Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2016 => Uge 2
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2016-01-17 Sne & sol

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Sigurd kom glad hjem fra fødsesldagsovernatning om formiddagen. Overraskende nok var han ikke udmattet - de havde ellers udnytte gymnastiksalen på højskolen.

Sigurd & Hanne tog på skitur om eftermiddagen. Der var lige nok sne på græsset til at gå langs med stien ned mod børnehaven og lige nok sne på kælkebakken til at de kunne få fart på. Vejret var fint med næsten vindstille og minusgrader; Asta & Frida tog en tur i haven for at fotografere (alle dagens billeder er fra dem).

-1225_SneSandal_TAAsta

Sommersko

-1230_1_FuglefoderMejsekuglerSne_TAAsta

Vintermad

-1231_FridaFotografererHaveSne_TAAsta

Storesøster

-1255_PaeretraeSneHaveIsSol_TAFrida_Crop

Fridas ishund

-1259_5_PaeretraeSneHaveIsSol_TAFrida_Crop

Fridas isbjørn

-1302_1_MonsHaveSne_TAFrida

Helt sin egen

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2016-01-16 Sigurd til overnatning

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Formiddagen startede med at familien opdagede spillet Loop. Også Asta. Det minder om Rush Hour på den der sid-og-fifl-med-det-til-det-virker-måde. Klar anbefaling herfra, hvis man er til enkle & elegante puslespil uden tidspres.

Sigurd tog til fødselsdag med overnatning på Klank Efterskole. At dømme efter stedets faciliteter og dem der holder fødselsdagen, bliver det et meget aktivt døgn for ungerne.

-1032_5_AstaGyngeFodreFugleFoderbraetFroe

Fuglefodring

-1032_9_MomoSne_Crop

Snekat

-1711_1_AstaFridaLoop

Dyb koncentration

Skriv en kommentar
 

Fredag 2016-01-15 Pingvinfar

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Der var 40-års jubilæum for en af Tokes kollegaer. Sådan ganske halvtilfældigt og næsten helt urelateret havde 7-8 personer fra afdelingen taget pænt tøj på den dag. Der bliver kigget en del når man går rundt på biblioteket i smoking på en helt almindelig fredag.

-1013_07_Toke_TAUkendt

Velkommen til showet

-1013_12_Toke_TAUkendt

Do the catwalk

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2016-01-14 Junior Talent-Frida

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

En glad Frida fik brev om at hun er optaget på Junior Talent Aarhus Nord. Hun skal på 5 heldagsseminarer i løbet af foråret, hvor de går i dybden med forskellige emner. Det kommer til at foregå på Risskov Gymnasium, der ligger ½ km væk.

Asta ved morgenvækningen: Jeg vil gerne have lov til at drømme den her drøm færdig. Den er ikke særlig lang!

-1816_AstaVaskerGulv_TAHanne

Flashback til Frida

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2016-01-13 Blyantsspidsconnoisseuren

Frida: 14 år, 4 mdr. Sigurd: 11 år, 10 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Hanne fik bogen How to Sharpwen Pencils i julegave af Toke. Hun har allerede taget skade: Hun åbnede en æske med Faber-Castell-blyanter, der var spidset fra fabrikken. Hun inspiserede spidserne og udbrød hånligt Ha! Det er jo slet ikke en spids!. Hun planlægger det store reset i form af afskæring af de fabriksleverede spidser og opspidsning fra bunden. Det er endnu uvist om hun vil benytte en i hjemmet allerede eksisterende spidser eller om der skal en anden klasse til.

-0718_AstaMorgenTraet

Morgentræt

-1609_1_AstaBakkeSne_Crop

yes! Sne!

-1610_3_AstaLoeb

Abefod?

-1623_FridaSeddel

Der kommunikeres skriftligt

-2052_BlyantSpids

Slet ikke spor spids

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2016-01-12 Astasnak og regnstop

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Forældrene var til samtale i børnehaven om Asta. De fortalte at Asta var holdt op med at løbe væk når de skulle på legepladsen og var blevet meget bedre til at høre efter, sådan ret præcist det Hanne & Toke havde snakket med Asta om. Asta havde selv fortalt dem at hun havde besluttet at gøre som de voksne siger.

Mureren kom forbi og arbejdede med skorstenen: Problemet med dryppende vand på loftet skyldtes tilsyneladende at den gamle mørtel ved inddækningen var krakeleret, så han fræsede den væk og erstattede med en blødere fugemasse. Han mener det løser problemet. Hanne & Toke føler sig meget heldige: De havde regnet med en større reparation og i værste fald nyt tag.

-0757_1_BlaaMorgenOrangeLys

Vintermorgen

Skriv en kommentar
 

Mandag 2016-01-11 Glarmesterninjaen

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Frida har fået besked om at hun er uddannelsesparat, med den advarende note at bedømmelsen kan ændres senere hen. Men mon ikke hun holder stilen fremover?

Toke tog forbi en kamerareparatør med sit defekte objektiv og blev noget flov da manden afprøvede det og ikke fandt nogen fejl. I løbet af de sidste 10 dage er det spontant gået i orden igen!? Mon ikke det går i udu igen på et tidspunkt? Men da det fortsat tegner knivskarpt, er det bare at nyde det indtil da.

Forældrene har arbejdet en del med Asta de sidste 3-4 uger, for at få hende til at opføre på en måde, der kræver mindre energi fra omgivelserne. Det er noget med ikke at løbe væk når hun skal noget og noget med at lytte efter hvad der bliver sagt til hende. Metoden til at få det på plads er simpel: Der laves en aftale med hende og hun mindes om den, når hun glemmer det. Det virker fortrinligt.

Asta er helt med på at aftaler overholdes og hun har fået den gode ide at lave en aftale med sig selv: Hun har aftalt af hun ikke længere får sår. Stor var hendes fortørnelse da hun faldt ovenpå en LEGO-klods og slog hul på knæet - det var jo imod aftalen!?

Om eftermiddagen opdagede forældrene at der var kommet ny rude i fordøren. Den blev bestilt for længe siden af glarmesteren og han havde åbenbart været forbi, mens de var på arbejde, og havde skiftet glassene. Uden behov for oplåst dør. Lidt sejt og lidt bekymrende.

-0656_AstaSeng

Næsten sengeliggende

-1558_3_Macro

Klar igen?

-1648_3_AstaSpillerSkak

Helt klar

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->