Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2015 => Uge 39
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2015-09-27 Arbejdsdag og hjemkomst

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 6 mdr.

Med Hanne afsted i flere dage var huset ikke ligefrem præsentabelt og beholdningen i køleskabet var ved at nå ned på Man kan sagtens spise müsli med vand til aftensmad, unger. Asta tog med far på indkøb og det gik rigtig fint, lige indtil hun opdagede at rutsjebanen var væk. Så kom tårerne og far måtte prøve at sandsynliggøre at den enten kom igen eller at der kom noget lige så godt.

Hjemme igen fik yngsteungen en omgang lusekur, mens hun blev fodret med Disneyfilm. Toke kunne ikke finde nogen lus, men det er som bekendt ikke garanti for noget som helst. Han blev nu noget overrasket over hvor beskidt badevandet var efter Asta havde fået skyllet stadset ud og var blevet vasket. Det kunne godt se ud til hun har lavede en hemmelig jordhule oppe ved arbejdsdagen i går.

Sigurd havde en kammerat på besøg og Frida tog til brunch hos en pige fra klassen. Da hun kom hjem satte pædagogiske far hende til at lappe sin egen cykel. Eneste protest var det martrede udtryk i ansigtet.

Vaskemaskinen blev mokket rundt så den kom i vater, den gamle fødeslange med mørnede pakninger blev skiftet til den fine nye, der fulgte med maskinen. Stuen blev transformeret fra beskidt rod til rimelig rent & rimelig opryddet. Bunken af håndklæder på badeværelsesgulvet kom i vaskemaskinen og hjemmet nåede i det hele taget at blive justeret tilbage i ca. samme tilstand som da Hanne forlod det.

Mor kom hjem lidt i 20, medbringende sig selv og en masse karameller. Stor glæde i det lille hjem.

-1135_AstaIndkoeb

Mod skuffelsen

-1347_1_AstaHaarTrampolinModlys

Dårlig hårdag

-1353_Hampplante

Nogen fuglefrø spirer

-1359_2_SpindelvaevEdderkoppeben_Crop

Der lures

-1549_1_AstaIsFridaTrampolin

Trampolinhygge

-1651_AstaLusekur

Der ventes

-1711_FridaLapperCykel

Selvkørende

-1947_2_HanneAsta

Der uddeles guf

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2015-09-26 Arbejdsdag og fødselsdag

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 6 mdr.

Der var arbejdsdag på skolen og far havde optimistisk meldt alle unger og sig selv til. Frida havde også tidligere meldt at hun gerne ville med. Men så oprandt dagen - Sigurd havde fået en akut legeaftale med en gammel ven (fair nok, ingen øf fra far). Frida havde været i IKEA dagen før og havde fået et akut tilfælde af Nej, nej, sove, alt for træt, please, ikke med. Så far tog derop med Asta. Det virkede nu også rigtig godt - de var deroppe i 6 timer og i 5½ af dem var Asta fuldt selvkørende og selvunderholdende. Der sker nu også en del på sådan en arbejdsag. Toke fil lov at flytte sten og træstammer, så han var glad.

Vel hjemkommet fra arbejdsdagen var Asta & far trætte. De slappede af med hver deres skærm, indtil en venlig ældre dame ringede på døren - hun ville gerne snakke med killingen Momo, som hun ikke havde set i flere dage: Det er en sød gammel dame og der er en klar aftale om at hun gerne må kigge forbi og snakke med kræet. Momo var kælen som altid og hun blev beroliget med at den blev holdt inde med vilje til den er kommet sig helt over neutraliseringen.

Forstyrrelse #2 var i form af et telefonopkald fra en forældre til en pige i Sigurds klasse. Hun ville lige høre om Sigurd ikke kom til hendes datters fødselsdag, der var startet for tre kvarter siden? Ej, ej, ej, sådan går det når den forældre der har styr på sagerne er på studietur til Berlin. Hu-hej og en biltur senere drønede Sigurd rundt med de andre unger.

