Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2015 => Uge 18
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2015-05-03 4/5 teenagere fløjet fra reden

Frida: 13 år, 7 mdr. Sigurd: 11 år, 1 mdr. Asta: 4 år, 1 mdr.

Kl. 6 om morgenen besluttede solsortefamilien at det var tid for ungerne at gå på vingerne. Eller i det mindste at komme ud af reden. Dén del var let nok, men et par af dem skvattede naturligvis ned i lyskassen ud for Fridas vindue. Husets røde hankat syntes at det var vældig spændende, så den lagde sig på kanten af lyskassen og kiggede. Det fik naturligvis forældrefuglene til at hoppe rundt lige ved siden af den og pippe helt vildt for at aflede dens opmærksomhed.

Manøvren virkede delvist: Mons hapsede ingen unger, men blev siddende midt i virvaret. Larmen fortsatte indtil Toke stod op, spærrede katten inde og skovlede et par pjuskede solsorteunger op. En tredje unge havde på snedig vis gemt sig inde i græsslåmaskinen - den skal nok klare sig, men de andre må til at tage sig sammen med det der flyveri.

Senere på dagen fandt Sigurd endnu en unge i lyskassen: Muligvis den fjerde og sidste, muligvis bare en der havde søgt tilbage. Også den blev befriet, men det var slut med at spærre kattene inde. Mons gik på jagt et par gange, men hver gang blev han ledt på vildspor af solsorteforældrene, der pippede og hoppede rundt foran den. Faktisk trak de ham så meget rundt i manegen at han endte ovre ved nabovejen. Ved aftentide holdt forældrefuglene stadig til nær haven, så det antages at ungerne ikke er gået mange meter væk fra reden.

Der blev snakket Depeche Mode om aftenen.
Toke: Sweatest perfection er nok lidt højstemt
Sigurd: Svedigste perfektion?

-0650

To i fælden

-0653_1_SolsortUngePlaeneklipperGemmeSig

Den kvikke

-0817_MonsTauLedeEfterSolsorteunger

Har du set nogen?

-0853_3_SolsortHunHan

Helikopterforældre

-1022_4_SolsortUnge

Utilfreds!

-1126_TokesSandalerAstasKnuder

Asta træner knuder

-1231_AstaSigurdVen

Solglæde

-1234_23_Svirreflue_Collage

Landingsstel ned

-1250_3_SmaafugleFoderBraende_Groenirisk_Carduelis_chloris_Crop

Grønirisk på besøg

-1307_2_AstaBlomsterTilMorVaseKjole

Asta plukkede alle de gule blomster til mor

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2015-05-02 Opvarmning

Frida: 13 år, 7 mdr. Sigurd: 11 år, 1 mdr. Asta: 4 år, 1 mdr.

Vejret var klart bedre end i går og der blev gået tur og leget i haven. Toke flyttede resten af brændet fra garagen til under trappen. Så flyttede han resten af brændet fra brændestakken over i garagen. Til sidst kløvede han brænde og stablede en ny brændestak.

Asta, da hun skulle sove: Hvorfor er alle træerne ude i skoven?

Hanne, da hun skulle sove: : De der Kleinflasker er jo heller ikke et paradoks. De kan forklares ganske fint, bare man bruger en ekstra dimension!

-1124_2_SigurdLaverBudding

Buddingblanding

-1359_3_SolsorteungerRede_Crop

Living on the edge

-1519_2_HanneSigurdAstaKlapvogn

Sidste klapvognstur?

-1845_2_MonsDrikkerAfSpand_TASigurd

Spandvand er det bedste vand

-1902_3_AstaTrampolin

Løbe-rundt-legen

-1933_08_TrampolinKridtTegnetAfSigurd_TASigurd

Sigurdkunst

Skriv en kommentar
 

Fredag 2015-05-01 Nedkøling

Frida: 13 år, 7 mdr. Sigurd: 11 år, 1 mdr. Asta: 4 år, 1 mdr.

Hanne har haft travlt med Københavnstur & arbejde, mens Toke har haft lægebesøg & arbejde. Der var tidlig weekend og der var behov for fridag. Meget passende småregnede det det meste af dagen. Asta blev misrøgtet med fjernsyn og karbad - hun er blevet rigtig glad for sidstnævnte, hvor hun sidder en times tid og leger med skumfisk, mens hun snakker og synger uafbrudt.

