er "arbejd til jeg falder omkuld af træthed" hver dag.

Der var egentlig intentioner om at slå græs og den slags, men forældrene valgte kaffe & sofa i stedet.

-1612_2_FridaOgVenindeUdenforBagDoer

Frida savner reposen

-1927_4_SigurdAstaTrampolinDyne

Brat opvågning

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-04-22 March for science

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Det er bekymrende at March for science giver mening. Ikke blot i USA, men også i Danmark. At faglighed og evidens kan fejes af bordet af politikere med henvisning til mavefornemmelser og "jeg mener noget andet". Øv. Menaltså, studievennen Torben inviterede sig selv & sin familie på frokost med efterfølgende tur ned i byen til marchen. Det var rigtig hyggeligt og som altid alt for kort tid, så der er ved at blive arrangeret en opfølgende dag med overnatning.

Nede i Aarhus midtby var der samlet en fin flok mennesker. Trods emnet var humøret højt, godt hjulpet på vej af repræsentanter fra Kirken for Det Flyvende SpaghettiMonster i Danmark (en evidensbaseret religion). De udleverede lakridspiber og chokolademønter, og Asta holdt sig i nærheden af chokoladepigen under hele marchen. Der var desuden folk fra ungernes skole og Toke mødte adskillige personer fra sit tidligere liv på universitetet. Asta snakkede med de fleste hun mødte og syntes nok at talerne var kedelige, men var vældig glad for at gå i optog gennem byen.

Efter en kop kaffe på en cafe drog de respektive familier hjem. Efter aftensmaden fik Asta det pludselig skidt og kastede op. Forældrene var noget undrende, indtil de kom i tanke om at Asta havde fået en masse chokolade under marchen, en tung brownie på cafeen og en pose karameller til lørdagsslik. Asta havde det glimrende igen efter kort tids hvile.

Asta: Far, hvis jeg spurgte dig om jeg måtte se fjernsyn eller ej, hvad ville du så svare?
Far: Nej!
Asta: Nå, men jeg har spurgt mor og hun sagde ja.

-1341_1_AstaHanneBusTredjedelTerning

Passende legetøj til dagen

-1350_3_MarchForScience

Swag fra piraterne

-1428_13_MarchForScience

Ridetur for science

-1430_12_MarchForScience

Flokken marcherer

-1506_2_MarchForScience

Højpandet slogan

-1525_1_MarchForScience

Fin flok

-1529_7_MarchForScience

Poseren

-1532

Asta & Adonis

-1621

Down on Earth

-1639_2

Tid til hjemtur

-1717_4_FridaKinderChokolade

Jeg valgte Kinderchokolade og er ikke bange for at vise det

-1923_6_FridaNyeBriller

Briller afhentet

-1940_SigurdMedFridasBriller

Sigurd Potter

-1944_06_TrampolinFrida_E

Frida op

-1944_20_SigurdTrampolin

Sigurd op

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-04-21 Hård tandlægetur

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Det blev tid til Fridas tandudtrækning. Hun var ret kry for et par måneder siden, men havde fået tænkt så meget over det i mellemtiden at hun var blevet godt nervøs. Tandlægen var rutineret så det straks, så de aftalte at der blev trukket 2 tænder ud og at den sidste udtrækning kunne udskydes hvis Frida ville det. Det ville Frida gerne. Tænderne sad rigtig godt fast og Frida var ikke spor glad - bagefter fik hun is og da far kom hjem ville hun gerne have ikke-ironisk knus og trøstende ord. Sidste udtrækning bliver umiddelbart efter eksamen, dvs. starten af juni.

Frida fik en mail om at der lå en besked fra HTX i e-boks, men da hendes kodeord var udløbet, må hun vente på et nyt med posten, før hun kan læse beskeden. Det er højst sandsynligt en besked om at hun er optaget, da det kun er beskeder om optag på førsteprioritet, der sendes ud i disse dage.

-0724_Poelsemadder_Crop

Asta valgte pålæg til madpakken

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-04-20 Mons, Søren, Frida Zebra

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Familien synes Mons har været meget sløv den sidste måneds tid, så den blev taget til kontrol hos dyrlægen. Ikke overraskende opførte den sig eksemplarisk og fik ros for at være særdeles samarbejdsvillig.

Efter den almindelige kontrol spurgte dyrlægen om der skulle tages en blodprøve; for at kontrollere om der var nyreproblemer, væskeunderskud eller andet. Eftersom kræet er 10 år gammel og hjørnestenen i Sigurds psykiske velbefindende, var Toke frisk på at melde alle tilgængelige options til. Prøven var heldigvis negativ, forstået på den måde at Mons ikke fejlede nogen af de ting den testede for. Så der blev "kun" købt det sagnomspundne gigt-symptom-minimerende kattemad (der naturligvis koster $$$). Heldigvis kan mons godt lide det, bedre end den almindelig kattemad.

