Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 10
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-03-13 Sigurds fødselsdag

Frida: 14 år, 6 mdr. Sigurd: 12 år, 0 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Der var forårsstemning og leg i haven på Sigurds fødselsdag. Altså efter der var gaver på sengem med fødselsdagssang og efter pandekager og efter LEGObygning. Om aftenen tog familien en gang running sushi, hvor retterne kører forbi på et transportbånd og man hapser hvad man vil have. Stor succes for store & små. Udvalget vekslede over tid, så når der ikke var noget fristende på båndet var det bare at vente lidt. Alle blev helt mætte.

-0848_FridaLaverPandekager

Moustachepandekager

-1055_SigurdLEGO_Crop

Sigurd samler

-1056_SigurdMaler_TegningAfFrida_E

Frida tegner

-1120_2_AstaKroelletHaarBadekarSkum

Asta skummer

-1222_2_AstaKlipperBamser

Bamsefrisøren

-1344_4_AstaKrokus

Blomsterpegeren

-1352_TroldhasselRakler

Forår?

-1401_2_SkorstenRevner

Ikke godt
[Stor udgave]

-1409_23_AstaLegehusTrampolin

Oppefra

-1416_5_AstaMomoTag_Panorama_E

Nedefra

-1732_3_RunningSushi

Running!

-1736_1_RunningSushi_Boernespisepinde_Asta

Støttepinde

-1742_3_RunningSushi_HanneAstaSigurdFrida

Hapse gufle gafle smaske

-1850_2_AarhusVejBlaaTime

Hjemadtid

-1855_ReklameBrynbar

Toke "Brynbar"!? I am very old...
Hanne: Nej, verden er meget ung

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-03-12 Ambitionsjustering

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Det var egentlig planen at der skulle ryddes grundigt op og gøres ditto rent på Sigurds værelse. Men det var lørdag... Der blev godt nok købt ind, men ellers skete der ikke det store.

Printeren havde kørt hele natten og noget af formiddagen for at lave en kuglepenneholder til Frida. Modellen var lavet vha. Shapeshifter og blev meget vellykket: Virkelig solid (infill 100% fordi Toke havde glemt at slå det fra) og med nydelig finish. Det er vist første hvide model siden stolen, der er gået godt.

Udover kuglepenneholderen blev der printet

Fridas hylen for ørerne var lige så generende i går aftes, som den har været hele ugen. Men det var meget bedre hen over dagen end det ellers har været. Hyletonen er kommet og gået og hun har ikke været generet af den.

Frida: Duften af WD40, det er duften af barndom

-1213_HanneFridasKuglepenneholder

Se med fingrene

-1348_2_MonsVaseBlomster

Blomstervand er det bedste

-1557_AstaSpisepindeRamen

Nej, nudler er det bedste!

-1533_triLEGO_3D

Imod reglerne!

-1842_Ringsrotating_3D

Undervejs

-2029_Ringsrotating_3D

Halvgod

-2225_MislykkedeGafler_3D

Helringe

Trine
2016-03-15 20:51

Jeg håber altså ikke at plastik til jeres printer er lige så dyrt som farve til vores printer (900 kroner pr. farve - jeg var chokeret!)

(Man er en smule misundelig...)

Toke Eskildsen
2016-03-16 09:13

Foreløbig har jeg ikke selv lavet andet med printeren end at forsøge forskellige indstillinger og prøve at finde ud af hvad der virker godt. Teknologien er på ingen måde set-and-forget. Men det vidste vi jo godt.

Almindelig no-brand PLA koster i omegnen af 140-160 kr/kg. Og et kilo rækker til mange prints. Mærkevare er nok det dobbelte og andre materialer koster også mere. Det gode er at materialet ikke er bundet til printeren, så der er reel konkurrence mellem materialefabrikanterne.

Det foreløbigt mest materialekrævende print var en tuschholder, Frida har designet. Den tog i omegnen af 1/30 af en PLA-rulle og havde nok kunnet klare sig med halvdelen, hvis ellers jeg havde bedre styr på indstillingerne.

Jeg skal hjertens gerne lege printservice for jer, hvis I vil prøve pr. remote. Men hvis I gerne vil have pæne resultater ud, er det nok bedst at vente til jeg har bedre styr på processen.

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-03-11 Øreskyl og kærlighedsfilm

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Frida og far tog til lægen for at få kontrolleret hendes ører. Lægen stillede de obligatoriske spørgsmål (Hører du høj musik i høretelefonerne?, Blev det udløst af en særlig høj lyd?) og ville derefter kigge på Fridas trommehinder. Meneh... Der var en stor klump ørevoks i begge øregange. Der blev fremskaffet en øregangsskyllesprøjte og Frida fik udvasket lækkerierne. Derefter kunne han kigge & måle: Der var ingen synlige problemer med hendes ører. Han var positiv omkring problemet og regnede med at Fridas kvaler skyldtes de stoppede ører - han gættede på at det vil stoppe i løbet af nogen dage.

