Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2014 => Uge 38
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2014-09-21 Dagen derpå

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Frida havde bestilt friskbagte boller kl. 9, men ved 9-tiden var der godt nok ikke meget liv i flokken. Det vides ikke hvor længe de var oppe, for Toke faldt allerede i søvn ved 3-tiden og der var de stadig i gang nede i stuen. Nuvel, bollerne blev udskudt ½ time, hvorefter gardiner blev trukket fra og musik sat på (lidt jazz, men Toke fortryder lidt at det ikke blev Rammstein eller lignende). Sigur, Hanne & Asta dukkede op og der blev samling ved morgenbordet. Tøserne var godt nok meget stille. Ak, det bliver hårdt for dem, når der engang tilføjes tømmermænd til efter-fest-morgenerne. De livede nu lidt op efter en times tid og fik hygget i haven.

Note to self: Trampolinen kan rent faktisk godt holde til 10 småhoppende teenagetøser. Den kan også holde til 6 storhoppende ditto.

Huset blev tømt for gæster og søndagen kunne starte rigtigt. Toke tog en lille lur og tog så med Asta på biblioteket. Hanne læste lektier med Sigurd og tog så en lille lur. Asta kom hjem fra biblioteket og faldt så meget i søvn at hun blev hældt ned i sin seng.

-1132_07_FridaTrampolinSalto

Morgengymnastik

-1505_AstaBibliotekStol

Klar til biblioteksræs

-1554_1_AstaBalancere_2

Bommelom

-1554_5_AstaLoebe

Glædesløb

-1610_11_AstaBrombaer

Braaains!

-1615_8_Maalerlarve_2

Omegalarven

-1643_1_AstaKlapvognSove

Dyneklar

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2014-09-20 Dobbeltfødselsdagspyjamasfest

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Dagen startede med forældrerengøring på skolen. Da Hanne, Toke, Sigurd & Asta kom derop var det tydeligt at der havde været fest på legepladsen. Ikke at der var hærget, men det flød med skrald og der var et par smadrede flasker. Det blev naturligvis ryddet op, med lidt ironisering over at festaberne ikke havde ryddet op efter sig, før de antageligvis var fortsat ud i nattelivet.

En halv time senere dukkede 5 ungersvende op, for at rydde op efter gårsdagens hygge på legepladsen. Det var næsten synd for dem at der kun var resterne fra en enkelt smadret flaske tilbage.

Om eftermiddagen dukkede Fridas veninde Olivia op. De gik i gang med at lave kage til aftenens fest og havde liiige brug for lidt mere slik fra Rema 1000:
Frida: Hvor mange penge må vi købe for
Far: Rimeligt
Frida: Okay, rigeligt! Farvel!

Sigurd flygtede til overnatning hos bedstevennen og Hanne & Asta flygtede til overnatning hos bedsteforældrene. Toke blev tilbage, men fik midlertidig forstærkning af Olivias mor Heidi. I løbet af en halv times tid dukkede 8 ekstra tøser op og tempoet & støjniveauet blev fordoblet for hver ankomst. Der blev midlertidigt relativt roligt under aftensmaden og Heidi tog hjem.

Toke prøvede at holde sig i baggrunden, men det er svært at lukke ørerne og lade være med at grine højlydt når der siges om præsten til konfirmationsforberedelse Jeg synes hun virker rimelig overtroisk. Han blev nu nødt til at forlade lokalet da de begyndte at snakke om Facebook, likes og hvordan tøserne fra de andre klasser gebærdede sig på de elektroniske medier.

Efter maden blev lyd & tempo skruet op igen. Aftenens sang var omkvædet til salme 730, den med "Alle gode gaver", sunget på melodien til Queens "We will rock you". Sjovt nok skulle der danses på dansemåtte og sjovt nok var den sang på maskinen og sjovt nok er det en af de sange Toke er rigtig god til. Han fik etableret dominans med en perfekt gennemført danserunde, men kun lige akkurat: En af tøserne havde talent og fik næsten samme score. Vel at mærke uden at have brugt timevis på at øve netop dén sang.

Efter 20 gentagelser af "We will rock you" (og et par andre sange til afveksling), fik de nok og myldrede ned på Fridas værelse. Så myldrede de ud på vejen for at lege en eller anden mørkeleg og Toke fik fred en halv times tid. Pludselig myldrede de vældigt bekymrede indenfor og låste døren efter sig: En skummel bil havde stoppet ude på vejen og holdt stille; med en mand indeni, der bare sad og kiggede! De stimlede sammen ved vinduet og kiggede ud på den, indtil de opdagede at det bare var en taxa. Ingen mangel på drama her.

Med vejen fredelig igen satte de sig ud på kantstenen og lavede en eller anden form for talentsangshowsleg for hinanden. Det var åbenbart særdeles vigtigt at det skulle foregå udenfor. Det tog 1½ time. Heldigvis var ingen af naboerne hjemme.

