Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 49
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-12-11 Se i går

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Det var ikke nok med én fridag efter ugens hverdage, så der skete heller ikke noget søndag. Huset kan få lov at sejle lidt endnu.

-1430_1_AstaSamleraffald

Skraldetøsen

-1524_1_AstaBibliotekHaenge

Faaar! Jeg sidder faaast!

-1558_5_AstaOppusteligJulemand

Julekram

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-12-10 Flere skrammer til Mons

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Suk. Mons skiftede stil og kunne byde på et hak i venstre øre i stedet for højre. Så kommer den også til at se mere symmetrisk ud. Der var også skrammer på snuden og noget blod på dens ene pote. Poten var tydeligvis øm, så det var antageligvis dens eget. Den kommer under observation for betændelse de næste par dage.

Som forventet var dagen efter dobbelt julefrokost ikke den mest aktive dag i ugen.

-1329_2_BigBangTheoryBox

Til en enkelt aften eller to

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-12-09 2*julefrokost

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Frida tog sig as Astahentning, aftensmadslavning og Astalægning. Sigurd hjalp til med pasningen og var klar til at tage over efter sengelægningen, hvor Frida skulle videre i verden. Det blev nu ikke nødvendigt, for mor kom tidlig hjem. Hun aflønnede Frida for tjansen og tilbød Sigurd penge for hjælp og overtagelsesparatheden. Sigurd ville nu kun tage imod penge for den første del.

Hannes julefrokost startede på Sharks Poolhall med kontoret. Der var høj stemning et par timer og Hanne oplevede det der rush man får, når man meget hurtigt bliver meget bedre til et spil. Hun endte med at være end af de gode spillere (relativt til resten af kontoret), men ak, glæden blev afbrudt og flokken tog ned på Godsbanen hvor der var stor fest for 100+ mennesker. De fleste af de andre mennesker havde brugt de indledende 2 timer på at få promillen op. Hanne opgav at indhente og tog hjem kl. 20.

Tokes julefrokost startede kl. 10 om formiddagen. Sådan mest fordi han var med til at arrangere. Det gik vist meget godt: Det var 4 steder hvor hold dystede mod hinanden. Toke stod i kælderen med en X-Box, hvor der skulle laves silhuetter i spillet Rabbids: Alive & Kicking. Et glimrende partyspil hvor voksne mennesker øver sig i at se tåbelige ud. Det gik over i mad, drikke & musik bagefter og Toke kom hjem lidt over midnat.

-1451_2_JulefrokostVelkomstdrinks

Snart begynder festen

-1555_JulefrokostToke_TAKaare

Tv-vært og pauseklovn

-1653_Julefrokost_Broaflevering_Crop

Duplobroer

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-12-08 Kemishow

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Hanne aftjente sin sociale værnepligt til fulde ved at være til julearrangement på skolen med Sigurds klasse. Kl. 17-21, tak for glögg. Det var naturligvis hyggeligt og med fine mennesker, men når man nu egentlig bare trænger til at falde sammen på sofaen med en kop kaffe...

Frida, Asta & far tog til kemishow. Frida havde godt nok prøvet eller set det meste før, men hey, science! For Asta var det hele nyt og meget spændende. Hun fik leget med CO2-tåge, snakket med en af kemikerne (der forsikrede hende om at bamserne havde overlevet deres kanonkongestunt) og scoret en bil fra et Kinderæg fra den anden kemiker. Hun blev noget urolig til sidst, men der var klokken også blevet over aftensmadstid.

-1715_2_Kemishow_Toeris

Tågestart

-1733_Kemishow_RoedkaalFarver

Nydelig klassiker

-1743_Kemishow_NitrovatBordbombe

De meldte sig frivilligt

-1748_06_Kemishow_FarvetIld_Crop

Ild, gnister & farver

-1754_2_Kemishow_DukkeBunsenbraender

Bunsenbrænder?