-0909_2_Arbejdsdag_Arnbitter

Opstart

-1121_2_AstaSnorBamse

Snoreleg

-1241_3_ArbejdsdagAstaBamser

Bamseluftning

-1337_2_Arbejdsdag_Skaterbane

Rampebestigning

-1455_1_AstaGyngeAlberte

Flyvetur

Skriv en kommentar
 

Fredag 2015-09-25 Forældreskoledag

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 6 mdr.

Mens lærerne fra skolen holdt faglig dag, tog forældrene sig af ungerne. Det var nemt nok med Sigurds klasse, for en af pigerne holdt fødselsdag. Fridas klasse tog ned på den nærliggende idrætshøjskole, sammen med Toke og en anden far. Det var den anden far der arrangerede og han brugte også 1 time på at få flokken til at spille & synge Riptide af Vande Joy. Et ret svært nummer, syntes Toke, men eftersom han ikke har den store musikkompetence legede han bare praktisk gris.

Senere handlede det om tillidsøvelser og konkurrencer i gymnastiksalen. Toke ville også være med og stillede sig tillidsfuldt ind mellem 4 unger for at blive puffet rundt og grebet. Da han blev vippet over mod Frida bankede hendes hjørnetand ind i hans nakke og han var ved at falde på gulvet. Der skal vist arbejdes en anelse med den del. Dagens sidste indslag var en tur i Springhallen, med en masse fri leg. Det var åbenbart ikke nok til at køre Frida træt for hun cyklede i IKEA kl 21 om aftenen. Hun kom hjem efter Toke var faldet i søvn og gik antageligvis ned og pakkede rovet ud på værelset. Det var vist noget med en hylde, der hed Hyllis.

-1227_5_ForaeldreskoledagZebraerneIdraetshoejskolenFridaTrampolin_Crop

Glad hopper

-1253_2_ForaeldreskoledagZebraerneIdraetshoejskolen_Crop

Nonchalant indespærret

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2015-09-24 Mor på studietur

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 6 mdr.

Hanne tog afsted før morgenmaden, medbringende højt humør og Crémant til togturen. Frida var stadig syg, så hun tog endnu en hjemmedag. Asta blev hentet i børnehaven af bedstemor - asta kan godt lide bedstemor: Da Toke kom hjem og bedstemor skulle afsted, bad Asta om at komme på besøg hos hende og sagde at hun savnede hende, endnu inden hun var ud ad døren.

Killingen Momo har næsten affundet sig med kraven. Den har lært at løbe og springe med den på og er sågar begyndt at overfalde Mons igen. Der skal lige en uges tid til før den kan tages permanent af.

-1705_AstaToveSofaBog

Sofahygge

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2015-09-23 Sidste dag i Niras

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Frida var fortsat syg og tog hjemmedag nummer 2. Det gik nu bedre end i går, så hun fik set en hulens masse amerikanske TV-serier i sengen.

Hanne havde sidste dag hos Niras. Hun skal godt nok på 4-dages studietur med kontoret i morgen, men hun kommer ikke tilbage på kontoret.

Da Hanne kom hjem var Sigurd på eget initiativ gået i gang med at lave lektier. Det er en historie om deres Furtur, der skal afleveres i morgen. Han havde egentlig skrevet en del, men syntes ikke det var godt nok, så han havde rettet og omskrevet og var i gang med at færdiggøre fortællingen. Det var noget med en sort fugl, der blev spist af en fed ræv. Relationen til deres tur var at de så en død ræv deroppe.

Dagens udskrivning var i form at et nyt toilet. Det gamle havde knækket en vital del, har løbet med varierende vandtab et par uger og stod under alle omstændigheder overfor en udskiftning til et moderne vandbesparende.

-1647_2_NytToiletSeddel

No problemo

-1653_2_MomoMonsKattelemHanne

Ny kattelem

-1841_2_Mimosa_pudica_Blomst_E

Opblomstring

-1841_3_MomoSover

Kravepause

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2015-09-22 Sygedag og cykelstyrt

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Frida havde det rigtig skidt, tydeligvis smittet af Hanne, og blev hjemme fra skole.