-0953_4_HanneAstaLegehus

Morgentur i tredjedelsreglen

-1005_Toke_TASigurd

Sjældent ballebillede af Toke

-1021_4_Bladtaege_2

Bladtæge

-1045_1_SigurdAstaSpil

Fælles spil

-1111_1_AstaLoeb_TASigurd

Asta set fra Sigurd

-1115_2_AstaPigeRoer_TASigurd

Tunneltur

-1254_3_AstaFridaTrampolin

Fælles flyvetur

-1254_6_PaeretraesbladSarlacc

Efterår er sarlaccitid

-1328_SigurdAstaTouchpads

Fælles spil (igen)

-1520_Lagkagebunde

Byggesten

-1523_1_SovendeAsta

Kort pause

-1614_3_KitkatLagkage

Kagen

-2139_3_DansemaatteFrida_2

Koncentreret hopperi

Skriv en kommentar
 

Fredag 2014-09-19 Bedstemorfredag

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Bedstemor hentede Asta i børnehaven og havde lige tid til at støvsuge Fridas værelse først. Frida var hos Olivia, for at planlægge morgendagens pyjamaspigeinvasion.

Frida: Far, jeg kunne mærke at jeg skar mig på kniven, men det bløder ikke og jeg kan ikke se det Far: Prøv at tage noget citron og hæld på hånden, så finder du stedet

-1401_4_StatsbiblioteketSearchFejringKage

Fredag på jobbet

-1736_12_AstaSigurdTrampolinSvaerd

Dragejægeren

Henrik Kirk
2014-09-23 08:14

Fredag på jobbet er blevet rafineret en smule siden jeg forlod jer.

Toke Eskildsen
2014-09-27 22:06

Noget skulle vi jo bruge pengene fra din stilling til.

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2014-09-18 Mørkeløb

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Asta virkede ret bombet efter børnehave og havde nogen sammenstød med mor. Umiddelbart efter aftensmaden bad hun om at blive lagt i seng. Hun blev naturligvis lagt i seng med det samme og der blev hun for så vidt også. Højt spillende på sin tromme.

Frida var til O-løb, som hun plejer at være om torsdagen. Det blev lidt senere end normalt og ganske mørkt, så det blev næstennatløb i stedet. Det var ret spændende og hun ser frem til at det bliver normalen.

Frida & Olivia (gammel naboveninde) planlægger pyjamasparty på lørdag. Sigurd planlægger at sove hos en ven og Hanne planlægger at tage ud til bedsteforældrene med Asta. Toke planlægger at lege tjener for 10 larmende tøser. Dansemåtterne skal frem fra kælderen.

-1707

Peter på blad

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2014-09-17 Lang hjemtur

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Mens Asta & far ledte efter kastanjer, dukkede et par drenge og deres mor op. De havde en bold med og Asta gik straks i gang med at lege med dem. Far er ikke så ligefrem, så han slappede af under et træ. Det gik der lige en times tid med.

Hanne kunne stadig ikke få kontakt til nogen beslutningstagere hos det lokale håndværkerfirma, så hun ringede til et tomandsfirma lidt længere væk. Der kigger en mand derfra ud på tirsdag for at se på sagerne.

Om aftenen lavede Toke to kødretter: En med chili og en uden. Trods forsikringer om at den med chili var vældig fredelig, nægtede resten af familien at smage på den. Kvik familie.

-1627_1_Asta

Asta på toppen

-1735_2_Chili

Fredeligt udseende

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2014-09-16 Ingen hjemme i dag, prøv igen i morgen

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Hanne forsøgte at omme i snak med de lokale håndværkere, men dem der kunne arrangere noget var på kursus.

Det begynder at blive efterårsagtigt, men indtil videre kun på den gode måde. De fleste dage stopper Asta & far op på vej hjem og samler kastanjer. Asta vil kun havde dem med skal, så hun kan åbne dem og fiske skatten ud.

-1552_2_Korsedderkop

Frokostspisende

-1550_6_Korsedderkop

Måske ikke frokost?

-1621_AstaKastanje

Kastenjeinspektøren

-1624_Kastanjer

Udenfor rækkevidde

Skriv en kommentar
 

Mandag 2014-09-15 Håndværkerjagt

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 5 mdr.

Hanne opdagede at et meget lokalt firma, der tidligere har ordnet badeværelset, har udvidet så de håndterer vand, el & murerarbejde. De bliver kontaktet i morgen, som alternativ til håndværkeren fra i går.

-1647_3_SigurdAstaHaengekoeje

Svingetid

-1655_1_AstaSigurdHaengekoeje

Fællestid

-1656_11_Snylteflue

Dig igen!?

-1658_4_Kvadratedderkop

Der mangler noget på ryggen

-1659_4_MariehoeneEdderkoppespind

Marie har problmer

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->