-1122_SolsortSolsorteungerRede_Crop

Feed us!

-1741_09_AstaKjoleTrampolin

Midlertidigt tørvejr

Toke Eskildsen
2015-05-03 21:38

Lidt læsen på det verdensvide væv afslører at fugle køler ved at åbne næbbet og gispe. Der er dejlig lunt under halvtaget, så mon ikke solsorteungerne er i gang med det, snarere end at håbe på nedfaldne bænkebidere?

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2015-04-30 Lægebesøg x2

Frida: 13 år, 7 mdr. Sigurd: 11 år, 1 mdr. Asta: 4 år, 1 mdr.

Asta tog til 4-årsundersøgelse sammen med far. Hun har lidt børneeksem ved albuerne og knæhaserne, men der var ikke meget andet at sige til det end at hun forhåbentlig vokser fra det. Hun blev målt til 103cm & 18,5kg, hvilket passer fint med hendes vægtkurve. Hendes udtale af ord er ikke så god, men lægen gik ikke så meget ind på den del, da hun skulle til ørelæge om eftermiddagen. Synet blev målt til at være glimrende på begge øjne. Til sidst fik Asta en omgang MFR-vaccine, hvilket gav overraskende meget piv.

Om eftermiddagen handlede det om ørelægebesøg. Asta havde stadig et dræn siddende i det ene øre og hullet efter drænet i det andet øre var desværre blevet større. Det betyder bedøvelse om en uges tid og en operation hvor lægen kratter ved hullet og lægger lidt "papir" på, som ørevævet måske binder sig til. Hvis det ikke virker (chancerne blev ikke præsentere som værende specielt høje) skal hun have en større operation om et års tid, hvor der skal flyttes væv fra et andet sted på øret. Det er almindelig kendt at Toke er supersej til det der med unger og operationer: Han modtog meldingen med fattet bleghed, koldsved og et minuts sidden på gulvet, mens ørelægen holdt ham på panden og klinikassistenten fandt vand til ham. I det mindste var det ikke nødvendigt at tilkalde ekstrapersonale denne gang.

Asta fik også målt hørelsen. Det var noget med høretelefoner og et tog hun skulle få til at køre. Hun var sådan rimeligvis samarbejdende så resultatet var nok ikke helt skævt: Hun hører ikke de højere toner og har lidt nedsat hørelse, men ikke noget kritisk. Hendes udtale af er ikke klar, men lægen bed mærke i at hun brugte avancerede ord og er ikke urolig for hendes sproglige udvikling.

Frida var i byen med veninden Olivia. De osede rundt og spiste sushi til aftensmad. Da hun kom hjem arbejdede hun videre med ansøgning til Discovery Camp og fik sendt den afsted. Hun håber at en klassekammerat også bliver optaget.

-1636_6_RedeSolsortSolsorteunger_Crop

Madtid

-1738_AstaPenslerBoller

Også madtid

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2015-04-29 Familien samlet igen

Frida: 13 år, 7 mdr. Sigurd: 11 år, 1 mdr. Asta: 4 år, 1 mdr.

Teknisk set kom mor allerede hjem i går, men kl. 22 tæller ikke rigtig. Asta var meget nem at få op om morgenen - da far nævnte at mor var nede i stuen, kom der fart over feltet.

Der er solsorteunger under halvtaget og de ser ud til at have det godt. Begge forældrefugle lever og reden er i sikkerhed for kattene. Om et par uger burde de forlade reden. Det bliver spændende at se om de styrer fri af kattene.

Frida vil gerne på Discovery Camp til sommer. Det er en uges sommerlejr på Aarhus Universitet, mes spisning & overnatning. En krølle på projektet er at man som en del af tilmeldingen skal svare på tre spørgsmål: Hvad evolution er, en ligning og hvad tyngdekraft er. Frida gik meeeget op i at svare godt på spørgsmålene. Mon der er plads til en fristil om hvert spørgsmål på tilmeldingsformularen?

-1753_2_SolsortRedeUnger_E

Afslappet afventende

-1753_8_AstaDuploTogMons

Afslappet iagttagende

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2015-04-28 Two strikes og en sang

Frida: 13 år, 7 mdr. Sigurd: 11 år, 1 mdr. Asta: 4 år, 1 mdr.

