Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 45
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-11-13 Praktisk talt supermåne

Frida: 15 år, 2 mdr. Sigurd: 12 år, 8 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Ja, ja, månen er næsten lige så tæt på jorden om en måneds tid, når der er fuldmåne igen. Men det var klart vejr og det var en fin undskyldning til at slæbe en bunke tæpper, puder & dyner ud på trampolinen og sidde i en flok og kigge på himlen. Hanne skranter lidt i disse dage, så hun så til fra vinduet.

-1050_MonsSofa_Crop

Hanne: Den har ikke mange naturlige fjender herinde, hvad?

-1357_1_AstaTrae

Asta: Jeg kan altså ikke så godt komme op og jeg kan ikke komme ned

-1644_01_AstaRulleskoejter_Crop

Hjem fra biblioteket

-1922_2_Manen_E

99.9% super

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-11-12 Stævne & fest

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Sigurd og mor tog til bueskydningsstævne i Holstebro. De tog afsted kl. 7 om morgenen og kom hjem kl. 21. Det foregik i en larmende hal i skærende belysning, men Sigurd meldte alligevel at det var en rigtig god tur. I første halvdel af turneringen fik alle deltagere skudt 60 pile (det er mange og tager flere timer), hvorefter det blev kåret tre vindere, der fik pokaler.

Anden halvdel var frivillig for dem der havde klaret sig bedst i første omgang og var i form af en cup-system med kvartfinale, semifinale og hvad der ellers hører til. Vinderne fik lidt chokolade, for den del var ment som træning. Sigurd var ikke med til anden del, men det var lidt svært at tage hjem, da transporten var sammen med resten af Sigurds klub i en bus. Hjemturen var til gengæld rigtig fin, med en Sigurd der havde fået et par køresygetabletter og som fjollede for fuld skrue med 3 andre rødder fra klubben.

Frida var til første fest med officiel accept af alkohol. Klassens forældre har haft fokus på den del af festen, og der var ingen problemer. Hyggelig fest uden noget vildt, sagde Frida (der havde 2-3 ciders med).

-1118_SigurdBueskydning_TAHanne

Som altid med fin stil

-1210_2_AstaFridaTrampeIs

Knus det! Knus det hele!

-1421_AstaStablerBraende

Brændestableren

-1507_07_TokeTrilleboerBraende_TAAsta_Crop

Brændetrilleren

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-11-11 Uno & Firefly

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Asta & far spillede Uno, som de åbenbart spiller en del i Astas børnehave. Hun havde i hvert fald styr på det hele og endte med at slå far i 3 ud af 5 spil.

Toke havde held til at få første afsnit af serien Firefly stemt igennem som fredagsfjernsyn. Men ak, ak, hverken Hanne (der havde set den før), Frida eller Sigurd blev overbevist. De vedgav at der var gode karakterer, men syntes ikke om hele Cowboys in Space-delen. Det bliver hårdt at få dem med på afsnit 2.

-1730_FridaAstaSofa

Dagen derpå

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-11-10 Over Grænser

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Årets skuespil på skolen hed "Over Grænser" og var lavet af 7-9. klasse. De stod for det hele: Manuskript, scene, sminkning, lys, lyd og musikkomponering. Selve stykket bestof af 5-6 forskellige tolkninger af hvad grænser er og hvordan de overskrides. Særdeles varierende fra en tragisk historie om tiden efter et trafikuheld, over gruppepres og et større dansenummer om grænsehandel, til en flok pensionister der spillede Banko. Der var adskillige rigtig gode præstationer og to særdeles velspillende saxofonister blandt musikerne.

Asta var også med og blev lidt ked af det et par gange, når hun syntes det var synd for dem på scenen. Så point til skuespillerne for realisme. Hun livede op da der blev kastet skumfiduser og legetøjspengesedler i grams.

-1944_2_BoeF_Graenser

Bankodamerne

-2006_AstaDisneyDollars_Crop

Fantastisk rigdom

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-11-09 Endnu mere sne

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Okay, rigtig sne denne dag, inklusive store dalende snefnug om morgenen. Det meste smeltede inden middag, men indtil da var det ren fornøjelse. Af en eller anden mærkværdig grund kører de fleste i et ret smalt spor på cykelstien, hvilket efterlader store ubrudte sneflader. En ren gave til personer med hang til snebrydning - næsten lige så godt som at knuse is på frosne vandpytter.

-0732_VejSneBil

Uberørt

-0814_2_UniversitetsparkenSne

Park

-0814_4_AarhusSne

By

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-11-08 Fristende tilbud

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Det sneede igen. Denne gang med så mange snefnug at en del blev liggende på jorden: Asta fortalte at hun havde kastet snebolde med en dreng i børnehaven.

Om aftenen blev der snakket om Fridas lejlighedsvise Astapasning:
Hanne: Okay, hvad er den største pakke du tilbyder?
Frida: Det er ... I tager afsted om fredagen, jeg henter Asta og der står aftensmad klar til jer, når I kommer hjem om søndagen
Toke: Damn!
Hanne: Hvad koster den så?
(længere tænkepause og forhandling)
Frida: 1350,- er mit tilbud
Toke (til Hanne): Vi kan ikke gøre det i den kommende weekend, men hvad med den derefter?

-0903_VejSne

Ud i den hvide verden

-0924_4_AarhusSne

Sol & sne over Aarhus

-0927_3_Aarhus

Modlys over Aarhus

-1701_1_CykelstiBlaaHimmel

Hjemad i den blå time

-1834_2_AstaSofaTaeppe

Ikke faldet i søvn endnu

Trine
2016-11-09 10:56

Lejer I hende ud?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-11-07 Første sne

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Der var ikke meget. Faktisk var der kun lige akkurat nok til at man kunne se et enkelt snefnug hvert andet sekund, men de var der: Sne om morgenen og sne om eftermiddagen. Asta var vældig glad og skrabte sne af bænken for at spise det, hvilket reelt betød at hun skrabte hånden hen over en bænk uden sne, men insisterede på at hun kunne smage sneen. Hun fik også far til at cykle med åben mund, så han kunne få fornøjelsen fra de flyvende snefnug. Ret skal være ret: Han mærkede et lille prik på tungen undervejs.

Sigurd arbejdede med Nerf-pistol i kælderen - noget med en plasticplade, der skulle for enden af en af pistolerne. Pladen blev forsøgt bearbejdet med opvarmning, hvilket hurtigt resulterede i skift af metode og grundig udluftning. Saven virkede bedre og limpistoler kompenserer glimdrende for unøjagtigheder. Han fik også bestilt den rigtige epoxymasse: Hercules ProPoxy 20.

-1601_4_MotionshallenNet

Nyopsat hængebro

-1601_1_MotionshallenNet

Nyopsatte net

-1600_1_MotionshallenNet

Mere net

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->