Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2015 => Uge 38
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2015-09-20 Lusesæsonen er officielt startet

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Toke kontrollerede som bekendt Asta for lus for et par dage siden og fandt ingen. I dag kontrollerede Hanne og fandt én stor og en masse små. Suk. Heltemor håndterede flukst sagen, mens luseblinde far sov til middagstid. Som det fremgår var Hanne meget mere ovenpå end hun har været de sidste dage - hun hoster og snotter stadig, men er slet ikke så kvadret mere.

Udover lusejagt eksperimenterede Hanne også med at lave croissanter fra bunden. Det foregik fra kl. 14 til 18, for sådan en dej skal have en del halvtimes pauser i køleskabet. Børn & ægtemand syntes de smagte rigtig godt, men Hanne var ikke så tilfreds. De havde lækket en masse smør og var ikke så luftige. Lidt kiggen på nettet indikerer at det skyldes strækning af dejen, der let kan lave huller i dejlagene.

Vaskemaskinen døde forøvrigt i dag, perfekt timet til den uventede store dyrlægeregning for Mons' tandoperation. Maskinen lavede pludselig så høje bankelyde at Toke løbe ned i kælderen og stoppede den. En forsøgsgenstart resulterede i at der var synlig rytmisk udbulning på siden af maskinen, som en Alien der prøvede at bryde gennem metallet. Da centrifugeringen startede lød det som om maskinen ville banke sig i stykker og den prøvede at vriste sig fri af fortøjringen og erobre verden. Så aftenen gik med at kigge rundt på nettet efter en ny.

-1210_2_AstaPlukkerblomster_Crop

Efterårsblomster

-1430_5_HanneLaverCroissanter

Første stadie

-1431_4_AstaSkruerSkruemaskine

Værktøj i haven

-1437_2_AstaSaver

Beskæring

-1557_RepareretHavelaage

Der mangler vist lidt patina

-1652_4_HanneLaverCroissanter

Godt på vej

-1709_08_Bladtaege_Crop

Halløjsa der

-1823_1_Croissanter

Yes! Mere af den slags!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2015-09-19 Hanne fortsat nede

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Havve var helt udkørt og sov det meste af dagen. Der levnede nok energi til en fællesfilm om aftenen, hvor Frida havde afsat tid i sit program til at være sammen med familien.

Asta: Snup snup finale, nu er voksne gale!

-1024_2_Plantekugle_TASigurd

Kokedamaen lever i bedste velgående

-1230_1_AstaMons

Stirrekonkurrence

-1632_AstaHaengekoeje

Livsnyder

Skriv en kommentar
 

Fredag 2015-09-18 Fredagsfladhed

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Hanne havde hovedet fyldt med snot og kunne slet ikke sove om natten. Det endte med hun satte sig ned i sofaen for at komme sig med en kombination af cola, skolekridt, spegepølsemad og en god bog.

Resten af familien var også trætte om eftermiddagen. Fridas aflevering var gået glimrende og hun havde rent faktisk fået lavet opgaven færdig på den halve time hun havde regnet med. Forældrene havde tydeligvis undervurderet hendes overblik.

Asta ønsker sig en ålekvabbe til hendes fødselsdag. Den er skrevet på hendes ønskeseddel, nedenunder Robotboy (en rigtig Robotboy).

-0756_2_SigurdCykle

MorgenSigurd

-0811_2_TraerMorgensol

Morgenlys

-1515_AstaLoebecykel

Balance

-1525_2_AstaKastanjer

Efterårsskatte

-1544_1_MonsSove

Udsplatkat #1

-1544_3_MomoSove

Udsplatkat #2

-1755_AstaTegne

Koncentration

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2015-09-17 Mons og tandudtrlækning

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Hanne afleverede Mons hos dyrlægen, hvor han skulle have trukket nogen tænder ud. Det er ikke usædvanligt for en otteårig kat og en rutineoperation, så der var ingen panik. Altså udover en Mons der brokkede sig højlydt om morgenen - der skal fastes et halvt døgn før sådan en operation.

Hanne havde fridag og tog en lille tur ned for at besøge sit kommende arbejde. Der blev taget meget vel imod hende og det viste sig at hun kendte et par stykker dernede. Hun glæder sig rigtig meget til at starte.

Om eftermiddagen hentede Asta & far katten Mons. Den var relativt frisk efter kirugisk ekstraktion af 5 præmolarer og det var regningen også: Kr. 4980,25. Den var også meget sulten efter 1½ dag uden mad, så der blev storguffet ved hjemkomsten. Den var stadig lidt høj efter narkosen, så den gik ikke helt lige, men ville meget gerne løftes op og snakke. Den kommer til at sove på Sigurds værelse, så den kan få en god nats søvn i fred for den sort/hvide energibombe.