-1804_4_Kemishow_AstaFlydendeKvaelstof

Asta i tågen

-1824_3_Kemishow_UltravioletLysFarver

Lys i mørket

-1824_4_Kemishow_UltravioletLysFarver_Crop

Suspekt blanding

-1840_1_Kemishow_NitrovarRaketstyrBazooka

Kan ikke gå galt

-1859_Kemishow_AstaSnakker

Snak i pausen

-1903_FlydendeKvaelstofKogendeVand

Ninjatid

-1957_2_Skumpoelser

Afslutning

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-12-07 Astaleg & Fridasnak

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Under en af de uforstyrrede stunder i det småkræfyldte hjem opdagede Hanne & Toke at der i grunden har været en del uforstyrrede stunder i løbet af den sidste uges tid. Af ukendte årsager har Astas niveau af Moar, vil du... været markant lavere end ellers. Forældrene drak en tår af deres kaffe og blev enige om ikke at ændre noget som helst, ever! i håb om at det fortsætter.

Der var skole-hjem-samtale for Frida, med den ganske ikke-overraskende melding at hun klarer sig rigtig godt fagligt, er vellidt i klassen og ... godt må sige noget mere i timen. Efter mødet kom Hanne & Toke uafhængigt af hinanden på den forældreagtige idé at hun skulle prøve at markere alle de gange hun kunne, hen over et stykke tid. Sådan lige for at skubbe lidt til elevsnakkeniveauet og måske en lille smule for at drille lærerne lidt: Pas på med hvad du ønsker, det kan være du får det.

-1610_5_MonsTaske_Crop

Her vogter jeg

-1725_2_HanneSortNissehue

Sorte mor

-1742_FridaSuppeTallerkenCrop

Fridas suppe

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-12-06 Pingo og lægebesøg

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Frida og Asta var hos lægen. Fridas tommelfinger er endnu ikke helt god efter den var brækket, hvilket undrede lægen. Der var nu ingen tegn på at senen sad dårligt fast eller at der var andet problematisk, så Frida fik besked på at bruge hånden aktivt, dog ikke til volleyball eller lignende.

Asta har noget børneeksem, som forældrene trods ihærdig pleje ikke har kunnet slå ned med level 1 af det evige mirakelmiddel binyrebarkhormon (håndkøb). Lægen ordinerede level 2 (recept).

Hen over dagen havde Asta ansvaret for bamsen Pingo fra børnehaven. Traditionen tro lavede den en del ulykker, og gemte sig 3 gange i løbet af dagen. Heraf én gang i Føtex hvor Asta først opdagede den var væk da hun & far var på vej ud. En særdeles hastig og slet slet ikke panikfyldt næh-nej ikke spor eftersøgning var heldigvis succesfuld.

-1304_AstaPinguTrae

Træklatrende

-1313_4_AstaCykelvognPingu

Kørende

-1327_2_FridaAstaLaegeVentevaerelsePinguLaeseBog

Læsende

-1414_LaegehusPinguPlaster

Lægeordineret plaster

-1434_AstaMotionsredskab_Crop

Træningstid

-1436_AstaMotionsredskab

Store muskler!

-1441_3_AstaKlatrestativ_Crop

Asta og cirklerne

-1446_2_AstaKlatrestativNet

Mod himlen

-1459_AstaFoetexFotostatPingu_Crop

Pingo med krop

-1633_2_PinguTrappeRodPlasticdyr

Pingo laver ulykker

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-12-05 Sidste gymnastikdag

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Sæsonen sluttede for Astas gymnastikhold, med tuml og pebernødder. Hun fortsætter til januar, men det bliver på skolen lige ved børnehaven. Det passer bedre tidsmæssigt og der er flere fra børnehaven der starter der. Muuuligvis også drømmeprinsen E?

Sigurd var til David Bowie musical med klassen. Det var Frida ikke - hun havde naturfagsforberedelsesprøve, men i hendes verden er det (næsten) lige så godt.

-1659_1_AstaLampeDanse_Crop

Der sanses til Fear of The Dark med Iron Maiden

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->