Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 44
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-11-06 Næsten ikke biotur

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Hanne meldte sig frivilligt til at bygge LEGO med Asta, mens resten af familien tog ind for at se Doctor Strange. Der var bare lige det aber dabei at Toke havde glemt pinkoden til sit dankort. Den pinkode han har brugt et par gange om ugen de sidste 5 år! Okaaay... Godtnok havde han kun fået 4-5 timers søvn, men alligevel. Der blev ikke scoret mange point hos ungerne og desperationen steg, med forsøg på at finde et sted der a) tog MobilePay og b) ville lægge 300 kroner oveni. No luck med det, men 2 minutter inden opgivelse gik fyren i billetlugen med på at trække beløbet af to omgang med touch-pay (hvor man ikke bruger pinkode).

Næste problem var fælles for Sigurd & far: Filmen hed "Doctor Strange", med tryk på Doktor, så der var lige nogen operationsscener der skulle ordnes, før der kunne skiftes til tju-bang. Både Sigurd og far har det med at efterligne de bedøvede patienter, når de ser den slags. De blev enige om at Frida er en slags idder-adder-vampyr, der suger evnen til at se operationer ud af sine medmennesker og øger sin egen tolerance: Hun havde nul problemer, men som den høflige, hensynstagende & belvene storesøster/datter hun er, lod hun naturligvis Sigurds & fars svagheder gå upåagtet hen. ... Right.

Anyway, når man ser bort fra første del var filmen udmærket. Dens noget forudsigelige handling blev modsvaret af de mest syrede visuelle effekter siden Speed Racer, og så har alle i familien, Asta muligvis undtaget, en svaghed for Benedict Cumberbatch.

Frida: Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke har mere tekstanalyse [i dansk]. Jeg synes det er sjovt!

-1500_1_SigurdPopcorn

Optanket og klar

-1931_ElverDrageLEGO_Popcorn

Popcorn er dragemad

-2021_2_FridaNoerderISofaen

Vi er ikke i tvivl, Frida

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-11-05 Fødselsdag og elver-LEGO

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Sigurd var til fødselsdag hos to forskellige piger fra klassen. Første halvdel gik vistnok glimrende, og turen fra den ene piges hus til den andens var gennem en skov i mørke og med lommelygter. Meneh... Hos den anden pige gik størstedelan af flokken over for at spille fodbold, mindstedelen samlede sig om en mobiltelefon med et eller andet musikspil og Sigurd satte sig med høretelefoner og legede med et elektronisk trommesæt. Samtaleemnet under hjemturen var hvordan man går tidligt hjem fra en fødselsdagsfest på en høflig måde.

Asta får 10 kroner om ugen og havde sparet 100 kroner op, så hun ville meget gerne i legetøjsforretningen med mor, mens far handlede ind. Far havde nok gruet for at der blev købt usselt plasticskrammel, men i stedet fandt Asta kvalitetsplactic i form at et ret stort LEGO-sæt i elverserien. Det er forbløffende hvor langt 100 kroner rækker, når forældrene sympatiserer med legetøjsvalget. Asta knoklede med byggeriet på ved hjemkomsten, men en forældre som klodsfinder. Modellen var nu rigeligt stor til at kræve to dages samletid.

-1146_AstaSofa

Dobbelthvil

-1225_2_FridaRegnvejrParaply_Crop

Prioriteret pakke

-1414_1_AstaLEGO

Ude-LEGO

-1554_1_AstaSamlerLEGO

Hjemme-LEGO

-1608_1_AstaSamlerLEGO

Dødsfældens udløser afprøves

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-11-04 Nerf-modificering

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Sigurd arbejdede endnu engang med at modificere sine Nerf-pistoler. Han har haft held til at save en af dem over og lime den sammen med en anden pistol. Lidt tricky, da han stadig gerne vil kunne skrue skruerne ud og skille pistolen/pistolerne i to dele. Altså på langs, forstås. Knægten var nu alt for træt - han var ved at bryde sammen over at han ikke havde den rigtige epoxy. Forældrene beordrede mindre krævende fredagsaktivitet.

-0748_Asta_iPad

Ikke-autoriseret morgen-TV

-1734_SigurdsNerf

Den foreløbige Frankenstein(s monster)

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-11-03 UNF-start

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Frida tog alene til sæsonens første UNF-foredrag: Kvarker, Kræfter og Kvanter. Hun var kun til halvdelen af det, men sagde alligevel at det var udmærket? Forældrene gætter på at hun har været optaget af andre tanker.

Muligvis relateret kigges der på hvad der skal ske efter grundskolen. Det næsten for oplagte valg er stc eller htx, men her på det sidste er der snakket en del om efterskole med science-linje eller et studieår i England.

-2046_3_Braendeovn

En af den slags dage

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-11-02 Første forældremøde. Igen igen

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Så startede det igen, for tredje og sidste gang. Første møde for forældrene til den kommende børnehaveklasse. Både Hanne & Toke var med (Frida Astapassede) og selvom 15/20 børn havde søskende i ældre klasser, kendte de kun 2-3 af de fremmødte forældre. Det var ikke ændret meget fra dengang Frida & Sigurd skulle starte, men det var fint nok lige at se de andre forældre.

-2021_sigurdFrida

Almindelig søskendekamp

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-11-01 So, it has come to this

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Frida er inviteret til klassefest. Med alkohol! Okay, det er så ikke første fest med den slags, men det er første fest hvor det er meldt ud og foregår helt åbent. Forældrene tilbød at købe cider eller vodkaklovne til Frida, men hun var nu ikke videre interesseret. Antiklimaks!

Asta: Mor, undskyld at jeg tegnede på væggen, men det blev jeg nødt til (her fulgte en længere forklaring)
Mor: Det er altså okay, for det er din væg på dit værelse

-0912_3_ModTokesArbejde_CykelstiBlade

Ud

-1333_4_StatsbiblioteketGultTrae

Ude

-1727_1_RiisSkovVisneBlade

Hjem

-1734_1_SigurdModBueskydning

Ud

-1816_AstaVaegKlistermaerker

Kunst

-2205_1_SorteretDuplo

Orden

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-10-31 Anden halloween

Frida: 15 år, 1 mdr. Sigurd: 12 år, 7 mdr. Asta: 5 år, 7 mdr.

Formelt set var det rigtig halloween og Sigurd tog op til en kammerat for at vandre rundt i sit rævekostume og indkræve guf. Ifølge hans eget udsagn lykkedes det ham at skræmme et mindre barn. Altså uden at prøve på det. Han kom hjem med alt for meget slik.

Om aftenen tog Hanne til vinterbadning. Med vindstille og en vandtemperatur på 9°C var det lige til at holde ud. Der var så ikke-koldt at de kunne stå og snakke på badebroen 10 minutter.

-1945_2_HanneAstaKnuder

Den femårige er en anelse skeptisk overfor Hannes knudeforklaringer

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->