Frida vågnede kl. 8:00, da Sigurd, Asta & far gik ud ad døren. Hun kom kun 15 minutter for sent. En evaluering om eftermiddagen resulterede i den fremadrettede handlingsplan at hun kører videre som hidtil, men bare prøver endnu mere at sikre at hun kommer op. Lettere sukkende fik faderen indført den klausul at skulle det fejle igen indenfor de næste par uger, skal teenageren prøve noget andet end at "huske at sætte sin iPhone til".

Nogen Frida til gengæld kan huske er de første 25 elementer fra den periodiske tabel: Hun er i gang med at memorere The New Periodic Table Song. Desværre måtte far ikke optage hendes sang, men måske når hun kan den fulde tekst?

-1654_1_SigurdMonsAstaTaeppeHaengekoeje

Velkendt scene

-1700_3_SigurdAstaTrampolin_Crop_E

Modlys

-1702_12_RoedJordbi_Andrena_fulva_E

Nu tættere på

Skriv en kommentar
 

Mandag 2015-04-27 Sten i næsen

Frida: 13 år, 7 mdr. Sigurd: 11 år, 1 mdr. Asta: 4 år, 1 mdr.

Dagens udflugt var en ikke-panik-tur til læge & skadestue. Asta havde proppet jord & sten i næsen i børnehaven. For science! En af stenene var ret stor, så far blev hidkaldt. Asta samarbejdede og prøvede at blæse stenen ud selv uden held. Far forsøgte med pincet, sugerør og "kys barnet". Asta syntes det med sugerøret var sjov og syntes slet ikke om de andre ting. Alle tre dele virkede præcis lige godt: Stenen blev ved med at være ganske synlig, ganske stor og ganske solidt placeret lige inde i næsen.

Som sidste hjemmeforsøg tog far på apoteket for at købe en bedre pincet, men de havde mere tiltro til lægens hænder end Tokes ditto og henviste videre. Der var nu allerede reserveret tid - 3 timer senere. Asta blev fodret med kage & Monsters University, hvilket hjalp gevaldigt på humøret.

Lægen fandt en tynd pincet og prøvede at fiske stenen ud. Han var præcis lige så god til det som Toke, så han gav op og sendte Asta & far videre til skadestuen, hvor de efter sigende skulle have en sugedims. På skadestuen var der proppet med mennesker, men Asta var super samarbejdsvillig: Hun så lidt fjernsyn, fik læst bøger, legede med andre børn, legede med far, drak vand, sad og puttede lidt, spiste en energibar fra en automat og flippede ikke ud på noget tidspunkt. Ret imponerende, når man tænker på at der blev ventet 4½ time! Det blev endelig Astas tur, dog lige med 2 minutters ventetid på gangen, hvor en sygeplejerske bad hende prøve at puste stenen ud én gang til. Det var Asta med på. Efter 2 pust lå stenen på gulvet.

Nåmenaltså, bortset lige fra at have fornøjelsen af at bruge over 4 timer mandag aften i et venteværelse uden grund, må det siges eksperimentet var en succes: Astas egen konklusion var at det er en dårlig ide at proppe sand & sten i næsen. Far ser frem til hendes kontrolforsøg om et par dage.

Asta var supersej i venteværelset, Sigurd var alene hjemme uden problemer og Frida... Frida var til orienteringsløb. Hun blev kørt til orienteringsløb af en venindes far. I en Tesla. Ja, de hørte musik i høj kvalitet i den ellers lydløse bil. Ja, de tog en rutsjebanetur da føreren trykkede på speederen op ad en bakke. Ja, den havde overlækker computerstyring af alting. Ja, bagudvendt kamera og afstandsmåler. Ja, den var lige så lækker at køre i som håbet. Far er ikke misundelig, nej da!

-1117_5_AstaStenINaese

Ikke glad

-1441_2_AstaToerklaede_Maelkeboetter

Glad

-1542_AstaHosLaegen

Også glad

-1605_2_AstaBalancerer

Stadig glad

-1804_2_AstaSkadestue

Fortsat glad!?

-2009_AstaSkadestueTegnePaaStol

Insisterende glad

-2042_4_AstaSkadestue

Evigglad (hej mor)

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->