Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 14
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-04-10 Onkel Jacobs fødselsdag

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Onkel Jacob bød på kage og hygge i sin lejlighed. Sigurd havde lavet et lille fimolersmonster til ham og Asta havde lavet ... en slags kugle lavet af andre kugler af modellervoks? Hun beskrev hvad hun ville lave før hun lavede den, så den var på ingen måde planløs, men hun afslørede aldrig hvad den skulle forestille eller symbolisere.

Der blev også tid til en lille rulletur i lånebilen. Det er egentlig meget rart at der kan fyldes strøm på gratis på Teslas opladestationer. Alligevel ville Toke nu gerne lade op derhjemme, også lidt for at prøve det. Men den plan faldt til jorden: Bilen vil ikke lade, hvis der ikke er jord i stikkontakten. Ævs. Så det skal lige ordnes inden der anskaffes en Tesla til familien. Altså umiddelbart efter der skrabes 800.000 kroner sammen til selve bilkøbet.

-1105_1_AstaFranskFletning

Englebarn

-1123_10_AstaFranskFletning_Posere

Poserende englebarn

-1412_Danmarkskage

Fuld points for fødselsdagskagen

-1907_1_AstaCykelhjaelm

Fremad!

-1911_GroentBlomster

Grønt

-1914_4_Blomster_Crop

Blomster

-1928_1_Gaeslinger

Gæsling

-1931_2_Momo_Crop

Momo

-1934_2_TraestubSvampe

Svampe

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-04-09 Mosefund og rock'n'roll

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Sigurd tog med en klassekammerat til Mønsted Kalkgruber for at se på flagermus. De så vistnok et par stykker, men havde nu mere held med at komme i kontakt med et par grise, der vandrede rundt på en skråning udenfor. Gangene var spændene nok. Så spændende at de holdt sig på den halvoplyste sti.

Asta & mor ville en tur til Moesgaard Museum for at se på Grauballemanden, som Asta har hørt om i børnehaven. De blev naturligvis kørt derud af opofrende far. Efter at have rullet fra hjemmet, ud fra vejen og hen til nærmeste lyskryds kiggede Asta sig forvirret omkring og spurgte Har vi kørt i bilen? og mor kunne svare Ja, vi er i gang med at køre. Den siger ikke meget, sådan en elbil.

Moesgaard-turen var en stor succes. Asta & mor var der i 3 timer. De så Grauballemanden 3 gange, plus 2 gange fra oven og de så en film om ham. 2 gange. Asta krævede Fortæl mig alt om moser!.

For lige at lave noget helt tredje smuttede Frida & far en tur til Memphis Mansion. Der var en ladestation til bilen, hvor den kunne hygge sig mens der blev guffet Elvis-style desserter. Stedet var virkelig smagløst, men samtidig så gennemført at det var underholdende. I hvert fald for far. Frida har nul forhold til hvad Elvis var for en størrelse. Da der blev kørt sydpå igen udklækkede Frida en plan om at blive adopteret af lånebilens ejer, så hun kunne blive ved med at køre i den.

-1041_5_ProjektionPrinter_3D

Dark model of doom

-1158_MOMU

MOMU

-1253_7_TeslaTokeMemphisMansion_Crop

Lånte fjer

-1258_5_MemphisMansionFrida_E

Hvem var ham Elvis?

-1300_3_MemphisMansionFrida

På besøg hos The King

-1310_2_MemphisMansionFridaHotFudge

Her er godt nok kitchet

-1312_2_MemphisMansionFridaHotFudge

Desserterne var nu gode nok

-1327_5_FridaAmerikanerbilerElvis_MemphisMansionGamleBiler_Frida

Mere legetøj

-1331_4_MemphisMansionFrida_Guitar

Rock'n'roller

-1343_3_FridaTeslaElvis_E_TeslaMemphisMansionFrida

Home sweet Tesla

-1508_BatShitSlik

Sigurds rov fra flagermuseturen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-04-08 Legeaftaler

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Asta tog hjem til en børnehaveveninde om eftermiddagen. Hun var lidt fredagstræt, men det var veninden nu også, så det gik alligevel. Da far kom for at hente, gemte Asta sig under en seng. Forældrene var dog så snedige at de tidligere havde aftale med hende at der ikke skulle være problemer ved afhentningen og Asta kravlede hurtigt ud igen, da hun blev mindet om den.

Murermesterens svend og svendens lærling gik i gang med skorstenen. Den faldt nærmest fra hinanden, da de for alvor krattede i den. Der viste sig at være alt for lidt isolering omkring isokernen og de nye ydersten var klyttet udenpå gamle sten i midten så kendensvand, regn og frost havde hevet det hele fra hinanden. Kombiklyt er vist ordet. Så alle mursten røg ned ($$$).

En af Tokes kontorfæller skulle på en lille ferie, så Toke gav ham et lift til Billund Lufthavn. I kontorfællens bil, forstås. Så kunne Toke jo meget passende køre hjem igen i bilen, som han har lovet at passe godt på i en lille uges tid. Rare Toke.

Legetøjet er en Tesla Model S 90D hvor maksimal accelerationen minder mere om en tur i rutsjebanen end bilkørsel. Om aftenen overtalte Frida & Sigurd far til at cruise ned efter is på Dolce Vita, sådan lidt for at prøve hvordan det er at være rig. Isboden ligger 1 km væk, men derfor kan man jo godt lige tage en kort omvej forbi motorvejen, hvor man som bekendt skal komme op i fart på tilkørselsrampen.