Uanset om hyletonen skyldtes de tilstoppede ører eller ej, var godet der blev renset ud. Frida snakkede om at alting lød anderledes på vejen hjem og klagede over at hun kunne høre Mit hår der skrabte mod min jakke. Det lød højt og irriterende!.

Sigurd var til fødselsdag efter skoletid til om aftenen. Det var en vældig fin fødselsdag, syntes han. Altså bortset fra at de skulle se Kærlighed ved første hik. Puha! Nej, så hellere en monsterfilm.

Hanne har efterhånden været ved Aarhus Kommune i et halvt år og er naturligvis allerede uundværlig dernede. Hun er glad for arbejdet. Måske lidt for glad, for om aftenen fik hun julelys i øjnene da hun forklarede om et forløb og sagde Du må hellere lige se det. Jeg synes egentlig det blev ret flot af et Gantt-diagram at være.

Der blev forsøgt med flere 3D-prints hen over aftenen:

Generel observation: Der er klare flere modeller der går godt med den blå plastic i stedet for den hvide. Der skal vist lige laves et par eksperimenter for at se om der er en sammenhæng.

-1501_2_FridaLegepladsBalancerePege

Dér er Asta!

-1512_FridaAstaLoebehjul_Crop

Hjemtransport

-1555_11_FridaAstaTrampolinDyne

Fredelig læsning på trampolinen

-2028_UjaevnPlastic_3D

For varm

-2029_SigurdsSkaal_3D

For lav

-2142_MoebiusBangle_3d

For fugleredet

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-03-10 Hjemmedag 2 og skorstenssagaen

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Frida tog endnu en hjemmedag og havde fortsat ringen for ørerne. Det er nok meget godt hun kommer til lægen i morgen.

Skorstenen blev tætnet for en måneds tid siden, men der kommer stadig vand ind. Tætnemanden var forbi for at kigge på den igen og han kunne se at der var flere steder hvor fugningen havde sluppet murstenene. Det er noget rod, for de blev omfuget for 4 år siden. Det er endnu uklart om det kan lapperepareres eller om den ydre skorsten skal genopbygges.

-1642_FridaMomoSofaSnor

Legeunger

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-03-09 Hjemmeøredag

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Frida blev hjemme fra skole for at prøve om ro og fred kunne hjælpe på hendes ringen/hylen for ørerne. Det kunne det ikke. Det er vistnok flyttet fra venstre til højre øre, men hun har lidt svært ved at bedømme det.

Asta havde en rigtig god dag i børnehaven, hvor hun legede med alle og hvor en pædagog forklarede hende at man får voksentænder når man taber sine børnetænder og at man får hajtænder når man taber sine voksentænder. Det råbte hun så til sagesløse forbipasserende på vejen hjem. En af dem råbte Sejt! tilbage.

-1643_1_FridaRulleskoejterOpvaskemaskine

Old-school

-1759_1_VoronoiKelinBottle_3D

Nu uden eksplicitte størrestrukturer

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-03-08 Ringen for ørerne

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Bedstemor hentede Asta efter børnehave og læste en masse siders Ronja Røverdatter. Toke brugte aftenen på at slæbe halvrådne havemøbler o.l. til storskrald. I et øjebliks anfald af oprydningstrang smed han også sin gamle 17" CRT-skærm på bunken - den har ellers fulgt med siden Skjoldhøjtiden.

Frida var noget ked af det ved aftentide. Det har ringet for hendes venstre øre hver dag siden i lørdags. Der er ikke noget når hun vågner, men ved middagstid begynder det og fortsætter til hun falder i søvn. Der var ingen særlig høj støj eller lignende oplagte ting til at udløse det i lørdags. Bedstemor har tinnitus og mor har nedsat hørelse, så hendes melding tages alvorligt: Lægen havde tid til en kontrol allerede fredag.

Nattens 3D-eksperiment var en Kleinflaske. Det er svært at brække støttestrukturer af når de sidder inde i midten af ting, så Toke troede han var smart og bad softwaren om kun at lave udvendige støttestrukturer. Programmet gav en lektion i topologi og lavede støttestrukturer over det hele.

-0654_VoronoiKleinBottleMedSupport

Svært at komme til

-1659_AstaOrdnerSvampe

Lille hjælper

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-03-07 Hjemmedag for Sigurd

Frida: 14 år, 5 mdr. Sigurd: 11 år, 11 mdr. Asta: 4 år, 11 mdr.

Sigurd blev hjemme fra skole. Det var vist meget godt - han sov både formiddags- og eftermiddagssøvn.

-1659_1_MonsTunge_Crop

Det majestætiske rovdyr

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->