Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 13
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-04-03 Videoæg og arbejdsdag

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Alle sov til kl. 10. Ja, også Asta. Eller måske lå hun og læste? Det er for så vidt underordnet: Forældrene var bare glade for den uventede morgenfred. Senere på dagen kom der gang i videotelefoni mellem Asta og Fætter Birk, der havde gættet at det var Asta der havde sendt gækkebrev. Asta lovede at sende påskeæg og tog ellers telefonen med op på værelset, så hun kunne vise ting på sit værelse til ham.

En af Tokes kollegaer har for nyligt købt en Tesla og ringede for at tilbyde en søndagstur til Toke & ungerne. Yes, god ide. Meget god ide! Altså bortset fra at Frida var i gang med stor opgave på skolen: Hun takkede nej og vred armen om på far til han lovede at der ikke blev nogen tur uden hende. Derefter tog hun ned på Dokk1 for at arbejde.

-1150_AstaVideotelefoniBirk

Øjenkontakt med Fætter Birk

-1505_Testprint_3D

Bare en lille test

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-04-02 Frida op kl. 8 af sig selvFriske Frida og stjernekiggeriet

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Frida stod op lidt over 7 om morgenen. Af sig selv. Helt uden forældre til at ruske i sengen og lave dobbeltvækninger. Eneste involvering fra forældrenes side var at de vågnede kortvarigt op da døren smækkede og Frida tog ned på Dokk1 for at arbejde på sit skoleprojekt.

Frida havde nu ikke mere travlt end at hun kom hjem igen om eftermiddagen. bedstemor koggede forbi for at passe Asta og resten af familien tog til UNF-arrangementOle Rømer-Observatoriet. Der var oplæg om jordbaserede teleskoper i Chile og om hvordan man finder exoplaneter (planeter kredsende om andre stjerner end Sol). Der blev også kigge på solen med en kikkert med særligt filter, så man kunne se solstormene i kanten af solskiven (yes!). Til sidst blev der åbnet i kuplen, så alle kunne se Jupiter og 4 af dens måner (endnu mere yes!).

-1227_2_AstaCykleTunnel

Ud over stepperne og igennem tunnellerne

-1306_3_SigurdMomoNyCykel

Måske man skulle købe en sort/hvid jakke også?

-1325_3_SigurdMonsHaengekoeje

Havefred

-1326_AstaSjal

Nu med langt hår

-1328_1_SigurdMariehoene_Crop

Spøjse farver

-1356_10_Oerentvist_Dermaptera_Crop

Helt klar

-1634_3_AstaVindueVinke

Vinketid

-1709_2_OleRoemerObservatorietKuppel

Dagskuppel

-1718_2_Solkikkert_Frida

Solkigger

-1721_Solkikkert_Sigurd_Hanne

Solkiggere

-1751_2_OleRoemerRelief

Astronomfætter

-2106_3_OleRoemerObservatoriet

Natkuppel

-2209_OleRoemerObservatorietIndeIKuplenSigurdHanneFrida

Dobbelt så godt

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-04-01 Pølsedag

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Der var Påske-pølse-rally på fars arbejde, hvilket betød at tre hold nørder kørte gennem kontorerne på tre forskellige køretøjer og spiste pølser & drak cocio. Astas børnehave havde 40 års-jubilæum, så der var bestilt en pølsevogn, som Asta & hanne forsynede sig fra. For at slutte dagen ordentligt af, stegte Toke pølser til aftensmad.

-1222_3_HjulPaaSnor

Hvert hjul skulle give points (men dommerne snød)

-1851_2_AstaTabletFridaHaengekoeje

Far! Servicer os!

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-03-31 Sigurd til madgruppe

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Madgrupper er genindført for Sigurds klasse, så han lavede mad sammen med 3-4 andre hjemme hos en klassekammerat. Det fungerer ret godt med grupperne, men når menuen er burgers & bananasplit er de også godt motiverede.

Der blev igen forsøgt at printe en fleksibel Duploskinne og igen mislykkedes det: printeres stoppede simpelthen. Meget mystisk. Modellen skal vist en ny tur igennem printerprogrammet.

-1541_02_UniversitetsparkenTraeningTilKapsejlads

Der trænes til Kapsejlads

-1630_MislykketFlexskinne_3D

Heller ikke denne gang

-1703_1_IsbilHanneAstaFrida

Aldrig for køligt til is

-1726_6_AstaStigeRakler

Smager rakler godt?