Frida knoklede fortsat på med projektet om kunstig intelligens og havde sat sig ind i begrebet Singularitet, som hun var meget fascineret af. Hun stoppede arbejdet om aftenen, da hun kun mangler 30 minutters arbejde, som hun sagtens kan nå i morgen. De overordentligt pædagogiske forældre havde nok deres egne erfaringer med den slags beslutninger, men lod Frida om at styre sin tid.

Der er lus i Astas børnehave, så det er rigtig blevet efterår. Ved aftensmaden kløede Asta sig en del gange i håret. Toke brugte 5 minutter med en tættekam og en lampe, men kunne ikke finde nogen små dyr. Nu er han ikke den mest rutinerede til den slags, så der skal nok kontrolleres igen om et par dage. Mens der blev jagtet blodsugere var Hanne til møde i børnehaven. Det var meget ordinært og eneste nyhed er at Asta er rykket fra mindstegruppen til mellemgruppen: I børnehaven veksles der mellem hverdagslivet, hvor stuerne består af børn i de forskellige aldre, og mellem aktiviteter hvor børn af nogenlunde samme alder samles.

-0818_3_Regnbue

Belønning efter gennemblødende styrtregn

-1447_1_AstaBoernehaveBordMadpakkeLegeplads

Frokost i træhytten

-1521_AstaCykelvognMonsKattekasse

Kattepasseren

-1537_2_MonsSpiser

Gnumf smask gnaps mums gufle

-1654_AstaSkraellerGuleroedder

Astas faste tjans

-1731_1_MonsStorPupil

Doped up

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2015-09-16 Projekter i skole & hjem

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Fridas dag gik igen med projektarbejde om kunstig intelligens. Hun skippede sågar orienteringsløb for at skrive. Forældrene antager at hun kan genaflevere resultatet som tredjeårsopgave i gymnasiet med den energi hun lægger i det.

Derhjemme var Toke blevet ret træt af at skulle punke ungerne til at tage deres opvasketjans, så de blev sat til at finde en løsning, hvor de ikke skal mindes om det dagligt. Fridas løsningsforslag var at de skulle prøve rigtig meget at huske at gøre det. Sjovt nok ca. samme løsningsforslag som da hun skulle til at stå op selv. Det virkede ikke dengang, men hvad - det er god skik at gentage forsøg et par gange.

Hanne var helt splattet om aftenen. Det skal nok blive endnu værre, inden det bliver bedre igen.

-1237_13_FridaBaererMomoOgMons

Det lykkedes overraskende nok at bære dem ned på Fridas værelse

-1847_GraesplaeneEfterTelt

Ikke mere telt

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2015-09-15 For en gangs skyld lidt presset

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Frida plejer at være ovenud ovenpå med lektierne, men i denne uge har de selvvalgt projekt og hun går rigtig meget op i det. Hendes emne er kunstig intelligens og der er både skriftlig og mundtlig aflevering. Faderen har forsøgt om han kunne kloge sig på emnet, men han fik kun lov at give lidt hints (bl.a. IBM Watson, Wolfram Alpha og ELIZA) før datteren fosvandt ned på værelset for at selvstudere.

Det regnede en god del af dagen, så selvfølgelig ville Asta sove i telt. Moderen meldte blankt fra og er forresten ved at starte en større forkølelse op, så Toke fik ekstra frisk luft. Det er nu meget nemt, for Asta har det fint med at falde i søvn alene derude - bare der er en voksen, når hun vågner op om morgenen.

-1622_2_AstaSamlerNoedder

Fældet hasselhegn betyder nødder

-1633_1_Regn

Blæv

-1952_2_Momo

Gribben vejrer

Skriv en kommentar
 

Mandag 2015-09-14 Det regner

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Hanne var bombet og med hoste & ondt i halsen arvet fra Asta & Toke, så hun tog en hjemmedag. Asta viste sig også at være bombet efter weekenden, men protesterede ikke nok til at slippe for børnehaven. Til gengæld kom hun meget tidligt i seng uden brok. Sigurd skulle have været til filmaften i fritidsklubben, men vennerne meldte fra. Frida tog til O-løb i silende regn.

Det lyder deprimerende, men egentlig var det OK på den der efterårsstemningsmåde. Der blev set fællesfilm om aftenen (okay, uden Frida, der som bekendt løb rundt ude i regnen) og gået tidligt til ro.

-1620_4_AarhusUniversitetBuer

Gad vide hvad der skal ske her?

-1705_AstaHanneSofa

Hjemme i tørvejr

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->