Onkel Søren var igen forbi for lige at ordne de sidste stikkontakter. Det var i kælderen, hvor der viste sig at være flere generationers klyt, så efter 5 timer var han stadig ikke færdig. Der bliver en tredje elektrikerdag.

Toke tog til forældremøde i Zebraklassen (Fridas klasse). Der var noget med en fest, hvor der var gået max abe i zebraerne - Frida var i Tromsø på det tidspunkt, så hun gik glip af hurlumhejet. Der var lidt snak om fælles alkoholpolitik og andre regler for fester, men koncensus blev meget moderat at der skulle meldes mere klart ud hvad forventningerne var til de konkrete fester. Derudover handlede det mest om den kommende eksamenstid. Der bliver annonceret eksamensfag og tider på mandag og så går det ellers i gang med et større mix af længere opgaver, skriftlige prøver, mundtlige prøver, individuelt og i grupper.

For lige at slutte dagen af var der arbejdsaften på vejen. Det var nu kun en time og der var grillpølser bagefter, så det var mere hygge end arbejde.

Toke (til Frida): Det undrer mig at du ikke har fundet chokoladelageret
Frida: Jeg leder aktivt ikke efter det!

-0858_MonsSofa_Crop

Afslappet frihed

-1007_MonsKattekasse_Crop

Vågen indespærring

-1943_1_BakkekammenArbejdsdag_AstaRenseKloakTrilleboer

Lortetjansen

-1946_1_BakkekammenArbejdsdag_AstaGaarMedFremmede_Crop

Tilfældige venner

-2023_2_BakkekammenArbejdsdag_Grillpoelser_Asta_Crop

Belønning for let arbejde

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-04-19 Mellemdag

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Gæster i går og vejforeningsarbejdsdag i morgen. Der var bred enighed om at ambitionsniveauet var at læse tegneserier.

-1818_10_AstaSigurdTrampolin_E

En klods om benet

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-04-18 Kontakter 2

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Hanne var meget meget voksen og tog til fyraftensmøde for sin pensionskasse. Det viste sig, egentlig ikke så overraskende, at være en god idé. Hun fik at vide at der er noget forsikring med i medlemsskabet, som passende kan afmeldes fra familiens forsikringsselskab.

Onkel Søren skiftede kontakter i huset og Asta fik kontakt til naboens barnebarn, som hul legede med en times tid. Nabobarnebarnet er nok 3-4 år gammel, og Asta nød at være den største. Det gik rigtig fint uden konflikter og de vil meget gerne lege igen en anden gang.

Sigurd er lidt øm over sine ting. På Tromsøturen bestod hans flybagage af en taske, indeholdende en stor skotøjsæske, indeholdende hans høretelefoner. For at de ikke skulle gå i stykker. Med overbevisende overtaleevner havde Frida fået lov at låne dem med i skolen, hvor hun lagde dem på sin taske og gik fra dem. I sådan et klasseværelse bliver der ofte tumlet i frikvartererne...

Og nej, Frida, når de er knækket i den plasticdel der holder det hele sammen, kan de ikke limes igen. Der vides ikke hvordan Sigurd tog afleveringen af sin elskede ejendel, men det forventes at Frida køber en ny til ham.

-0723_SigurdMonsSofa

Verden i balance

-1541_5_UniversitetsparkenKapsejladsTraening

Der trænes til Kapsejladsen

-1617_StikVaerktoej

Søren på besøg

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-04-17 Forårscykeldag

Frida: 15 år, 7 mdr. Sigurd: 13 år, 1 mdr. Asta: 6 år, 0 mdr.

Klassiske forårsaktiviteter: At få støvet cyklerne fri for vinterolie, vinkelslibe et genstridigt støtteben af, skifte bremseklodser, justere forbremse, sætte skærme på (okay, det havde nok været lidt smartere at gøre som en ef

Sigurd fik afsluttet sit NERF-projekt. Han har brugt lang tid og været meget omhyggelig, så resultatet blev rigtig nydeligt. Forreste del af Frankenstein-pistolen indeholder en svinghjulsmekaniske, så pistolen er fuldt virkende.terårsaktivitet), lappe slange og få toppet helt op med luft. Nice med friske cykler!

-1232_AstaVaerelseSpejl

Tipoldemors spejl

-1306_3_TokeVinkelsliberCykel_TAAsta_Crop

Snart kun ét støtteben på cyklen

-1328_1_HanneAstaCykler_Crop

Rengøring i fuld sving

-1328_2_Tokescykel

En anelse vinternusset

-1645_4_AstaHobbyrumBlankKugle

Asta i værkstedet

-1646_4_SigurdMaletNerf

Den stolte designer

-1734_2_SigurdAstaVasketoejskurve_Crop

Børnebure kan anbefales

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->