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-03-30 Han kom, han så, han gik igen

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Der kom en murer forbi for at se på den utætte skorsten. Den kiggede han på fra jordhøjde af og tog så afsted igen. Han kommer forbi igen en anden dag for at tage den i nærmere øjesyn. Og måske igen endnu senere for at kratte i fugerne?

Printeren blev sat til at printe en fleksibel Duploskinne, men den stoppede halvvejs fordi filamentet knækkede. Det viste sig at skyldes sammenfiltring på spolen, så Sigurd & far lavede en bedre opsætning med en IKEA-blyant og et gummibånd. Derefter blev den sat til at printe en ny udgave af skudholderen til Sigurds Nerf-gevær i lidt mindre størrelse. Den passede bedre, men skal vistnok modificeres yderligere: Far forstod ikke helt hvad der skulle ske med den, men det kommer sikkert til at gøre ondt.

-1742_1_SigurdLaererAstaAtskrive

Der trænes hårdt

-0658_MislykketFlexskinne_3D

Stoppet halvvejs

-1937_ModificeringAfFilamentfoedning

Meget bedre

-2103_2_Nerfting_3D

På vej igen

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-03-29 Projektugestart og lægebesøg

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Frida startede projektuge, hvilket betyder at hun knokler på med en større selvvalgt opgave, sammen med en veninde. De har valgt at skrive om kræftbehandling. De er begge meget opsatte på at lave en rigtig god opgave, så der bliver nok begrænset kontakt til hende den næste uges tid. Af en eller anden årsag er Dokk1 blevet stedet hvor man laver den slags, for de mødte alle de andre piger fra klassen dernede.

Toke tog til lægen mens Asta & Sigurd, til henholdsvis 5-års-kontrol og 12-års-vaccination. Asta følger fint de respektive kurver og hendes syn er glimrende. Hun pev lidt over at blive stukket, men blev hurtigt glad igen og sagde at det ikke gjorde så ondt som hun havde troet det ville. Sigurd pev meget over at blive stukket og sagde det gjorde temmelig ondt. Han blev nu også god igen, selvom det tog lidt længere tid.

Printeren lavede to hvide skudholdere til en Nerf-pistol af samme slags som tidligere. De var til en af Sigurds venner og de blev kun nogenlunde okay. Den hvide PLA er tydeligt ringere end de andre ruller. Der blev også lavet endnu en skudholder til Sigurds Nerf-gevær: Modellen var blevet sat til 106% af den normale størrelse, for at få den til at sidde bedre fast i Sigurds Nerf-devær, men det var lige et par procentpoints for meget.

-1704_09_AstaBallon

Glad pige med ballon

-1754_2_DuploTogbane

Der konstrueres intenst

-1816_DuploTogbane

Nu med dobbelt trippelkryds

-0646_NerfSkudholdere_3D

Ikke helt fine i kanten

-1859_Nerfting_3D

Printet og støbt

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-03-28 Cykeldag

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Hanne & Toke fandt motorrens, vand og olie frem, så deres cykler kunne få vinterens oliesnask af og blive klargjort til foråret. Asta cyklede rundt på vejen imens - hun kører ret sikkert (okay, der var et enkelt styrt) og kan selv sætte i gang. Når hun panikbremser er det dog stadig ved at sætte skosnuderne i asfalten.

Sigurd tog til Nerf-krig hos en kammerat, hvor han og 4 andre tonsede rundt i et stort fælleshus et par timer. De var ret inspirerede af turen til Battlearena, så det foregik i hold om med et vist antal liv til hver.

Printeren i kælderen lavede tre buede Duplo-skinner af halv længde, der alle blev ganske glimrende og passede fint med de almindelige skinner.

Der blev snakket om dengang Asta klippede en ledning over med en havesaks.
Hanne: Det er ikke så godt at klippe ledninger over. Man kan få stød af det.
Asta: Men ved du hvorfor jeg gjorde det? Fordi jeg ville se hvad der var inden i ledningen!
Hanne: Ja, det forstår jeg godt. Det er også spændende.

-1118_2_HanneRenserCykel

Store cykel

-1123_3_AstaCykleCykelhjelm

Lille cykel

-1424_3_VaerkstedAstaKaelder

Fastspænding

-1425_2_VaerkstedAstaKaelder_Crop

Smadring

-1624_3ShadesWhiterTeethTandboerste

Hvor meget er 1 shade?

-1626_TonfiskLavetAfKylling

Primære ingrediens: Kylling

-1637_1_Aeggeafskaller

Til at aftoppe kogte æg. Fantastisk!

-1638_2_AstaLaverAftensmad

Køkkenpigen

-1819_2_DuploHalvsving_3D

Nu med kortere bue

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->