Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 21
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-05-29 Plantorama

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Hele familien tog en tur i Plantorama og mindsteungen demonstrerede at hun ikke er så lille længere: Ingen krav om at blive båret, ingen unødige plagerier, ingen konflikter. Til gengæld en Asta der udforskede på egen hånd (og fik 2-3 jævnaldrende og meget midlertidige venner) og glade selvkørende unger, der hjalp hinanden med at vælge planter & potter. Det var en af de der Det var derfor vi stiftede familie-dage.

-1154_2_AstaGraesVejkant

Grøftevandring

-1159_2_SigurdBlomstermark

Lille Frø i det grønne

-1211_2_Sugefisk

Tre oppere

-1303_Skildpadder

It is turtles all the way down

-1321_AstaPlante

Den ser bekendt ud

-1509_AstasVaerelsePlante

Astas værelse

-1510_1_SigurdsVaerelsePlanteLykkekastanje

Sigurds værelse #1

-1510_2_SigurdsVaerelsePlanteFiskebensplanteZebra

Sigurds værelse #2

-1512_BadevaerelsePlante

Badeværelset

-1513_FridasVaerelsePlanteFredslilje

Fridas værelse

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-05-28 Havedag

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Onkel Søren kiggede forbi igen. Denne gang medbringende en græsslåmaskine. Det var en anelse tiltrængt, for forældrene vidste godt den kom og har ikke slået græs i en måned. Den gamle skubber var blevet sløv og den model virker altså bedst hvis man kan finde ud af at slå græsset en gang om ugen: Så snart græsset bliver højt er det svært at komme igennem og der står høje enkeltstrå tilbage. Så er det meget smartere med en elmodel, hvor de ikke alt for aktive havearbejdere godt kan lade der gå et par uger eller tre mellem indsatserne.

Asta havde sparet 63,50 kroner sammen og ville købe noget i legetøjsbutikken. Mor tog med og de to kom glade tilbage med ... noget som Asta var vældig glad for. Hårdt presset måtte moderen indrømme at papkassen med plasticindhold muligvis havde kostet en smule mere end 63,50.

Naturvidenskabsnørden Frida grillede Toke om Superman: Hun kunne som sådan godt acceptere at han kører på solenergi, og konkluderede hurtigt at når hans øjne kunne udsende både varmestråler og røngtenstråler, måtte det betyde at han også kunne udsende f.eks. ultraviolette stråler eller radiobølger. Men hvordan kunne han flyve, uden at udsende noget fra fødderne, når han ikke var magisk?

-1110_4_MomoHaek

Over hækken

-1558_MomoGraes

Under dækket

-1315_SuperSpelt

Når almindelig spelt ikke er sundt nok

-1345_PrincessTwilightSparkleKingdom

-1444_ThiseMaelkeprodukter

Thise fanklub præsenterer

-1557_Graesslaamaskine

Monstret

-1624_AstaToemmerGraesbeholder

Græs er sjovt

-1644_HalvslaaetGraeshoej

Okay, højen trængte vist en anelse

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-05-27 Hørelæge og husinvasion

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Der var karameldag på skolen, men Frida var til hørelæge med sin hylen for ørerne. Der var moderat gode nyheder i form at at hun stadig har hylen når der er stille, men at hørelægen meldte at det som regel fortager sig indenfor et års tid, når man er på Fridas alder. Hun fik også grønt lys til at høre musik i høretelefoner, såfremt volumen var skruet meget ned.

Toke lavede mad som han plejer og vidste at Onkel Søren skulle spise med. Og forresten, fik han at vide, Sigurds havde en ven med hjem, der også gerne ville spise med. Åh ja, Frida tog til stranden med en veninde - hun skulle også spise med, når de kom hjem. Forøvrigt kiggede Onkel Jacob & kæresten Beth også ud. Deja-vu fra madlavningen i går! En hastig opskalering og supplering med et par bageplader knækbrød senere var husfaderen klar til gæsterykind.

Onkel Søren havde forresten gave med. Altså gave af den slags man skal betale for: En brugt iPad 4 til Asta. Hendes Dragon Touch-tablet var lidt for crappy og Onkel Søren havde et godt tilbud.

-1650_5_Asta_iPad

Den glade ibrugtager

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-05-26 Løb, host, grill, nye aber & guerilla-science

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Frida motionerer engang imellem, sådan når det lige stikker hende. I dag løb hun ned til havet, hoppede i for at svømme en tur og løb hjem i det våde tøj.

Asta er mindre frisk. Ja, egentlig er hun vældig frisk, men hun hoster meget. Det har stået på on/off i ret lang tid og forældrene bekymres for om det kan være andet end almindelig forkølelse. Hendes øre er stadig stoppet og hun har en tid hos hørelægen i næste uge.