Toke kørte op over en kantsten på vej til arbejde. Der var tre faktorer i spil: Høj fart, lav vinkel og våd malet kantsten. Det var nok gået med to ud af de tre, men nu var de der altså allesammen: Toke kom ikke noget videre til skade - han var så heldig at lande på henholdsvis telefon og kamera. Kameraet skulle bare have en genstart og har nu fin patina på den ene side, men telefonen døde. Da Toke hentede Asta i børnehaven, imponerede han et par treårige med sine skrammer. Ellers begrænsede ynken sig til at Asta ihærdigt gnubbede skrammerne med våd køkkenrulle og Hanne kommenterede Nåeh, var det bare det?.

Den bestilte vaskemaskine (Bosch WAW32568SN) var kommet og genboen hjalp med at slæbe den ned i kælderen. Sådan nogen kommer med nogen transportbolte, der holder tromlen på plads. Det er ret vigtigt at de fjernes og de snedige ingeniører havde spændt strømledningen fast med boltene, så det var umuligt at sætte den til strøm uden at skrue dem ud. Point til Bosch. Maskinen blev opstillet lidt skævt og vandslangen blev ikke sat helt godt nok på, men den kørte fint. Der finjusteres hen ad vejen.

-0719_1_MonsAstaSofa

Morgenfred

-0813_1_TokeSkrammeBen

Ja, ja, der er stadig plads til at dumme sig

-1556_1_AstaCykelvognTegne

Tegnertransport

-1556_3_NyVaskemaskine

Hurtig levering

-1608_2_AstaRenserTokesSaar

Asta plejer far

-1739_1_AstaRulleskoejter

Stur stur nummer

Skriv en kommentar
 

Mandag 2015-09-21 Vaskemaskine og kattekilling

Frida: 14 år, 0 mdr. Sigurd: 11 år, 6 mdr. Asta: 4 år, 5 mdr.

Hanne og Toke havde bestemt sig for en Bosch WAW32568SN vaskemaskine til 5000,-. Den blev bestilt på nettet (fordi hverken Hanne eller Toke havde overskud til at gå ned i byen for at krejle pris og montering) og alt var godt. Altså indtil en sælgertype ringede og prøvede at overbevise Toke om at det var bedre at købe en LG F1496TDA3 til 6500,-, der var en mere slidstærk maskine. Toke var lidt skeptisk fordi a) hvad var nu det for noget mystisk noget med at ringe efter køb? og b) Bosch-maskinen havde bedre specifikationer med lavere støjniveau og energiforbrug. Sælgeren tilbød LG-maskine til samme pris som Bosch-maskinen. Godt tilbud, køb køb!

Ja, ja, det er fint. Efter lidt hovedkløen blev mysteriet løst: I 2014 var prisen på LG-maskinen helt nede på 3300,- og for en lille måned siden hoppede den pludselig op på de 6500,-. Sælgeren kunne dermed "sænke" prisen ned til de 5000,- og samtidig score mindst 1700,- i avance fra den mere reelle pris på 3300,-.

Det er for så vidt ikke fordi LG-maskinen er ringe - fine anmeldelser og udmærkede specifikationer. Men Toker er ikke glade for forsøg på manipulation så der blev holdt fast i Bosch. En mere pragmatisk person havde nok forhandlet LG ned til mellem 3300,- og 5000,-. Vidunderet leveres i morgen.

Det havde nu nok været smart at spare nogen penge for killingen Momo kom tilbage fra kastraktion og øretatovering. Den var naturligvis defekt (killingen altså), så grundet den fint lydende "Operation for Kryptorchisme" lød den samlede regning på (wait for it) 6440,75. There goes Christmas. Kræet skal have krave på i nogen dage og var slet ikke spor glad for den del.

-1525_4_SigurdMomoKattekasse

Kræet hjemtages

-1542_2_MomoKrave

Cone of shame

-1627_2_AstaElpisker

Modlyspiskeren

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->