Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 22
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-06-05 Dobbelthavedag

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Sigurd, Hanne & Toke (og også lidt Frida & Asta) er blevet kontaktfamilie for Sigurds nye klassekammerat og hans familie. Den nye familie havde inviteret til chai-te og indiske et-eller-andet-butterdejs-noget, der smagte krydret og godt. Asta legede overraskende harmonisk med Sigurd og klassekammeraten H. Det gik først galt efter et par timer, da hun brændte sammen af varme, væske- og kagemangel.

Det passede nu meget godt at gå hjem, så der kunne blive tid til at slappe af i egen have, hvor hængekøjen fik selskab af en hængestol.

-1654_AstaVandpistol

Fem gange så vådt

-1900_ModellervoksSlangeLavetAfAsta

Astas kreation (det er en plettet slange)

-1942_1_AstaHaengestol

Hængeis

-1952_PincetHaarFjernetFraKamera

Fyyy! Slemme hår! I Tokes kamera! Puha!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-06-04 Loftsarbejde

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Der var tydeligvis ikke varmt nok udenfor, så Toke gav sig i kast med at få understøttet badeværelsesventilationsrøret oppe under taget. Den slags kan anbefales, hvis man er til sauna. Asta hjalp til med at række skruer og beslag. Lige indtil hun opdagede noget legetøj fra dengang hun var 2 år. Det skulle naturligvis bringes ned på hendes værelse igen. Også den der stofdims, der spiller er melodi, når man slår på den. Forældrene er overbeviste om at den meget hurtigt bliver væk igen.

-1136_4_LoftAsta

Lille hjælper på loftet

-1239_LoftUdluftning

Nu uden vandlås

-1240_1_LoftVentilator

Livreddende teknologi

-1840_2_SigurdFridaCykleGraes

Gennem græsset

-1852_7_FridaSigurdCykleSkov

Gennem skoven

-1922_2_FridaSigurdVandKasteSten

Yeah! Stenkast!

-1925_SigurdVandVaadeBukser

Naturligvis

-1937_2_FridaSigurdHavSandTang

Tang-i-håret-legen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-06-03 For meget for varmt

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Det var tredjedagen med høj temperatur og næsten vindstille. Der var egentlig arbejdsag i børnehaven, men Hanne & Toke meldte fra pga. manglende lyst til at feje fliser en møgvarm fredag, omgivet af venlige, deltagende og frem for alt snakkende andre forældre. Frida var ved stranden med pigerne fra klassen og blev solskoldet nok til at gå rundt og småpive over det om aftenen. Aftensmaden blev spist indenfor, fordi der var lidt køligere der.

Toke fik et halvt gennembrud med den lille Rubiks Terning. Han løste den 4 gange, omend det tog ret lang tid hver gang. Den er altså ikke helt gennemskuet endnu og der er langt op til Hannes niveau.

-1710_1_Megaminx

Hannes legetøj

-1924_2x2x2RubiksTerningLoestAfToke

Tokes legetøj

-1856_AstaTomatplante

Lille plantepasser

-1916_FridaSolskoldet

Tsk tsk tsk, Frida

-2109_1_Vandflyver_Crop

Det er et fly! Det er en båd! Det er...

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-06-02 Det første jordbær

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Okay, det var ikke helt solmodent. Men det var rød & fint & friskt. Flere, tak!

Sigurd havde en tegning med hjem fra skole, som han havde lavet i billedkunst. Hans lærer havde påpeget at det ikke var meningen at Sigurd skulle "tegne af", men det var nu læreren der var stilartsblind: Sigurds tegning var ganske selvopfundet, blot tegnet i "manga-stil". Eller mere specifikt Kawaii, der betyder nuttet.

-1630_2_TegningAfSigurdKawaii

Stilsikker

-1746_1_AstaJordbaer_Crop

Klar til gufling

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-06-01 Varmt & lummert

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Pyha, der var ikke energi til meget aktivitet. De fleste familiemedlemmer dryssede ud i haven om eftermiddagen og fandt en skyggefuld plet.

En nystartet dreng i Sigurds klasse viste sig at bo et par pileskud fra Bakkekammen. Sigurd fulgtes med ham hjem fra skole og de har lavet en stående halvaftale om at følges om morgenen.

-0905_01_VandflyverLanderAarhusHavn_Crop

Der flyves regelmæssigt

-1639_3_AstaKnaekkerNoedder

Nøddeknækkeren

-1701_2_SigurdHaengekoejePind

Daseren

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-05-31 Vandlås og ørelæge

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Dagen startede med at Sigurd skulle vækkes 2 gange, før han stod op. Det er ganske usædvanligt for ham og ødelægger hans ellers så glimrende statistik. Måske knægten alligevel er ved at blive teenager? Frida skulle vækkes 3 gange, men det er helt normalt.

Asta tog til ørelæge med far. Ingen refleksmedieret synkope denne gang og en Asta der var vældig med på at lade lægen kigge i hendes øre. Lægen fik sågar lov til at undersøge højre øre mens far gik ud af lokalet for at hente en taske. Der var desværre ingen ændring siden sidst: Hul på venste øre, højre øre stoppet, meget nedsat hørelse. Hvis ikke betændelsen er væk efter sommerferien, skal der dræn i højre øre.

En håndværker kiggede forbi for at se på det vandfyldte udsugningsrør. Han forklarede venligt hvordan en vandlås virker og udpegede at røret var helt korrekt ophængt, hvis altså man ønskede at få det fyldt med vand. Dernæst skitserede han 2 løsninger: "Monter et fast rør og vikl isolering omkring" vs. "Lap det eksisterende rør og smæk et par forskallingsbrædder op så der ikke er nogen vandlås". Han ville gerne lave det for penge, men det var tydeligt at det var i småtingsafdelingen. Hanne ville gerne betale, men Toke græmmede sig over ikke at have gennemskuet vandlåstingen selv og følte trang til at vise at han ikke var helt håndværkermæssigt analfabetet, så han påtog sig opgaven.

Illustration af kondensproblemet

Mens han spiste noget mad fik Sigurd øje på Tokes fine tegning af kondensproblemet. Han kiggede på den et par sekunder, før han kommenterede:
Sigurd: Er det ikke bare at stramme røret?
Hanne: Jo. Det har kun taget os 2 måneder og et besøg af en håndværker at regne ud

-1629_2_AstaGymnastikRinge_Crop

Sidste gymnastikdag i denne omgang

-1640_AstaGymnastikKlatre

Ikke hjem

-1748_HanneLoestePyraminx

Nu mestrer Hanne naturligvis også pyraminx

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-05-30 Pyramidalsk

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Hanne står for at løse Rubiks Terninger i husholdningen, men har endnu ikke fået løst den nyindkøbte Pyraminx. Det gjorde Toke til gengæld. Helt selv! Uden løsningslæsning! Med egne fingre og uden hjælp! Toke er stolt! Hannes kommentar var naturligvis Det var flot! Kan du gøre det igen?. Toke venter lige til i morgen med at gøre det igen.

-1500_MagicCube

Vildledning

-2029_Pyramide

Uordentlig

-2110_Pyramide

Yes! Ka-pow!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->