På skolen er der fællesspisning hver torsdag og Toke havde meldt sig til at lave mad denne torsdag, sammen med 3 andre. Der kommer normalt 30-40 mennesker, men en danseopvisning i salen, godt vejr, grillmad og et par nye drenge i Sigurds klasse (abeklassen) betød at der kom over 130. En stor del af dem uden tilmelding, så der blev hastigt justeret på ambitionsniveauet for maden. De nye drenge i Sigurds klasse blev vel modtaget: Næsten alle aber var deroppe, de spiste sammen ved et par borde og bagefter spillede de rundbold.

Hanne & Toke har en slet skjult plan om at få mere naturvidenskab på ungernes skole. Sådan næsten tilfældigt havde Toke købt en håndfuld 2x2x2 Rubiks Cube, som han tog med op på skolen og dryssede ud i hjørnerne. De fik lov at ligge ca. 10 minutter før de blev samlet op af børnehænder og drejet på. Hanne kalder det guerilla-science. Der er sendt en bestilling afsted efter flere kuber.

-1749_2_Aftenboef_Koed

Der produceres

-1738_Rubiks_Crop

Pusle

-1751_AftenboefRubiks_Crop

Fumle

-1852_Rubiks_Crop

Dreje

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-05-25 Arbejdsskade II

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Toke spillede Ultimate med 7 andre fra arbejdet. Igen. Det gik langt bedre end sidste gang: Dels var han på det vindende hold, dels fik han en dublet af sidste gangs skade (bare i venstre ben i stedet for højre) og toppede op med et par kvæstede tæer pga. en kontorfælles hopperi. Hanne var ikke videre imponeret.

Asta: Du har været hos klipperlægen!
Hanne: Klipperlægen? Mener du hårfrisøren?

-1724_1_RubiksKube

Gigakube!

-1724_2_RubiksKube

Overskuelig kube

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-05-24 Aktivitetstirsdag

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 2 mdr.

Asta til gymnastik, Sigurd til bueskydning, Frida lave mad. Mon ikke det bare er programmet fremover? Sigurd er i hvert fald fortsat rigtig glad for bue & pil og er faldet i hak med et par andre rødder fra henholdsvis Frankrig og Island.

Toke: Hvad så, er det hårdt?
Frida: Hvad er hårdt?
Toke: Skoletiden? tilværelsen?
Frida: Jeg har det mest perfekte liv man kan forestille sig. Jeg kan ikke rigtig klage

-1723_SigurdBueskydning_Crop

Glad buepusler

-1829_2_SigurdBueskydning

Ready, aim

-1822_4_BueskydningAlternativtMaal_Crop

Drøb den onde ork!

-2029_AndersAndBarbarPjuske

Barbapjuske gone bad

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-05-23 Afbrændte aftaler

Frida: 14 år, 8 mdr. Sigurd: 12 år, 2 mdr. Asta: 5 år, 1 mdr.

Toke tog en hjemmedag, primært for at være hjemme til at modtage nogen håndværkere der skulle reparere udsugningen i badeværelset. Men de dukkede ikke op. Der kom heller ingen besked af nogen art. Mystisk. Til gengæld dukkede Frida op tidligt på eftermiddagen og så drog datter & far afsted til fysioterapeut - Fridas har arbejdet på sin holdning siden sidst, men trængte alligevel til at få løsnet op. Der var ingen laserbehandling denne gang, hvilket skuffede Frida lidt - hun havde planlagt at spørge mere ind til den formodede virkning.

Sigurds spil (Overwatch) har holdt en pause, mens der blev justeret på ting og i dag kl. 17 blev der åbnet igen. Det blev en lang ventetid for Lille Frø fra skolen sluttede til klokken blev 17. Da det endelig blev tid, lærte han at det altså var kl. 17 i USA. Hvilket vil sige kl. 1 i nat. Stakkels Sigurd.

Der køres fortsat med Aarstidernes Livretter og aftenens menu med fiskefileter & friske kartofler burde være et sikkert hit. Men Sigurd kunne ikke lide noget af det der var på bordet. Toke blev noget muggen, dels fordi han havde forudset kaftoffelafsmagen og havde sørget for pasta, gulerødder & agurk til knægten, dels fordi tonen var for martyragtig. Der blev resolut indført en maddag til Sigurd (torsdag) - så kan knægten få noget han kan lide og samtidig træne taknemmelighed over madlavningsindsats. Ja, Toke er kedelig voksenagtig.

-1713_2_AstaLegehusTagSyrenbusk

Syrener er dejlige

-1626_1_HanneFridaCykelCykelvogn_Crop

Mor på farten

-1638_2_MonsRevetSnude

I skulle have set den anden kat

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->