Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 48
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-12-04 Kommende ægtemand

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Asta har en god drengeven i børnehaven. Meget god. Så god at pædagogerne finder det nødvendigt at fortælle at de to altså også leger med andre børn. De skal giftes, siger Asta. Men inden dét ægteskab tager sin begyndelse er det nok en god ide at tilbringe lidt mere tid sammen. Så vennen E kom på besøg og de to legede godt sammen i 4 timer. Så var der lidt knas, hvor Asta overbrugte at hun var på hjemmebane. De blev advaret om at E ville blive hentet "snart" og den magiske melding ændrede legen til at være mere harmonisk.

-1235_07_AstaVenTrampolin

Højt humør

-1831_1_HanneSigurdAstaRaymanRabbits_Crop

Der spilles spil

-2013_2_FridaSortererToej

Stakkels forpinte tøjsortererske

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-12-03 Turborengøring og langsomdag

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Der var rengøringstjans på skolen for Sigurds klasse og Hanne meldte sig frivilligt. Ungerne hjalp til og en anden familie havde set forkert i kalenderen og dukkede op, selvom det ikke var deres tur. Hurtigste rengøring hidtil. Det efterlod overskud til at blive en ekstra time for at drikke kaffe & snakke.

Tempoet gik godt ned over frokosttid, så projekterne blev at bage pølsehorn og sætte mad ud til fuglene i haven.

-1031_1_AstaPlanterTilMor_Crop_2

Mod lørdagsslik

-1333_1_SigurdAstaFoderTilFuglene_E

Fodringstid

-1335_1_SigurdAstaFoderTilFuglene_Crop

Mejsekugleteamet

-1400_FridaComputerSofaMons_Crop

Velvære

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-12-02 Kort julefrokost

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Toke var til årets første julefrokost. Eksklusivt for kontoret (og nabokontoret). Titlen var Østblokjulefrokost og bød på bygning & affyring af vindruekanoner (man pifter hårlak i en plasticflaske, sætter en vandslange med vindrue i hullet og antænder hårlakken gennem et lille hul i siden af flasken). Det resulterede i 10-15 affyringer og et par brændte fingre. Derefter gik det over i rå vodkadrikning, skinger russisk musik og Borsjtj. Et på alle måder glimrende oplæg, som Toke af uransagelige årsager gik tidligt hjem fra.

-0748_1_AstaNissehueLEGO_Kalender

Morgen-LEGO er guf

-1501_2_Julefrokost_Oppyntning

Østblokken

-1502_JulefrokostVodka

Livets vand

-1911_AstaNeglelak

Doneret af storesøster

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-12-01 Første december

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

De obligatoriske kravlenisser fra Faster Laila kom med posten og blev straks hapset af ungerne. 2/3 af dem valgte at pynte eget værelse, mens den sidste tredjedel mente de hørte til i fællesarealerne. Men nu er det jo ens egne kravlenisser og man må selv vælge hvad der skal ske med dem, ikke Frida?

Der var egentlig julearrangement på skolen, men der var ikke energi hos hverken forældre, Sigurd eller Frida. Asta havde energi, men hun blev ikke spurgt. Hun skal nok få julearrangement nede i børnehaven.

-1608_1_AstaBoernehaveVindue_Crop

Den lille Asta med svovlstikkerne

-1610_4_AstaCykelvogn

Fartnyderen

-1619_2_KravlenisserFraLaila

Haps!

-1809_2_Pizza

Pizza

-1809_1_AstasPizza

Adskilt pizza

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-11-30 Sigurdstatus og cykelknas

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Hanne & Toke tog til skole-hjem-møde for Sigurd. Der var ikke det store at melde - Sigurds største udfordringer for tiden er at der ofte spilles fodbold og at han ved en bordgruppe, hvor alle de andre er piger. Han har det med at falde i staver når han synes noget er kedeligt, men har meget at byde ind med, når der skal findes på kreative løsninger.

Fridas cykellås var gået i baglås. Antageligvis pga. frost. Hun prøvede selv at åbne den uden held. Et par veninder prøvede også. En dreng fra klassen gjorde et ihærdigt forsøg og formåede at bøje nøglen helt skæv. Frida tog hjem uden cykel og fik far til at tage med op på skolen igen for at ordne låsen. Deroppe satte far nøglen i låsen, drejede blidt og kiggede Frida i øjnene mens låsen sprang op uden problemer. Der er så mange små glæder her i livet, når bare man formår at værdsætte dem. Men okay, der havde det også været plusgrader i et par timer.

-0851_NisserFraTove

Bedstemors nisser med vagtbjørn

-1626_3_FridasCykel

Låst cykel

-1931_Julekalendre

Kalendre fra bedsteforældrene

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-11-29 Nu med mindre skiver

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Søndagens turnering blev Sigurds sidste omgang med mellemstørrelse skiver. Til aftenens træning landede hans pile så tæt at han blev skiftet over på de mindste skiver ("ansigter" på bueskydningsk). Årsagen til de forskellige størrelser skiver er at der ikke er så meget plads indendøre - når de flytter ud igen til foråret, justerers sværhedsgraden primært ved at flytte skiverne længere væk.

-1704_2_AstaSmaakager

Glasur med kager

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-11-28 Astacheck

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Hanne var indkaldt til aftenarbejde, så Toke tog alene til samtale i børnehaven. Det handlede om Astas udvikling & skoleparathed og involverede et på forhånd udfyldt skema med sætninger som begrunder med ord og viser med adfærd en optagethed af etiske dilemmaer og handler kropsligt i overensstemmelse med sproglige opfordringer. Tak for kaffe.

Forventningen om at optjene tapperhedspoints på tjansekontoen blev dog gjort til skamme. Det var en fin samtale og pædagogen kunne fortælle at Asta kunne tage imod fælles besked, var god til at trøste andre børn, undlod at tromle andre og legede godt med flere aldersgrupper. Altsammen ting som forældrene ikke vidste meget om på forhånd. Mindre overraskende var det at høre at hun havde svært ved at vente på det blev hendes tur, at hun var et rodehoved, havde glimrende motorik & logisk problemløsning, samt gåpåmod for alle pengene. Og så er hun forøvrigt stadig en skovl til at huske navne.

Om aftenen rodede Sigurd med Fridas telefon (under skeptisk overvågning) og fandt listen med hendes alarmer. Den første var sat til kl. 6 med teksten Bare tag din computer og gå i bad senere.

Hanne: Kom, Asta, du skal lige have nogen bukser på
Asta: Gaver!?
Hanne: Nej, jeg sagde ikke gaver
Asta: Kager!?

-0806_1_AstaSkuflerBlade

Asta: Jeg skal lige skufle blade, far!

-1418_4_AarhusUniversitet1928

Det lille universitet

-1642_2_AstaSigurdPuslespil

Storebror hjælper

-1751_MonsMomoLEGO

En indtrænger i kongeriget

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->