Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 50
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-12-18 Disdiffunderede solstråler

Frida: 15 år, 3 mdr. Sigurd: 12 år, 9 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Frida hapsede en håndfulde potentiometre fra Sigurd, et solpanel fra garagetaget, et multimeter fra Toke, ledninger med krokodillenæb fra kælderen og instruktion fra Internettet. Og en lille smule hjælp fra far.

Vejret samarbejdede slet ikke og der kom så få fotoner på solpanelet at forskerne i lang tid troede der var noget galt med målingerne. Med tilpas ringe belastning lykkedes det dog at lokke lidt strøm ud af panelet: 0.2 Watt. Eller sagt på en anden måde: Det ville tage 34 timer at oplade Fridas telefon med dét panel i dén belysning.

Sigurd: Hvad er en taber-nakke?
Hanne: Tabernakkel

-1224_Diset

Dagens vejr

-1230_2_FridaMaalerPaaSolpanelSolcelle

Der måles

-1221_2_FridaMaalerPaaSolpanelSolcelle

Der nedfældes

-1311_RensetVentilator

Omvendt vindenergi renset af Hanne

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-12-17 Soltanker

Frida: 15 år, 3 mdr. Sigurd: 12 år, 9 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Der blev hentet gaver fra omdelingssteder, handlet stort ind, indpakket gaver og syet gaveposer. Altsammen uden panik, for der er styr på tingene og ingen aftaler i kalenderen, hverken lørdag eller søndag. Overskud, overskud!

Frida arbejdede med sin projektopgave, der skal afleveres mandag morgen. Hun planlægger at bruge søndagen på at lave et produkt (opgaven skal indeholde tre dele: Rapport, præsentation og produkt). Det bliver noget med at måle på hvor meget strøm der kan trækkes fra solpanelet på garagen og lave et overslag på hvor mange af dem der skal til for at dække husets forbrug. Vejrudsigten siger skyer, dis & tåge, så mon ikke tallet bliver ret højt?

-1140_6_AstaSaebebobler_Crop

Sommerfølelse

-1346_CykelvognVarerAsta

Asta + indkøbsvarer

-2000_3_FridaLaeggerAstaISeng_Crop

Frida puttede Asta

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-12-16 Lukket Luciafest

Frida: 15 år, 3 mdr. Sigurd: 12 år, 9 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Der var Luciooptog i børnehaven, men for en gangs skylde uden forældre. Asta har øvet sig meget på sangen den sidste uges tid og det hele gik fint til hun spildte stearin på fingrene. Forældrene var positivt overraskede over at ungerne havde fået lov til at gå med levende lys, og forsøgte at støtte initiativet ved at bagatellisere uheldet overfor Asta. Lidt svært, når det gøres flere timer senere. Det bliver næppe sidste gang hun skal være med til den slags, så mon ikke hun bare skal hærdes ved at lege mere med lys ved spisebordet?

Frida knoklede på med sin skoleopgave nede på Dokk1. Hun kom hjem kl. 20 og slappede af fra opgaveskrivningen ved at arbejde på sin præsentation.

-0719_2_StatsbiblioteketMorgen

Ikke mange frembårne lys sådan en decembermorgen

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-12-15 Tredobbelt socialisering

Frida: 15 år, 3 mdr. Sigurd: 12 år, 9 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Tilbage i fordums studietid var Hanne med et par studiekammerater i Halikarnassos for at opmåle en byport og nogen af murens tårne, som en del af et større arkæologisk arbejde. Der var udstilling om projektet på Antimuseet, så Hannes gamle gruppe blev samlet, tog derned og drog videre senere efter en kop kaffe og et hjærne at snakke i.

Sigurd havde en klassekammerat med hjem. Det blev en lang legeaftale, for vennen tog med til juleafslutning i bueskyttelauget. Der var pakkeleg, hvor der skulle skydes kravlenisser. Der blev nu kun konkurreret om hvem der skulle vælge først. Sigurd kom hjem med chokolade og en af de der svin-hele-stue-til-konfettirør til nytårsaften.

Frida var nede på Dokk1 hele dagen, sammen med andre opgaveskrivende elever fra klassen. Selvom de ikke skriver opgave sammen, motiverer det at arbejde i fællesskab.

-1713_FimolerMobiltelefon_Crop

iPhone 8 prototype

-1947_1_MonsHakOere

Punkerkat

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-12-14 Gaver og mareridt

Frida: 15 år, 3 mdr. Sigurd: 12 år, 9 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Alle julegaver er i hus. Eller i det mindste bestilt. Der åndes lettet op. Det hjælper på det at der er indgået en ingen-gaver-aftale mellem de voksne i familien, der ikke skal fejre jul sammen.

Asta havde et at sine meget sjældne mareridt i nat og vækkede far kl. 4. Hun smågræd, trængte til knus og forklarede snøftende Jeg kom til at trykke på en knap og så så jeg aldrig Frida igen!. Hun blev forsikret om storesøsterens fortsatte eksistens of tilstedeværelse i kælderen og sov videre uden flere episoder. Om morgenen var hun frisk igen.

Den receptpligtige binyrebarkhormon (Locoid 0,1% har gjort underværker: Astas eksem kan hverken ses eller mærkes længere. Der er skiftet til fed creme morgen & aften, indtil det eventuelt viser sig igen.

Sigurd trak pakke i klassens pakkeleg. Han fik marcipankugler (som han ikke kan lide) og en bog med fodboldcitater. Den pakke han ikke trak indeholdt høretelefoner med indbygget farvet lys.

-0805_3_HusblokkeLysTaage

Morgendis

-1648_4_StatsbiblioteketBlaaTime

Snart Det Kgl. Bibliotek

-1706_MarcipanFodboldbog

Spot off

-1750_AstaDrypperLys

Asta leger

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-12-13 Sygedag og chokolade

Frida: 15 år, 3 mdr. Sigurd: 12 år, 9 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Andendagen af Fridas uge gik med dundrende hovedpine og træthed der sendte hende i seng kl. 15. Bortset fra enkelte hypokondriske sympatisymptomer har resten af familien det fint.

På fars opfordring havde Sigurd lavet chokoladeomtrukne rosenkål, som han tog med til bueskydning om aftenen. En af trænerne gennemskuede det øjeblikkeligt, men Sigurd havde held til at lokke en jævnaldrende skytte til at guffe løs på herlighederne. Der blev ikke spist op.

-2202_RosenkaalSvoebtIChokolade

En brilliant plan! Brilliant!

-2210_HanneKiggerPlader

Gensynets glæde

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-12-12 Fridaprojekt

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 8 mdr.

Frida har lagt sig fast på det kommende skoleprojekt, som hun vanen tro går meget op i. Denne gang skriver hun alene om det selvvalgte emne solceller. Der bliver lidt tomt i huset i de kommende dage, for Frida arbejder bedst nede på Dokk1. De starter onsdag,med aflevering mandagen efter, hvor de skal have skriftlig rapport, produkt (planche, video eller lignende) og præsentation klar.

-1909_Puslespil

Astas lektier

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->