-1449_TeslaOpladning

Godt opladning er med i bilens pris

-1546_NedrevetSkorsten

Her stod en skorsten

-1651_05_TrampolinPuder_Sigurd

Storebror demonstrerer

-1651_08_TrampolinPuder_AstaSigurd

Lillesøster efterligner

-2006_1_Tesla_TeslaSolnedgang

Flot aftenudsigt

-2007_09_FridaTesla_TeslaFrids

Fangirl

-2008_03_TokeTesla_TAFrida_TeslaToke_TAFrida

Fanboy

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-04-07 Fjernsyn, fryser & fuger

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Forældrene ville gerne lære lidt on den nye gymnasiereform og forsøgte at se et debatprogram i fjernsynet om det. De holdt ud 8 minutter, før de blev for trætte af at høre på verbale ninjatricks og forsøg på at få modparten til at virke skurkagtig. Hanne sagde: Vi håbede vi kunne se fjernsyn, men vi fejlede igen.

Frida har fået den fine ide at hun vil til at have rigtig madpakke med i skole og at hun vil lave guf til sig selv, som kan ligge klar i fryseren. Men fryseren var rodet, så hun ryddede op! På eget initiativ og inkludernede udsmidning af de frosne ærter og enkeltliggende isterninger, der flød rundt i bunden af skufferne. Nu hun var i gang, satte hun også mærkater på skufferne:

Mureren kiggede forbi og så nærmere på skorstenen. Han mente at toppen & selve murstenene var fine og kunne konstatere at den tidligere murer ikke havde fræset fugerne ordentligt ud, før han fyldte dem op igen. Så den nye murer fræsede dem helt i bund. De nu er klar til at blive fyldt ved hans næste besøg. Det så vejrguderne naturligvis, så der blev regnet godt & grundigt på den næsten-fugeløse skorsten om eftermiddagen.

-1709_HanneAstaFridaSigurdSofa

Nej hvor ser I aktive ud

-1910_Fridaguf

Sigurd omrokerede straks da han så hvordan skålene stod

-1950_FridaRydderOpIFryseren

Fryseroprydder Frida

-2009_1_Trappesten

Klar til istandsættelse

-2009_2_Skorsten

Ikke helt iddelt i regnvejr

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-04-06 Sidste fødsesldagsarrangement

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Astas fødselsdag blev fejret for fjerde gang i år. Denne gang i børnehaven. Mor kom forbi og fodrede ungerne på stuen af: De 23 unger spiste ca. 60 pølsehorn og 21 muffins (ja, Hanne havde bagt 2 for lidt). Der blev sunget sange og der var flag i Astas garderoberum, så hun var vældig tilfreds med dagen.

Frida havde købt et par smækbukser nede i byen og blev straks omdøbt til Byggemand Frida. Det havde hun intet imod: Byggemand Bob var en vigtig del af hendes tidlige barndom.

Derhjemme blev der snakke om traditionen med at blive vækket på sengen med gaver:
Hanne: Asta, dengang du havde fødselsdag, sov du der rigtigt om morgenen?
Asta: Altså, dengang jeg havde fødselsdag, der sov jeg den der ulvesøvn.

-1006_Poelsehorn

Det "sunde"

-1007_Muffins

Guffet

-1501_AstasRumIBoernehavenFlag

1 flag godt, mange flag endnu bedre

-1504_5_HanneAstaCykel

Hjemtur med mor

-1928_2_FridaBibliotek

Nørdepigen skriver

-1929_HvorforGaaISkole

Gæt Fridas seddel

-2120_Skyggekaster_3D

Ringe printet projektion. Bør laves om

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-04-05 Astacykling og pølsehorn

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Asta cyklede i børnehave i dag. Det gik vældig fint, næsten uden forsøg på bremsning ved at sætte skosnuderne i asfalten. Hun fortalte at hun aldrig mere skulle køre i cykelvogn.

Asta skal have frokost med til sin stue i børnehaven i morgen, så far brugte aftenen på at bage 80 pølsehorn og Hanne bager muffins i morgen. There is no kill like overkill.

Der blev forsøgt med tandhjul i printeren: søhestetandhjul og blækspruttegear. Der blev også eksperimenteret med mindre materiale til understøttelse og det betød desværre at tandhjulene blev lidt for deformerede til at fungere ordentligt.

-0806_1_AstaCykle

Højt humør

-1658_AstaGymnastiktoej

Ballerinaen er klar

-0654_2_SeahorseGears_3D

Fint ser der ud. Fra denne vinkel

-1723_NautilusGear_3D

Ooze shield bør aktiveres

-2318_2_80Poelsehorn

Færdig for i aften

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-04-04 Fridas projekt, del 2

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Frida kom i seng kl. 4 om natten og stod op kl. 7. Derefter knoklede hun sammen med sin skrivemakker indtil kl. 14, hvor de afleverede den skriftlige del af deres opgave om kræftbehandling. 5 timers afslapning senere gik de to i gang med at lave deres præsentation, der først skal være klar onsdag. Forældrene er temmelig forundrede over hvor den arbejdsiver kommer fra. De var nu muligvis en anelser overtrætte, for de begyndte at bage cookies kl. 22:20 og fjantede helt vildt, indtil forældrene gik i seng og lod dem brænde ud.

Sigurd bagte også kage, dog lidt tidligere på aftenen: Asta fik 5 kager i fødselsdagsgave af ham, forstået på den måde at hun kan sætte ham til at bage en kage til sig 5 gange.

-1906_KageBagtAfSigurdTilAsta

Ikke så pæn, men den smagte godt

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->